30 Haziran 2009 Salı

FLASHION' NEWS | "The September Issue" Fragman

Filmin fragmanını da sizinle paylaşayım hanımlar, bunu eklemeyi unutmuşum...Bekleme sürecine biraz daha heyacan katmak için şöyle buyrun lütfen:) "September is the January of fashion" lafına ise bayıldımmmmmmmmm! Benim ne zaman yılbaşı kutlayacağım belli oldu artık, sizi de beklerim hanımlar:p


FLASHION' NEWS | İstanbul Moda Günleri 2009

Paris ve Milano'da Resort 2010 koleksiyonlarının tanıtımı son hız devam ederken, Paris'te 2009/10 Sonbahar-Kış Erkek Koleksiyonlarının defileleri sürerken ve nefesler tutulmuş Temmuz başında başlayacak olan Couture defileleri beklenirken, burada İstanbul'da da MODA GÜNLERİ için geri sayım başladı.
26-29 Ağustos 2009 tarihleri arasında İTÜ Taşkışla kampüsünün tarihi ve olağanüstü atmosferinde gerçekleşecek olan Moda Günleri dün ekonomi basınına yapılan, bugünse magazin basınına
yapılacak olan basın tanıtımı her zamankinden daha şık, daha tasarım. Örneğin dünkü toplantıda bana "İstanbul Loves Fashion" ve "İSTanbul 2009 Fashion Days" logolarıyla süslü püsküllü ve gri-fuşya kombinli(yani sezonun hit trendlerinden ikisi bir arada:)) şahane bir çanta, inanılmaz şık altın rengi çakıltaşı formunda bir flash disk ve yine çok tasarım bir not defteri verildi ki bu armağanlar bile sırf tanıtım üzerinde bir tasarım ekibinin incelikle çalıştığını gösteriyor.

İTKİB organizasyonunda Moda Tasarımcıları Derneği ve İstanbul Moda Akademisi işbirliği ile düzenlenecek ,şehirde bir hafta boyunca moda rüzgarları estirecek; moda ile ilgili tüm organizasyonları tek bir çatı altında, organize bir platformda sunacak, tüm şehrin yaşayacağı, defile, tasarımcı ve markaların yer aldığı fuarlardan oluşan dev bir moda etkinliği bizi bekleyen.
Dünyanın sayılı ve sabırsızlıkla beklenen moda olaylarından olmasını dilediğim ve artan sponsor desteği, tanıtım atağı ve azmi ile de öyle olacağına inandığım İSTANBUL MODA GÜNLERİ ile ilgili bilgi, haber ve gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz hanımlar.

29 Haziran 2009 Pazartesi

FLASHION' NEWS | "The September Issue" Agustos 2009'da gösterimde!!!

20 yıldır VOGUE'un editörlüğünü yapan efsane isim ANNA WINTOUR moda dünyasının en güçlü ve en etkili figürü, ve aynı anda hem hayranlığın, hem nefretin, hem takdirin, hem kıskançlığın ve hem de merakın odak noktası. Belki de ancak kurgu olabilecek kadar büyük ve komplike bir hayata sahip olan ve mükemmelliyetçiliği ve çelişkileriyle anılan Wintour, sayısız tasarımcıya, modele, fotoğrafçıya ve editöre de resmen hükmetmekte.

Yönetmen R.J. Cutler işte bu şahsiyetin hayatının içine VOGUE'un meşhur "Eylül sayısı"nın hazırlığı sürecinde 9 ay süresince girdi ve "The September Issue" isimli belgesel filme imza attı. Film bizi New York moda haftasının podyum arkasına, Paris ve Londra'ya, çekimlere ve yeni çekimlere, kapak ve editoryal hazırlıklarına, pazarlıklara, kapalı kapılar ardında gerçekleşen ve Wintour'un inanılmaz güç taleplerine dayanmak zorunda olan editör ekibinin toplantılarına götürecek. Filmin diğer odağı ise Wintour'la son 20 yıldır çalışan yeteneği ve dehasıyla rakipsiz kreatif direktörü ve stilisti Grace Coddington. Sürekli değişen modaya rağmen, VOGUE'u hep zirvede tutan, bu hem çatışan hem uyuşan ikili bize kreatör ve kuratör arasında amansız çelişki ve hassas kimyayı da yönetmen Cutler'ın gözünden güzelce gösterecekmiş. "The September Issue"da R.J. Cutler sayesinde bu ayrıcalıklı dünyanın tüm ışıltısına, zulmüne, güzelliğine ve zorluğuna bir bakış atabileceğiz.


