29 Nisan 2013 Pazartesi

AKSESUAR | Kendi Takını Kendin Tasarla!



Tam da bir şey beğendiğinde ya keşke mavisi olsaydı, ay keşke biraz daha parlak taşlısı olsaydı, tüh keşke kaşının üstünde gözü olsaydı diyenler elime mum diksin. Mesela ben hem takılara meraklı hem kendime özel bir şeyler yaptırmaya hevesli biri olarak yukarıdaki videoda da görebileceğiniz üzere Mortaki.com'un "Kendi Takını Tasarla" konseptini sevdim. Instagram'dan takip edenler çoktan görmüştür, kendime güzel bir yeni anne bilekliği yaptım:) Bebek ayak izlerinden ♥

28 Nisan 2013 Pazar

SUNDAY | Pazar Duygu Seli


Bu Pazar postu benim anne sıfatıyla geçirdiğim ilk Pazar postu. O zaman postun konusu da benim annem olsun. Bir kelebek kadar naif, kırılgan, heyecanlı, minicik bir sesle konuşan, pırpır bir kadındır o.  Her zaman herkesi, en alelade kimseyi bile, kendinden öne koyan, tolerans sınırı diye bir şey olmayan, dünya üzerindeki en kötü insanı da karşısına koysan onun bir sebebi mi vardır acaba diye düşünen bir kadın. Bugün ben kimi zaman çok zirve yapan bencilliğimi, annemin bir türlü beceremediği o kendini hiç düşünmeme  halinin nasıl da hor kullanıldığını gördüğümden kendime hediye ettim.  Bu hor kullananlar arasında bir de kim var bilin: ben!  Anne olunca anlarsın derler, daha anlayamayacak kadar yeniyim ama sanırım kendisinin onbinde biri olsam çok mükemmel bir anne olacağım. Her zaman hep yardım eden, seven, destek olan, akıl vermeyen, iç baymayan, yabancı polisiye dizileri bilgisayara indirip önüne koyduğunda çook ama çok sevinen annem: O benim en büyük anlayanım, canım, kıymetlim. Şimdi hem bana hem oğluma günde 24 saatliğine adanmış en büyük yardımcım.

26 Nisan 2013 Cuma

BOOMSTYLE | Zirve


Bu göbeği zirvede bırakmaya niyetlendim sevgili Styleboomerlar:) Zaten daha ne kadar büyüyebilir:o Yolda yürürken insanlar artık yüzüme bile bakmayıp, ben yokmuşum gibi göbeğim hakkında konuşup geçiyorlar: "bu kessin erkek!" diyerekten. Heyy tamam şu an  öyle gibi görünse de ben sadece bu yuvarlaktan ibaret değilim dostum!

Sabahtan güneşliymiş gibi yapıp sonradan donayazan havada Caddebostan sahilini böyle yuvar teker kat edip, bu kombinle foto çektirdiğimde içimden bir ses bunun son hamile kombinim  olduğunu fısıldadı:) İçimden geçen o ses henüz bi loto filan tutturamadığından çok kaale almıyorum!

21 Nisan 2013 Pazar

BABYBOOM | Merhaba Dünyalı:)

 Fotoğraf: Esra Pozan

Merhaba Dünyaa! Şimdilik çok tuhaf bi yersin:o
3 kilo 590 gram, 51 cm doğdum. Hobilerim gakguk, cokcok, tostos:)

SUNDAY | Pazar Bakım Onarımı


Bazı Pazar'ları tamamen kendine ve kendini şımartmaya adamak güzel, hadi bu Pazar öyle olsun. Mesela yukarıdaki gibi banyo küpleri ya da tuzları ile hazırlanmış köpük köpük bir küvette  uzuuuun bir banyo keyfi, baştan ayağa bakım onarım, iyice hamur gibi olduğunda detoks çayın elinde kanepede yayılarak izlenen güzel bir film:)

Bu Pazar postu hamilelik sürecimde bana çok sorulan hangi ürünleri kullandın sorusuna da cevap olacak. Aslında size daha önce şu postumda anlattığım cilt bakım kozmetiklerimde değişen pek bir şey olmadı, yalnızca eklenen bazı ufak tefek şeyler oldu.

19 Nisan 2013 Cuma

TEMEL İÇGÜDÜ | Küçük Siyah Elbisemi Yoldan Çıkardım!


