31 Ekim 2009 Cumartesi

COVER | Aralık Kapakları-1-



Aralık kapakları da bir başka olur! İngiliz HARPER'S BAZAAR Victoria Beckham'lı çok güzel iki kapak hazırlamış, son ikidir VB kapaklarda pek hoş, pek farklı, Ekim'deki Elle kapağını da pek beğenmiştim, bu durumu gerçek hayatına da taşıması dileğimle:) Otoriteler ise içindeki editoryali peeeek beğenmişler!

[Kaynak:daily mail]

AD | Cruise/Resort Reklam Kampanyalarına İlk Bakış



CHANEL'den sonra Cruise/Resort koleksiyonlarının reklam kampanyalarından ilk görüntüler. Stefano Pilatti'nin YSL'sinin model ve fotoğrafçısı bilimiyor; LOUIS VUITTON cruise yüzü olarak Isabeli Fontana ile çalışmış, fotoğrafçı muhteşem Patrick Demarchelier; GUCCI'de Natasha Poly'yi Mert&Marcus fotoğraflamış. Bu arada bahar kampanyasıyla birlikte LOUIS VUITTON yollarını ayırmış ve yeni yüzünü Lara Stone olarak açıklamış bulunuyor, son kampanyayı düşününce bence çok isabetli bir karar!



[Kaynak:tfs]

KEYİF |Happy Halloween!


HAPPY HAPPY HALLOWEEN hanımlar:)) Bizim bir parti planımız olmadığından ben "cadı"lığı evde kocacıma yapıcam, herkese eğlenceli, neşeli bir haftasonu diliyorum!

WEDDING | Ivanka Trump'ın Gelinliği




Babacığı ve kendisi gibi emlak zengini olan Jared Kushner ile Pazar günü evlenen Ivanka Trump'ın VERA WANG imzalı özel yapım gelinliği karşınızda. Trump'ın isteği doğrultusunda 1956 yılında Prens Rainer ile evlenen Grace Kelly'nin giydiği gelinlikten esinlenilerek hazırlanan gelinliğe aksesuar olarak 45 000 dolarlık saç tokası, 130 000 dolarlık elmas damla küpeler ve kendi mücevher koleksiyonundan 90 000 dolarlık Art-deco tarzda bilezik takmış Ivanka Trump(zenginin malı züğürdün çenesi durumu:)). Ah ama en alttaki resme bakınız hanımlar: Grace Kelly'deki zerafet "paha biçilemez"!



[Kaynak: nymag]

29 Ekim 2009 Perşembe

FLASHION' NEWS | Steve Madden Kadın Giyim Koleksiyonuna Başladı

Steven Madden Ltd. meşhur ayakkabı ve aksesuarlarından sonra İlkbahar 2010 sezonu ile birlikte kadın giyime de gireceğini açıkladı, kadın koleksiyonunun bohem parçalar içeren ve trendlere yakın duran bir çizgisi olacakmış.







[Kaynak: ny mag]

KOLEKSİYON |Kate Moss For TOPSHOP "Yeni Yıl" Koleksiyonu


Kate Moss'un TOPSHOP için haırladığı Christmas koleksiyonu karşınızda hanımlar, bugün webden yani online satışı başladı, yakında raflarda da yerini alır. Sezonun structured omuz, iç çamaşırından kıyafet ve transparan trendleri sıklıkla kullanılmış, ayrıca kemerli elbiseler ve kimonu kollar da mevcut. Ve tabii ki yılbaşı gecesine yaraşır ışıltı!







[Kaynak: Telegraph, Topshop]

CUMHURİYET'imiz Kutlu Olsun!

Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.

COVER | Kasım Kapakları-3-



VOGUE Paris yine yapacağını yapmış ve yine çok değişik bir kapakla Kasım sayısını çıkarmış, Isabeli Fontani'nin tribal dövmelerle boyandığı kapak ve içindeki editöryaller birbirinden güzel.DAZED&CONFUSED, W, VOGUE Rusya ve MARIE CLAIRE model kapakları seçerken, Amerikan IN STYLE'da aktris Reese Witherspoon var.

