10 Kasım 2011 Perşembe

TREND RAPORU | 2012 Kış Palto Dosyası

Hiç istemesek de kara kış kapımızda hanımlar! Bantlı ayakkabıcıklarımızla fonda "Bye Bye Love Bye Bye Happiness" çalarken vedalaşmanın, tiril tiril kıyafetleri "aaa böyle bişeyim mi varmış" diye arada şaşkınlıklara gark olarak kışlıklarla değiş tokuş ederek kaldırmanın zamanıdır. Ne kadar kalın giyinseniz de eve geldiğinizde başınızı omuzlarınıza gömmekten tutulmuş bir boyna, belediyeden sevgilerle sıçramış çamur lekesine, dokunmatik telefonunuzla aranızı bozan eldivenlerinizden mutlaka bir yerlerde düşürülmüş tekine; Ugg giymeyeceğim diye and içmekten ötürü büzüşmüş parmacıklara hazır mısınııız? :) O zaman sizi bir nebze olsun ısıtacak palto trendlerine buyrun!
Geçen sezon devetüyü rengi uygulanması şart bir kanun gibi her yanı kaplamıştı. Bu yıl ise parlak renklerin egemenliğinde! Mücevher renklerinde paltolarla kışımızı renklendirebilir, soğuk havaya biraz olsun sıcaklık katabiliriz. Özellikle "kırmızı" tavsiye ederim çünkü onu tıpkı siyah, gri, camel gibi temel renkleri kullandığınız kadar rahat kullanabilirsiniz! Fabrika ve H&M'deki kırmızılar ile Koton'un sarısı ve Burberry'nin enfes turuncusuna göz atın derim:)
İşte benim favorim! Çift düğme ♥ Gövde ve bele oturan keskin ve kusursuz bir dikiş; askeri disiplinle sıralanmış düğmeler; beli ön plana çıkaran bir kemer ile fit bir çift düğme palto için GUCCInin kölesi olabilirim:)
2 sezondur yerini koruyan cape yani pelerin tipi kabanlar bu sezon da yine çok çok çok modaaa! Açıkçası ben pelerinlerin de uzuun, upuzun olanlarını seviyorum, bence çok ortaçağ, çok asil bir hava veriyor. Kısalar ise özellikle casual görünümler için bire bir. Üstelik bu sezon yine çok trend olan "preppy" yani kolej şıklığına hava katabileceğiniz modeller.
İşte bu sezona özgü yepyeni bir trend: farklı materyallerin bir araya geldiği paltolar. Bana çok keyif vermese de mutlaka önümüzdeki bir kaç sezon en "trendy"ler arasında yerini koruyacağına inanıyorum, o yüzden mantıklı bir yatırım derim. Zaten ALEXANDER WANG'in başlattığı hangi şey tutmadı ki? Özellikle deri+kaşmir; deri+trench; yün+deri birlikteliklerinin gözde olduğu ama kolu ayrı telden, yakası ayrı telden çalsa yeteceği bu modellerden biriyle modayla yatıp modayla kalkan kategorisine girmeniz garanti:)
Bütün bir seneyi Kate ve William'a, nişan yüzüğüne, kraliyet düğününe, mavi kana verdikten sonra moda dünyasının da "Brit asaleti"nden etkilenmeyeceğni beklemiyorduk ya:) Yakında bir Trend Raporu ile size sunacağım "Heritage" trendi paltolarda da yerini alıyor ve "tüvit" çook eski yıllardan günümüze tekrar dönüyor! Hem de tüm asaleti ile. Bu paltoları saçınızda şık birer ipek eşarp, deri eldivenler ve yakada pırıltılı bir broş ile tamamlayın ve prensi beklemeye koyulun:)
Biz Türklerin "napa" dediği ve İskoç çobanlardan esinlenerek ortaya çıkan napa paltolar unutulup gittikleri 80lerden ani bir dönüş yaptılar! Gençler siz bu trendin tadını çıkarın, zira benim için napa hala bir Yaşar Alptekin-Bahar Öztan kış buluşması, bi Ahu Tuğba aslanbaşı demek, bu travma kolay atlatılmaz:) Ama giyenlerin yalancısıyım napalar fena sıcak tutuyor:) Genelde kahve deri, krem kürk ile bildiğimiz napaların açık renklileri bu sezon daha gözde.
Dünya üzerinde başka palto kalmasa yine de giymeyeceğim, gerekirse zemheri zürefası gibi dolaşmayı tercih edeceğim yeni bir trend de "oversize" yani kocaman paltolar giymek. ISABEL MARANT ve STELLA McCARTNEY'nin başının altından çıkan bu trend belki 190 boyunda 40 kiloluk İsveçli kızları daha bi etine dolgun gösterebilir ama beni yapsa yapsa cırcır böceğinden hallice yapar diye düşünüyorum! Özellikle "cocoon coat" denen yani koza biçimli modelleri ile yine de hemen her podyumda yerini aldı ve derhal markalar tarafından da taklit edildi. O yüzden benden yazması:)
İşte paltoya en çok yakıştırdığım şey: kürk (tabi sahtesiii!) Anında feminen ve klas bir görünüm sağlayıp, bir paltonun havasını tamamen değiştiren kürk detayları genelde yakada görmeye alışkınız, oysa bu sezon etek ucunda, kol uçlarında, gövde ve kol panellerinde kullanımı daha gözde:)
Ama bazen öyle bir an gelir, öyle donar öyle donarsınız kiii şunca anlattığım enfes palto kesmez, şekline şukelasına bakmadan pofur pofur kaz tüylü, polar içli paltolara sığınmak farz olur:) Bi 20 kilo fazla mı göstermiş, renginde iş mi yokmuş dinlemez hemen içine gömülürüz:) İşte bu kış sezonu da yine pofuduklar tabii ki moda ama biraz daha rötüşlanmış halleri ile. Bele oturan; beyaz, altın ve kum rengi gözde; kapitoneleri biraz daha küçültülmüş versiyonları oldukça şık:)
Gelelim Sonbahar/Kış moda haftalarının en popüler, en bir numaralı palto trendine: bileklere uzanan maksi paltolar! Her nedense Türkiye sınırlarını geçemedi bu trend, sanıyorum tek örneği Fabrika'da ama RODARTE'den GUCCI'ye, MICHEAL KORS'a hemen her podyum sezonun maksi elbise ve etekleriyle birlikte salınan upuzun maksi paltolara ev sahipliği yaptı.

