28 Şubat 2009 Cumartesi

MILAN FASHION WEEK: Day 2

Dun gerceklesen defilelerle devam ediyoruz...
12:00 GIORGIO ARMANI:
Deri bere ve eldivenler, kalin kemerler ve itfaiye kirmizisi dudaklar ile GIORGIO ARMANI koleksiyonu "guclu kadin" imajini selamlamis. Koleksiyonda slim-fit kesimli sık ceketler, opak coraplarla giyilmis lale kesim etekler, yaka ve omuz detaylari on planda.




14:00 D&G:

Teatral bir koleksiyona imza atmis D&G. Ozellikle mobilyalarda kullanilan goblen ya da broke, ayrica taslarla islenmis ipek kadife ve sifon kumaslarla calisilmis. Super mini balon etekler, omuzlar ve buyuk tas islemeler goze carpiyor.




15:00 GIANFRANCO FERRE
Pagoda model omuzlu ceket ve paltolar, hatta Elizabeth donemi yakalari en goze carpan ayrintilardi koleksiyonda. Krep, kadife ve saten yogunlujla kullanilmis. Duz ya da payetli islemelerle ceket ve paltolara hareket verilmis.




17:00 BURBERRY PRORSUM
Favorilerimden olan koleksiyonda asil Ingiliz temasi basi cekiyor. Bir Ingiliz hanimefendisine hitap edecek turde sık siluetli paltolar, dusuk belli ya da robali elbiseler, suet trencler.



18:00 ALBERTA FERRETTI
Murdum, turkuaz ve hardal rengi katkilariyla digerlerine kiyasla oldukca ic acan bir sonbahar koleksiyonu. Feminen paltolar, ucusan sifon bluzlar ve yine kalin kemerler.


19:00 JIL SANDER
Enfes, goz alici, nefes kesici dramatik yakalar! Araya karismis neon renkler! Her zaman benim icin fazlasiyla minimalist kacan JIL SANDER minimal tarzina hic umulmadik acilardan gosteris katarak kalbimi kazandi. Asimetrik bluz, elbise, palto ve hatta takimlarla cok cok tasarim...

TREND RAPORU: Sezonun Ayakkabilari


Bu sezonun gozdesi "bandage" ya da "caged" denilen ayakkabilar, ozellikle bunlarin siyah ve coook yuksek topuklulari! Zaten bu bantlanma, sarilip sarmalanma modasi sonbahar-kis defilelerinde kiyafetlerde de devam etmis. Hanimlar su an ALDOdaki son indirimde bu trendi yakalamanizi saglayacak ve yalnizca 79 Tlye inmis bir stiletto mevcut, haber veriyoruuum:)

Gecen sene baslayan gladyator modasi hiz kesmeden devam ediyor.



Artik yalnizca gece degil ozellikle gunduzleri de isiltili metalik pabuclarin zamani, gun isigi ayaklarinizdan yansisin! Bacaklari daha da uzun gosteren bronz ve bakir gozde...


Capcanli hatta neon renkler olmazsa olmaz!


Piton bu sezonun seksapeli....Pitonla ilgili "trend raporuna" mutlaka goz atin.


Asagida NINE WEST, ALDO, STEVE MADDENdan modellerin isimleriyle yeni sezon ornekleri var.



27 Şubat 2009 Cuma

TREND RAPORU: Boyfriend Jeans of CURRENT/ELLIOT


Her sey Katie Holmes'un her daim kokos her daim posh Victoria Beckham'la surekli takilmanin agirligina daha fazla dayanamayip kendini sokaga su yukaridaki sekilde atmasiyla basladi:))

Ve sonra "boyfriend jeans" denen bu jeanler oldukca genc unlulerden baslayarak cocuklulara kadar sicradi. CURRENT/ELLIOT markasi da bu trendle muhtesem bir giris yapti unluler dunyasina. Asagida cesit cesit celebrity de ayni cesit boyfriendleri goruyorsunuz hemen hepsi CURRENT/ELLIOT.