16 Ocak 2009da galası yapılan film, 28 Ağustos'ta gösterime girecekmiş. Filmin 2009 Sundance Film Festival'inde "Excellence in Cinematography" dalında jüri büyük ödülünü aldığını da belirtelim, ben sabırsızlıkla bekliyorum, umarım Türkiye'deki sinema filmi dağıtımcıları bu filmin isminin ve kendinin ne kadar büyük olduğunu farkedip bize de sunarlar!!!


FLASHION' NEWS | LOUIS VUITTON Sergisi

Selfridges LOUIS VUITTON şerefine bir sergi hazırlamış, LV'nin meşhur Speedy modeli için hazırlanan bir cornerla LV'nin kutlamalarına katılmış. Yüzlerce Speedy kullanılarak(biz birini bulamıyoruz o ayrı:)) hazırlanan sanatsal kompozisyonlar ve kişiy eözel limitli ürünler de bulunan bu sergi oldukça ilgi çektiğinden bir süre daha Selfridges'de görülebilecekmiş...

MAKE ME BEAUTIFUL | Farrah'nın Saçları

Micheal Jackson'ın ölüm haberiyle belki arada kaynadı ama geçtiğimiz hafta biliyorsunuz biz hanımlar ve moda severler için bir büyük kayıp daha oldu: Farrah Fawcett. Kendine özgü stiliyle 70lere damgasını vuran, saç kesimi moda literatürüne geçen bu hep gülen, sevimli ve güzel kadın kanseri atlatamadı ve 62 yaşında dünyadan ayrıldı. O ve Jacklyn Smith benim en sevdiğim 2 melekti. Güzel saçları ve kırmızı mayosuyla posterlendiği ünlü resmi yukarıda. Diğr resimlerine bakarken de bu senenin trendlerine ne çok esin olduğunu görüyoruz 70 ve 80lerin; tulumlar, cesur frmuarlar, boho bluzlar.

COVER | Temmuz Kapakları-3-

Temmuz kapaklarından devam ediyoruz...Alman VOGUEda supermodel Julia Steigner kapakta, içeride de enfes masalsı bir editoryal var, yakında onu da yazmayı düşünüyorum. Rus VOGUEda ise Snejana Onopka, milli VOGUElar milli mankenlerle çalışmış Temmuzda:) In Style sinemanın en güzel ve en zarif yüzlerinden Michelle Pfeiffer'ı kapak yapmış.

27 Haziran 2009 Cumartesi

WEEKEND LOOK | Dita Von Teese Öğle Yemeği Elbisesi

Dita von Teese'in elbisesine bayıldııım! Bu elbise kime ait öğrenemedim hala ama bana ait olsun istiyorum, üstelik benim daha uygun ayakkabılarım var:) Dita, yeni erkek arkadaşı "Kont" Louis-Marie de Castelbajac ile Hollywood'da yediği bir öğle yemeğinde bu elbiseyi giymiş...

AD | Louis Vuitton Sonbahar 2009 Kampanyasında MADONNA



Karşınızda LOUIS VUITTON Sonbahar 2009 kampanyasının ilk reklamıyla yeniden Madonna. Firmayla ikinci sezonunu yaşayan Madonna'yı Steven Meisel fotoğraflamış.
Yine LVden mürdüm rengi puf puf kollu ve kabarık etekli mini bir elbise vee tabii ki meşhur tavşan kulaklarla(Costume Institute Galasında da bu kulaklarla resimlenmişti MAdonna) süslenen Madonna'nın photoshopını biraz abartmışlar bence. Oyuncak bebek havası verilmiş belki onun için, belki oyuncak bebek havası verelim diye bahanemiz olsun diye bilemiyorum:) ama epey fazla! Elbisenin de podyum versiyonundan az da olsa farklı olduğunu düşünürsek heralde üzerinde oynama yapılmayan tek şey monogram çanta!

