31 Temmuz 2009 Cuma

KEYİF | Parizyen Bir İşbirliği!

Paris denince akla gelen en ünlü isimlerden kırmızı tabanların prensi Bay Louboutin ve Fransız makaron kralı Maison Ladurée limited bir hediye kutusu koleksiyonu için işbirliği yapmışlar.Louboutin'in pabuçlar, botlar ve iskarpinlerden oluşan ilustrasyonlarıyla süslü kutularda 6'lı ve 10'lu makaronlar olacakmış.

Önümüzdeki paris, Londra ve Milan moda haftaları boyunca bu makaronlu kutular Ladurée mağazalarında satışa sunulacakmış!

TREND RAPORU | 2009/10 Sonbahar/Kış Trendleri

Evet hanımlar yazın sonuna yaklaşırken, ve artık Sonbahar/Kış, Resort, Sonbahar Couture, PreFall koleksiyonları da sonlanmışken hızlı bir trend özetiyle karşınızdayım. Eylül'le beraber bu trendleri daha detaylı postlarla inceleyeceğiz. Şimdilik en hit detayları öğrenip, indirimde gözümüze çarpan bir şeyler olursa kaçırmadan alalım hazırlanalım derim:)

Öncelikle bu sene kürk feci bir geri dönüş yapmış durumda, sizi bilmem ama ben gerçeğini aratmayan sahte kürklerden yanayım! Özellikle ceket ve palto kollarında kürk detayı kışın çok moda olacak! Vatkayla, dikişle ya da drapelerle olsun yapılı, güçlü, keskin hatlı omuzlar inanılmaz moda. Bu sezon itibariyle omuzlara bakış tamamen değişecek ve bu trend epey süre devam edecek gibi. Kadife ise en pırıltılı haliyle yani ipek kadife olarak altın yılını yaşayacak! Ayakkabı ve çantalar ayrı birer postu hak etse de sezonun en bomba ayakkabı trendi bazen kalçaya kadar uzanan diz üstü çizmeler!