Kış sezonunun tüm paltolarını biir bir anlattım, artık yok ben üşüdüm Boom, aman dondum Boom demeyin:)

[Görseller: polyvore,net-a-porter,style]

19 yorum:

mamba dedi ki...

aman yarabbi yok yokk burda:D markalarını yazmanda çok iyi olmuş boom'cum teşekkürler:D ben en çok beyaz çift düğmeli paltoyu beğendim dişimi kırıp yastığın altına koysam diş perisi bu paltoyu bana getirir mi acaba? :)))

irem dedi ki...

haha ben de ilk fotoğraftaki gibi hardal rengi çoban düğmeli bir palto beğenmiştim şimdi senden de onayı aldığıma göre koşarak gidip alıyorum ;)

essu dedi ki...

napa yı bende begenmiyorum giyinemem sanıırm ama kotonun rengine bittim :) çok güzel bi kışlık dosya olmus ellerine saglık boomcum

Lunapark Queen dedi ki...

Çok güzel bir post olmuş bu Boom, çok faydalı ve detaylı, teşekkür ederizz :)

http://lunaparkqueen.blogspot.com

yasemen k. dedi ki...

paltolarımla/tenchcoatlarımla aşkımı anlatsam anlatsam bu posttan sonra beni bir tek sen anlarsın anladım boom! :) Listeden 3 ekisiğim var en önemlisi en çok istediğim renkli palto en yakın zamanda edinmeliyim, mümkünse ördek yeşili :) ihhihi

Adsız dedi ki...

boomcum çok güzel bi post olmuş ellerine sağlık :)))

Adsız dedi ki...

ben en çok dvf in uzun kırmızısını ve brit i beğenedim sahi brit demişken şu kate kızımıza söyliyelim azcıık styleboom okusun o nasıl bi silik sitildir o nasıl berbat seçimlerdir hiç yakışmıyo william ın yanına hiç :P

grace dedi ki...