Bu tarzla birlikte J-BRAND'in de 7 FOR ALL MANKIND'in da pabucu dama atildi, ki bu markalari bizler de BEYMENde bulabiliyoruz.
Benim kesinlikle tarzim olmasa da bu sezon rahatliga da duskun olanlariniz icin bence mutlaka alinmali, pacalar kivrik sekilde babet ya da gladyator sandaletlerle giyebilir ustune giyeceginiz t-shirtu de iri kolyelerle susleyebilirsiniz. MISS SELFRIDGE'de direk boyfriend diye sordugunuzda size cikariyorlar, kot magazalarina bakmadim ama sanirim onlar da geri kalmamistir.

TREND RAPORU: Yuksek Bel


Gecen seneden sinyallerini veren yuksek bel modasi bu sezon agirligini koyuyor. Etek ve pantolonlarda nostaljik bir hava estirecek olan yuksek belli kiyafetler sık hanimlarin gozdesi olacak gibi. Daha onceki trend raporumuzda belirttigimiz gibi gerekirse normal etek ve pantolonlariniza kalin kemerler kullanarak yuksek belli havasi verebilirsiniz.
Yeni tasarimcisi Christophe Decarnin'le birlikte silkelenip kendine gelen ve unlulerin son donemlerdeki en gozde modaevi olan BALMAIN, CHLOE ve VICTORIA BECKHAM koleksiyonlarindan ornekler asagidaki gibi.


Selena Gomez, Olga Kurylenko'da beyaz; Ashley Olsen, Lindsay Lohan, Jennifer Garner'da siyah renkli yuksek belli etek orneklerini goruyoruz. Victoria Beckham ise yuksek belli bir pantolonun askili veriyonunu secmis. Ozellikle Ipekyol TWIST, MISS SIXTY, FORNARINA ve MANGOda yuksek belli modeller bulmak mumkun.





MILAN FASHION WEEK: Day 1

New York ve Londra Moda Haftalarinin hemen arkasindan tasarimin dogdugu topraklarda Italya'da devam ediyor 2009 Sonbahar-Kıs defileleri. Dun sirasiyla JUST CAVALLI, EMPORIO ARMANI, MISSONI ve MOSCHINO CHEAP&CHIC koleksiyonlari tanitildi. Ilkbahar-yaz hazirliklarimiz guzelce bittikten sonra yeni sezonun trendlerini, moda renk ve tasarimlarini daha detayli anlatacagim sizlere hanimlar. Simdilik kisaca bir goz atalim.
17:00 EMPORIO ARMANI
Cok degil hemen hemen bir hafta oncesinde New York'un meshur 5. Caddesinde tum markalarini ayni cati altinda topladigi kocaman bir magaza acan GIORGIO ARMANI, unlu akinina ugrayan ve flaslardan ortaligi gunduze ceviren acilis partisiyle New York Moda Haftasinin en cok konusulan, en gorkemli, en janjanli ve luks davetine imza atmisti. Oysa dun EMPORIO ARMANI koleksiyonunda o gosteris ve isiltidan -belki bir sureligine de olsa- eser yoktu. Cok genc hatta liseli kiz imajimsi koleksiyonda pileli sortlar, super mini etekler ve babydoll tarzi elbiseler agirlikliydi. Ceket, palto ve trenchler kesimleri ve yakalariyla cok hostu. Tuvit, kadife ve ormeler kullanilmisti.




19:00 MISSONI
Beymen'de her gordugumde beni benden alan isil isil renkli triko ve ormeleriyle ilik baharlarin ve soguk kislarin sikligini garantileyen MISSONI, dunku defilesinde ailesinin yani LA FAMIGLIA MISSONI'nin ozune kesin donus yapmisti: orgu isi! Genel cizgisinden biraz uzaklasmis ve cok katli hippie hatta hip-hop tarzi tasarimlar goze carpti. Pudra pembesi, seftali ve toz mavinin hakimiyeti olan defilede MISSONI oldukca bol, rahat hatta salas bir tarz benimsemisti. Ben eski cizgisiden yana oldugumu belirtmek durumundayim!




20:00 MOSCHINO CHEAP&CHIC
Booool firfirli ve hatta surrealist bir koleksiyon sundu CHEAP&CHIC. Yarisi pump yarisi sandalet seklinde olan pabuclar ve kemer gibi gorunen kemerli kostumlerle oldukca surrealistti. Etek ucundan, yakaya, omuza, elbisenin bir tarafina akla gelen her yere firfirlar kondurulmustu. Bu hos ayrintilara ragmen kendini tekrar eden parcalar var gibiydi.


