29 Eylül 2012 Cumartesi

IFW | Yeni Yerinde Yeni Takvimiyle Bir IFW

Heyecanla beklediğimiz günler yine yaklaştı! Istanbul Fashion Week bu yıl, yeni yerinde, yeni tarihlerde, üstelik oldukça yoğun tasarımcı katılımıyla 10-13 Ekim arasında Karaköy Antrepo'da!

Bu IFW, dünyadaki belli başlı tüm büyük moda haftalarını düzenleyen IMG'nin bir sonraki dönem İstanbul moda haftasına el atmadan önceki son organizasyon olacak. Bu gelişmeler sayesinde, doğrusu hafiften düşen ivmesinin yeniden şahlanacağına, ve giderek daha da iyi olacağına inancım tam. Hadi bakalım:)

Defile takvimi hemen aşağıda!

27 Eylül 2012 Perşembe

TREND | Styleboom ve Topshop'dan Trend Semineri


Sonbahar kapıya dayanmış, şu an dışarıdaki güneş aslında yalancıymış, açık ayakkabılar  ve tiril tiril elbiseler  son demlerini yaşamaktaymış. Peki o zaman yeni sezon ansızın kapıyı çaldığında biz NE GİYECEĞİİİİİZ!?!

Panik yok! Topshop ve Styleboom el ele verdik, soruna egildik:) Styleboomerlar icin  6 Ekim Cumartesi günü Topshop Suadiye mağazasında benim dilimden eğlenceli, keyifli, hareketli bir sunum ve yepyeni ciciler eşliğinde bir trend semineri düzenleyelim dedik!

24 Eylül 2012 Pazartesi

MUTFAK | Mutlu Mutfak Önlükleri

Fotoğraf: Zeynep Güçlüten

Bugün blogda yine hem çok tatlı, hem çok girişken, hem çok girişimci bir arkadaşıma yer vermek istedim, Nihan'a. Nihan, Mutlu Mutfak Önlükleri'nin yaratıcısı, tasarımcısı, herşeyi!

Bazılarımızın keyifle, bazılarımızın (misal ben) pofurdaya pofurdaya da olsa en çok zaman geçirdiği yerlerden biri mutfak. Nihan, esasen en önce kendisi için farklı, tatlı, esprili önlükler arayıp bulamadığında bu eksiği farketmiş, sonra mutlaka benim gibi arayanlar vardır diye düşünüp bir elbise titizliğinde önlükler hazırlamaya başlamış.

RED CARPET | 64. Emmy Ödülleri


Ve ödül sezonunu açtık hanımlar beyler! Bizi soğuğa ve kasvete gark edecek önümüzdeki aylarda Hollywood sıcağı ve kırmızı halı ışığıyla oyalanacağız bakalım:) Emmy ile siftahı yaparken, her zaman olduğu gibi yine ve öncelikle kare asımla başlamak istiyorum:) Bir kare as zor çıktı gerçi, Emmy beklentilerimin altında idi.

1) Ginnifer Goodwin-Monique L'huillier
2) January Jones-Zac Posen
3) Julianne Moore -Dior Couture
4) Julianne Hough- Georges Hobeika Couture

19 Eylül 2012 Çarşamba

DİLEK AĞACI | Bir Çocuk Bir Dilek Bir De Sen


Kaç yaşıma gelirsem geleyim, hayal etmeyi, hayal etmenin güzelliğini hep sevdim. Bazen hayaller-mesela bana dünyalar kadar büyük gelen hayaller- bir başkası için küçücüktü; bazen bir başkası için dünyada olmaz denen hayaller benim için küçücüktü. Bu postun konusu ufacık tefecik çocukların ucu küt kurşun kalemlerle bir dilek ağacına asılsın diye kağıtlara karaladığı hayaller:) Çocuklara umut etmekten vazgeçmemeyi öğretmek adına, hayatın güzelliklerini sunabilmek adına Capitol AVM'nin bu sene dördüncüsünü gerçekleştirdiği bir proje: Capitol Dilek Ağacı. Ve çook az zaman, çok fazla dilek var. Çünkü çok az imkan, çok fazla çocuk var!

18 Eylül 2012 Salı

AKSESUAR | H&M'de Bir Reenkarnasyon Hikayesi:)


Annemin 2 halasından ikisi de çok güzel, çok da süslü kadınlardı. İşte bu iki haladan Huriser Hala- anneannemin kendisiyle başı hoş olmasa da biz severdik:)- sonradan Anna Dello Russo olarak yeniden dünyaya geldi. Evet bu konuda ne zamandır şüpheleniyor ama tam emin olamıyordum, ta ki Anna Dello Russo at H&M koleskiyonunu görene kadar:) Ah ufacık tefecik içi dolu turşucuk bir çocukken biraz Tavi gibi öngörülü olsaydım, iki üç parça kapsaydım kendisinden ne vardı! Neyse H&M var diyip teselli buldum:)

17 Eylül 2012 Pazartesi

HEDİYE | Zoopa! ile Londra'da Sonbahar/Kış

27Eylül 2012 tarihinde toplanan jürimiz şanslı Boomerları belirledi! Tebrikler EZGİ MERİÇ ÇETİN ve PINAR TATLISU:))

Fotoğraf: Zeynep Güçlüten

15 günlük bir aradan sonra yeniden merhaba sevgili Ağustos böcekleriiim:) Evet henüz hala yazı yaşıyor, yaz bitmeyecek sanıyoruz ama dün gece katıldığım düğünde bastıran yağmur ve kopan fırtına gösterdi ki bulutlar yakın, sonbahar kapıda, kışın eli kulağında!

Ben NY postları için, fotoğraflarıma çeki düzen verirken hadi bu hafta boyu #günaydınpabucu  sonbahar/kış sezonu için Zoopa!'dan hediyelerle gelsin. Zoopa!, Matraş'ın genç ve dinamik, dahası ilhamlarını müzikten alan yeni markası.  Heyy Londra bizi çağırıyoooor...

10 Eylül 2012 Pazartesi

OTOBOOM | Sporty Chic

Fotoğraf: Serhat Özdek

Bir hafta aradan sonra herkese merhaba:) Bu defa epey bir mola verdim değil mi? Hep saat farkı ve tüm gün çılgın gibi gezip akşam kendimden geçercesine uyumaktan sebep:) Yakında yine gün be gün kavuşacağız, New York postlarına ve yeni sezonun yeni heyecanlarına dalacağız yupii. Ama öncesinde ben size yeni maceramdan bahsetmek istiyorum!

Malumunuz yüksek ökçeler kadar düşkün olduğum bir şey varsa o da arabalar, ve istiyorum ki dünyada estetikten en çok nasibini almış biz kadın cinsi arabalarla daha çok kaynaşalım! Bu bebekler sadece beylere kalmasın;) Bu aydan itibaren Türkiye'nin en iyi online otomobil dergilerinden DCM'de her ay bir arabayı benim gözümden anlatacağım. Bir kadın için en önemli noktalardan; tasarım, estetik, kullanışlılık, kendine güven;) Ayrıca sizden de görmek, tanımak istediğiniz arabalar konusunda yardım isteyeceğim!  İlk arabam sapsarı bir Opel Astra GTC, kendisini nasıl bulduğumu, nelerini sevip, nelerine soru işaretleri kondurduğumu DCM  Eylül sayısının 49. sayfası itibariyle okuyabilirsiniz. Tık tık:)