26 Haziran 2009 Cuma

FLASHION' NEWS | Hoşçakal Billie Jean's Lover


Belki de bir insandaki en kötü huya sahipti, o muhteşem sese, o muhteşem şarkılara rağmen, herkesin hayranlığına rağmen "kendini sevmemek" huyu. Umuyorum artık huzuru bulur.
Billie Jean, Thriller, Bad, Smooth Criminal gibi şarkılarla, yarattığı trendlerle, ay yürüyüşüyle koca bir yüzyıla damgasını vuran Micheal Jackson 50 yaşında dünyadan ayrıldı. Bir kral, bir şarkıcı, bir stil ikonu, bir dansçıydı.
I'm Gonna Make A Change,
For Once In My Life
It's Gonna Feel Real Good,
Gonna Make A Difference
Gonna Make It Right . . .
I'm Starting With The
Man InThe Mirror

MAKE ME BEAUTIFUL | Styleboom Mimlendi!


Sevgili Alışveriş Cini makyaj sırlarım için beni mimlemiş:) Ben kendime de etrafımdakilere de milyonlarca fırçamla makyaj yapmaya bayılanlardanım:) Makyaj uzmanımın öğrettikleri sayesinde ve doğuştan yetenekli(!) olmam itibariyle de epey güzel makyaj yaparım, annem de kız kardeşim de düğünlerde, davetlerde makyaj işinden böylelikle kurtarırlar. Makyaj yapmadan dışarı çıktığım nadirdir, ve kıyafetime uygun renkte ve şekilde yapmayı tercih ederim, ama asla ve asla fondöten kullanmam, gerekirse nadiren pudra kullanırım. Koyu renk rujlarla hiç aram yoktur, benim olayım aslında göz makyajı. Gözlerde vurguyu çok sevdiğim için dudakları genelde nude/pastel tonlarda ya da yalnızca renksiz parlatıcıyla bırakırım. Özellikle dumanlı yani gri tonlarında göz makyajını çok severim bir de lacivert-mavi.
Çok ince makyaj yaptığım gibi onu yine çok ince şekilde de temizlerim, makyajla uyumam, ve günlük bakımım haricinde ayda bir cilt bakımı yaptırırım. Özellikle cildin hava alabildiği toz ürünleri seçtiğimden ve güzel temizleyip nemlendirdiğimden olsa gerek cildimde makyaj dolayısıyla pürüz yaşamadım hiç. Sorulara gelincee:
1. İlk kez makyaj yapmaya kaç yaşındayken başladın?
Şu anki halimi düşünürsek ilginçtirki çok çok geç başladım, çocukluğumda örneğin sevgili cin gibi annemin makyaj malzemelerinden harikalar yaratmışlığım yoktur. Küçük bir kızken ben arabalara ve top oynamaya daha meraklıydımJ İlk makyajımı gösteri yapacağım bir 23 Nisan gününde-sanıyorum 9 yaşındayken-annem tarafından dudaklarıma ve yanaklarıma hafif pembelik verilmesi şeklinde yaşadım.
2. Aldığın ilk makyaj malzemesi neydi ve hangi markaydı?
Max Factor’den şeftali allık ve renksiz rimel
3. Makyaj senin için günlük basit bir rutin mi yoksa hastalık mı?
Kesinlikle rutinim ama hastalık mı bilemiyorum, olabilir:)
4. Karşılaştığın her güzel makyaj malzemesini çılgınca arzuluyor musun?
Hayır, makyaj malzemesi görünce ayakkabı görmüş gibi olmuyorum, yalnızca ihtiyacım olan ürünü alırım; ambalajdan etkilenmem, hayvan deneyli olup olmadığına, su bazlı olup olmadığına, cilde hava aldırıp aldırmadığına ve ambalajının geri dönüşümü olup olmadığına illaki bakarım.
5. Hiç MAC kullandın mı? Kullandıysan, “işte bu en harika ürünü!” diyebileceğin tek bir ürün söyle bana.
Evet yüze parlaklık veren glow bir ürünü var bende onu çok beğeniyorum, geceleri vazgeçilmezim. Ve bir de tabii ki fırçalarını.
6. Her genç kızın favori bir göz kalemi vardır. Senin favori göz kaleminin markası ve rengi?
Ben Lancome’un kömür karası göz kalemini kullanırım ama genelde kesik uçlu fırça ile ya siyah ya füme eyeliner sürerim.
7.Vazgeçemediğin, elinin altında en az üç-dört tane bulundurduğun favori rimelinin markası?
Rimelsiz bir hayat düşünemiyorum, özellikle de çok çok beyaz tenli olduğum için hiçbir şey yapamasam rimel ve kalem sürerim. Benim tek ve sadakatle kullandığım rimelim Lancome Flextencils, mükemmel, benim için tasarlanmış bir rimel. Bir de hediye olarak gelen L’oreal Telescopic’den epey etkilendim, takdir ettim:)
8. Makyaj alışverişini en çok hangi mağazadan (tekin acar v.b.) /web sitesinden (strawberry v.b.) yapıyorsun?
Selektif markalardan kullandığım ürünleri hep Strawberry'den getirtiyorum çünkü inanılmaz fiyat farkı var, diğerleri için Boyner.
9. Makyaj malzemelerini nerede saklıyorsun?
Ikea’dan aldigim 100(!) gözlü çekmece ayracı sayesinde, fırçaları, farları, rujları vs ayrı ayrı bu gözlerde gardrobumun en büyük çekmecesinde saklıyorum..
10. Makyaj alışverişine aylık ne kadarlık bir bütçe ayırıyorsun?
Her ay makyaj malzemesi alışverişi yapmıyorum o yüzden değişiyor, sık kullanmama rağmen rimel haricinde çok çabuk da bitmiyor.
11. Severek takip ettiğin bir yerli ve bir yabancı makyaj blogunu yazar mısın?
Yabancılardan The Make-Up Blogger, yerlilerden Just make up ve Salıncakta İki Kişi’nin makyaj entryleri.
12. Yerli makyaj markalarından favorin hangisi?
Kaş altı için Pastel’in parlak beyaz farı, kült renkleriyle Flormar’ın ojeleri, Golden Rose’un ıslatılarak da sürülebilen 4’lü farlarından bazıları
13. Hangi makyaj çıkarıcıyı kullanıyorsun?
Makyaj temizleyicim, toniğim ve nemlendiricim hepsi cilt bakımımın da yapıldığı salondan BIOLINE-JATO, Türkiye’de butik satışı yok, ben inanılmaz memnunum. Daha önce PAYOT veriyorlardı aynı derecede memnundum.
14. Ten ve goz rengin?
Pek beyaz-kahverengi
15.”Onsuz yapamam!” dedigin kozmetik markasi?
Lancome rimelim Flextencils+eyeliner ve kaş altı aydınlatıcım Inglot, Clarins ya da Pastelinki.
16. Klasik bir soru: makyaj cantana sadece uc sey koymaya hakkin olsa neler alirdin?
Flextencils rimelim, şeftali renkli parlatıcı ruj ve allık.
17. Bu mim dalgasini hangi bloglara gondereceksin?
Moda ve Sosyete
Glam's World
Hesionka’nın Defteri