Yandaki takvimden de takip edebileceginiz uzere Milan Moda Haftasi'nda bugun GIORGIO ARMANI, GIANFRANCO FERRE ve BURBERRY PROSUM gibi devler var! Devam edecegiz...

26 Şubat 2009 Perşembe

TREND RAPORU: Kemerleri Sıkın!


Resimde de belirttigimiz gibi kemerin sekli ya da tarzi degil ama bu sezon belinizde bir kemer olacagi kesin. Yukarida son zamanlarin davetlerinde unlulerin takmaya doyamadigi bir LOUIS VUITTON kemer goruyoruz. Kirmizi halida abiye tuvaletlerde bile goze carpan kemerleri hatirlayalim.
Kriz sebebiyle kiyafetlerde yogun updateler yapmak zor olabilir hanimlar, iste bu sebepten aksesuar trendlerini yakindan takip edin derim. Zaten varolan cicekli bir elbisenizi ince bir kemerle susleyebilir, illaki bulunan beyaz yazlik elbise ya da eteginizi taba bir kemerle tamamlayabilirsiniz.
Ustelik bu sezon yuksek bel oyle moda oyle moda ki kalin kemerlerle aslinda bel hizasinda olan etek ya da pantolonlarinizi sanki yuksek belliymis gibi gosterebilirsiniz.

Asagida sirasiyla MARC JACOBS, DOLCE GABBANA, CHANEL COUTURE ve THAKOON kemerler degisik tarzlara ornek. Sizde herhangi bir kemeri bros ve kurdelelerle susleyerek DG'ninki gibi, ya da kalinca kumas bir kurdeleyi eskiden pileli eteklere taktigimiz o buyuk cengelli ignelerle tutturarak Marc Jacobs'inki gibi birer kemer esinlenmesi yasayabilirsiniz. Birkac tane ince kemeriniz varsa onlari da ustuste takmaniz mumkun.


Tabii ki unluler bu trendi es gecmemis: Rachel Weisz ve Liz McClornan naturel renkli elbiselerini kemerle renklendirirken, stil kralicesi Anne Hathaway klasik kesimli elbisesine metal agirlikli kemerle modern bir gorunum vermis. Mena Suvari ise cicekli maxi elbisesine taktigi devetuyu kemerle gypsy bir hava yaratmis.



Hemen her magazada cok guzel kemerler bulmak mumkun: PARK BRAVO, MUDO ve ZARAdaki kemerler tek kelimeyle harika, degisik tasarimlarla zengin! KOTON, MANGO ve BATIKte ozellikle kalin ve elastik kemerler var. TWIST de de cok hos cicek ve kelebek tokali kemerler bulabilirsiniz. Incecik kemerlerde IPEKYOL onde. ACCESORIZEda da cesit cesit kemerler var.

ILHAM PERISI: Dior


Oncelikle resmini gordugunuz bu elbise size son zamanlarda sanki gordunuz hissi verdi mi diye sormak istiyorum?!? Cevabi verdiginizden eminim ama yine de devam edelim.

Dun gece rastladigim ilginc bir haberi sizinle paylasmak istiyorum. ABD'nin en buyuk, unlu ve koklu muzelerinden "The Metropolitan Museum of Art" in cok unlu ve zengin bir de Costume Institute bolumu vardir. Hatta her sene Costume Institute Gala gecesiyle tematik bir parti verirler ve moda dunyasi icin cok guzel olaylardan biridir. Iste bu kostum bolumundeki yukarida resmini gordugunuz elbise Hanimlar ta 1949 yilinda tasarlanmis ve dikilmis bir DIOR tasarimi, eh DIOR bosuna DIOR olmamis iste, muzelik bir parca cikarmak oyle kolay degil!

