30 Mayıs 2012 Çarşamba

BOOMSTYLE | PötiBoom :)

Fotoğraf: Özberk Baz

Benim iyi midir kötü müdür bilinmez (eğer zaman içinde vintage'a dönüşmeyecek çok değerli bir parça değilse) öyle pek kıyafet vs saklamamak gibi bir huyum vardır, ayakkabılarım başımın tacı ama genelde her yazlık/kışlık devir daiminde mutlaka kıyafet ve çantalarımdan ayıklayıp belli yerlere verdiğim oluyor. Gelin görün ki şu yukarıda görmüş olduğunuz çanta uzuuuun yıllardır kullanılmamasına rağmen bir köşede uykuya dalmış, gözümden kaçmış, iyi ki de kaçmış:) Puantiyeye ne kadar aşıksam pötikareye de o kadar bayılan ben yeni mavi pötilerimle bu çanta harika olacak diyerek onu uykusundan uyandırdım ♥ 

29 Mayıs 2012 Salı

Gözleri Siyah Kadın

Hani belki bu blogun konusu değil, belki ben pek çoklarından şanslıyım, belki bu şansımın hiç farkında olmadım. Ama ben de içinde hep bir endişe ile yaşayanlardanım: çünkü kadınım. Geç kalırsam, ıssız bir sokkatan geçmek zorunda kalırsam, kapıyı "kim o" demeden, delikten bakmadan bir anda açarsam, savunmasız kalırsam, şöyle yaparsan böyle derler, böyle yaparsan şöyle olursun diye düşünmeden davranırsam demeden hiç yaşamadım. Ve işte şu son günlerde konuşulanlara bakın:  "Erkek"ler konuşuyor! Rahmim, içim, dışım hakkında, o gırtlaklarında  aşağı yukarı inip çıkan yılan gibi tıslayan adem elmaları ile dem vuruyor, o yutamadıkları elmanın günahını hala bize ödetmeye çalışıyor, lugatta iğrençliğe denk kelimeleri normalleştiriyorlar. Hem de erkekler "kadın hakkında/kadın için/kadının adına" konuşuyorlar. Kadının çocuğu, kadının parçası, kadının hakkı, kadının "günahı" için! "Tecavüz" kelimesi resmi ağızlardan öyle çok tekrar edildi ki, o duyduğun andaki tüyler ürpermesi, gırtlağında bir şeyin düğümlenmesi, gözlerinin dolması, içinin tamamını kusana dek midenin bulanması hali "resmiyet" kazandı! Biz ne yapacağız? Biliyorum burayı siz bir sürü kadın okuyorsunuz, biz ne yapacağız?!?

28 Mayıs 2012 Pazartesi

SÖYLEŞİ: Tuba Ünsal'dan Mezuniyet Balosu İpuçları ve Koton Koleksiyonu



Teşekkürler: Televidyon
Düşünüyorum da benim mezuniyet balolarımın üzerinden ne kadar geçti, yine de önce öğrencilerim sonra Boomerlarım sayesinde mezuniyet heyecanım hiç bitmedi, her sene yine yaşandı. Şanslıyım:) Hatta sanırım okulda olmanın en güzel yanlarından biri bir dolu mezuniyet balosuna katılabilmek, her seferinde o deli coşku ve mutluluğu izleyip hem şaşırmak hem keyiflenmek.

Tuba Ünsal ♥ KOTON sanıyorum Türkiye'de "mezuniyet balosu"na özel yapılan ilk koleksiyon. Kişiliği, hep kendi gibi oluşu, sempatikliği ve elbette stili ile pek çoğumuzun çok sevdiği Tuba Ünsal'dan mezuniyet balosu tüyoları aldık, neler yapmalı neler yapmamalı sorduk. Hatta kendisinin en büyük tavsiyesini de videonun somuna sakladık:) Keyifli izlemeler:p

HEDİYE | Her Güne Her Kombine Herkese Göre 1 STEVE MADDEN

JÜRİMİZ SONUNDA BİR KARAR VARDI! CUMA GECESİ KOMBİNİ İLE BUSE SARANLI (bs_muse) STEVE MADDEN KIZI OLACAK:) TEBRİKLEER! Buse'ye 3 gün içinde ulaşamamız halinde yedek isim PAzartesi ayakkabısı kombini ile Modarella.


