4 Ekim 2010 Pazartesi

HEDİYE | L'OREAL ELNETT İle Geçmişe Yolculuk

Fotoğraflar: Tolga Günay
Mekan: Cozy by Kemal Baykar



Bu altın rengi şişeyi ve hatta üzerindeki ikonik kadını belki çoğunuz hatırlıyorsunuz... Geçmişten bir günden; annenizin komodini üzerinde ya da krepe tarağının dişlerine sıkarken, topuzunu sabitlerken, belki aynanın hemen karşısında... Çünkü L'oreal ELNETT bu sene 50. yaşını kutluyor, 50 senedir saç telleriyle aşk yaşıyor.

L'oreal ELNETT saç spreyi doğumgünü şerefine revize edildi, ünlülere ölümsüz film karelerini fotoğraflattırdı ve yıllar öncesinin kadınlarının güvendiği ekstra gücüyle yeniden raflarda yerini aldı: bu defa Cindrella Under The Umbrella, Ayşegül in New York ve Styleboom'u 50'lere ışınladı:)) Hazır bu sene 50'lerin ve 60'ların bouffant saçları, hacimli krepeleri, kocaman topuzları yine modayken siz de bize katılın... Hem içinizden iki şanslı Styleboomer L'OREAL'den saçlarını şımartacak bir ürün sepeti kazansın hem bizim hikayemizde kaybolun...

Şanslı takipçilerden olmak için 10 Ekim Pazar sabah 09:00a kadar
1) bir Styleboomer yani bu blogun İzleyicisi olmanız
2)
L'oreal INOA-Türkiye Facebook grubuna hemen üye olmanız ve
3) Buraya küçük bir kızken yaşadığınız ilk saç/kuaför anınızı yüzünüzde tebessüm yorum olarak bırakmanız
yeterli.
Daha çok şans için Cindrella ve Ayşegül'e uğramayı unutmayın:)


1962 Ekim... Havanın yavaş yavaş soğumaya başladığı bir sonbahar gününde
birbirinden farklı üç kadın bir noktada kesişti.


3 kadın... Hayatları mükemmel olmasa da saçları mutlaka öyle olmalıydı.


Cindy... Genç, güzel ve havalı. Lüksü seviyor, kendine zaman ayırmayı.
Hayatının her noktasında son rötüşlar ona ait


ELNETT sayesinde saçlarındaki vaglar mafya avukatı sevgilisinin
müvekkilleri kadar sert


Bettie... Dünyanın merkezi olmayı seviyor, hep meşgul, en çok da kendisiyle.
Bir gün hiçbir zaman yetmiyor.


ELNETT sayesinde topuzu senatör eşinin bitmek bilmeyen toplantılarının
sonu gelene kadar bozulmadan durabiliyor




Aisha... Gecelerin kadını, tehlikeli bir adamın sevgilisi. Ama tehlikeyle
başa çıkacak özgüven, sadakat ve cesaret sadece onda var


ELNETT sayesinde krepesi sevgilisinin suç dosyası kadar kabarık



Daha fazla fotoğraf için doğru Styleboom Facebook albümüne:)) Ama öncesinde L'oreal INOA-Türkiye Facebook üyesi olmayı ve anınızı buraya yorum olarak bırakmayı unutmayııın!

Tüm L'oreal Professional ekibine, çekim boyu gözbebeğimiz olan ve bizi pek güzelleştiren ELNETT saç spreyimize ve krepe tarağını Jedi ustalığında kullanan:) süper profesyonel COZY by KEMAL BAYKAR KUAFÖR ve ekibine çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu sayede İstanbul'da hem bir yandan enfes müzik dinleyebileceğim hem de söylediğimi dinleyen bir kuaför bulmuş olduum:)



İçerik Kullanımı:
Yukarıda yayınlanan fotoğrafların hakkı Tolga Günay Fotographia'ya aittir.
Fotoğraflar ve içerik Styleboom blog adına sahiplen.com tarafından yasal koruma altındadır.
İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılmaması rica olunur.
Teşekkürler


1960... İyi ki doğdun ELNETT:)

57 yorum:

DENiZ dedi ki...