25 Haziran 2009 Perşembe

EDİTORYAL | Paris VOGUE Temmuz'da Plajda Bir Gün

Bir haftalık bir Ankara seyahatinden sonra yine styleboomun başındayııım! Bu acaip sıcaklara yaraşır, ferahlatıcı bir editoryalle döneyim dedim hanımlar...Vogue Paris'in Temmuz sayısından bizzat yeni kraliçe Carine Roitfeld'in elcağızlarıyla hazırladığı bu editöryaldeki neşeli plaj görüntüleriyle deniz, kum, güneş hayallerine dalalım...


19 Haziran 2009 Cuma

FLASHION' NEWS | Royal Ascot 2009 At Yarışları'nda Yüksek Moda

Royal Ascot,1711'de Kraliçe Anne tarafından başlatılan ve hala geleneklere uygun devam eden dünyanın en ünlü at yarışı etkinliği. İşin güzeli hem kraliyet ailesi, hem yüksek sosyete, hem de İngiliz halkı enfes şapkalarını takarak bu yarışlara katılıyorlar. İngiltere'de bu olay acaip büyük bir sosyal etkinlik! Aynı şekilde ABD'de de Kentucy Yarışları böyle. Gelelim bize! Biz de de Atatük tarafından "ne de güzel" bir şekilde başlayan GAZİ KOŞUSU neden ama neden böyle renkli, böyle sosyal ve bu kadar şık olmasın?! Çok zevkli olan ve güzel güzel giyinmeyi pek seven Atatürk ben eminim sırf bu sebeple bu medeni aktiviteyi başlatmıştır. Aşağıda her iki derbi yarışlarda ünlülerden, ünsüzlerden resimlere bakp bakıp bir ah çekelim hanımlar!