Fotoğraf: Zeynep Güçlüten
Mekan: Teşekkürler Hardal Nişantaşı

Styleboom'u sevenler eminim ayakkabıları en az benim kadar seviyordur, yok yok bayılıyor, tapıyor, önce ayakkabıyı alıp sonra kıyafeti ona göre uyduruyordur:) 

Eğer öyleyse bu hafta hepimiz için pek güzel bir hafta olacak. Çünkü Pazartesi'den Pazar'a tam 7 gün 7 ortamda 7 farklı modda 7 STEVE MADDEN ayakkabı ile burada güne başlayacak; Twitter ve Instagram'da #günaydınpabucu diyeceğiz. Ha bir de haftanın sonunda 1 şanslı mı şanslı Styleboomerı STEVE MADDEN'dan 1000TL değerinde 7 çift ayakkabıya boğacağız yehhuuu ♥

25 Mayıs 2012 Cuma

BOOMSTYLE | Kupa Kızı

Evet evet yine o klişe poz, hatta bi' de buradan olsun:*
Fotoğraf: Özberk Baz

Mini tatil sonrası sesim kısık, kendim bitik anormal bir koşturma içinde buldum kendimi, şu son 3 gün nasıl geçti, önümüzdeki 3 gün nasıl geçecek hiiç fikrim yok.  Bir yandan isyan edip "puuuupp artık şunu şunu yapmayacağım" diyorum, kararlar mararlar alıyorum, bir yandan 1 saat boş kalsam huzursuz bacak sendromuna yakalanıyorum. Tam "hah bugün herşeyi tamamladım bir Game of Thrones patlatayım" diyorum bacakları uzatıyorum kiii... bir mail ya da bir telefon geliyor, yapılacaklar listesine bir şey ekleniyor. Ne yapsam ne etsem de dinlenmeyi öğrensem bilmiyoruum, çünkü dinlenebilmek için çözümüm hep tek: "ya birinden ya ötekinden feragat edeceksin" ! Ama istemiyorum...

22 Mayıs 2012 Salı

BOOMSTYLE | Styleboom @Outletim.com

Fotoğraf: Eymen Topçuoğlu

Sezon trendlerini hatta Türkiye'deki raflara uğramadan doğruca yurtdışına gidenlerini outlet ekonomikliğinde almak gibisi var mı? Tıpkı geçen yıl şurada yaptığım gibi, bu yıl da outletim.com deposuna daldım ve oradan Boomstyle tarzında kombinlerle çıktım:) Bakalım beğenecek misiniz?

TASARIMCI | Nevra Karaca No7

Fotoğraf: Özberk Baz
Model: Deniz Eslek
Teşekkürler: Steve Madden  ve  M.A.C

Nevra Karaca ismini bu sene sık sık duyduğunuzu sanıyorum. Nevra Karaca No7 isimli markası ile Paris'te tanıttığı ilk koleksiyonu büyük beğeni topladı, parlak bir tasarımcı olarak pek çok dergide yer aldı ama en önemlilerinden biri hep farklı olanı bulan VOGUE Italia'da  'Yeni Yetenekler' bölümünde son koleksiyonundan bir parça ile yer alması oldu. 