Nefis bir post! Hepiniz birbirinizden guzel cikmissiniz! Hikayeler de nefis, gorsellere cuk oturmus ;) Harikasiniz!

Modavesaire dedi ki...

YANİ HARİKASINIZ SİZ .. AĞZIM AÇIK KALDI.. TEBRİK EDİYORUM EMEĞİ GEÇEN HERKESİ:)
SEVGİLERR

star keeper dedi ki...

yine güzel bir haber. loreal ve tabii sizin fotograflarınız yine harika. lorealin çoğu ürününü severek kullanıyorum. ama bu spray i hatırlıyor gibiyim..küçük bir anı istemişsin boom. saçımla ilgili en net hatırladığım şey her defasında dayımın saçımı toplarken fırçaya istisnasız dolaştırmasıydı. sonucta da açılmayan saçımı kesmek zorunda kalırdık:) o acıyı unutamam.. herkese iyi sanslar...

CMOS dedi ki...

çekimler bir an bana 50 lili yılları anlatmasından dolayı LV çekimlerini hatırlattı çok beğendim:))

Sıla Yılmaz dedi ki...

Esmod'daki harika saçların sebebi Loreal'miş demek :) Çok güzel bir post olmuş cnm.. hepinize tebrikler. .:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@deniz @burcu @starkeeper @cmos tesekkurler hanimlar ama hadi bir aninizi da bekliyorum, siz de beni gecmise goturuun:)

inci küpeli kız dedi ki...

benim ki belki saçla değilde kuaförle ilgili kısma olacak ki; ben kaş aldırma işleminin ne şekilde başlayacağı hikayesini ablama ''gelin olunurken mi kaşlar aldırılır?'' diye sorarak öğrenmemdir. bu da benim ortaokul yani 10'lu yaşlarıma tekabül etmekte. yani o zamana kadar ben ilk defa gelin olurken kaş aldırılır sanıyordum...
sevgiler

Unknown dedi ki...

Fotolara bayıldım :)

Ben ilk kuaföre gidişim halamın düğünü sebebiyle idi saçlarım zayıf ince telli ve zor uzardı omuzlarıma kadar anca uzamıştı saçlarımı ellerimle geri atmak büyük bi zevkti benim için.Saçlarımı yaptırıcam kuaförde diye sevinirken oturdum o sandalyeye ve saçlarımı kısacık erkek gibi kesmişlerdi ben o sandalye de nasıl aglıyodum ki anneme çok kızmıştım daha da gitmicem diye ağlıyordum :) şimdi de kuaförden çıkmıyorum :))

elvan ünal
navle_s@hotmail.com

vintage peony dedi ki...

Muhteşem bişi olmuş. İlk fotoğrafta sizin olduğunu farkedememiştim, çok başarılı, tebrik ederim.
Hairspray filmindeki saçlara benzemiş, çok hoş :)

Moda Tutkusu dedi ki...

Cnm çok zarif ve güzel duruyorsun..En çok sana baktım diyebilirim:) Çok çok güzel olmuşsunuz hepinizde.Ayrıca çok güzel bir post olmuş her zamanki gibi:)

Acarhatun dedi ki...

Orta birdeyim, özel okul. Kızlar çok havalı... ananemin kuaförüne gidiyorum. diyorum ki -daha o yaşta- yüzüme giden bir kesim yapar mısınız? daha önce kendim gidip kestirmemişim ne diyeceğimden emin değilim, o zaman diyorum işi uzmanına bırakayım!!!

Ertesi günü sınıfta kapşonumu kafama geçirmiş oturuyorum. öğretmen olmaz diyor! ve altından amerikan traşlı ayşegül çıkıyor...

evlat acısı gibi çöktüydü.. ahhh ahh

tuuced dedi ki...

boomcum tam bi betty olmuşsun gerçekten... hayal gibi logo yapmalısın bu fotonu ;)

annem doğduğumdan itibaren saçlarımı hiç kestirmemiş gözü gibi bakmış sarı ipek gibi lüleleri babam da cok uzun kızım biraz keselim diye kesmiş :)
annem tabi şok daa kadıncağız napsın ilk gözağrısının saçlarını bi güzel sarmalayıp saklamış..
hala saçlarımı annem saklıyor :)

aa yazarken sanki bilinaçltımı buldum boom yazarken neden saçlarımı hep uzun kullandığım sanki bundan :):):):)

filfel dedi ki...

cok gzul olmussunuz.benim annım ise klasık ılkokul donemlerınde saclarımın kuafor tarafından annemın telefonda talımat vermesıyle ve haın kuaforun yanlıs anlayıp sacalrımı kısacık erkek modelı kestrmesi gibi kotu bi anım var.sonuc ise taclrala gecn bir donem:)

Unknown dedi ki...

mükemmlell olmuşş yaa saçlarınız harikaa

Adsız dedi ki...

