30 Nisan 2009 Perşembe

TREND RAPORU | Mayo!


Mayokini, monokini derken "mayo"nun geri donecegi belliydi, hele de 80lere donus bu derece hizlanmisken. Evet belki guneslenmek zor, belki islak mayo kadar tehlikelisi yok, belki mayo giymenin sonu Nuri Alco'yla bitiyor amaaa moda otoriteleri boyle buyurdu hanimlar, oyleki her sene 4 gozle beklenen V MAGAZINE'in Summer Swimsuit Issue denen sayisi 3 kapaginda da modelleri mayo icinde goruntuledi(fotograflar Mario Testino).


Bu sezon plajlarda en sıkından mayolarla salinma zamani, altina da tiril tiril salvar pantolonlar! Koleksiyonlardaki pek cok parcada gordugumuz en trend detaylar olan
  • tasli askilar
  • capraz bantlar
  • X isareti
  • tek omuz
  • puskul
detaylari mayolarda da yerini alacak.



Henuz bizim Zeki Triko ve Ayyildizdan ses yok ama Victorias Secret ve pek cok marka sezon koleksiyonlarinda hic olmadigi kadar mayo modeliyle karsimizda. Ben sabirsizlikla Zekicigimi bekliyorum!!

29 Nisan 2009 Çarşamba

FLASHION' NEWS | MET COSTUME INSTITUT GALA 2009 Icin Geri Sayim


Moda dunyasinin en onemli etkinligi kabul edilen New York Metropolitan Muzesi Costume Institute departmani tarafindan duzenlenen Met Gala icin geri sayim basladi, kim davetli kim degil, kim heyecanla hala davetiyesini beklemekte ve en onemlisi kimi kim giydirecek ve belirlenen temaya kim ne kadar uygun giyinecek dedikodularu da basladi.

Bu senenin temasi "Model as Muse:Embodying Fashion", yani her donemin en onemli en top modellerinin tasarimcilar icin nasil ilham perisine donusebildiklerine, Marion Morehouse'dan Iman'a, Linda Evangelista'dan Gisele Bundchen'e degisen guzellik anlayisina dair. Ev sahibi ise MARC JACOBS, kendisine co-chair olarak Kate Moss, Justin Timberlake ve Vogue Amerika editoru "the devil" Anne Wintour eslik ve yardim edecekler.

Bu yil Victoria Beckham kesin davetliymis, ama onu kim giydirecek henuz belli degil. Jessica Stam'i RODARTE, Liya Kebede'yi DEREK LAM ve Coco Rocha'yi ISAAC MIZRAHI giydirecekmis. Katie Holmes beklenenin aksine galada bulunmayacak.

Gala sonrasi acilisi yapilacak sergide(6 Mayis-9 Agustos) icinde her cagi temsil eden modellerin oldugu 70 haute couture ve pret-a-porter materyal, bir dolu moda fotografi, defile goruntuleri ve videolar olacak. 50lerin Sunny Harnett, 60larin Jean Shrimpton, 70lerin Iman, 80lerin "supermoel grubu", 90larin Amber Valletta'si modacilari ve moda fotogrfcilarini nasil etkilemis gorecegiz hem de en mukemmel tasarimcilarin parcalari icinde Richard Avedon, Helmut Newton, Steven Meisel gibi dev fotografcilarin gozunden.

Bu arada hatirlatalim gecen senenin temasi "Super Kahramanlar"di fakat unluler temaya pek de yaklasamadi:))

FLASHION' NEWS | FIRST LADY KISKANCLIGI:(


Ama bu kiskanclik benim tarafimdan gerceklesmekte hanimlar, bize de sooole stil sahibinden, zarifinden, sıkından bi first lady istiyorum! Baska isteyen?
Michelle Obama'yi ABDye geri gonderip "First Lady of Fashion" titrine geri kavusan Carla Bruni, bir oh cekemeden bu defa Ispanya Prensesi Letizia'yi agirladi, Prenses bence tam olarak drop dead gorgeous! Elbise, ayakkabilar, siluet 4-4luk, Carla Bruni ise zaten tescilli bir fistik ama Prensese 1-0 yenik bence:) Prenses Letiza Ispanyol modaci FELIPE VARELA imzali patlican moru elbise ve lila platformlu pabuclar, Carla Bruni ise daha konzervatif koyu mavi bir CHRISTIAN DIOR elbise ve Louboutin "Kitty" pabuclar secmis.

