31 Mart 2010 Çarşamba

FLASHION' NEWS | Marc Jacobs Hakkında Bil(me)Diğimiz 11 Şey!

For English, please click...

Marc Jacobs French Institute Alliance Française'de markasıyla ilgli bilinenlerin yanısıra kendisi ve markası hakkında bilinmeyenleri de anlatmış. Neler mi?

1. Son 2 yılda yalnızca "3" kez jean giymiş.



2. Jacobs'ın o meşhur kiltinin hikayesi, atölyede geçirdiği ve ilham perilerinin pek de havasında olmadığı bir gününde asistanı Casey'ye Barneys'e gidip ona keyfini yerine getirecek kadar neşeli bir pantolon almasını istemesiyle başlamış. Ve bir Comme des Garçons kilt gelmiş.

3. PERRY ELLIS için çalışırken yanına Parsons'dan yakın arkadaşı Tracy Reese ve and other yine bir Parsons mezunu Tom Ford'u yanına almış.



4. Jacobs'a göre en büyük Amerikan moda tasarımcısı: Ralph Lauren.

5. Ama onun kahramanı olan moda tasarımcısı: Yves Saint Laurent.



6. Marc Jacobs markası bir desenci ve iki terziyle 113 Spring Street'te başlamış, her üçü de halen şirkette çalışmaktaymış.

7. Marc Jacobs'ın ilk reklamını Juergen Teller çekmiş, reklamda Kim Gordon üzerinde bir Jacobs elbisesiyle sahnede, styling Venetia Scott.



8. Marc Jacobs'da da Louis Vuitton'da da kendi kurduğu tasarım ekiplerinin yetenek ve tutkusunu sık sık tekrar eden Jacobs her koleksiyonunda kendisinin olduğu kadar kreatif ekipteki her kişinin vizyonunun da etkisi olduğunu söylemiş.

9. Marc Jacobs ve Louis Vuitton markaları arasındaki temel farkın Jacobs'ın New York ve Paris'e algısı arasındaki fark olduğunu söylemiş.

10. Sonbahar/Kış 2010 defilesinde yer alan isimlerle oldukça konuşulan Jacobs castingi Katie Grand'le birlikte hazırlamış; yaş, ırk, beden ve figür ayrımı yapılmadan. Daria Werbowy ve Isabeli Fontana'nın podyumda olmama sebebi ise programlarının dolu olmasıymış.



11. Tshirtten saç bandına Marc Jacobs'a ait her ürün Jacobs atölyesinde üretiliyormuş.

[Kaynak:Fashionista]

30 Mart 2010 Salı

KEYİF | Maison Moschino Hotel

For English, please click...

Milano'ya gittiğimde kalacağım yeri bulmanın "keyfi"ni sizlerle paylaşayım istedim hanımlar:)))) Aynı anda neşeli, renkli, büyüleyici, egzantrik, tuhaf hatta saçma, ürkütücü, komik, modern, sürreal, masalsı, hareketli kısacası tam bir MOSCHINO!



Kocaman bir balo elbisesinin içinde uyumak ya da kahvenizi bir kahve fincanının içinde içmek kulağa nasıl geliyor?? Bu ay açılan MAISON MOSCHINO HOTEL işte bunları ve daha fazlasını, kısacası hayal edilebilen ve edilemeyen bi dolu tasarım harikasını "yaşama" olanağı veriyor.



Moschino'nun kreatif direktörü ve bu projenin Jo Ann Tan ile birlikte süpervizörü olan Rossella Jardini butik oteli "tılsımlı bir perimasalının içinde evinde hissetmek" olarak tanımlıyor, ay peki ben evimde değil de bu otelin bir odasında hissetmek için napmalıyım acaba sinyora?!??