Isin ilginc tarafi bu tuvaletin cok benzerini hadi neredeyse copy-paste kadarini bu sene Oscarlarda Kirmizi Halida Miley Cyrus'un uzerinde gormus olmamiz. Cyrus'un , daha once belirttigim gibi yasina ve boyutlarina fazlasiyla extra large gelen bu tuvaleti ZUHAIR MURAD imzaliydi. Yani ZUHAIR MURAD burada esin olayinin ucunu biraz kacirmis sanki, hala kibarlik olsun diye esinlenme diyorum: kendisi bu tasarima denizkizlarindan esinlenerek imza attigini belirtmis onceden. Kendisinin muthis yetenekli ve zengin hayal gucune sahip bir modaci oldugunu bilmesek bu kadar saskinliga dusmeyecegim belki de. Sanirim bunu MURAD degil de yeni yetme bir modaci yapsa moda dunyasindan afaroz edilirdi!!

PODYUMDAN DUNYAYA: Jay Leno Show'da Drew Barrymore


Sex and The City dizisinin yeni cagin en anlatilasi masali oldugunda hemen herkes hemfikirdir. Moda, sanat, basin, yayin hatta gundelik hayatlara bile damgasini vuran dizilerden biri olan Sex and The City "memorable quote"lariyla yani unutulmaz replikleriyle de unludur. Iste bunlardan biri Berger'in Miranda'ya soyledigi "He's just not that into you!!!" cumlesidir:)

Daha sonralari "He's just not that into you!!!", dizinin yazarlarindan Greg Behrendt ve Liz Tuccillo tarafindan kitaplastirildi ve kitap 2004 senesinde bestseller listesine girdi. Iste bu kitap Amerika'da 6 Subat da zengin oyuncu kadrosuyla film olarak vizyona girdi. Ben Affleck , Jennifer Aniston ,Drew Barrymore, Jennifer Connelly ,Kevin Connolly, Bradley Cooper,Ginnifer Goodwin, Scarlett Johansson ,Kris Kristofferson ve Justin Long bu kadronun guzel mi guzel isimleri.

Filmlerini anlatmak uzere bol bol programlara cikan ve bu ara cok konusulan kadrodan Drew Barrymore konuk oldugu Jay Leno Show'da GIAMBATISTA VALLI'nin Bahar 2009 koleksiyonundan sectigi bu super payet islemeli dantel elbiseyle muhtesemdi.

25 Şubat 2009 Çarşamba

HEP MODA: Florals


Bahar gelecek, yaz gelecek, her taraf ciceklenecek, biz hanimlar cicek acmayacagiz!! Hic olur mu? Iste bu sebeptendir her ilkbahar-yaz cicek deseni yine yine yeniden gozde olur. Tipki bu sezon oldugu gibi. Ister kiyafetlere, ister aksesuarlara ya da yukaridaki OSCAR DE LA RENTA tasarimi ayakkabi gibi seker mi seker pabuclara cicekler kondurmak yine moda, hep moda!
Ilkahar-Yaz 2009 defilelerinin de cogunda cicek desenlerini gorduk, bu sene genel olarak daha iri cicekler tercih edilmis ve daha once belirttigimiz sezon renkleri agirlikli kullanilmis. Asagidaki ilk iki elbise ayakkabilarin da tasarimcisi olan OSCAR DE LA RENTA'ya ait. Digerleri sirasiyla MICHELLE KLEIN ve MARNI'nin 2009 Bahar koleksiyonundan.


Hemen her butikte cicek desenli ucus ucus elbiseler bulmak mumkun, asagida MACHKA, MANGO, TOPSHOP ve MISS SIXTYden ornekler var.



Biz neler yapmisiz bakalim:
1. KOTON Elbise, STEVE MADDEN ayakkabilar, inci kupe ve sac bantlariyla
2. MANGO Elbise, DIVARESE ayakkabilarla
3. STEFANEL Elbise, ZARA ayakkabilarla
4. MORGAN de TOI elbise, ENZO ANGOLINI ayakkabilar ve canta ile

COVER: Vogue India ve Numero Dergilerinin Mart Kapaklari


Slumdog Millionaire filmiyle yildizi iyice parlayan eski model yeni oyuncu Freida Pinto, Hindistan VOGUE'un Mart kapaginda. Uzerinde LOUIS VUITTON'un 2008 koleksiyonundan bir tasarim var. Oscar Odullerinde kirmizi halinin sıklarından olan Pinto'nun Woody Allen'in henuz ismi tam belirlenmeyen fakat "Variety" oldugu soylentileri dolasan yeni filminde rol alacakmis.