çok guzel bı post resımler muhteşem ...benım saçlarımla hatırladığım anım sabah okula gıderken annemın saçlarımı ormesı vee benım karışan saçlarımdam ağlamaklı olmam o zaman pek bı gulumsetmıyodu ama şimdi yuzumde kocaman bı gulumseme belırtıyoo:))
IŞIL

morkebelek dedi ki...

resimler harika görünüyor her zamanki gibi çok zarifsin boom:)

benim saç spreyleriyle ilgili orta okuldan kalan komik bi anım var:) karne günü evde süslenip saçımı falan yapıp öyle gidicem okula en yakın arkadaşımla hazırlıklara başladık. annemin maşasıyla bi güzel saçımı lüle lüle yaptık üstünede sprey sıkıyoruz ama nasıl sert oldu saçlarım:/ spreyle ilk tanışmamdı! acaba çokmu sıktık falan diyoruz ben böyle hayatta duramam dedim bi güzel yıkadık saçlarımı:) sonra bi daha yaptık bi daha sıktık hihi yine sert oldu anladımki sprey öyle bişeymiş saçı sert yapıyomuş!:) sonra bi daha yıkadık ama bu sefer hiç bişey yapamadan kuruttum sadece iki toka taktım öyle gittim okula..

*STYLEBOOM* dedi ki...

cok ozendim yarisma disi ben de animi anlatayim:)

ben 6 yasindayim ve saclarim hic makas gormemis, upuzun, hatta babam tam bir fanatik, kizkardesim de ben de banyodan cikinca babam bizi oturtuyor sandalyeye saclarimizi parmaklarina dolayarak luleleri belirginlestirecek sekilde saclari kurutuyor o derece:) ama bir yandan annenem surekli anneme beni gosterip bu kiz cok zayif cunku butun vitaminini saclari emiyor diye diye sonunda bir gun saclarimi omuz hizasinda kestirtiyor, ayy kesimi hatirlamiyorum ama lulelerim yerden supurulusunu net hatirliyorum. Annemin dedigine gore babam aksam cok kizmis, "damat ve kaynana" olmuslar bu sekilde:p

Briss dedi ki...

Fotoğraflar harika, bayıldım :)
Benim kuaför anım çok ama eskilerden bi tane seçip anlatayım: sanırım 13-14 yaşlarındaydım. İnce telli, dalgalı saçlarımı nasıl şekle sokacağımı kavrayamamıştım henüz. Her fırsatta kuaföre gidip fön çektiriyordum ama kimseye fön çektirdim demiyodum. Düzgün bir şekilde topluyordum al sana doğal görünümlü bakımlı saç :) Neden saklıyorsam artık, sanki anlamıyorlardı:)) hatırladıkça gülerim

buuby. dedi ki...

saçlarım dümdüz, ve evrenin kuralı olarak kıvırcık saçlara hastayım! ilkokul 2. sınıfta annem kendine perma yaptırmıştı eve bi geldi, ben onu bi gördüm, kendimi yerlere ata ata sabaha kadar ağlamıştım da annem sabahın 8inde beni kuaföre götürüp perma yaptırmıştı o yaşımda :))

Japon Balığı dedi ki...

Annemle dayımın düğününe gidecektik,oğlan çocugu gibiyim tabi, ben bir tutturdum bana parlak uzun saç yapın diye, kafama sim döküp, peruk takmışlardı:)

pelininstyle dedi ki...