Merhaba, "palto" yanlış bir kelime olmuş çünkü erkeklerin giydiğine "palto" denir; kadınlarınki ise "manto"dur :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@sarisin mamba tesekkurler sekerim. elimdne geldigince genis bir yelpazede orneklendirmeye calistim:)

@irem yupiii kis gunesi olacaksin desenee:)

@essu bendensin:) rica ederim

@lunapark queen begenmene sevindiim. tesekkurler

@yasemen k. aa inanilmaaaz sahanesin:)

@portakal cicegi begenmenize sevindiim:)

@sadecebenemel bence alexander mcqueen'den vazgecmesin, o zaman cok sık oluyooor:)ve DvF favorim:)

@grace aslinda oyle degilmis. TDKya gore palto genel kullanim yani hem kadın hem erkek icin soylenebiliyomus ama "manto" yalnizca kadin iin kadin paltosu anlaminda kullaniliyor:)

@

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Aklıma annem geldi birden: "Palto değil Reyhan Manto, erkeklerin giydiğine palto kadınlarınkine manto denir" derdi. Neyse ne işte. Hepsi de birbirinden güzel:)

my lifebook dedi ki...

Tamm ihtiyacım olan rapor!!!
Şimdi benim bir pelerine bir de çift düğmeli modele ihtiyacım var.
E önümüzde de hem yılbaşı hem de doğum günüm var. Dur şimdi ben bu postun linkini yanlışlıkla pek muhterem eşime atıvereyim:P
Bi dee postun ilk görselindeki sevimli ablanın giydiği sarı kaban nerden acabaa???

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Ben kışı çok severim.Benim için sorun yok:)Senin görsellerden Bir Burberry bir de DVF paltom, bir ipekyol kürk detaylı palto, bir zara pelerinim olsun bak o kış nasıl da daha güzel geçer, nasıl sevilir:-)

Merve dedi ki...

çok güzel çok kapsamlı olmuş, ellerinize sağlık :)

burcu dedi ki...

Lanvinin o etekleri kürklü mantosu bi güzel olsaymış benm bi aklım kalsaymış.. Allah'ımmm..

♥ willdone ♥ dedi ki...

harika bi post olmuş boomcum ellerine sağlık.. renkli sezonun hatrına mutlaka kırmızı renkli bi palto edineceğim:)

lulu's life dedi ki...

ahh o Burberry kırık beyaz yun trenc var ya !! Ahhh ahhhh... :))) Aklim kalbim ondayken sahane bir post oldu bu benim icin :)) xxx

zeezoo dedi ki...

boomcuğum o kürklü parçalar bölümünün başındaki gri mantonun adını bağışlar mısın? Zira kendisi tansiyonumu yerinden oynattı da.

*STYLEBOOM* dedi ki...

@alisveris danismani bence dee:)

@my lifebook ilk gorsel sonia rykiel. -bir dost diye o maili ben atayim istersen:p

@papis aa ama papicim biz senin gibi yumusacik egede degiliz kii kısı sevelim, burada bizi mahvediyor:)

@merve tesekkurler;)

@burcu ahh bir de giambatista valli'yi gormelisin. gecen yil yaptigim harvey nichols cekiminde Nil Erturk'e giydirmistim:) muhtesemdi

@willdone ben de ben deee:)

@lulu ahh senin olur umarim:)

@zeezoo yanlis hatirlamiyorsam Micheal Kors:) benim d efavorilerimdennn

Melis dedi ki...

Hepsi tamam, hiç eksiğim yok :p Harika bir post olmuş, ellerine sağlık DR. Boom :)