HEDİYE | Mevhibe İnönü Kostümleri Kitabı Kütüphanesini Buldu:)


Hanımlar mailleriniz için teşekkür ediyorum, kitap Sinem Subay'ın oldu. Mevhibe Hanım 2. first ladymizdi. Styleboom keyifli okumalar diler:)

28 Ekim 2009 Çarşamba

HEDİYE | Bir Cumhuriyet Hanımefendisi-Mevhibe İnönü- Giysileri Kitabı

Modayla ilgiliyim, tarihle ilgiliyim, her ikisine de bayılıyorum diyenler, vintage severler, kütüphanenizde böyle bir kitap olsun ister misiniz? O zaman styleboomblog@gmail.com adresine Mevhibe Hanım'ın kaçıncı first ladymiz olduğunu yazmanız yeterli:)

27 Ekim 2009 Salı

FLASHION' NEWS | Bir Cumhuriyet Hanımefendisi-Mevhibe İnönü-Sergisi



Hanımlaaaar IMA(Istanbul Moda Akademisi)'da başlayan bu sergiyi kaçırmayın lütfen! Mevhibe İnönü'ye ait kıyafet ve aksesuarlar IMA ve İnönü Vakfı girişimiyle Pembe Köşk'ten sonra İstanbul'da! "Cumhuriyet"in kadınları nasıl güzel, nasıl şık, nasıl eleganmış bir kez daha hatırlamak, belki son kez görebilmek için, basamaklardan geri nasıl da yuvarlandığımıza şahit olmak için. Kıyafetler kadar büyüleyici İsmet İnönü ve Mevhibe Hanım arasındaki notlaşmalar, mektuplaşmalar, o güzel dil, o enfes aşk ise fotoğraflara ya da kelimelere sığacak türden değil! Mutlaka Nişantaşı'na İMA'ya gidin, görün, inceleyin bitmeden.

Eldeki imkanlarla çekmeye çalıştığım bazı fotoğrafları sizinle paylaşayım, aşağıdaki elbise BALENCIAGA hanımlar:) 1940'da tasarlanmış bu elbiseyi İnönü Cumhurbaşkanı olduğunda devlet büyükleri için verilen bir resepsiyonda giymiş. Bir alttaki camekanda sergilenen MAISON DE BLANC imzalı gelinliği, onun yanısıra geleneksel Anadolu gelinliği de var sergide.




Ah ve bu göreceklerinize bayıldım, kendisi için hazırlanmış özel eskizler, çok şık, çok güzel.




Gece elbiseleri, tayyörleri, takımları hepsi de süper şık! Çoğu, zamanın olgunlaşma enstitülerine hazırlanıyormuş Mevhibe Hanım özellikle yurtdışı ziyeretlerinde kız olgunlaşma liselerinde hazırlanan kıyafetleri giymeyi tercih ediyormuş, o zaman varsa yoksa Türkiye, Türk tasarımı, Türk devrimi tabii. Ve her alanda olduğu gibi o alanda da ilerleme kaydedemedi gelenler, şimdi yeniden Türkiye'yi uluslararası moda arenasına sokmaya çalışıyoruz işte.






Hanımefendi aynı zamanda at binmeyi ve kayak yapmayı seviyormuş:)



Bir de birbirlerine yazdıkları şu güzel kelimelere bakın, çok zarif ve çok içten!




Bu da Anadolu gelinliği ve Mevhibe Hanım'ın şapkaları, çantaları!




Ve son olarak o dönemin hanımefendileri ve dünyanın ennn tatlı beyefendisi:) Hakkı Bey anlattı, İsmet İnönü mükemmel Türkçe konuştuğ gibi dışişleri münasebetlerinde:) sözleri hangi dilde çevrilecekse ona uygun Türkçe konuşurmuş, Fransızcaysa ona göre, İngilizceyse ona göre, inanılmaz!