Kürk yalnızca kollarla ve paltolarla sınırlı değil, her şeyden önce renkte sınırlı değil, özellikle sezonun diğer trendlerinden neon renklerde kürkler çok moda olacak. Atkı, boyunluk ve özellikle de etol olarak kürklere boğulmaya hazırlanın. Tek omuz,abiye elbiselerde ve bluzlarda yazın ele geçirdiği egemenliğine devam ediyor. İlkbahar/Yaz sezonunda artık maksilere veda edip süpr minilere geçiş yapmamız gerektiğinden bahsetmiştik, bu minisel durum yeni sezonda bu defa en hacimli en fırfırlı haliyle gözde.
Etek-ceket ya da pantolon-ceket olsun ama bu sezon mutlaka en iyi dikimli, en keskin hatlı, en klasik haliyle bir takım şart hanımlar! Banker tarzı, yelekli ya da ince kemerli takımlardan mutlaka edinmeli. Bir diğer aşırı derecede moda detay ise zımbalar! Kıyafetlerin yanı sıra, ayakkabı, kemer ve çantalarda da zımba detayları ön planda;Louboutin boşuna Very Prive Studded Pumps'ı 2 günde tasarlayıp çıkarmadı hanımlar! Bir zamanların sınıf göstergesi olan devetüyü paltolar da aynen geri döndü, 40'lar esintili, kemerli, kuplu ve bele oturan devetüyü bir paltoya bakalım bu kış kaç lira yatırmak durumunda kalacağız:( CHANEL'in tekelinde olan ve Coco'nun alameti farikası tüvit ise bu sene neredeyse her koleksiyonda siyah-beyazdan pastel tonlara kadar bolca var.
Leopar zaten her zaman moda, hep moda, 80'lerin bu derece geri döndüğü bir sezonda da olmaması imkansızdı! Bir diğer seksi trend ise benim bayıldığım korseler! Korse ve bustiyerleri DIOR'un mankenleri gibi giyemeyecek olsam da, şifon dökümlü bluz ve gömleklerin üzerine giymeyi planlıyorum! Kırmızı renk olarak en belirgin renk. Gri yün ve triko hırkalar da hem casual hem şık halleriyle çok moda.
Yine kışın siyahlarını parlatacak neon renkler olacak. Geçen yıl başlayan bol dantelli, desenli çoraplar ise bu sene iyice aşarak daha dekoratif, taşlı, pullu ve en gösterişli hallerini alacak. Kürk kadar sık karşılaşacağımız diğer bir şey de deri, özellikle deri pantolonlar, havacı tarzı deri paltolar ve lateks deri taytlar çok moda olacak.
Kadifenin yanında parlamaya çalışan bir başka kumaş da goblen, muhteşem desenleriyle goblen kumaşlar hepimizi, o meşhur perdeden diktiği kocaman ve enfes elbisesiyle Rüzgar Gibi Geçti'nin Scarlett O'Hara'sı yapabilir hanımlar! Fermuarlar yine gözde ama çoğunlukla fermuar işlevi görürken değil, aksesuar işlevi görürken. Kozmetik trenlderinde en belirgin olanı mor ve bordo rujlar, yazın sönmeye başlayan parlatıcı/lip gloss devri artık kapanıyor hanımlar, mat rujlarınızı ve ruj fırçalarınızı hazırlayııın! Ah kış gelir de ekose olmaz mı, tabii ki ekose yine moda!
80'lerin geri dönüşüyle ne kadar bedbaht olsam da 40'ların dönüşüyle de bir o kadar harikayım! Bele oturan ceketler, ince kemerler, kalem etekler, uzun eldivenler ve şapkalar, kuyruklu ceketler, yüzde tüller...Şıklık garantili!Tabii ki vatkalar, etek altı taytlar, her türlü abartı, desenli uzun tshirtlerle 80'leri zaten anlatmaya gerek var mı? Kadife ve goblene üçüncü brode/baskılı kumaşlar. Bu sezon elbise, bluz, ceket, pantolon, çanta aklınıza ne gelirse hepsinde bol drape ve büzgü olacak.
Yazdan farklı olarak bu defa üst üste ve bolca değil ama single takılan yine epey uzun kolyeler, özellikle eteklerde siyah-beyaz ve renkli bol grafik desenler çok moda! Omuzların ön plana çıktığı özellikle en minik, en dar ve en kısa haliyle deri motorcu ceketler alınması şart parçalardan! Kış boyu minilerin ve grafik desenlerin üzerinde kullanılacak. Vee en güzel detaylardan biri de güzel, uzun eldivenler...
Daha fazlası ve detaylar için havalar bozana kadar bekleyin hanımlar:) O zamana dek çiçekli elbise ve açık ayakkabılarımıza dönelim:)

FLASHION' NEWS | Hüseyin Caglayan v Unlulerin Gozdesi J BRAND Jeans Ortaklığı


Bir grup ünlü, fotoğrafçı, editör ve süpermodel Çarşamba gecesi Griffou Hotel'e akın etmişti, bu akının sebebi orada HÜSEYİN ÇAĞLAYAN ve J BRAND ortaklığını kutlamak üzere verilen yemekli davetti.