28 Nisan 2009 Salı

HEP MODA | Hamile Modasi



Su siralar etrafimdaki sevgili arkadaslarimdan oyle cok bebek bekleyen var ki, ben de boyle bir yaziyi daha fazla erteleyemedim:) Turkiye'de de son yillarda oldukca ataga gecen hamile giyimi yurtdisinda zaten almis yurumus durumda. Artik hamilelik denince illaki oyle haddinden fazla bol, hatta haddinden fazla sevimli giyinmek sart degil. Her hamile kadinin cok guzellestigini dusunursek, son trendleri takip etmekte yarar var bebek bekleyen hanimlar!Bluzlarda ve elbiselerde anvelop ya da robadan bollasan modeller hem rahat hem sık, ozellikle unlu hamileler maxi elbiselerden vazgecemiyorlar. Bel kismi elastik ve rahatca genisleyen pantolon ve eteklerde de hemen her modeli bulmak mumkun. Bir sure topuklu ayakkabilar hic sorun yaratmasa da ilereyen safhalarda ayaklarda agrilar ve sismeler baslayacagindan zamanla dolgu topuklar ve en sonunda duz sandaletlere gecis yapan hamileler ozellikle bantli ve bantlarin ayarlanabildigi ayakkabilari seciyorlar.







Unlu hamilelere goz atarsak, Gwen Stefani en stylish hamilemiz. Angelian Jolie de ayni sekilde, hatta hamileyken daha iyi giyindigini bile soyleyebiliriz:) Nicole Richie gibi hamilelik oncesinde de rahat bir tarza sahipseniz, hamileliginizde tarz degistirmenize gerek bile kalmiyor. Ortak nokta su ki, hamile unluler genellikle maxi elbiseleri, dolgu topuk ayakkabilari ve gogus altindan hafif bollasan dokumlu kumasli modelleri tercih etmisler, cok cok sık ve guzeller.





Turkiye'de Asli Ersu'nun Mom-to-Be markasiyla "hamile giyim"i ayri sekilde kategorilenmeye basladi, Ebru Maternity ve Happy Hamile Club da ayni sekilde, bu 3 marka cok sık ve cok trendy. Asagida kataloglarindan bazi resimler var.





AD | MANGO'nun Yeni Reklamlari


Hanimlar yakinda billboardlarda ve duraklarda bu fotolari gorecekmisiz!


COVER | Mayis Kapaklari-3-


Mayis kapaklarina goz atmaya devam, epey biriktirmisim. ELLE dergisinde bu ayin enn favori ve en stil sahibi celebritysi olan, son filminin her galasinda herkesi kendine hayran birakan Drew Barrymore var, sualti cekimleri cok hos. Singapur HARPER'S BAZAAR sezonun trendi gokkusagi elbiselerden biriyle Nikole Ivanova'yi kapak yapmis. ALLUREda Blake Lively, VOGUE PARIS ve VOGUE UKde ise yani 2 Vogue kapaginda birden son top modellerden Daria Werbowy, tebrikler!! Japon VOGUEda Eniko Mihalik, Hindistan VOGUEda ise medahı iftiharlari Lakshmi Menon var, bu kiz gercekten cok farkli, daha once model isssueda mutlaka olmasi gerekirdi demistim, yine diyoruuum! FASHION dergisi eski Buffy The Vampire Slayerin asi kizkardesi yeni Gossip Girl'un yeni bitch'i Michelle Trachtenberg'li 2 kapak hazirlamis.

Asagida ise Fransiz ELLE dergisinin 3 sahane kadinla yaptigi tamamen photohopsiz kapaklari mevcut! Monicam Bellucim sen kadin misin yaaa!


AD | BYBLOS'un Peri Masali


BYBLOS eskiden enn begendigim markalardan biriydi sonra havasi cok sondu, son sezonlarda ise yeni bas tasarimcisi Manuel Facchini (ki kendisi daha once Fendi ve Vivienne Westwood icin calismistir)ile yeniden dogdu. Facchini'nin en buyuk esin kaynagi Dali'nin surrealizmiymi. Byblos'un bilimkurgu ve peri masali arasinda gidip gelen ilkbahar-yaz koleksiyonunun reklamlari bence enfes.

FLASHION' NEWS | Antalya'da Degisen Bir Sey Yok:)


Yerinde incelemelerimi bitirip dondum hanimlar, ve gordum ki Antalya'da moda Rus hakimiyetinde:p Saka bir yana yeniden tam gaz trend ve stil haberleri icin yuvamda StyleBoomdayim:))

24 Nisan 2009 Cuma

BYE to Istanbul HI to Antalya:)



Hanimlar su onumuzdeki 3 gun kisa bir tatile cikiyorum... Bakalim guney sahilleri trendleri takip ediyor mu, yerinde inceleyecegim. Sali gunu yeniden gorusmek uzereee!!