Karaca, İlkbahar/Yaz 2012 koleksiyonunda pop kültürün en ikonik figürlerinden biri olan Sutherland kardeşlerden ilham almış.  Üç boyutlu, heykelsi parçalardan oluşan koleksiyon siyah, beyaz ve mavi tonlardan oluşuyor. Bir yandan fotoğraflara bakıp, bir yandan Nevra Karaca'yı tanıyalım mı:)

20 Mayıs 2012 Pazar

KEYİF | Vesaire ile Çiçek Çocuk Olmak


Bugün size Instagram'da fotoğraflarını görüp vurulduğum, 2 toplantı arası oğğğyoooo daha fazla bekleyemicim diyerek izini sürüp bulduğum bir butik çiçekçinin "VESAİRE"yi anlatmak istiyorum. Bence İstanbul'un en güzel butik çiçekçisi olmaya aday.
Beni özellikle Instagram'dan veee yeni bebeğim Boommood'dan takip edenler kesme çiçek olayına ne kadar bayıldığımı bilir:) Her hafta mutlaka evimde taze taze çiçekler vazolarına kavuşur, her hafta mevsimin en cicilerini, en birbirine benzemez renklilerini seçerim. Evet saksıda çiçekler de güzel ama seyretmesi! Onlara en uygun yeri bulmak, suyunu unutmamak, ilacını bakımını yapmak bana hep çok zor ve sonu hüsranla bitebilir gelmiştir, bizim ailede o işin ustası babamdır o yüzden Ankara'daki evimiz herhangi bir botanik bahçesinden farksız! 

GEZİ | Turunç Dalında Güzel


"Danseden Oniki Prenses" masalını bilir misiniz? İşte Cuma gecesi onlardan biri gibi ayakkabılarımın (daha ziyade ayaklarımın;)) tabanı delinene kadar dansetmiş olabilirim! Gün doğarken yatağı gören zavallı bacacıklar sabahın köründe uyanan bünyeme Halil Sezai stilinde isyaeeen etse de, ben 8:00 sularında denize girmenin hayali ile yataktan  zıp diye zıpladım!

18 Mayıs 2012 Cuma

GEZİ | ELLE Weekend @Hillside Su

 
Antalya'dan sevgiler hanımlar! İlk günü bir iki satır kelam ve boool foto ile anlatayım diyorum:)

Bir gün gelecek, yıl boyu en heyecanla beklediğin  olayı, Cannes'ı kaçıracaksın, değil kırmızı halı, başladığını bile umursamayacaksın deseler burada yazamayacağım tepkiler verirdim:) Heyhaat bu yıl, bu haftanın içine sayısız seminer, bir de panel, proje deadline'ı, sınav haftası koyan kader utansın! Tabi bi de yumurta hele kapıya bi' dayansın da düşünürüz diyen Boom:) Neyse ki ben bugün tatile çıkıyoruuum ve Cannes'ı kaçırıyorum diye karalar bağlamiciim:) Elle dergisinin gelenekselleşen Elle Weekend'inden sebep 3 gün Antalya'dayım, işte ilk "gün" zira geceyi henüz yaşamaya başlamadık:)

16 Mayıs 2012 Çarşamba

BOOMSTYLE | Bir Boomdan Sayısız Doğru Geçer

Fotoğraf: Özberk Baz

"Doğru" ilk kez antik matematikçiler tarafından genişlik ve derinliği olmayan düz element olarak tanımlanmış. Euclid, doğruyu "genişliksiz uzunluk" olarak ifade edip, o doğru üzerine modern matematikte hala kullandığımız sayısız aksiyomu iliştirmiş. Sonra çizgi gelmiş: kendisi bütün noktaların bir doğru üzerindeki eylem birliği. [Yazar burada herhangi bir hata yapmışsa, alt tarafı eğlendiğini farketmeyen matematikçilerden külliyen özür diler:p ] ]Belki de "çizgisi belli/çizgisini bozmadı/belli bir çizgisi var" deyişlerini bu tanımdan kullanıyoruz:) Euraka! Geometri severiz!