Buradan tüm stil sahibi okuyuculara ve deee moda blogları kardeşliğine sesleniyorum: cin, jojee, hesionka, peliiin hadi gelin içimizdeki Elisa Doolittle'ı ortaa çıkaralım, bu sene(28 Haziran 2009)Gazi Koşusu'nu basalım, bir sosyal devrim yaratalım kızlaaaar! Atam İzindeyiz:)


FLASHION' NEWS | Istanbul Moda Akademisi(IMA) Yılsonu Mezuniyet Defilesi 2009

Dün akşam İstanbul Moda Akademisi(İMA)'nin ilk moda tasarımı mezunlarını bir yıl sonu defilesiyle izledim, İMA'nın 1 senelik tam zamanlı ve 2 senelik yarım zamanlı tasarım programından mezun olan genç tasarımcıları izlemek, neler yaptıklarını görmek çok heyecan vericiydi. Doğrusu bu güzel ülkeden artık tüm dünyayı sarsacak, A-listi giydirecek modacılar çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum.


Ceylan Zigoşlu, Garen Çeliktop, Gülçin Uzunalan, Pınar Aytekin, Erkan Altunay, Semra Hüsyinzadeh, Neviye Sümen, Seda Arslan, Asu Aksu, Sıla VArdal, Ayşegül Öngören, Ceyda Özenç, Aslı Çelikkıran, Mine Yiğit, Merve Öz, Hande Keçik, Şimal Kutluçınar ve Dilara Tengirşen 3er parçadan oluşan tasarımlarıyla Uğurkan Erez'in koreografisinde mini bir mezuniyet defilesine imza atmış oldular. Bu isimlerden bazılarını ben güzelce kafama yazdım, çok sağlam gelecek var, biricik John Galliano'mun dediği gibi umarım bol bol okurlar, masalları ve perileri unutmazlar, dünyayı gezmeyi bırakmazlar. Aşağıda defileden kareler görebilirsiniz.




Bu arada İMA yalnızca moda tasarımı eğitimi vermiyor, sitesini ziyaret ederseniz son dönemin en gözde moda eğitim programlarından çok geniş bir yelpaze göreceksiniz. Fashion Management, Fashion Photography, Fashion Advertisement gibi. Zamanında sistemin kurbanlarından biri olan ve onu yenemeyen ben, kendime çok güzel programlar seçtim ve en yakın zamanda başlamayı düşünüyorum. Dün izlediğim genç tasarımcıları da güzel işleri ve yaratıcılıklarıyla sınırlardan taştıkları için hem çok beğendim ve takdir ettim, hem de gerçekten kıskandım. İMA'ya tebrikler...

18 Haziran 2009 Perşembe

FLASHION' NEWS | Mischa Barton'dan Çanta Koleksiyonu

Bu kıza oldum olası ısınamamışımdır: O.C.de gözümüze gözümüze soktuğu korkunç oyunculuğu, selülitleri havalarda uçuşurken en çok kazanan modellerden biri oluvermesi, ya da yalnızca ve yalnızca hüzünden ölecek gibi baktığı sürece güzel olduğu için olabilir. O.C.de de favorim ışıl ışıl, cıvıl cıvıl Summer'dı zaten. Ama işte güzel çantalar yapmış bence hakkını yemeyeyim. Kendi adını taşıyan çanta koleksiyonunun sonbahar/kış reklam kampanyanın modelliğini de yapan Barton'ın ilk yayınlanan resimlerini görüyorsunuz...Şu püsküllü siyah çanta çok hoş.