Sabaha karşı uykumun içinde sesler duydum, sanki bir ağlama sesi gibiydi. Gözümü açtım, iyice dikkat kesildim, evet evet resmen hıçkırıklar geliyordu hem de gardrobun içinden! Azıcık tırsmadım desem yalan olur, ama sonuçta gardrop benim gardrobumdu, ne oluyor diye bir meraklandım. Hızla ışığı yakıp, gümbürdeterek kapağı kaydırdım! Bir baktım ki ne zamandır giyemediğim küçük siyah elbisem iki gözü iki çeşme ağlıyor! Şaşkınlıktan küçük dilimi yuttuğum bir kaç dakikadan sonra
-Hey neyin var?! , diyebildim
-İtiraf et, çok sıkıcıyım değil mi! , diye haykırdı,
-Sıkıcıyım, sıkıcıyım, sıkıcıyım!
-Aaa saçmalama, neden böyle söylüyorsun, sen küçük siyah elbisesin, hani şu hakkında düzinelerce yazılar yazılan..., dememe kalmadan bana bağırıverdi.
-Ay offf tabii ya, "herkesin gardrobunda bulunması gereken" ben. O "gereken" kelimesi bile sıkıcılığımın ispatı adeta.
Bir an düşündüm de haklıydı aslında, gerekli olmak ne kadar heyecan verici olabilirdi ki. Güldüm ve bir kez daha hıçkırıklara gömülmesine fırsat vermeden sordum:
- O zaman benimle bir maceraya var mısın?

16 Nisan 2013 Salı

MAKE ME BEAUTIFUL | Aşkın 3 Hali ♥


Pek çoğumuz benim gibi bir parfüme kafayı takmış yaşayıp gitmiyor, hele de yaz gelirken yeni bir koku, yeni bir ten arayışında olanlarımız çok:) Bu ara özellikle düğün ve mezuniyetlerden sebep çok da mail alıyorum. Bu postta hem parfüm seçme rehberi hem de aynı isim altında bambaşka üç kadına hitap eden Chloe LOVE ailesinin üç üyesi bir arada.

15 Nisan 2013 Pazartesi

TREND RAPORU | Cesur Güneş Gözlükleri


Bu sezon güneş gözlükleri hiç olmadığı kadar iddialı! Klasik çerçeveleri bir kenara bırakıp daha büyük, daha parlak, daha cesur ve nasıl tarif etsem bilemiyorum ama daha "cafcaflı" gözlükler için çekmecenizde yer açın sevgili Boomerlar. Deli kızın çeyizine bile bağlasanız, bu sezon ona "statement sunglasses" diyeceğiz unutmayın:)

Valentino'nun zımbalar ya da kristallerle döşenmiş modellerinden, Prada'nın  baya baya işlemeli gözlüklerine, Pucci'nin ve Gucci'nin en güzel degradelerine, ya da Ron Arad'ın sizi birer Atılgan mürettabatına dönüştürüverecek çok futurustik modellerine kadar seçenek çok, karar sizin. Tabii bir de yüz şeklinizin!

14 Nisan 2013 Pazar

SUNDAY | Pazar Okuması


Pazar serisinin 3.sü Pazar okuması olsun dedim, ama aslında okunacak bir şey de değil. İyisi mi ona Pazar iç geçirmesi, Pazar seyahat hayaline dalması, Pazar tirpadvisorlanması diyelim:))

NY'dayken Guggenheim müzesinden aldığım Vahram Muratyan'ın "Paris vs. New York" kitabı, bu iki şahane şehrin çok neşeli illustrasyonlar ve iki kelime üzerinden karşılaştırıldığı pek keyifli bir kitap:) Benim için Paris açık ara fark atsa da, her iki şehrin de kendi tarzı, kendi ruhu, kendi güzelliği var elbette. Hadi bir yandan sayfalara göz atarken, sizin şehriniz neresi ve neden bana bir kelime ile anlatın:)

11 Nisan 2013 Perşembe

AKSESUAR | Baharını Yakanda Taşımak:)


Yeşil eriğin insana neden, nasıl bu derece mutluluk verdiği bence hepimizce malum:) Ben her ne kadar çilek ve kiraz insanı olsam da her bahar sabırsızca yeşil erikten işaret beklerim. Bu postta ise yeşil erikler, bahar modu üzerimizden hiç eksik olmasın diye yakamıza iliştireceğimiz çok cici broşlara eşlik etme görevinde!

Toz Design, IKSV butiğini her ziyaret edişimde iç geçirdiğim cici takı tasarımlarına sahip bir marka ve bu defa da bu broşlarla beni benden aldılar. "Doğanın küçük bir yansımasını yanında taşımak isteği"nden esinlendi notu ile de tam 12'den vurdular!

9 Nisan 2013 Salı

HEDİYE | En Güzel Gününüzde Bizim de "Şekerimiz" Bulunsun:)


Baharın nanik yapıp kaçtığı yeni bir sabahtan daha merhaba sevgili Boomerlar:) O yüzden bugün sizi neşelendirme görevi bende ve bebek şekerlerimde!