Her sezon yeni desenler trend olup kapımızı çalsa da, hele yaz geldiyse, çizgiler hep gözdemiz;) Renk raporları ne derse desin yaz mevsimine en güzel giden şeylerden biri de mavi. Hem çizgiyi hem maviyi bir araya getirip, bir de tam bana göre bele oturuk bir modelle birleştiren Forever New'a buradan kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum:)

15 Mayıs 2012 Salı

BOOMSTYLE | Hoşgeldin Kedicik


Geçen hafta Valentino'da vurulup, dün itibari ile kavuştuğum kediciğimle tanıştırayım hanımlar:) Cat eye gözlük uzun zamandır istiyordum, dantel detaylı ve siyah/nude karışımı olunca karşı koyamadım. Her ne kadar ilk başta öpüp sevilecek ama zamanla saçın tepesinde unutulup "gözlüğümü kaybettim gözlüğüm nerde" diye deli deli aranacak, yanında cep telefonu ve anahtar ile dalgınlıkla bir masada bırakılacak ve bulununca havalara uçulacak, özel maddelerle temizlenme süreci "hoh"layarak temizlenmemeye  dönüşecek olsa da o benim yeni sevgilim:)

14 Mayıs 2012 Pazartesi

HEDİYE | JC de Castelbajac ve Nouvelle Vague'dan Armağan

BU HEDİYE POST İÇİN YORUM BIRAKMA SÜRESİ SONA ERDİ.
NORMAL DAVETİYE EFLATUN'UN, KULİS GİRİŞLİ DAVETİYE ZEYNEP RENDA'NIN OLDU!!
ÇEKİLİŞ VİDEOSUNU HEMEN BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.
KATILAN HERKESE TEŞEKKÜRLER:)


Moda dünyasının dahi ve sıradışı isimlerinden Jean-Charles de Castelbajac (ki kendisi JC/DC olarak da bilinir) eminim pek çoğunuzun radarında olan moda tasarımcılarından biri. Kendisine sadece moda tasarımcısı demek de çok doğru değil, çünkü topyekün bir sanatçı: resimde, endüstriyel tasarımda, yönetmenlikte de en az moda da olduğu kadar başarılı. Örneğin 25 Haziran'da Nouvelle Vague'un İstanbul'da sahneleyeceği “Dawn of Innocence-Masumiyetin Doğuşu” adlı müzikalin yönetmenliğini Castelbajac yapacak!

Bu postta JC de Castelbajac'ın "moda" haline eğildim ben, ucuna da çok ama çok beğeneceğiniz bir hediye ekledim.

13 Mayıs 2012 Pazar

ÖZEL | Annemler


Aslında anneler günü yazısı yazmayı sevmiyorum, çünkü biliyorum bazılarımız için buruk bir gün. Ama bugün ben beni buradan okusun annelerim istedim.

Ben çok şanslı bir kız çocuğuydum, bir o kadar da kendini erkek sandığı için zor bir kız çocuğu. Ben,  etrafı pek çok güzel kadınla çevrili bir şekilde büyümüş bir kız çoçuğuydum ne mutlu ki.

Annem...
Bir kadına zerafetin, neşenin, ve içinden geldiğince olmanın nasıl da yakıştığını öğreten, bebeklerimin asla kutularında göründüğü gibi kalmamalarını, butikten alınanın evde bambaşka hale gelmesini sağlayan; yaramazlık da yapsam, hız da yapsam, tavır da yapsam, zor da olsam hiç yapmasan demeyen, keşke olmasan demeyen, benimle çocuk olabilen anneciğim ben senin aynaya her baktığında gördüğün kadınım.

Anneanneciğim
Hayatımın kadını, kraliçem, kelimelerin anlatmaya yetemediği bir nev-i şahsına münhasır

Ve evlenince hayatıma giren, ben ne yaparsam yapayım, aslında ben ne olursam olayım, beni kendi annem gibi seven, ve beni mükemmel bir şey olduğuma inandırıveren diğer canım anneciğim.