RED CARPET | Megan Fox'un Transformers Galaları Şıklığı

Megan Fox'u TRANSFORMERS Moskova Galası'nda da gördüktens onra dedimki, tamam oldu bu kız artık, bir postu hakediyor, daha bir tane bile falso vermedi bu filmin galalarında ve basın toplantılarında! Çok otoriteyim değil mi hanımlar:)
Kendisi öncelikle aşağıdaki mor, saten, süper derin yırtmaçlı, drapelerle süslü, enfes DONNA KARAN elbiseyle filmin dünya prömiyerinde herkesin hayranlığını topladı, monokrom modasına uyarak elbiseyle aynı renkte STUART WEITZMAN ayakkabılar seçmişti.
Almanya galasında kırmızı halının son dönem gözdesi olan tek omuz ve derin yırtmaç trendine devam ederek bu defa kırmızı, yılan aksesuar detayıyla fazlasıyla seksi bir ROBERTO CAVALLI içindeydi. Yukarıdaki görüntüyle boy ölçüşemese de "Megan Fox"un zihinlerde yarattığı görüntüye yakışır seksilikteysi, ayakkabıları bu defa benim biricik BRIAN ATWOOD'umdan.

İngiltere galasında ise Eva Longorio'nun gözdesi olan tasarımcı KAUFMAN FRANCO'dan siyah, ön taraftan oldukça sade ama sırt detayı inanılmaz şık bir elbise içinde.

Gelelim Donna Karan elbisesinden sonra beni benden alan ikinci görüntüsüne. Bu defa Moskova galasında, kendisine en çok yakışan renklerden birinin içindeydi. Kendinden desenli, straplez, arka etek kısmında küçük bir fırfır pili bulunan bu enfes elbise ARMANI PRIVE, ayakkabıları tanımışsınızdır, CHRISTIAN LOUBOUTIN.

17 Haziran 2009 Çarşamba

FLASHION' NEWS | Jimmy Choo ve H&M



Hem de inanılmaz bir "flash" haber hanımlaaaar! H&M tasarımcılarla işbirliğinde coştu ve bu defa da JIMMY CHOO ile anlaştı. Şaka değil gerçek: ))) Yurtdışındaki sevgili arkadaşlarım 14 Kasım 2009 itibariyle "Jimmy Choo for H&M" etiketli gördüğünüz yüksek topuklu her şeyi hemen alıp bana yollamanız için buradan sesleniyorum:))
Bu H&M'in ilk defa bir aksesuar tasarımcısıyla anlaşması oldu, MATTHEW WILLIAMSON işbirliğiyle ortalığı yıkan H&M, bu defa JIMMY CHOO ile olayı tamamen bitirdi bence! JIMMY CHOO, H&M için yalnızca ayakkabı ve çanta değil kadın giyim ürünleri de tasarlayacakmış.
Beyler de sevincime ortak olabilir, çünkü bu işbirliği erkek akseuar, ayyakkabı ve çantalarını da kapsıyor. H&M daha önce Matthew Williamson, Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf, Roberto Cavalli, Stella McCartney ve Comme des Garcons ile de çalışmıştı. Not alınız lütfen: 14 Kasım 2009:)

16 Haziran 2009 Salı

FLASHION' NEWS | Makbuş'tan Muhteşem Saç Aksesuarları

Hanımlaaar size müthiş keşfimden bahsetmek istiyorum, burada yalnızca bir kaçını gördüğünüz bu muhteşem saç aksesuarlarının yaratıcısı Makbule Kalender'den. Sitesinde birbirinden güzel ve özel, eşsiz, ve çok kaliteli taçları gayet de güzel, gayet de hakeden fiyatlarda satışta. Sipariş için kendisinebir mail atmanız yeterli. Ben henüz fırsat bulup yazamadım ama, kendisinden yakında çok özel bir ürün isteyeceğim, eminim bu yetenekle muhteşem bir şey çıkaracaktır. Eline sağlık Macbouche a la Mode !