1840 yılında inşa edilen neoklasik binaya giriyorsunuz ve her şey daha lobide başlıyor: origami bulutlardan avizeler, Moschino elbise ve aksesuarlardan yaratılmış ayaklı lambalar, puf puf koltuklar ve koyunlar:)) 65 odadan oluşan otelde odalar ilhamlarını gerçekten de masallardan ve fantazilerden almış(fantazi derken otel odası derken yanlış olmasın:)). "Alice's Room",“The Petal Room”, “Red Riding Hood”, “The Forest”, ve “Gold” gibi isimleri olan 16 farklı tasarımlı oda var. Gel de gözün açık rüya görme!



Tabii ki moda mutfağa da karışmış, Moschino'nun tasarımdaki yaratıcılığı ünlü şef Moreno Cedroni’nin lezzetlerine eşlik ediyor.




Kalbimin anahtarı da işte orada resepsiyondaaa!



Orman odası çok güzel, ferah ve dingin. Duvarların sarmaşıklarla kaplandığı odada ise uyuyamayabilirim! Ama bu kurda bayıldım, kırmızı başlıklı olsun olmasın herhangi bir kızı korkutabileceğinden şüpheliyim, masalda kurdun ananeye benzemesi tuhaflığı şahane şekilde cana gelmiş?!




Proje ortağı Hotelphilosophy S.p.A, Mobygest Group,
Proje sahibi Allianz Global Investors SGR S.p.A – Fondo Ras Antares.

FOTOĞRAF | Paco Peregrin(Ve Kattaca)

For English, please click...



Ispanyol fotografçi ve sanat yönetmeni PACO PEREGRIN sanatina hayranlik duyduklarimdan biri, bana onu hatirlattigi için Schöngeist'a tesekkür ediyorum. Önceleri resim, tiyatro ve tasarimla ilgilenen Peregrin sonunda fotografçilikta karar kilarak bize su zevki yasatmis:) Glamour, Zink, Vanity Fair gibi taninan dergiler kadar alternatif dergilerde de çalismalari görülen Peregrin'in fotograflarinin harikuladeligi sadece onun eseri degil, stilist Kattaca'nin da bunda payi büyük. Carol Gamarra ve Mario Ville isimli stilistlerden olusan Kattaca, Paco Peregrinle karisinca ortaya harika isler çikmis. Moda endüstrisinin birbirine en bagli ve güçlü ekiplerinden biri olan bu takimdan çikan fotograflarda eski ve yeni stillerin birbirine harmanlandigini, gizemli, futurustik, zaman zaman huzursuz edici hayallerin(örnegin Mark Ryden tadindaki tavsanli fotograflar:) barindigini görebiliriz. Peregrin siyah beyaz çalismalarinda futuristik ve keskin imajlari severken, renkli çalismalarinda masalsi, hatta sürreal oluyor. Renkler bu kadar güzel kullanilinca ben tabii onlara kaptiriyorum!



ALIEN DOLLS



THE BLOOD SHOW




L'ESPIRILES VOLATILES





NONSENSE IN THE DARK



Neo2 Için IN MY ROOM



[Görseller:Paco Peregrin Web]

29 Mart 2010 Pazartesi

FLASHION' NEWS | BEYMEN Sizi Önce Giydirsin Sonra Milano'ya Göndersin!



BEYMEN Bahar Düşleri, düşleri gerçeğe çevirebilecek gibi hanımlar!! BEYMEN'den 1000 TL üzeri alışverişinizde Milano'da defile izleyip enfes bir tatil yapmaktan size özel tasarım ayakkabıya kadar muhteşem hediye seçenekleri var. Ayrıntılar için tık tık...

[Görsel: Beymen Web]


EDİTORYAL | Zürefa

For English, please click...



Zürefa iki hanımdan Zürafa'lı editöryal fotoğraflar. Peki ama neden? Bu ay hem Harper's Bazaar'ın Amerika sayısı için Demi Moore, Rusya sayısı için Chloe Sevigny birer zürafa ile fotoğraflandılar:) Bu arada Demi Moore'lu editöryale bayıldım, özellikle o çizgili elbiseye!