Hepinizin anneler günü kutlu olsun. 
Ve tabii ki Boomerların güzel annelerinin ve anne olmuş olanlarınının ♥

Happy Mother's day to all mamas and their beloved daughters. The connection between two is unique. And I am a very lucky lady that I have 2 lovely mothers  ♥ 

12 Mayıs 2012 Cumartesi

ÇANTA | Corto Moltedo Istanbul'daydı

Karadul // Black Widow :)


Stylebom'u Twitter ve Instagram'dan takip edenler geçen Perşembe muhteşem çantalar arasında çıldırayazdığıma yakından tanık olmuşlardı:) Sebep: sadece 3 güncük İstanbul'da özel bir sunum ve satış yapan İtalyan çanta tasarımcısı CORTO MOLTEDO'nun şahaneleri. Sonuç: Kendinden geçen Boom. 

Bu postta o günden kareler ve Corto ile yaptığım mini sohbet var, ha tabii burada bunca cici dururken bırak sohbeti Boooom da derseniz yadırgamam, katılırım:)

11 Mayıs 2012 Cuma

BOOMSTYLE | Bir Macaronun Yağmurla İmtihanı

Fotoğraf: Özberk Baz

Şimdi bu havanın problemi nedir acaba? Misal ben Şekil1.A'da görüldüğü gibi giyinmişken donduran bir soğukla karşılaşacağımı bilmiyordum, hava nasılsa açar sanmıştım, yanılmıştım! Yine de içime doğmuş gibi, anneannemin "kızım şöyle kollu bacaklı bir şeyler giy üşütme" tabirine uygun giyindiğime memnunum:)

9 Mayıs 2012 Çarşamba

MAKE ME BEAUTIFUL | Rujum Olmadan Çıkmam


Uzun zamandır Boomstyle postlarına kıyafetler kadar rujlarımla ilgili sorular da geliyordu, ben de bir post yapayım o halde dedim, topladım çocukları çekime götürdüm:) Yukarıdaki fotoğrafa bakıp sanmayın ki caaanım ruj heba oldu, nasıl ki James Bond'un dublörü var, çekimde ben de Russian Red'im için bi dublör kullandım:) Annemin kırmızı ruj sizlere ömür:p

7 Mayıs 2012 Pazartesi

MÜCEVHER | B Point Bilgün Dereli Işıltısı

Fotoğraflar: Zeynep Güçlüten

Bu haftayı ışıl ışıl yapacak bir post ve hediye ile Pazartesi'ye başlayalım diyorum, ne dersiniz:) Bugün Styleboom'un çok seçkin ve değerli bir konuğu var ♥ Hem tasarımlarına, hem çalışkanlığına, hem hanımefendiliğine çook hayran olduğum bir isim ile BİLGÜN DERELİ ve onun enfes cicileri ile karşınızdayım. 

Bu çekim sanıyorum bitmesini hiiç istemediğim nadir çekimlerimden biri oldu, çünkü her saniyesinde inanılmaz değerli taşların, zevkli tasarımların, en kırmızı altından en siyah pırlantaya en nadide mücevherlerin içinde çok mesuttum. Yaklaşan yıldönümümün, sizin yaklaşan özel günlerinizin, anneler gününün, düğünlerin, mezuniyetlerin şerefine diyor ve sizi Zeynep'in fotoğrafları ile baş başa bırakıyorum:) 

Mücevher ve kadın birbirine ne kadar yakışıyor, değil mi?

RED CARPET | Met Balosu 2012


Geçen yıllarda gerçekleşen Superheroes temalı serginin Met balosu gibisi bence hiç olmadı:) O galada pek çok isim galanın hakkını vermiş, daha fazla tasarımcı daha fazla ünlü hakkı ile kırmızı halıyı coşturmuştu. Gerçek bir "balo" gibiydi hatta. Bu yıl yine gözlerimi şenlendiren ciciler yok değil. Önce kare asımı belirterek, hadi kim ne giymiş bakalım:)

5 Mayıs 2012 Cumartesi

KEYİF | Dilekler Dallara Çıksın Mı?