Harika fotograflar!
Bana da ortaokulda kat kat kestirme modasini hatirlatti.sacimin onunu kabartip bir de oyle kus yuvasi seklinde kalsin diye deli gibi sprey sikardim:))
bu arada gecenlerde Elnett'le ilgili bir yazi okudum.Fransa'nin dunyada en cok satan urunlerindenmis. Ve saatte 15 tane mi ne aliniyormus yanlis hatirlamiyorsam:))

Unknown dedi ki...

Müthişsiniz bayılıyorum ben sizeee :))

Funny Me dedi ki...

Fotoğraflar süüüüperrrr. Birileri benim saçımda da böyle harikalar yaratsa keşke.
Gelelelim kuaför hikayame babam çocuklarda uzun saçın gelişimi kötü yönde etkileyeceği düşüncesiyle , erkek gibi kısacık kestittirirdi, her kuaför sonrası kendimi kötü hissederdim, hatta tüm çocukluk fotoğraflarım erkekten farksızdır,şimdi gülümseyerek hatırladığım bu hikaye o zamanlar deli gibi üzülmeme neden olurdu.

Unknown dedi ki...

:)) bu anım hala beni ve her anlatışında annemi güldüreyi başaran bir hikayem var:

5 yaşlarındaydım, saçlarım lüle lüleydi ve ne yazık ki babam da bayanlarda düz saçı beğenen bir erkekti. Nereden duyduysa duymuş, saçları 0'a vurdurduğunda düzleşeceğini öğrenmiş :) Bir gün annem alışverişteyken biz de babamla kuaföre gittik, sonuç malum,saçları 0'a vurdurulmuş bir kız çocuğu..Neyse eve geldik, annem kapıyı açar açmaz Çığlıklarla şok geçirdi, kendisi de bana o gün bol bol mini etek falan almış, kız çocuğunu süsleyeme bayılan annelerden biri olarak :D sonra o yaz için gitti hepsini şortlarla değiştirdi...

Bütün yazı başımda bir sapka,locaste yaka tshirt,şort ve kırmızı rugan ayakkabıyla geçirdim. Malesef Ayakkabılarımı görmeden beni sevmeye gelen sevgili büyükler adımı sorduklarında her 'sinem' diye cevap verişimde 'Sinan' Algılayıp sonra beni Sinem SİNEEEMMM diye bağıttırıp,sinirden ağlatmayı başarmışlardır :D

ESRA ÖZTÜRK dedi ki...

bir varmış bir yokmuş beline kadar uzun sapsarı parlayan saçları olan Esra adında bir kız varmış birde bu saçlarla uğraşan becerikli güzel annesi varmış.birgün Esra'yı mahalle kuaförlerinden birine götürüp saçlarını erkek gibi kestirmişler :( eve gelip aynaya baktığında saçlarının artık kısacık olduğunu fark etmiş ve ayna karşısına oturup akşama kadar kesilen saçları için ağlamış ühüüü :( hala aklıma geldikçe o zmn kesilen saçlarıma üzülürüm :))

Unknown dedi ki...

fotolara ve hikayelere bayıldım ^^

benim anım da şöyle boomcum:

küçükken saçlarım dümdüz ve çooook uzundu, hiç kat falan da yoktu saçımda. reklamlardaki bir kadının (hatta reklamı bile hatırlıyorum orkid reklamıydı :) önlerinde kısa perçemler olan saçına çok özenmiştim. saçımın iki yanından da ince tutamlar alıp yarıya kadar kesmiştim. sonra çocuk aklı işte "ayy annem kızarsaaa" diye onları kökten kesmiştim, saçımın önünde iki yanda da ufacık saçlar kalmıştı ve tabiki de kısayken dik dik duruyodu =))

Guz dedi ki...

cok guzel bir post olmus,eline saglik:) benim tebessum edilcek bir anim yok :) cunku omrum boyunca saclarim hep ayni olmustur.sadece bir defa sacim istedigim gibi kesilmemisti :) o kuafordenden 10 yildir nefret etmekteyim,egri kesmisti cunku sacimi,cok uzulmustum ve bu yuzden artik ne kadar kesiliyor diye inceliyorum :) umarim ayni seyi tekrar yasamamm cunku saclarim cok kiymetli :D

Melis dedi ki...

