8 Mart 2010 Pazartesi

RED CARPET |Oscar Ödülleri 2010 Kırmızı Halı

For English, please click...

Oscarların çoğu sahiplerini buldu şu sıralarda, tabii hala devam ediyor. Biz de kırmızı halının Oscarlık elbiselerine bakalım. Bu yıl Oscar'larda ARMANI ve TISCI de olmasa beni çarpıp geçen bir kostüm göremeyecekmişim! Mavi ve tonları açık ara öndeydi, onu takiben krem-dore geçişli elbiseler ve beni baysa da hala pudra fazlaydı. Geçen yıllara göre kırmızı neredeyse yoktu, siyah da nispeten azalmıştı. Bu yıl sürpriz bir şekilde VALENTINO'suz bir kırmızı halı gördük(Mariah Carey elbise taşıyamadığı için onun üzerindekini saymıyorum), Bay Garavani kahrından ne hale geldi kimbilir! Kırmızı halının bir numaralarından VERSACE de etkisizdi, bu akşam iki İtalyan kafa kafaya verseler fena olmaz!

Ve GIVENCHY Couture koleksiyonu da ilk kez kırmızı halıya ayak bastı, Ricardo Tisci Couture'un de alasını yapabileceğini göstermişti zaten. En muhteşem ve özel mücevheri Kate Winslet taşıyordu, sarı bir elmas!

Benim en şıklarım:
1) ARMANI PRIVE içinde Jennifer Lopez
2)GIVENCHY COUTURE içinde Zoe Saldana
3)ELIE SAAB COUTURE içinde Rachel McAdams
4)OSCAR DE LA RENTA içinde Cameron Diaz



Beyazlarla başlayalım...Kırmızı halıda mecazen değil resmen ay gibi parlayan Amanda Seyfried ve Jennifer Lopez'di. Ağzım açık ve hata sulanarak izlediğim "ay" temalı son ARMANI PRIVE İlkbahar 2010 koleksiyonundan 2 elbise seçmişti bu isimler. Lopez beyaza dönen soluk pembe kostümüyle zaten bu geceki kare asımdan biri. Meryl Streep de beyaz seçenlerden, CHRIS MARCH drapeli elbisesine bence o ayakkabılar pek olmamış, elbise de Meryl Streep'ten beklendiği üzere her zamanki averajlığında.



Nötral renklerle devam edelim, krem, kemik, pudra...Cameron Diaz beni kırmadı sağolsun, OSCAR DE LA RENTA sonbahar 2010 koleksiyon özetini yaparken bu elbiseyi kırmızı halıda görmeyi ne çok istediğimi yazmıştım(gerçi asıl heba olan De La Renta elbisesi geçen koleksiyonunda ama :( ) Diaz kristal taşlarla ve altın pullarla süslü bu krem rengi elbise seçimiyle en şıklardan biri bence. Miley Cyrus'u JENNY PACKHAM seçimiyle kutluyorum, ne kadar yaşına uygun ve zarif, taylor Swift'e kaptırılan şeker ve şık kız koltuğunu geri almak istiyor belli! CHANEL COUTURE giyip de şık olmamak mümkün mü? Hayır! Ama o da ne, Diane Kruger Sonbahar 2009 couture koleksiyonundan seçtiği siyah-pudra romantik CHANEL'iyle ilk kez beni çarpıp geçmiyor, her zaman en iyi olmak yorucu olsa grek, bu defa bence gerçekten şık ama sadece şık, o hava, o vay be durumu yok.



Şık ve stil sahibi kadının sözlük karşılığı olanlardan Sarah Jessica Parker için de aynı şeyleri tekrarlayacağım, gümüş işleme ve taşlarla zenginleşmiş krem saten elbisesi zarif. Maalesef sizen beklentim daha yüksek hanımlar, bu arada Sarah Jessica Parker milyonlarca elmas bileziğinin yanında CHANEL dövmeyi de kondurmuş bileğine. Ödül almasına kesin gözüyle bakılan Sandra Bullock son zamanlarda kırmızı halıda hep çok şık, çok şık! Vivienne Westwood ve Alexander McQueen'le şaşırtmış ve baravoları toplamıştı, bu defa kırmızı halıda garanti şıklık sağlayan bir ismi MARCHESA'yı seçmiş, çok da güzel olmuş.



Anna Kendrick ELIE SAAB'ın son couture koleksyonundan pudra bir elbiseyle şimdiye kadar gördüğümüz milyonlarca güzel pudra elbiseden fazlasını veremiyor maalesef, oysa o koleksiyonda ne elbiselere vardı, ki Rachel McAdams aşağıda gösteriyor! Demi Moore gövdesi drapeli bantlarla sarmalanmış, etekleri kat kat fırfırlı pudra elbisesiyle son sezonların gözde trendlerini sandıktan çıkan ATELIER VERSACE 2008 elbisesinde taşıyor, Donatella siz gelirken ben dönüyordum der gibi!