Aslında Londra çıkışlı bir modacı olan Çağlayan, sıklıkla New York moda ve sosyal çevresinde görülüyor ve daha çok tanınıyor. Kanye West, Amber Rose, Chanel Iman ve Rachel Feinstein gibi davetlilerin lduğu gecede, Çağlayan bir "süpersosyal" olduğunu söylemiş:)


29 Temmuz 2009 Çarşamba

RED CARPET | Inglorious Basterds Filmi Berlin Galası

Söz konusu Diane Kruger olunca benim kendisinden bahsetmemem olmaz! Inglorious Basterds filminin bu defa Berlin galasında ve basın toplantısında görüyoruz kendisini, yine muhteşem bacaklarını ön plana çıkaran ve Diane Kruger denince ilk akla gelen süper mini elbiselerden seçmiş. Galada giydiği HERVE LEGER imzalı kare yaka elbisesi Max Azria'nın Resort 2010 koleksiyonundan, kırmızı ruj ise süper tamamlamış.
Fotoğraf çekimleri ve basın tanıtımında ise yine Resort 2010 koleksiyonlarından hatırlayacağınız bir miniyle karşımızda, bu defa LOUIS VUITTON.

FLASHION' NEWS | Bebek Bekleyen Bir Model Daha

Heidi Klum(IMG), Adriana Lima(MARILYN), Karolina Kurkova(DNA) ve Gisele Bundchen(IMG)'in yani Victoria's Secret meleklerinin neredeyse tümünün hamilelikleri devam ede dursun, moda dünyasına yeni bir hamile modelin haberi düştü, İngiliz model Jourdan Dunn hem de sadece 18 yaşında ilk bebeğini bekliyor. Dunn (şu an YVES SAINT LAURENT La Nuit de L'Homme parfüm reklamlarında Vincent Cassell ile görünmekte) 5 buçuk aylık hamile, haber bizzat Jourdan Dunn'ın bağlı olduğu STORM ajansı tarafından teyit edilmiş.

AD |GUCCI Sonbahar/Kış Reklam Kampanyasından İlk Kareler

Anja Rubik, Natasha Poly, Myf Shepherd ve Raquel Zimmerman yeni GUCCI kızları, fotoğraflar Inez&Vinoodh.

28 Temmuz 2009 Salı

KEYİF | Kızkardeşe İmaj Danışmanlığı:)

Blogumdaki enrty girme hızından da anlaşılacağı üzere geçen hafta kısa bir süreliğine şehir dışındaydım hanımlar, bu arayı mecburi hizmet sebebiyle taşrada çile dolduran kız kardeşimle genişçe bir şekilde değerlendirdim. Orada alışverişe ve butiğe aç kalmış bacıma bir de küçük imaj danışmanlığı yaptım, yorumlarınızı beklemekle beraber, benim çalışmamın ikoncan(ay lütfen artık bu şekilde de anılmaktan hiç hoşlanmıyor) Eda Hanim'in programında fiziğine, yaşına, karakterine bakmadan balona çevirdiği hanımlardan çok daha iyi olduğu düşüncesindeyim!


İlk karedeki
  • Fuşya pembesi bolero ceket MANGO
  • Beyaz slim fit gömlek NETWORK
  • Koyu lacivert geniş paça jean MANGO
  • Fuşya saten dolgu topuk ayakkabılar NINE WEST

İkinci karedeki
  • Beyaz üzeri desenli ve boncuklu keten mini elbise MANGO
  • Bej dolgu topuk gladyatörler NINE WEST


Yukarıda sağ ve sol karelerdeki

  • Siyah-beyaz desenli, yakası püsküllü mini elbise KOTON
  • Kırmızı stilettolar ELLE
  • (ve fakat benim kardeşim bir dolgu topuk ve babet insanı olduğundan:p)Taşlı metalik babetler YKM



Yukarıda sol karedeki
  • oranj(somon) saten yakası büzgülü bluz H&M
  • haki bermuda NETWORK
  • dolgu topuk gladyatörler NINE WEST
  • çiçekli saç aksesuarı MACBOUCHE A LA MODE(daha önce kendisini size bir postla tanıtmıştım:))

Yukarıda sağ karedeki
  • sarı fırfır yakalı şifon bluz MISS SELFRIDGE
  • beyaz keten pantolon IPEKYOL
  • Dore metalik babetler CALVIN KLEIN
Esasen bir kaç parça daha vardı aldığımız ama o giyinip durmaktan ben de VOGUE editörlerini kıskandıracak uçuklukta mekan aramaktan yorulduğumuz için burada bitirdik:)