50l'er ve 60'lar modasını çoook seviyorum harika bir çekim olmuş, saçlar harika birde boom topuklularına bayıldıııım :) ellerinize sağlık :)

ilk kuaför anıma gelince biraz üzücü :(( annem 7 yaşıma kadar saçlarımı hiç kestirmemişti upuzundu ve lüle lüleydi ama anneannem annemden gizli bir gün okuldan beni alıp kuaföre götürmüştü sırf boyum uzasın diye saçlarımı kısacık kestirmişti çok iyi hatırlıyorum saçlarım kesilirken hüngür hüngür alıyordum hatta kuaförün kolunu ısırmıştım :)) şuan boyum 1.70 ve anneannem beni her gördüğünde ''benim sayemde uzunsun'' der :))

Ada dedi ki...

ilk kuaför anım pek de hoş değildi. okulumdaki kızların upuzun,düz saçları vardı. tabi havalı olan oydu ya benim de öyle olmalıydı. saçlarım uzuyor da uzuyordu öyle güzellerdiki :) Taki kapkara bir pazara kadar.. O zaman ben ve annem kuaföre gittik. Pek hoş şeyler olmadı anlayacağınız. Saçım eski omuz hizasına geri dönmüştü. hikayenin sonu :/

nalan dedi ki...

2-3 yaşlarındayken, babamın beni kuzenlerime emanet edip, beni kuaföre götürüp,saçlarımı kestirmeleri söylemesi ve güzelim upuzun,lüle lüle saçlarımın kuzenlerim sayesinde iğrenç bir erkek traşı halini almasıyla yaşadım ilk kuaför deneyimimi=) babamın beni gördüğünde ağzından çıkan kelimeyi hala unutabilmiş değilim=)ve diğer tüm beni gören insanları. bu olay yüzünden olsa gerek kısa saçı başkalarında beğensem de kendime hiç yakıştıramam...

Adsız dedi ki...

Henüz ilkokul 5.sınıftayım. Kolejde okuyorum. İlkokul ama sınıftaki bütün kızlar benden daha bakımlı. Zaten topu topu 6 kız benimle beraber. Sayı az olunca haliyle herkes birbiriyle takıldığı için,bir kişi ne yapsa diğeri özenip ya aynısını ya da farklısımı yapıyor. O sene benimde saçlarım belime kadar. Hiç kuaför yüzü görmemiş bir kız çocuğu.

Okulda da sömestir tatili bitti ve 2. dönem başladı. Sınıftaki trend de kısa saç modası! Bakıyorum, aramızda benden sonra en uzun saçlı olan kişinin saçları bile omuzlarına varmıyor. İçlerinden en samimi olduğum kız arkadaşım o gün feci şekilde beraber kuaföre gitme düşüncesiyle çeliyor aklımı.

Gitmeyi çok istiyorum bir yandan, bir yandan da annemden korkuyorum. İlk defa izinsiz birşey yapacağım için.

Gidiyoruz beraber. Benim saçlar kısaltıyor biraz, omuzumu hafif geçecek şekilde. Kuaför soruyor, ben biraz daha kısaltılmasını istiyorum. Kısaltılıyor ve bana tekrar soruluyor, ben yine biraz daha kısaltılmasını söylüyorum.

Ortaya çıkan sonuç enselerimde Bir Serap Ezgü saç modeli! Tuhaflaşıyorum ama ne çare. Eve gidiyorum ve annemin beni görünce verdiği o şaşkınlık tepkisi ve kızması 23 yıldır her aklıma geldiğinde bir tebessüm bırakıyor yüzümde :)

Fashioncholic Girl dedi ki...

her şeyden önce bu post'a bayıldım !

ben 4 yaşıma kadar hiç saçımı kestirmemiştim , saçlarım lüle lüle görenleri kıskandırıyordu hatta yolda beni durdurup seviyorlarmış :) ve o kadar uzunmuş ki ıslakken dizlerime geliyormuş :) annem de saçımı örüp kestirmişti , örgü olarak saklayacaktı ama bir gün o saçı didik didik odama yaymışım , annemin bana ne kadar kızdığı hala aklımda :))

j.d. dedi ki...

harika bayanlar,harika fotoğraflar ;)

5 yaşındayken saçlarımı annem inatla o gün kestircez diye tutturmuştu ama benim de nası uykum vardı anlatamam...zorla kuaföre götürüldüm,bide orda beklerken uykum iyice gelmişti.sıra bana geldi oturdum...sonra kafanı ey dedi kuaför abla bana ama hatırladığım son şey bu çünkü uyuya kalmışım :D

Unknown dedi ki...

