30 Aralık 2012 Pazar

BACKSTAGE | 2012'de Styleboom'un Kamera Arkası:)


Her yılın sonunda Styleboom'un kamera arkasına da geçiyoruz ya, hadi bu yılı da böyle tamamlayalım. Yeni yılda, Styleboom'un 5. yaşında bol çekimli, keyifli, bi dolu etkinlikli postlarla geçsin umarım. İşte ben ve benim biricik arkadaşlarımla büyüyen Styleboom'un sahne arkasından kareler:)

28 Aralık 2012 Cuma

KEYİF | Merhaba 2013 Bize Gelsene:)


2012'nin son günlerine girdik. Bazen bu yeni yıl telaşı, bu heyecan kimimize çok klişe geliyor biliyorum, ama olsun belki de klişeydi, ne farkediyordu, bunca yıl yeni yıl oldu da ne oldu demeden boşverip, her yerdeki, herkesteki heyecana ortak olmak, akışa bırakmak en güzeli. Sonuçta umut ve merak ve dilekler olmadan bir sonraki günün bile ne anlamı olurdu ki:) 

Bu postda biz de kırmızı, yeşil ve beyaz olalım; dilekler dileyelim; yılbaşı gecesi kar yağsın, en eşşiz kar tanesi bizim dilimizin ucunda erisin, patlayana kadar yiyip içelim ve o gece için eçtiğimiz elbisenin darlığına okkalı bi küfredelim ya da pijamamızla sıcacık bir evde kaygısızca uzanabildiğimize sevinelim, şarkı söyleyelim, saatler geceyarısını vurduğunda en çok kendimizi sevelim.

Bu postun altı umarım dileklerle dolsun, seneye yıl sonunda dönüp yeniden okuyalım, umarım hepsi gerçek olmuş olsun:)  

27 Aralık 2012 Perşembe

BOOMSTYLE | Nanye Eledhwen Undomiél *


Bu sabah güneş hala göz kırparken yolumuzun üstünde mini bir çekim molası verdik:) Hobbit de gösterimdeyken pelerinimle bi Elf pozu vermesem olmayacaktı:) Bu yüzyıla uyarlamak adına saçlarımı floppy bir şapkayla süsledim, okumu da çantayla değiştirdim:p

Yazın fedora kışın ise floppy şapka, french bere ve kürklü kalpaklar kurtarıcılarım. Her ne kadar floppy şapka ile önünü görmek biraz zor olsa da kabul edelim pek havalı oluyorlar, ve yürüyüşe hop hop hop bir hareket katıyorlar.  Ben floppylerimi genelde düz renklerde seçip, onları bazen zincir ve kolye, bazen kurdeleler, bazen de broşlarla süslemeyi seviyorum. Bi' şapka postu mu yapmalı?

26 Aralık 2012 Çarşamba

BOOMSTYLE | Gucci'de En Uzun Gece

 Fotoğraf: Özberk Baz

En uzun geceyi seviyorum! Nedeni sonrasında yine günlerin uzamaya başlaması:)
Ve bu yıl en uzun geceyi sevmek için bir başka nedenim daha vardı: geceyi Gucci şahaneleri içinde geçirmek! 21 aralık gecesi Gucci Maçka'yı ziyaret edenlerle stil önerileri, hamiş Boomerlarla göbekle barışma tüyoları, sezona ve hazır indirim başlamışken gelecek sezona yatırım yapılacak parçaları konuştuk! Bir yandan da ben favorilerimi giydim çıkardım. Sizin favorileriniz bakalım hangileri olacak?

25 Aralık 2012 Salı

Bazı Kelimeler Anlamsızlaşınca


Günlerdir hiçbir şey yazasım yok. Fotoğraf çekesim yok.
Burada bu blogda tanıdığınızın dışında hayatımı kazanmaya çalıştığım esas mesleğime yazıklar olsunlar okundu, ahlar edildi, kınamalar geldi. Bu meslek ki bana büyük paralar, ölümsüzlük ya da şöhret vaad etmedi asla, ama ben hep bildim bir sınıftan içeri girip de kürsüme geçtiğimde hissettiğim mutluluğu, şevki ve tatmini başka hiçbir şeyden alamayacaktım, alamıyordum.  Bana “benim için şunu değiştirdiniz” diyen bir öğrencinin verdiği hissi anlatamıyordum.  Eşime telefonda “hayır karşılığı çok değil ama ben bunu yapmak istiyorum bana ihtiyaç var” derkenki hali başka şeyde hissedemiyordum. Kapı kapandığında karşımda yüzlerle bir başıma kaldığımda dışarıda her ne olmuşsa olsun, o günüm ne kadar kötü geçmişse geçsin hepsi kapının dışında kaldı. Böyle bir hissi bana evet ne hiç bir iş ne hiç bir kimse yaşatamadı.  Sisteme hep direndim, farklı bir eğitimci, sıradanın dışında bir anlatıcı, öğrenciliğini unutmamış bir öğretmen olmak için: ve bunun için bana bu öğretiyi veren okulumla bile bazen mücadele ettim.  En büyük şansım okulum, bölümüm, hocalarım tarafından hep  “dinlenmek” oldu, öğrencilerim tarafından hep “desteklenmek” oldu.  Çünkü biz ODTÜ’deydik.