PODYUMDAN DUNYAYA | Miley Cyrus ve Kate Moss'dan Galaktik Goruntuler



Sonbaharda neyin "top" olacagini kisaca anlatan 2 goruntuyle karsinizdayim hanimlar!
Miley Cyrus son filminin Londra galasinda tas ve pul islemeli, vatkali yuksek omuzlu bu super minisiyle(HERVE LEGER by MAX AZRIA) onumuzdeki sonbahar sezonunun ozetini ciklarmis gibi.
Cok degil bir gun oncesinde ise yine Londrada bu defa Kate Moss yine tas islemeli, yine vatkali super omuzlu, yine super mini ama bu defa BALMAIN elbiseyle goruntulenmisti. Bir gun gelecek vatkalar hoslacacak deseler inanmazdim!!
2 elbise de cok hos ama benim tercihim HERVE LEGERden yana...

TREND RAPORU | Net-A-Porterdan Bu Yazin Olmazsa Olmaz 10u

Hanimlar net-a-porter durumu asagida resimlerde goreceginiz sekilde "summer"ize etmis ama kendilerine her 10da katilmiyorum, sanirim bazi seylerde stok fazlalari var:)) Blogda zaten trend raporu diye belirttigim tum sezon tredleri icinde bence en olmazsa olmaz 10 su sekilde:
1. piton
2. tulum
3. boyfriend jeans
4. tek omuz
5. kafesli veya gladyator stilettolar
6. keskin-yuksek omuzlar
7. neon aksesuarlar
8. payet
9. mini zincirli canta
10. boyfriend blazer
Gelelim net-a-porter ozetine:



23 Nisan 2009 Perşembe

TREND RAPORU | Helenistik Tanrıça


Bir tanrıça gibi hissetmek için elimizde lir bulut ustunde oturmamiz sart degil hanimlar, bu sezon ozellikle gece kiyafetleri ve aksesuarlar sayesinde bir Yunan Tanrıçası oluvermek çok kolay. Uçuşan kumaşlar, drapeler, sarmalanan tek omuz, sirmali isli askilar ve kollariniza ve saciniza takacaginiz su sekildeki aksesuarlarla ZEUSun gozunden kacamayacaksiniiiz! Truvali Helen canim kusurumuza bakma lutfen:)


22 Nisan 2009 Çarşamba

FLASHION' NEWS | OH DUNYA VARMIS!!!



Biliyorsunuz bugun dunya gunuydu hanimlar, moda dunyasi da "dunyamiza" duyarli olabiliyor. Iste yesilci yasam stilinin savunucularindan STELLA McCARTNEYden eko haberler ve oneriler:

1. YESIL ENERJI: Stella McCartney Ltd sirketinin Birlesik Kralliktaki tum operasyonlarina enerji Ecotricity tarafindan saglanmaktaymis , bu firma musterilerinin elektrige harcadigi parayi onlardan alip, bunu ruzgar gibi daha temiz enerji alternatiflerinde yatirim olarak kullanmakta. www.ecotricity.co.uk

2. KARBON iZi: Stella McCartney Ltd Sirketi karbon nötral bir firma olmuş.www.CarbonNeutral.com

3. GERi DöNüSüM: Şirker senede 2 tondan fazla geridonusumde bulunmaktaymis.

4.100% BIYOBOZUNABiLEN CANTALAR: Misir liflerinden yapilmis bu cantalar cevreyi kirletmeden cözünüp topraga karisabiliyormus.

5. GERiDöNüŞEBiLEN CAM: Geridonusturulebilen bir cam sisenin bir bilgisayarin 30 dakikalik enerjisini karsiladigini biliyor muydunuz, sirket tum cam urunelrini geri donuusmlu yapiyor ve kendielri de camlarini geri donusturuyormus.

6. ORGANiK KOZMETiK: Mc Cartney kozmetik urunleri hem organik hem cildiniz icin ne lazimsa hepsini dusunuyormus.

7. HAYVANSEVER: McCartney tasarimi urunelrde asla kurk kullanilmiyor.

Biz hanimlar icin dunya hersey demek, yuzumuze vuran gunesiyle, pembe dudaklarimizi benzettigimiz cilekleriyle, cikolataya hayat veren koko cekirdekleriyle, eteklerimizi ucusturan ruzgariyla, bayildigimiz elbiseleri tasarlayan modacilara verdigi ilhamla ve yalnizca biz kadinlara bahsettigi dogum mucizesiyle "dunya" bizim icin coook onemli. Onu sevin, onu koruyun! Coplerimizi ayirmak, sahteleri artik cok daha guzel olan deri ve kurkleri gerceklerine tercih etmek, kozmetik urunlerimizin ambalajlarinda geridonusum sembolunu aramak ve isiklari sondurmek o kadar da zor degil....Turn Off Please:)