Supermodel Gisele Bundschen ise unlu NUMERO dergisinin 101. sayisinin Mart kapagi icin poz verdi. Greg KADEL tarafindan cekilen bu son derece estetik siyah-beyaz kapakta Gisele, DOLCE&GABBANA'nin Ilkbahar-Yaz koleksiyonundan bir tasarim giymis. Tasarimin podyumdaki piril piril mukemmel renkleri kapak keske renkli olsaymis dedirtiyor. Gisele'in pozuna ise diyecek yok!

TREND RAPORU: Tulum



80lerden kurtulmak oyle kolay degil hanimlar, iste bahar sezonunun hitlerinden tulumla karsi karsiyayiz. Ama korkmak yok, STYLEBOOM bu trendden "eyvah 80ler!!" seklinde haykirip vazgecmemeniz icin gereken ipuclarini sunuyor. Yukarida resimde de goruyoruz, baharin moda renklerinden eflatun tonunda cok guzel tulumuyla Rihanna cok sık, cok havali, cok 2000ler!

Sezondaki tulumlarin cogu dokumlu, ipek ya da turevi kumaslarla kullanilmis, bu da ucus ucus havali tulumlar demek! Sezonun en moda aksesuarlarindan olan ustuste takilmis iri kolyeler, yuksek topuklar ve daha once bahsettigimiz sac aksesuarlariyla zenginlestirilmis sık tulumlar sozunu ettiklerimiz. Bu sebeple eger "ohh tulumumu cektim ne de rahat oldu" gibi bir dusunce balonunuz olustuysa hemmen patlatin hanimlar:) Yine sezonun gozde aksesuarlarindan kemerlerle de sıklastirabilirsiniz tulumunuzu. Bir de bir baska trend raporunda sunacagimiz harem pantolon yani salvar pantolon stilinde tulumlar oldukca cok. Paca kismi buzgulu tulumlar da dikkat cekiyor.

Asagida sirayla unlu tulumlarina bir goz attik, BCBG gumus girisi tulumda bahsettigimiz gibi dokumlu bir kumas ve dar pacalar tercih etmis, ve kemerle suslemis. CHLOE moda renk tonlarindan biriyle yine cok guzel fiyonklu kalin bir kemerle calismis. Gwenyth Paltrow 'un STELLA McCARTNEY imzali ipek tulumu muthis sirt dekoltesi, genis pacalari ve smokin gorunumuyle cok iddiali, Paltrow boynuna uzun altin bir zincir takarak suslemis tulumunu. Gossip Girl'un uslanmaya calistikca batan Serena Van der Woodsen'i Blake Lively ise BETSEY JOHNSON'dan cook seker bir sort tulum secmis. Ortak nokta: yuksek topuklar!


Bu entry uzerine az sonra alisverise cikacaklara MANGO, ZARA, STEFANEL, SISLEY ve BCBGyi oneriyoruz, bu trendi onde goturduklerini soyleyebiliriz, hem kumas hem model hem de renk olarak oldukca secenek mevcut ilk uc magazada, ama ozellikle MANGO ve STEFANELde. Asagida MANGO ilkbahar koleksiyonunda one cikan tulumlari gorebilirsiniz.



Gelelim ipuclarina: Oncelikle itiraf edelim tulum olayi ozellikle uzun hanimlara gore, bu durumda eger benim gibi minyaturseniz ve bu trendi takip edecekseniz oldukca yuksek topuklu stilettolarla hatta platformlarla kombinlemeyi deneyin. Eger ustu ince alti kalinca bir vucut tipiniz varsa harem stili tulumlardan kesinlikle kacinin, mumkunse ucusan kumaslardan wide legs yani genis pacali olan tulumlari tercih edin, ve tulumunuzu bol bol iri kolyeyle tamamlayarak ust govdeye de hacim verin ya da boyundan askili modeller secin. Yine beliniz inceyse kalin kemerli tulumlari rahatca kullanabilirsiniz, degilse karin bolgesini kapatabileceginiz ust kismi bluzan seklinde dokumlu tulumlardan secin, MANGO da ornekleri bol. Bizim guzel havalarimiza cok gidecek olan sort tulumlari da sakin es gecmeyelim, mutlaka bulunsun:)

Ben asagidaki gibi saks mavisi straplez ipek bir tulum sectim Zara'dan, beyaz platformlu stilettolar ve iri bir hair fascinatorla ve sira incilerden bir kolyeyle suslemeyi dusunuyorum. Gece gezmelerinde ve cosmalarinda isil isil ve pufur pufur olacagindan eminim. Daha casual olarak da MANGOdan belki fularla belki ahsap boncuklu kolyelerle ve dolgu topuk ayakkabilarla giyecegim bir tulum sectim, bu tulumuma bir kemer sart!