19 Aralık 2012 Çarşamba

BABYBOOM | Yoga Time!


Şu an tam da blogun başına oturduğumda Yoga Şala'da bir seans öncesindeyim... Omurgama, belime, bacaklarıma ve daha şahanesi zihnime bi' güzellik yapmama tamı tamına 32 dakika var:) Baktım henüz #babyboom bloguna hala çekidüzen veremedim, bazı şeyleri buradan paylaşmakta fayda var dedim. Çünkü bu deneyim hakikaten paylaşılmaya değer.

Styleboom'u uzun zamandır takip edenler benim bir pilates düşkünü olduğumu ve düzenli devam ettiğimi bilir, ama bebek haberini alınca normal doğumu da düşündüğümden, yine pilates hocamın şiddetle tavsiye etmesiyle hamile yogasını araştırmaya koyuldum, vee hem evime yakın, hem bu konuda hep çok övgüler almış Yoga Şala ile tanıştım. Doğrusu ben yogaya hep biraz alaycı, biraz şüpheci yaklaşmışımdır, kesin bana gülme gelir, ben o kadar "sit still" bi hale giremem derdim, meğer ne kadar yanılıyormuşum! Doğrusu yogaya başlamak verdiğim en doğru kararlardan biri olmuş, kendime ve göbüşümdeki arkadaşa güzel bir hediye:) Bunu ilk 2 seanstan sonra bile anladım. Yakında burada size yoga dersimin videosu koyacağım, bakalım beğenecek misiniz:)

17 Aralık 2012 Pazartesi

HEDİYE | MaiNili ile Masallar, Mitler, Periler


Kimi zaman, zamanı durdurup Alice olmak istemiyor mu insan? Sihirli mantarlardan bir kıt alıp büyülü bir dünyaya yuvarlansan, yine de kabarık elbisen tertemiz kalsa, heyecan dolu kendi maceranı yazsan:) Sihirli mantarları Alice mi yemiştir, yoksa yazarı yiyip mi bu şahane kitabı yazmıştır kim bilir ama bana bazen Alice'in dünyası daha güzel gelmektedir.

Bu post da işte benim gibi hala masallara, mitlere, perilere inananlar için geliyor. Tam da bir yere yetişme telaşında, geç kalmama derdinde kolundaki saate baktığında masalları hatırlayıp  gülümsemek isteyenlere. MaiNili yine bir internet keşfi, bir şekilde ona rastladım ve sizlerle de paylaşmak istedim. Bir peri bana, bir peri size... 

13 Aralık 2012 Perşembe

MÜCEVHER | House of Waris İstanbul'daydı



Kültür, sanat, sinema ve moda alanlarında dünyanın en önemli isimlerini İstanbul’a taşıyan etkinlikleriyle tanıdığımız ISTANBUL'74 ışıltısına karşı koyamayacağım bir sergi haberi ile mailbox'ımın kapısını çalmıştı. House of Waris koleksiyonu. Ama işte şuna koş,  buna yetiş, burdan yakala halleri içinde ben bir türlü bu sergiyi yakalayamamış ve kaçırdığımı sanmıştım. Yanılmışım! Waris Ahluwalia imzalı mücevherleri House Hotel Nişantaşı'nda yakaladım:) Yukarıdaki bileziğe ilan-ı aşk ettim, oralı olmadı, kalbim kendisinde kaldı:) İşte favorilerimden bazıları:

HEDİYE | Wee Wee:)


Bir gün bir biberonla tanışacağım hiç aklıma gelmezdi:) Ama işte şu anda yeme kabı, biberon, emzik, mama kaşığı gibi yeni yeni kavramlarla bir yandan; göğüs kalkanı, burun aspiratörü, pompa gibi robocopsal kavramlarla diğer yandan tanışma/görüşme zamanları geldi:) Bu süreçte de Wee Baby bana göz kırpıverdi!