AYAKKABI | JIMMY CHOO loves HUNTER


Kar botlari, yagmur botlari ve hatta UGGlarla hic ama hic aram yoktur. Ama JIMMY CHOO ismini duyunca akan sular durur! Hanimlar gozlerimizi Brad Pitt'den alip yukarida Angelina Jolie'nin ayagindaki kirmizi botlara bakalim lutfen:iste bu meshur HUNTER botlari yeni koleksiyonu icin JIMMY CHOO ile isbirligindeymis. VOGUE UK bu haberi su sekilde duyurdu:
-"Combining the traditional aesthetic of Hunter with the sleekness of Jimmy Choo, the result is a natural rubber boot embossed with the luxury label's signature crocodile print and branded top bind, a gold buckle and rivet detailing, and leopard print lining." -
Yine yukarida Jimmy Choo'nun krokodil tasarimli 250 sterlinlik Hunter'ini goruyoruz. Asagidaki resimde ise Rachel BILSON yeni botlarini aldiktan hemen sonra, bu mutlu yuz ifadesi cok tanidik oyle degil miiii:))


RENK RAPORU | Mercan


Parlak yaz gunlerine yakisir parlaklikta renklerden biri olan mercan sezonun gozdelerinden! Bu renk tatli elbiseler ve ayakkabilar edinme zamani hanimlar, aksesuarlara gelince yine sezonun en gozde taslarindan olan turkuazin mercanla sahane durdugunu hatirlatmama gerek yok saniriiim! Derin sulara dalma zamani...




COUTURE | GECE ELBİSELERİ PRONOVIAS'TAN FIESTA


Yaklasan nisan, dugun ve mezuniyetler icin elbise fikirleri ve arayislari yogunlasmistir, bu yaz benim de katilmam gereken bir dolu dugun ve bir de mezuniyet balosu var. Hepimizin cogunlukla muhtesem gelinliklerinden(ki ben de inanilmaz guzel gelinligim icin kendilerine tesekkur ediyorum:)) tanidigimiz PRONOVIAS'in aslinda bir de abiyelerin yer aldigi FIESTA koleksiyonu cikar her sene. Gelinliklerindeki kalite ve isin bu kiyafetlerde de devam ettigini belirtmeliyim, tek dezavantaj Turkiye'ye bu koleksiyonun tamamini getirmiyor olmalari.
Ben de hosuma giden bazi kiyafetlerden ornekler koydum, uzun olanlardan 1, midilerden de 6 ve 10 favorim. Tum modelleri gormek icin PRONOVIAS sitesini ziyaret etmeniz yeterli.


21 Nisan 2009 Salı

COUTURE | Emily Blunt VANITY FAIR Couture Cekimleri


Bir "couture" fanatigi olarak Emily Blunt'un VANITY FAIR dergisinin cikacak Mayis sayisinda yer alan bu editoryallerini sizinle paylasmasam olmazdi hanimlar. Biricik DIORum bu yil hemen her couture cekiminde basrol oynadigi gibi bu cekimlerin de gozdesi. Onlari bir kenara birakirsam GIVENCHY ve CHANEL elbiselere de bayildimmm! Prenses Emily Blunt ve charming prenslerini goruntuleyen fotograflar Micheal Roberts'a ait. Sizin en favori elbiseniz ve resminiz hangisi hanimlaaar???


TREND RAPORU | Zincire Vurulmak


Uzun ya da kisa ama ust uste takilmis iri taslarin, incilerin, ciceklerin, tuylerin ve zincirlerin harmanlandigi gosterisli kolyeler bu sene feci moda hanimlar. Sizce bir beyaz tshirt ya da siyah bir elbise sıkıcı mı? O zaman kendinizi zincire vurma zamani:))
Asagida defilelerden kolye detaylari ve unlulerin tercihleri var, ah One Tree Hill yildizi Sophia Bush'un kolyesini cok begendim, bir de Blake Lively ve Sarah Jessica Parker'in kolyelerini.



Bu arada Tilda Swinton'in uzerinde bir kac kez gorulen LANVIN kolyenin hos bir benzeri MANGO da bulunabilir.


Ben her daim favorim olan sıra incilerimi bu sene kurdele ya da baska broslarla susleyerek altina da bir kac zincir koyarak takmayi dusunuyorum, ayrica birbirinden farkli kolyeleri kopcalarindan ucu ucuna birlestirerek de guzel seyler cikabilir diye dusunuyoruum.Bu arada bu tarzda bence ACCESSORIZE biraz zayif kalmis, turkuazlardaki kadar etkin degiller, o yuzden YARGICIyi oneriyorum hanimlar, bir de tabii boncukculari:)