RED CARPET | Amerikan Moda Tasarımcıları Konseyi(CFDA) 2009 Ödülleri

Amerikan Moda Tasarımcıları Konseyi(CFDA) 2009 ödülleri, New York'ta bir törenle sahiplerini buldu. Kimler ödüllendi yazının en altında ama biz öncelikle kırmızı halı görüntülerine bir bakalım hanımlar. Benim en şıkım, zaten hep şık olan ve hiç hayal kırıklığına uğratmayan Diane Kruger, kolları siyah taş ve nakış işli, ince kemerli, kıpkırmızı süper minisiyle, aynı zamanda bu elbisenin tasarımcısı olan JASON WU'nun yanında. Süpermodel Coco Rocha kırmızı-siyah desenli tek omuzlu bir MICHEAL KORS içinde. Ashley Olsen vintage nar çiçeği bir tuvalet seçmiş. Süpermodel Doutzen Kreuzs yanında ZAC POSEN'le yine tasarımcıya ait kocaman, gösterişli ve burlesk bir tasarım içinde. Tracey Ulmann kırmızı DOO:RI tasarımı içinde klasik ve şık.

İkinci ve üçüncü şıklarım sırasıyla Hillary Rhoda ve Blake Lively. Rhoda'nın drapeli, tek omuz, süper mini elbisesinin özellikle rengine bayıldım, tasarım CALVIN KLEIN. Blake Lively, MICHEAL KORS'dan tam da yaşına ve canlılığına uygun pembe cepli bir kalem elbise seçmiş. Tasarımcı Betsey Johnson tutkunu olduğu tütü ve fuşyadan vazgeçmemiş, süper çılgın bu kadın. Tory Burch kendi tasarımı olan ve altın rengi-lacivert kombinli tek omuz bir elbise içinde. Zoe Saldana ise CALVIN KLEIN giyenlerden.

Molly Sims ilham perisi olduğu DOLCE&GABBANA'nın Marilyn'li parçalarından çoook hoş bir elbise seçmiş, sezonun ekstra hacim ve grafik modasını bir arada bulundurmuş. Üstelik Amerikan Modacılarını ilgilendiren bir geceye İtalyan giyinerek ne kadar sadık bir peri olduğunu da kanıtlamış:) Justin Guinta'nınyanındaki Hannaloe Knut AZZEDDINE ALAIA siyah elbise içinde. Michelle Trachtenberg, BEHNAZ SARAFPOUR'la kırmızı halıdan çok tanıtım gecesi görseli veriyor. Gecenin sponsoru Nadia Swarowski portföyünü iftiharla sunuyor:) Claire Daines gecede hem NARCISO RODRIGUEZ giydi hem de kendisine eşlik etti.

Süpermodellerden Agnes Deyn metalik minisi içinde pırıl pırıl, artık göbeciği belli olmaya başlayan Heidi Klum da altın ışıltısını MICHEAL KORS ile yakalamış. Tracey Reese de hacim diyenlerden, iyi hoş da bu elbise daha çok bir kır düğünü ya da garden party için bence. Rachel Zoe klasik. Tasarımcı VERA WANG kendi tasarımı içinde, Wang ne yaparsa yapsın sual olunmaz ama artık elbise altına siyah çorap görmekten bıktım, bari şu yaz günü unutmamızı engellemeyin çoraplarııı!

Erin Fetherson kendi tasarımı olan kemik rengi üstü ışıltılı, asimetrk etekli ve tüllü bir straplez giymiş. Kraliçe Diane von Fustenberg favori rengi içinde, tabii ki kendi tasarımı. Kirsten Dunst RODARTE futuristik elbise içinde, Kirstenciğim çok güzel çok ama bu elbiseyi artık milyonuncu kez gördük, ne bereketliymiş. Tasarımcı Rachel Roy da kendi tasarımı olan mozaik desenli tek omuz bir elbise seçmiş, bence çok zarif ve şık. Tallulah Willis yaşına uygun şeker mi şeker şık mı şık, CALVIN KLEIN'dan.

DONNA KARAN siyahlara bürünmüş, ANNA SUI de aynen. ALEXANDER WANG, kendisine eşlik eden Dree Hemingway'in elbisesinin de sahibi. MARC JACOBS partneri (hatta sanıyorum nişanlanmak üzereler) Lorenzo Martone'nin yanında ne kadar da mutlu! Son olarak efsane tasarımcı RALPH LAUREN ve eşi Ricky Lauren klasikleşmiş Hanım'ın Çiftliğ tarzlarındna ödün vermeden gelmişler.