Umarım hiç biriniz Hıdrellez'i unutmadınız, dileklerinizi yazıp çizmeye, göbecikler atmaya hazırsınız:) Umarım Hızır ve İlyas hepimize uğrar, kalbimizde olanları duyar. Ben bu defa 1 şey dileyeceğim, uğur getirsin diye anneannemin hediyesi yemenilerden biriyle asacağım:) Dileğimin yanında çok cici bir çift pabuç da gelirse itiraz etmem:)

Today is one of the most traditional days in which we write or draw our wishes on tiny papers and hang them on rosebuds:)  The common belief is that sacred spirits of Hizir and Ilyas descends on earth tonight and collect our wishlists to make them real:) Just for this time, I have a single wish!

2 Mayıs 2012 Çarşamba

TREND RAPORU | Basma da Fistan Giyemem Amaaaan


Pek çok kadın -tıpkı benim gibi- çiçek desenine bayılır, bu sene suyunu çıkarıp, bi daha tövbe dedirtecek derecede moda olan çiçek deseni, dahası çiçek desenlerini karıştırma trendi beylerde baş ağrısı, göz yorgunluğu yaratacak gibi:) Zira beylerin de pek çoğu-tıpkı benim kocim gibi- çiçek deseni=basma indirgemesine yürekten inanır:) Kısacası basma da fistan giyemem aman, zeytinyağlı yiyemem aman diyenlerdenseniz devam etmeyiniz:) 

Ben çiçek desenli giyeceksem yek parça giymeyi tercih etsem de geçen hafta bir gün geçen yıl aldığım gömlek ve çantayı (öngörüme sağlık:)) kombinleyeyim diyerek, 2 farklı çiçek desenini bir arada kullandım. Daha önce yazdığım desen karıştırma klavuzundaki "desen farklıysa renkler aynı kalmalı" kuralına uydum. 

1 Mayıs 2012 Salı

KEYİF | Bir Degustasyon Romantizmi


Hep Ankara'da yaşayacağımı, hayatımı orada sürdürüp gideceğimi düşünürken, hatta standart dışında en ufak bir plan bile yapmamışken (sanki hayat senin çerçevene sıkışacak kadar darmış gibi:))  aşık olup, sürpriz bir evlenme teklifine evet deyip, bir de İstanbul'a yerleşince,  bu şehirde ilk zamanlardaki arkadaşsızlığımı, dahası "benim arkadaşlarım Ankara'da" diye başkalarını istemezliğimi bir "turist"e dönüşerek avutmuştum.

O yüzden belki ben pek çok İstanbulludan daha başka gezdim İstanbul'u, üstü açık city sightseeing otobüslerine de bindim, Murat Belge ile yalılar turuna da katıldım, bütün müzeleri de dolaştım, listeler yapıp en iyi 100 lezzetin  peşine de düştüm:) Keşke o zamanlarda bir blogum olsaymış!

1 MAYIS

Şahsi fikrim millet olarak "artık" kutlamaya değecek çok fazla bir şeyimiz  kalmadığı, olanların da gün be gün yittiği şeklinde olsa da bugün 1 Mayıs! Alın teri döken, emek verenlerin, işçilerin, emekçilerin bayramı. Her ne işte olursa olsun çalışanların emeklerinin değerini bulduğu, karşılığını aldığı, güvenli ve sağlıklı ortamlarda çalışıldığı, iş yaşamında cinsiyet eşitsizliğinin ve tüm ayrımların ortadan kalktığı ve 1977de "öylesine" katledilenlerin katillerinin cezalandırıldığı nice 1 Mayıs'lara.