AD | Lilly Allen'lı CHANEL "Coco Cocoon Bag" Kampanyasından İlk Kareler


Daha önce Karl Lagerfeld'in, CHANEL'in çanta ve aksesuar koleksiyonlarının yeni yüzü olarak Lilly Allen'ı seçtiğini ve bir çoklarımızı da şaşkınlığa gark ettiğini duyurmuştuk. İşte "Coco Cocoon" isimli sonbaharın gözdesi olacağı belli olan çanta koleksiyonuna ait ilk kareler, tabii ki bizzat Kaiser'in elinden çıkan fotoğraflarda Lilly Allen, taşlı tacının süslediği topuzuyla "Breakfast at Tiffany's" filminden Holly Golightly görünümüne bürünmüş. CHANEL çanta koleksiyonunun ters şekilde de kullanılabilir, hafifi naylon ve kuzu derisinden üretildiğini ve Kasım ayı itibariyle siyah, ekru, lacivert ve bej renklerde butiklerinde satışta olacağını belirtmiş.



25 Temmuz 2009 Cumartesi

FLASHION' NEWS | Scarlett Johansson For MANGO İlk Kareler

Daha önce MANGO'nun yeni yüzünün bayrağı Penelope-Monica Cruz kardeşlerden devralan Scarlett Johansson olduğunu duyurmuştum hanımlar! İşte bu gördüklerimiz de bu kampanyadan ilk kareler...Sonbahar/Kış sezonunun hit trendlerinden olacak olan leopar deseni, tüvit ceketler, zımbalar ve yüksek beller göze çarpıyor.




24 Temmuz 2009 Cuma

FLASHION' NEWS | Like Father Like Son

Victor Demarchelier ismiyle değil belki ama soyadıyla size bir şeyler anımsatmış olmalı hanımlar. Kendisi moda fotoğrafçılığının duayenlerinden Patrick Demarcehlier'nin biricik oğlu. Moda arenasında ilk olarak top modellerden Caroline Trentini'nin erkek arkadaşı olarak düşse de kendisi aslında uzun zamandır babasının asistanlığını yapmakta. Ve işte yukarıaki fotoğraf oğulun artık asistanlıktan solo kariyere hem de büyük patronlarla geçiş yaptığının fotoğrafı. Vogue Paris'in Ağustos 2009 sayısında henüz 2 sayfayı kaplayan bu çalışması, editör Carine Roitfeld'in iddiası üzerine Fransız modellerin geleceğin süpermodelleri olacağına dair bir yazı için.

Modeller Mélodie Dagault, Charlotte Di Calypso, Jennifer Messelier, Sigrid Agren, Constance Jablonski ve Mathilde Frachon. bakalım boynuz kulağı geçecek mi?

RED CARPET | Inglorious Basterds Filmi Londra Galası


Ben bu kadını seviyorum, hem de onu ilk gördüğümüz "Hey Mr. DJ" isimli şarkıyı söyleyen yeni yetme ve tombulumsu zamanlarından beri:)) Genel Hip-hopcu,R&B'ci sıkıcı siyahi hatunlardan değil belki ondan. İlk zamanlarında enfes couture parçalarla cici cici bir kız gibi, sonraları daha rock kokan parçalarla asi, son zamanlardaysa 80leri onore eden şekilde giyinmesiyle bir bukalemundan farksız. Bazı bazı ağır sokak kadını gibi görünse de çoğunlukla iyi, özellikli ve cesur giyinen, kendine ait bir tarz oluşturabilen bir hatun, ki bu sebeple de hep ilgi odağı! "Inglorious Basterds" filminin Londra galasında yine değişmiş hatta baya yükselmiş saçları, ALEXANDER McQUEEN PreFall 2009'dan siyah tulumu, 80'lerin madonnasını anımsatan dizi dizi beyaz incileri, parmaksız dantel eldivenleri ve MAISON MARTIN MARGIELA bootsileriyle yine Rihanna'dan beklenen şekildeydi.