Gelelim ödüllere; RODARTE adına Kate ve Laura Mulleavy "Yılın Kadıngiyim Tasarımcısı" ödülünü aldılar. BAND OF OUTSIDERS adına Scott Sternberg ve CALVIN KLEIN adına Italo Zucchelli "Yılın Erkek Giyim Tasarımcısı" ödülünü paylaştılar. Jack McCollough ve Lazaro Hernandez "Yılın Aksesuar Tasarımcısı" ödülünü PROENZA SCHOULER adına aldılar. "Yılın Çıkış Yapan Genç Tasarımcısı Swarovski Ödülü"nü kadın giyiminde beklebdiği üzere ALEXANDER WANG, erkek giyiminde TIM HAMILTON ve akseuar tasarımında Justin Guinta(Subversive Jewelry) aldılar. ANNA SUI, "Geoffrey Beene Yaşamboyu Başarı Ödülü"yle onurlandırıldı. "Uluslararası Tasarımcı Ödülü" ise LOUIS VUITTON'daki çlışması sebebiyle MARC JACOBS'ın oldu. First Lady Michelle Obama CFDA Yönetim Kurulu'nun özel ödülüne layık görüldü, WWD editörü "Eugania Sheppard Ödülü"nü, GQ'nun kreatif direktörü Jim Moore ise "Eleanor Lambert Ödülü"nü aldılar.

FLASHION' NEWS | Kanye West for Louis Vuitton

Kanye West ve Louis Vuitton takımının işbirliği fotoğraflarını görüyoruz hanımlar! Kanye LV için David Lynch'in "Dune" filminden esinlendiği eşsiz bir spor ayakabı koleksiyonu tasarlıyor.
Kanye'nin amacı lüksü yansıtan, süper renk kombinasyonları olan ve en kaliteli materyallerin kullanıldığı bir koleksiyon hazırlamakmış. Daha önce bir ayakkabı koleksiyonu için Sofia Coppola ile çalışan marka bu defa Kanye Westle çok farklı bir tarza imza atacak.


15 Haziran 2009 Pazartesi

RED CARPET | Şangay Film Festivali'nde Halle Berry

Halle Berryi tek omuzlu şifon lila MARCHESA tuvaleti içinde nefesss kesici! Bir kadın her zaman mı bu kadar muhteşem görünebilir hanımlar?!?! Berry, harika tuvaletinin gövde kısmındaki gümüş kristal işlemelerine uygun bilezikler takmakla yetinmiş, ne hoş!
Aktris yakında bu kısacık saçlarını yeni filmi "Nappily Ever After" için tamamen kazıtacak.

KOLEKSİYON | Resort/Cruise 2010 Koleksiyonlarına Devam

NAEEM KHAN RESORT:
Lacivert, siyah ve krem rebgi ağırlıklı, yine kadınsı, kaşmir ve saten üzerine nakış ve swarovski işleriyle yine pırıltılı ve gösterişli bir koleksiyon.

MARCHESA RESORT:

Helen elbiseler, satenlerden drapeler, fırfır, tüy ve ışıltılarla Marchesa resort değil de sanki kırmızı halı koleksiyonu çıkarmış. Georgina Chapman müşterilerinin kendisindne ne istediğini iyi biliyor.

LOUIS VUITTON CRUISE:
Genç, taze bir koleksiyon. Safari şortlar, militer ceketler, limon sarısı, turuncu ve mor!
LANVIN CRUISE:
Egzotik ve çok şık koleksiyon "aloha" der gibi. Kendine özgü çizgideki elbise, bluz ve eteklere Tahiti çiçekleri, parmak arası renkli sandaletler, ve üst üste takılmış boncuklarla tam tatil havası vermiş Lanvin.

ETRO CRUISE:
Taze, kadınsı ve hatta çiçeksi...Jakar, fırfır, şal ve çiçek desenleriyle tam bir cruise koleksiyonu.

BADGLEY MISCHKA RESORT:
Koleksiyon 50lerin Buenos Aires sosyetesinden esinlenilmiş. Bol fırfır ve drapeli harika parti elbiseleri.

BALENCIAGA CRUISE:
Maskülen-feminen ve modern-rustik arasındadalgalanan fırfırlar, nakışlar ve hacim, hacim, hacim!