[Görseller:fashiongonerogue]

STYLEBOOM VOGUE'da:)

For English, please click...



Bu ayki VOGUE elime geçmeden VOGUE'da olduğum güzel haberi geldi:)) Editör'ün Notu'ndan sonra iç, dış basın ve bloglardan derlenen "İzlenimler" kısmında VOGUE'un ilk sayısı ile şurada yazdığım yazıdan bir alıntı vardı. Doğrusu hem çok mutlu oldum hem de "blog"larla ilgili satırımın alınmasına ayrıca çok çok memnun oldum! Teşekkürler VOGUE:)

KOLEKSİYON | TWIST and SHOUT!

For English, please click...



Evet evet İPEKYOL'un yenilenen, gençleşen çizgisine ve şu enfes lookbooktaki her köşeye bayıldık ama TWIST'in kalbimizdeki street style odaklı yeri de ayrı:) Enfes marine parçalardan romantik Parizyen elbiselere, uçucu pastellerden kızıllara, şifonlardan yumuşacık derilere eğlenceli, rahat ve çok "tarz" :)

well, shake it up, baby, now, (shake it up, baby)
TWIST and shout(twist and shout)
c'mon c'mon, c'mon, c'mon, baby, now, (come on baby)
come on and work it on out.






[Görseller:TWIST web sitesi]

TREND RAPORU | Fırfır Dönmek!

For English, please click...



Bu kadar girly bu kadar romantik bir sezon olur da fırfırsız olur mu? Tabii ki hayır. Fırfırlar bu yıl çiçeklere, puantiyelere, ipeklere, şifonlara karışmış durumda. İster askınıza kondurun bir tane, ister kat kat şifon ya da jüponlarla birer Barbie olun, ya da hazır denim modayken fırfırlı bir jean elbise bulun! Fırfırlar bence en güzel STELLA McCARTNEY, VALENTINO ve ISAAC MIZRAHI koleksiyonlarında kullanılmış.



Stella McCartney
Erdem-Louise Goldin-Blumarine
Chloe-Givenchy-Isaac Mizrahi



Marc Jacobs
Moschino-Danielle Scutt-Giambatista Valli
Isabel Marant-D&G-Halston

Fırfırları genellikle kırmızı halıda tercih eden ünlüler içinde bu trendi çok güzel kullanan da arsızca yırtılmayı bekleyen hediye paketi tadında çoşan da var. GOLDEN GLOBE'larda gönlümün birincisi, kırmızı halının kraliçesi Diane Kruger pembe CHRISTIAN LACROIX elbisesinin göğsünde fırfırlarla çok şık! Kırmızı halı tamam ama bence fırfırlar güneşli güzel günlere de pek yakışır!



Ah tabii ki ayakkabıları unutmadık, ben fırfır detaylı ayakkabılar edindim bir çift, ama aşağıdaki VIKTOR&ROLF'a da hayır demem! Gözün gördüğü en güzel salyangoz bu olsa gerek:))



Asos-Bcbg-Bebe
Emma Cook for TOPSHOP-Love-Steven
Viktor&Rolf

Editöryaller de fırfırlarla romantik ve dinamik!



[Görseller:style,polyvore,fashiongonerogue]

KOLEKSİYON |Bu Yaz "FABRİKA"tör Olasım Var!

For English, please click...



Sevgili NETWORK yetkilileri, buradan ilan ediyorum bu sezon beni FABRİKA'ya kaptırdınız! Nasıl güzel, nasıl güzel şeyler var, ama bu defa da seçmesi zor! Sitelerinden edindiğim resimleri önce gönlüme sonra rengine göre sunuyorum hanımlar, kendime yandaş arıyorum. Griler, toprak tonları, yanı sıra turuncusu, kırmızısı, fıstık yeşili! Yumuşacık doğal dokular; ipek-keten-incecik deri, pamuklu. Ve enfes kemerler!