Super olmuş Boom'um ne güzel kadınlar oldugunuzu tekrar göstermiş oldunuz.

Benim hiç bir zaman uzun uzun saçlarım olamadı, heralde suan omrumun en uzun sac boyundayım. Sebebini sabırsızlığıma, sıkılganlığıma bağlarım bir de bu hikayeye:
5 yaşındayım ilkokula başayacağım, vesikalık resim çekilecek annemin işten dönmesini bekliyorum, baktım saçlarıma pek şekilsiz, aldım elime makası keserim dedim bir kahkulll:) oldumu onlar Audrey'nin en kısa perçemlerinin de kısası ve kalını, annem eve geldiğinde şok şok şok, bu arada kardeşimin açlar da kesilmiş yetmemiş kirpiklerim uzun gelmiş onlar da hoopp:) Ben ilkokula eski turk filmlerindeki beslemeler misali başladım.
O gün bugün bu saçlar omzumdan aşağı inemedi, yine yeniden bir rekor denemesindeyiz:)
Opuyorum...

maqoo dedi ki...

benimkii baya garipti
gittiğim kuaför neden bilmem o gün elleri titriyordu ben de 15 yaşlarında falanım gitmişim, ergen havalrada güzel bi saç istiorum... başladı bu saçımı kesmeye aRTık nasıl bir kesişse adam kendinden geçmiş bir yandan da elini kesiyor böyle elinden kan falan çıktı adam farketmior en son diğer kuaförler gördü uyardı da durabildiiii :P

İpek Sözer dedi ki...

Annem hala anlatır durur ama ben hiiic hatırlamıyorum; lule lule saclarım varmış küçükken ama canım acırmış hiç taratmazmisim, annem de bayilirmis saçlarıma ondan pek taramazmış. Bi gün sevgili cok bilmiş yengem ile herseyin en doğrusunu bilen teyzem annemi bi sekilde oyuna getirip saçlarımı papaza çevirmişler. Annem nasıl ağlamış bi de kızmış tabii onun cocuguyum ne de olsa size yavrucazimin lule saclariindaaan diye isyanlara gark olmuş. Bir daha sacım öyle lulu lulu uzamamış.

i-life's blog dedi ki...

harika bi post olmuş!!fotoğraflara tekrar bakmak istedim ve gelen yorumları gördüm, herkesin küçükken saçlarını erkek gibi kestiren aileleri varmış ve bu da travma yaratmış!Ben derimki gelin birleşelim ve birbirimize içimizi döküp hafifleyim :):)
NOT:"Saçlarımı kestirmek istiyorum ama lütfen çok kısaltmayın" bu travmanın etkisi olabilir mi?:)

Lilipud dedi ki...

Bir düğün için giyinilip kuaföre gidilmiştir. Bir zamanlar hatırlarsınız ki hala var saçlarda SİM modası. Saçlar yapılır üstüne sim boca edilir.O zamanlar çok begenmiştim küçüktüm, butun gün parıl parıl kafayla gezmiştim hemde mor sim. Bütün fotoları imha ettim o ayrı :)

Unknown dedi ki...

Aaaa ilk kuaför anısı dedin beni geçmişlerde büyük bir hüsne götürdün boom.. geçmişten hatırladığım ilk kuaför anım saçlarımın kısacık kesilmesi idi hemde annem beni bir erkek kuaförüne götürmüştü eve yakın uzağa şimdi gitmeyelim dedi ve beni koltuğa oturt du nasıl utanıyordum anlatamam ama tabi küçüğüm sözüm geçmiyor ki... Saçlarımı kısacık 5 numaramı ne diyorlar işte ona kestiler ve ben nasıl üzüldüm nasıl ağladım anneme de hala çok kızarım bari kestireceksin bari bayan kuaförüne götürseydin beni diye... İşte benim ilk acı anım böyle

Adsız dedi ki...

Kimse de bitlendiği için filan kuaföre götürdüklerini yazmamış, gerçi benim ööle bişi olmadı ama. ne bileyim, bence utanıyorlar yazmaya :)

Mordolap dedi ki...