Ben Wee Baby'yi duyalı çok olmadı ama onlar çook çok uzun yıllardır buralardaymışlar. Anne ve bebek ile ilgili bilimum bakım, beslenme, yardımcı ürün cici cici ambalajlar, neşeli neşeli kutucuklar içinde. Kendilerinin bir de blogu var: anne bloggerların hikayelerini anlattıkları, deneyimlerini paylaştıkları, hem güldürüp hem düşündürdükleri bir blog: Mutlu Melekler.

12 Aralık 2012 Çarşamba

ETKİNLİK | "DIY"orum Ki Kendi Trikomuzu Yaratalım!


Oldum olası DIY konusunda çok maharetli olamadım, ama belki bu defa yanımda sizler de olunca bir bakmışsınız becermişim! Evet yine bir yeni yıl sürprizinin habercisi bu post:) Ho hoo ho!

Bu Cumartesi(15 aralık) City's Nişantaşı ve haftaya Cumartesi (22 Aralık) Marmara Forum'da benimle buluşup kendinize Batik basic koleksiyonundan sıcacık birer triko tasarlamaya var mısınız?! Payetler, zımbalar, boncuklar, düğmeler, ele yapışan silikonlar ve çekiştirilen kurdeleler arasında biz ♥ Yanında sohbet, kahkaha, şunu bana uzatsana:) Hem #babyboom da bir sürü güzel kızla tanışmış olur:p

10 Aralık 2012 Pazartesi

HEDİYE | Yüksek Ökçesine Güvenenler Buraya!

KAZANANIMIZ @sinirlisinek OLDU. TEBRİKLER:) ÇEKİLİŞ SONUCU HEMEN POSTUN ALTINDA!

Malum yılbaşı geliyor, geldikçe hediye alma, hediye verme heyecanı daha da büyüyor:) Aralık'ın ilk hediyesi benim gibi ayakkabı düşkünü Boomerları çook mutlu edecek bence, çünkü burada her aya 1 çift olmak üzere 1 yıllık ayakkabı hediye etmekten bahsediyoruuz! Ne mutlu bir 2013:)

Bu Çarşamba (12 Aralık) ayağımızda Butigo ayakkabılarımız benimle Twitter üzerinden gerçekleşecek sanal bir Nişantaşı yürüyüşüne var mısınız:) Evde, işte, ofiste, her nerede olursak olalım, kendimizi Nişantaşı'nın yılbaşı için süslenmiş ışıl ışıl sokaklarında hayal edelim! Farz edelim alışveriş yapıyoruz, bir kahve molası veriyoruz, acıkan karnımızı doyuruyoruz, karşılaştığımız arkadaşlarla ayaküstü sohbet ediyoruz, #butigoileadimadim Türkiye'nin ilk sanal yürüyüşünü gerçekleştiriyoruz! 

9 Aralık 2012 Pazar

BOOMSTYLE | Elle Style Awards 2012


Bir Pazar günü dışarıda soğuktan burnu düşüp eve koşan ve de bilgisayar başına oturanlara selam olsun:)
Biten haftanın son, gelen haftanın ilk postunda Cuma gecesi gerçekleşen ELLE Style Awards'da ne giymişim, tören bana göre nasıl geçmiş şöyle bir özetlemek isterim. Elbisem İspanyol tasarımcı Josep Font'a ait. Esasen bebek bekleyen kadınlar paso gece davetine gitse yeri var, zira hamileler için gece elbisesi bulmak gündüz giyimi bulmaktan daha kolay, eskiden burnumun ucuyla bakmadığım o helenistik, o robalı modeller meğer epey şık, epey güzelmiş:)

4 Aralık 2012 Salı

BOOMSTYLE | Bohem


Böyle yağmurlu bir günde, güneşli günlerden bir post yapıp da iç çekmeyelim mi:) Sizi de bana katılmaya davet ediyorum! Güneşin saçlara vurduğu, gözünü kısıp da gökyüzüne baktığın, kendini altından bir kız sandığın günlere... 

Göbeğimle ilk barışma zamanlarıma ait bu fotoğraflarda size ilk olarak şu postumda haberini verdiğim Styleboom for Nili koleksiyonundan da ennn sevdiğim parçalardan biri- bu saç süsü- konuk, bakalım sizin saçlarınıza ne zaman konuk olacak;) Nasıl beğendiniz mi?