Aşağıda ise celebrity camiasında en şık, en zarif bulduğum, kırmızı halıda hiç hayal kırıklığına uğratmayan, uzun ve düzgün bacaklarını süsleyen minileriyle her daim güzel Diane Kruger'ı bir tek kötü parça bile barındırmayan BALMAIN Sonbahar 2009 koleksiyonundan elbisesi ve CHRISTIAN LOUBOUTIN Very Prive zımbalı pabuçlarıyla görüyoruz. Şıklığının yanında, seçtiği ayakkabılarla bu sezonun IT pabuçları olmaya aday Very Prive Studded Pumps'ı ilk giyen bayan da oldu kendisi!Bu hanım için ayrı bir post açacağım zaten çok yakında!



Brad Pitt'i ise Londra galasında göremedik, herhalde Angelina Jolie BM adına Irak'ta savaş yaralarını sararken, Pitt çocuklarına bakması gerektiğinden gelemedi:)


23 Temmuz 2009 Perşembe

FLASHION' NEWS | Tilda Swinton Pringle of Scotland'ın Yeni Yüzü

Kendine özgü stili, özgün moda anlayışı ve aktris olarak seçtiği birbirinden değişik rollerle her zaman ilgi odağı olan Tilda Swinton 195. yılında köklerine geri dönme kararı alan PRINGLE OF SCOTLAND markasının yeni yüzü olarak açıklandı. Swinton markanın Ilkbahar/Yaz 2009 sezonunun hem erkek hem kadın koleksiyonlarının kampanyasında yer alacak.

Fotoğrafçı Ryan McGinley İskoçya'nın dillere destan epik manzarasına karşı görüntüleyeceği reklam kampanyasında Tilda Swinton'ın rol alacağı bir de mini film olacakmış. Eylül'deki Londra Moda Haftası'nda da ilk kareleri görebilecekmişiz.


22 Temmuz 2009 Çarşamba

PODYUMDAN DUNYAYA | Victoria Beckham'dan Heatrow Şıklığı

Bazı hanımlar vardır işte yolculuktu, havalanıydı, rahatlıktı, gereklilikti bilmez, ya da bilselerde(ehü ehü) şıklıklarından ve stilettolarından ödün ver(e)mezler! İşte Victoria Beckham yine tüm bu duygularla, tüm şıklığı ve en önemli aksesuarlarından olan asık suratıyla Londra'ya Heatrow Havaalanı'na bu şekilde inmiş.

Siyah puantiye işlemeli gri bol kesim ipek gömleği ve senenin modası "yüksek bel"li beyaz marin pantolonu LOEWE Bahar 2009 koleksiyonundan. Gri süet YSL trib two platformlariyla ve yine LOEWE çantasıyla da olayı tamamlamış!

Victoria Beckham demişken kendisinin Sonbahar 2009 koleksiyonundan epey bir parça net-a-porter'da satışta şu an!

FLASHION' NEWS | Angelina Jolie EMPORIO ARMANI İçin Kamera Karşısında...

Angelina Jolie, EMPORIO ARMANI'nin yeni parfümünün yüzü oluyor. Henüz ismi cismi belirsiz yeni kokunun reklam kampanyalarında görünecek olan aktrisin tam da Bay Armani'nin bu parfüm için istediği "çok ünlü, çok dinamik, çok güzel bir A-lister" olduğu şüphesiz. Kaynaklar şu sıra yönetmen ve fotoğrafçıların seçilmek üzere olduğu reklam kampanyasına Jolie'nin de fikir olarak katkılarda bulunduğunu ve çok cesur bir kampanya olacağını sızdırmış! Dedikodularsa Angelina Jolie'nin diğer Armani reklam ünlüsü David Beckham'la bir takım oluşturacaklarını ve müthiş kareler vereceklerini söylüyor:)

21 Temmuz 2009 Salı

FLASHION' NEWS | Bu Kitabı İstiyoruuum!!!