İşte kırmızı halı diyorsak, hele Oscar diyorsak böyle bir şey bekliyoruz! Böyle çarpıcı, böyle inanılmaz bir renk, böyle bir couture. Ricardo Tisci'nin ilk kez hazırladığı GIVENCHY Couture koleksiyonu için "milli" oldu diyebiliriz, hem de açık ara farkla, kırmızı halıdaki yalın görünümü o degrade fırfırlarla sildi süpürdü! Yakışır! Elbiseyi hakkını vererek taşıyan isim ise kusursuz görünümüyle Zoe Saldana.

Yılladır kırmızı halıya geri dönüşünü ve DIORla dönüşünü beklediğim Charlize Theron maalesef bu seneyi de atlasa olurmuş, o enfes İlkbahar 2010 DIOR COUTURE koleksiyonundan bence en olmayacak parçayı seçmiş, evet elbise şık, renk harika ama göğüslerdeki gül detaylar insanda direk oraya bakma hissi yaratıyor, bütünlük yok sanki, bu elbisenin podyum versiyonu renk ve kuyrukla çok çok daha iyiydi. Nerede o eski ikili?! Queen Latifah da klask saten kristal işli lila bir elbise seçmiş.



Maviler Oscar'ların şampiyonu! Rachel McAdams beni çok bekletti, ama beklemem değdi, bu enfes ELIE SAAB Couture İlkbahar 2010 elbiseye podyumda bakmaya doyamamıştım! Pudra, lila, su yeşili renklerin gri maviyle karışımı enfes bir tuvalet. Şık, gösterişli ve akışkan.



Elizabeth Banks gri-mavi bir ATELIER VERSACE, Maggi Gyllenhall ise renk ve deseniyle çok çok şık bir DRIES VAN NOTEN içinde. Oyunculuğuyla olağanüstü başarı yakalayan Gabourey Sidibe MARCHESA içinde.



Marisha Hartigay, Mariah Carey ve bu defa çok şükür bacaklarını görmediğimiz M'onique de maviyi tercih edenlerden, Carey'nin üzerindeki VALENTINO ama nasıl, bir elbiseyi taşımak işte bu kadar önemli demek, yoka Valentino da olsa kurtarmıyor. M'onique ise TADASHI SHOJI ismini seçmiş.



Gümüş-gri tonları Helen Mirren, Kate Winslet ve Nicole Richie temsil ediyor. Helen Mirren BADGLEY MISCHA'sı ile yine yaş ve yetenek olarak aşmış grubun en şıkı, en iyisi. Kate Winslet YVES SAINT LAURENT'le bana kalırsa demode görünüyork ama bu sönük kıyafeti nası pırıldatacağını çok iyi seçmiş, hayır hayır swarowski ile değil, TIFFANY&CO'den devasa, enfes bir sarı elmas takımla. Nicole Richie boho chic REEM ACRA'sıyla çok güzel.



Önce Diane Kruger, sonra Charlize Theron ve en son olarak Penelope!! Kırmızı halıyı beklemem sebeplerimden üçü de söz birlği etmişcesine şıklar ama beklenileni veremediler. Penelope Cruz bordo bol drapeli DONNA KARAN elbise seçmiş, geçen yılki tüm zamanların en iyi Oscar kıyafetlerinden birini taşıyan kadına ne oldu?! Lenny Kravitz'in kızı Zoe de bence çok şık!! Vera Farmiga fuşya MARCHESA'sı ile bir hediye paketine benziyor, güzel mi değil mi farklı farklı fotoğraflarına baktıkça karar veremedim.



Dediğim gibi kırmızı ve tonları neredeyse hiç yoktu, kırmızı olmak bu yıl halıya bırakılmış! Paula Patton turuncu CAROLINA HERRERA içinde amy adams'tan sonra Herrera'cı hamilelerden ikincisi olmuş. Sigourney Weaver siyah kuşaklı, asimetrik LANVIN'i içinde kendisinden beklenen elagan görünümü sağlamış.



Kristen Stewart canım, işte bak insan saçları temiz ve enfes şekilde taranmışken ne güzel görünüyor, artık Stewart'ın üzerinde ne olduğuna bakmadan önce saçlarına bakar olmuştum! Elbisesi ise enfes, harikulade, zarif bir MONIQUE L'HUILLIER; yakası, gögüsten, gövdeden geçerek kalçayı da kaplayan kat drapeler ve dökümlü evaze eteğiyle bu elbiseyi çok beğendim., gece mavisi dense de siyaha oldukça yakın bir mavi olmalı. Yükselen yıldız Carey Mulligan ise her anlamda yükseliyor, hem oyunuluğuyla, hem stiliyle. Yine PRADA içinde gördüğümüz Mulligan'ın elbisesinin gövde kısmı ve asimetrik eteği çok hoş ama etek kısmının duruşunu çok beğenmedim. Bir de kameranın sürekli çektiği o küpeleri! Altın Küre'yle tüm worst dressed listelerine ilk sıradan giren ve kalbi kırılan Tina Fey bu defa çok hoş, elbisesi MICHEAL KORS.

Güncelleme: Sandra Bullock Oscar'ı bağrına bastı!! Ama ben en çok Jeff Bridges'ın Oscar'ı almasına sevindim, I love you "el duderino" :))

[Görseller:justjared]

1 yorum:

Junon dedi ki...

en şıklar listene kesinlikle katılıyorum, benim tercihimde bunlar olmuştu