Doğum sonrasında hem ben hem oğlum sudan çıkmış balığa döneceğimiz için hastane odası dekor ve ikramlarının "Under The Sea" temalı olmasına karar vermem bence oldukça mantıklı ne dersiniz:) Doğrusu uzun uzun Pinterest'lerde kaybolup, yabancılardaki cicilere iç geçirip, "bizde niye yok" diye hayıflandıktan sonra bazılarını kolaylıkla bulabileceğimi keşfetmemle çıldırayazdım:) Bu tür şeyleri özellikle kendileri yapmayı, uğraşmayı seven ama bir yandan da orijinal bir şeyler arayanlar için ben şekerlerimi nasıl yaptım fotoları eşliğinde yakında evlenecek ya da bebek sahibi olacak bir Boomera da dev sürprizim var!

7 Nisan 2013 Pazar

BOOMSTYLE | Yeşilmişik


Doğum yaklaşırken sürekli "bu da artık göbekli son kombinim olur" diye diye poz veriyorum ama #babyboom 'un içeride keyfi yerinde galiba! Şu son yağmurlar, tatsız ani soğuklar da bitsin de ben öyle geleyim mi diyor nedir? Eh baharla birlikte filizlenen doğayı kutlamanın en güzel yolu da ona yeşil yeşil karışmak bence:)


Malumunuz benim stilim genelde ya Mad Men tarzı geç 50'lere ait figürler, ya 19. yy Rusya'sına ait görünümler ya da bohem silüetler arasında gelip gidiyor, çapımdan ötürü ilk ikisinden epey uzak kaldım ama boho hakikaten hamilelikte büyük kurtarıcı. Rahat olduğu kadar ruhu da, şıklığı da olan bir tarz. İşte bu da öyle bir kombin:)

6 Nisan 2013 Cumartesi

SUNDAY | Pazar Atıştırması


Pazar serisinde neler neler yapabilirim diye düşünürken, bu haftayı atıştırmalık bir şeylere ayırayım dedim. Hazır annem de buradayken onu işin başına, kendimi kameranın başına koydum. Evet hamileye her tür şımarıklık mübah:p Yine de katkım yok değil, çörek otlarını ben serptim meselaaa:)

4 Nisan 2013 Perşembe

BOOMSNAP-VII-


Epey ara verdiğim Boomsnap postlarından en yenisine Ankara özlemim damgasını vurmuş olabilir. Evet tatlı, turşu, şu bu değil Ankara aşeriyorum sevgili ahali:) ODTÜ Hocam'ın kumpirini, kortlarda çay saatini, Sevilay Acıbucu seanslarını, mahalleyi vs vs vs. O zaman soldan sağa saat yönünde
  • Okuldaki tayfayla klasik Pazar pikniklerimizden birinde kopmuşken
  • Bir Uptown happy houru sonrası eve ulaşıp poker masasını kurmuşken (house always wins:)
  • İzmir'li anneanne ODTÜ'nün kara kışında kar sevinci yaşarken:)
  • Hain bir dalgayla alabora olmuş ben:))
  • Ah en güzel, en şahane, en unutulmaz doğumgünlerimden birinde Koray, Deniz, Bilun, Naz, Tuğçe
  • Tolga'larla Darıca Hayvanat Bahçesi'nde "Aslan Ailesi" pozu vermiştik, imha edilesi bir foto:p
  • Saçmalarken:)
  • Land Rover Experience'ında "Ay çok pardon çamura saplandım da" :)
  • Emirgan Lale Festivali'nde beyaz pantolonla çimlere oturma gafleti, olsun!

3 Nisan 2013 Çarşamba

AKSESUAR | Ekria


Geçen hafta hazır doktor kontrolüne gitmişken, her kontrol sonrası olduğu gibi şımararak yine insanlık dışı bir porsiyon yemek yiyip, Nişantaşı turu yaptım:) Tamamen eritme amaçlı:p bu turda çook enfes, henüz Türkiye'de yepyeni bir marka ile tanıştım: Ekria (Star Wars'cular iyi bilir:))

Takı tasarımında yalın ama iddialı, modern ve temiz, kimi zaman futurustik  çizgileri sevenlerin bayılacağı bir marka. Zamansız, çabasız ama çok şık; güzelliği sadeliğinden geliyor.  Zaten Ekria'nın "Bilim-Kurgu" ya da "Yalın Geometri" gibi koleksiyon isimleri de anlayışını yansıtmış.

2 Nisan 2013 Salı

NİSAN | "Üç"leyelim


Umarım dün en sulusundan 1 Nisan şakalarını kazasız belasız atlattınız. Nisan takvimim aslında milat gibi bir şey, ikiyken üç olacağız:) 12 Nisan itibariyle bizim oğlan her an ta-taaa yapabilir. Acaba Koç mu olacak, Boğa mı (sanki tüm mesele bu da:p) Şimdiye kadar beni Koç erkeğinden biraz korkuttular, Boğa erkeğini ballandırdılar. Sizce?