COVER: Photoshopsizligin Dayanilmaz Hafifligi


Bu iki kapak, ustundeki hanimlarin photoshopsiz goruntusu sebebiyle ozellikle ilgimi cekti. Iki unlu ve basarili Kate: Winslet ve Moss dogal dogal bakmayi kabul edecek kadar guzeller iste!
Photoshopa ve nimetlerine kesinlikle karsi degilim ve hatta photoshopla yapilabilenlere hayranim-bu program yalnizca selulitleri yok edivermek icin degil tabii- Ama iste bir stil ikonunun ve bir mukemmel aktrisin dogal , puruzlu, karakterli yuzlerini gorebilmek pek hos!


24 Şubat 2009 Salı

ERDEM Fall 2009


Simdi bir tur gurur duyma haberi verecegim. Yandaki resimden de goruldugu uzere Turk asilli modaci ERDEM MORALIOGLU(ki Ingilizler kendisi icin “with a mouthful of a name” derlermisJ) Londra’nin Christian Lacroix’si ilan edildi, hem de VOGUE otoriteleri tarafindan.

Zaten ne derece yetenekli oldugu zamaninda tarz kralicesi, super tasarimci, hayalcizer VIVIENNE WESTWOOD’un yaninda staj yapmak uzere secilebilmesinden belliymis. British Fashion Council Enterprise Award ve cok prestijli Fashion Fringe Award odullerinin de yeni sahibi.

Babasi Turk, annesi Ingiliz, kendisi Kanada’da buyumus olan modaci Londra’daki Sonbahar 2009 defilesiyle bu benzetmeye layik goruldu. Renk, desen ve islemelerin beklenmedik sekilerde, capcanli kullanimi, oyuncak bebeksi cizgiler, puf puf etekler, embrode dantellerle taze ve genc bir koleksiyon sunan ERDEM Brit modacilari arasinda yerini saglama aldi bile, cok yakinda buyuk bir modaevinin basina gecmesi dilegimizle...


TREND RAPORU: Fascinator Sac Aksesuarlari


Evet bu ilkbahar-yaz saclarla ayrica ilgilenecegiz hanimlar!!! Ben saclarima epey bi duskun oldugum icin onlari suslemeye bayiliyorum. SJP ornegini verdik, ki hatirlayin kendisi sadece galada degil filmde de gelinliginin uzerine muhtesem bir sac aksesuari kondurmustu.

“Hair Fascinator” denilen bu tuyler, boncuklar ve tac yapraklarla suslenmis, eski kabareleri hatirlatan gosterisli sac, toka, tarak ve bantlar sezonun olmazsa olmazlarindan. Asagida gordugunuz seker mi seker ornekler Accessorize’dan, fiyatlari 55-150 TL arasinda degisiyor.


Ayni zamanda TALK markasiyla Asli TENTOGLU isimli bir tasarimci da el yapimi sık sac aksesuarlarini Istinye Park CHO magazasinda satisa sunmus, bu tuyler arasinda ozellikle tavuskusu on planda ve Asli Hanim bunu bol bol kullanmis. Fiyatlari en az 95 TL.



Cok cok daha hesapli secenekler(cogu Hong Kong taraflarindan gelme oldugu icin makul shipping ucretleriyle) E-BAY’de mevcut. Women’s Accessories kategorisi altinda Hair Fascinator anahtar kelimesiyle aratirsaniz kolayca bulabilirsiniz.

Bense asagidakileri secmisim kendim icin, cogu kisin alinmis, sezonda bunlari zenginlestirmek umidiyle hoscakalin...



1. Accessorize Fascinator

2. Park Bravo Hairpin

3. Accessorize tac

4. Claire's Leopar Sac Bandi

5. Accessorize Incili Sac Bandi