Evet Scott "The Sartorialist" Schuman'ın geçen Ocak'tan bu yana üstünde çalıştığı kitabı 12 Ağustos itibariyle Amerika'da, ve Eylül başı itibariyle de dünya çapında satışta olacak! Penguin yayınlarından çıkacak kitabın yanda gördüğünüz versiyonu dışında bir de limited editionı olacakmış.

Kitabın imza turnesi çerçevesinde bize de bir ugrasaaaa! Amazon'dan ön sipariş verilebiliyormuş ayrıca!



Kaynak: The Sartorialist Official Web Site

20 Temmuz 2009 Pazartesi

AD | Stella Loves Bambi:)

STELLA McCARTNEY'nin en harika taraflarından biri de neşesi ve çocuksuluğu! Ki bu çoğunlukla tasarımlarına da yansıyor. Ayrıca benim açımdan en güzel yönlerinden biri de tutkulu bir çevreci ve hayvansever olması ve moda dünyasının hiç de hazzetmediği bu iki kavramı bir güzel bu sektöre sokması! Dergilerin Eylül sayıları itibariyle yayınlanacak olan son reklam kampanyasında bu yönünü de yine ortaya çıkararak sevimli mi sevimli, ilginç mi ilginç BAMBI'li fotoğrafları görüyorsunuz hanımlar!

Ryan McGinley tarafından ormanda görüntülenen model Sigrid Agren'a BAMBI ve tayfası Thumper, Baykuş Arkadaş, ve sevimli Flower eşlik etmekte:) STELLA McCARTNEY feci bir Bambi hayranı olduğunu söylemiş.

EDİTORYAL | VOGUE Italya'dan Black Barbie Issue


İşte hanımlar bir editör dehası ve editoryal şahanesi ile daha karşı karşıyayız, kimin aklına gelir gerçek modeller yerine Barbie bebeklerin kullanıldığı editöryaller ve bu editöryallerden oluşan bir ek sayı hazırlamak? Ancak VOGUE İtalya editörü Franca Sozzani'nin! Üstelik bu sayıyla hem BARBIE'nin defileler, tanıtımlar, parfüm ve kozmetiklerle sürüp duran 50. yaş kutlamalarına bambaşkalık getirdi, hem de Vogue Italya olarak geçen yıl Temmuz ayında gerçekleştirdikleri Milan'dan New York'a tüm moda aleminde konuşulan ve satışlarını %40 artmasını sağlayan yalnızca siyahi modellerin olduğu "All Black Issue"yu anmış oldu Sozzani. Bu editoryallerde giydirilen, poz verdirilen ve fotoğraflanan Barbieler ise yeni tasarım: yani daha dolgun dudaklı, geniş burunlu, daha çıkık elmacık kemiklere sahip ve kıvırcık saçlı.


Sozzani "Barbie Issue" hakkında “Barbie has been an icon for whole generations which is why I really wanted to give a strong sign in step with the times, and dedicate the anniversary issue to Black Barbie” diyerek yine Vogue italya'yı konuşturdu!




İlk siyah Barbie 1967 yılında Black Francie adıyla tanıtıldı ve daha sonra ona Christie ve Julia da katıldı, üretime ise 1980 yılında başlandı. Bu yıl "So In Style Dolls" adlı bir koleksiyonla gerçek siyahi bir kadının hatlarına sahip daha orjinal yeni siyahi Barbie bebekler üretildi. Küçük kızlar kadar koleksiyoncuların da gözdesi olan ve 2000 bebekten oluşan bu grup sınırlı sayıda satılmakta.