Bir de erkek reyonu var tabii, STYLEBOOM oraya girmiyor ama bunu okuyan beyler varsa mutlaka girsin, alsın, çıksın, giysin!






[Görseller: Fabrika Web Sayfası]

26 Mart 2010 Cuma

TREND RAPORU | Baharda Çantanızı Nasıl Alırsınız?

For English, please click...

Bu sezon çantalar renk renk! Her yaz olduğu gibi yine beyaz çantalar var ama tahtını neon renklere kaptırmış durumda. En trendy renkler camel ve parlak mavi, peşisıra sarı, pembe, turuncu gibi güneşli renkler .

Zincirli çantalar yine çok moda çok! İlla omuzunuza zincirle asmayacaksanız bile çantanızın ucundan köşesinden zincirler sallansın hanımlar! Aşağıda STELLA McCARTNEY, CHANEL, müthiş mavisiyle DEREK LAM ve NINA RICCI.



Pek nostaljik, pek romantik bir diğer trend de kroşe ya da hasır örgüden yapılmış ya da üzeri nakışlı modeller. Bunlar özellikle favorim çünkü evde yapması da çok kolay, aşağıda CHANEL; FENDI, MISSONI ve yine CHANEL(bundan yapılacak:))



Yılan derisi hükmünü sürdürse de krokodil yine çok şık şekilde dönüşünü yaptı. Krokodilin özellikle kızıl renkte olanını pek beğeniyorum ben, sağolsun CHLOE düşünmüş bi tane yapmış! Aşağıda GUCCI, CHLOE, BOTTEGA VENETTAx2



Clutchlar bir kadının zaten dilemmalarla dolu hayatına dilemma eklemeden duramayacak kadar küçülmüş bu sezon, "ya telefon ya ruj ya anahtar ya foto makinesi, birinden birini bırakmadan evden çıkamayacaksın" modeller! Ama daha da önemlisi bu sezon clutchınızı en futuristik en edgy olanından seçmeniz. Aşağıda FENDIx2, tapılası bir ALEXANDER McQUEEN ve STELLA McCARTNEY



Portföylerinizin ise yumuşacık deri ya da kumaş olmasına dikkat edin, aman da çantam kırıldı/kırıştı yok bu sene, mümkünse katlayın, yuvarlayın, öyle taşıyın!




Maalesef LV logosunun bile güzelleştiremediği şeyler var! Örneğin MARC JACOBS'ın çaktığı aşağıdaki "free bag"ler amman evlerden uzak:)



[Görseller:style]

FLASHION' NEWS | İyi Kalpler

For English, please click...


RODARTE'nin yetenek şahanesi kardeşleri Kate ve Laura Mulleavy UNICEF yararına bir açık artırmada satılmak üzere 4 eşsiz elbise hazırlamış. Elbiseler Maggie Cheung'un başrolünde olduğu "Kahraman/Hero" "Aşk Zamanı/In the Mood for Love" "Temiz/Clean" ve "Kahraman Üçlü/Heroic Trio" filmlerinden esinlenerek hazırlanmış.

Mulleavy kardeşler Natalie Portman ve Mila Kunis'in birbirine ölesiye rakip 2 balerini canlandıracağı "Black Swan" filmi için de filmdeki Kuğu Gölü Balesi için sahne kostümleri hazırlayacakmış.


Bir diğer "iyi kalp" haberi de TOMMY HILFIGER'den. Uluslararası Göğüs Hastalıkları Vakfı için Hilfiger "dördüncü kez" çanta tasarlamış. Bu defa resimde gördüğünüz kırmızı çanta için seçtiği peri MILLA JOVOVICH(bu kadına bayılırım! ), Milla'yı fotoğraflayan ise eski süpper süpermodellerden Helena Christensen. Nisan ayı boyunca NY Tommy magazalarında satılacak olan her br çantanın %50 geliri vakfa gidiyormuş.

[Kaynak:wwd]