Boom, cekimlere hayranligimi belirterek tolga'ya sevgilerimi burdan tekrar yolluyorum. Tabii modeller de cook onemli. Hermes muhtesem olmus.

Anilari okuyunca cook sey ogrendim:
1. Kizimin ilk kuafor deneyimini beraber yasamak icin elimden geleni yapacagim. Onunla bununla yollamayacagim.
2. Yanliz birakacak yasa geldiginde, butun makaslari bir yere kilitleyecegim.
3. Kuaforde "cocuktur, biseyler yap" model yerine kendi sacima gosterdigim titizligi gosterecegim, sac modeli talep ederken.

:))))))

Unknown dedi ki...

Postunuz gercekten harika olmus. Sanirim benim anim biraz farkli. :)
Ablamla yas farkim biraz fazla. O zamanlar calistigi ofisin ust katida kuafor ve ablam hergun fon cektiriyor. Ben ise ona fon ceken cocuga ictwn ice hayranim ( sanirim ilk askim oydu, adini bile hatirliyorum). Ablam benim bu hayranligimi benden habersiz soylemis tabii. Birgun ablamin sacini fonledikten sonra bana donup gel sacina birseyler yapalim dedi. Allahim bende be mutluluk. :). Fiyonk seklinde bir topuz yapmisti bana Sonra kulagima egilip cok tatlisin ama ben senin icin biraz fazla buyugum bu benim sanssizligim demisti. O an o kadar utandim ve ablama o kadar kizmistim ki :)
Simdiyse sadece hatirladigimda gulumsuyorum.

canDirekli dedi ki...

harika olmuş..

boom'cum canımın içiiii hayal gücüne yaratıcılığına hayranım biliyorsun :)

ama buna ayrı bi bayıldım :)

çok çok pek çok sevdiğim 3 kadın beraber bi projede :)

harika :)

modda twin dedi ki...

cok güzel olmussunz ama ama ama((:

Diwonderland dedi ki...

yine yine harika bir post tebrik ederim:) ben kendi kendimin kuaförüyüm sanırdım, suç maalim hep annemlerin yatak odasındaki aynaydı:) yine bir gün aynanın karşısında ne yapsam diye düşünürken kahkül kestim minicik anten gibi havaya dikildiler ardından bu da yetmedi o aralar moda olan ensemden çıkan uzun bir kuyruğum vardı onu da kestim sonra çöplerini de her zamanki gibi annemlerin yatağının arkasına atmıştım:) birkaç hafta sonra annem yatağın arkasından rujlu pamuklar kısalı uzunlu saçları bulup çok kızmıştı:)

Unknown dedi ki...

Ayy hepsini okudum ve koptumm sanırım herkes aynı şeyleri yaşamış:) Benim de kuaför fobimin altında annemin küçükken ablamı ve beni kuaföre götürüp saçlarımızı kısacık kestirmesi yatıyor. Sonrasında bize dondurma alıp kendini affettirmeye çalışmıştı, o kadar küçüktükki kanmıştık hemen:) Ne zaman saçlarımı kestirsem içimi bir pişmanlık kaplıyor ve bir daha kestirmiycem diyorum hep:)

2b dedi ki...

Benim anım ilk saç kestirmemle ilgili değil ama en büyük hüsranlarımdan biridir hayatımdaki..
Ben henüz ilkokul 2. sınıf öğrencisiyken "Çıtır Kızlar" diye bir grup vardı. Yeni bir klip çekmişlerdi "İyi kızlar cenneteeee, kötü kızlarr heryeree, Çıtır kızlaarrr nereyeee nereye dee gideerlerr" diye:) O klipteki grup üyesi kızlardan birinin saçı bir sahnede önleri kulak hizasında küt kesilmiş, arkası sırtın ortasına gelecek boydaydı. yani önden bakınca küt saçlı arkadan bakınca uzun saçlıydı. Ben de stylish bir "genç" kız olarak heemmmen o klibi izler izlemez annemi aldım gittim kuaföre, tarif ediyorum anlamıyor kuaför tarif ediyorum anlamıyor:) o sırada klip çıktı televizyonda ve gösterdim kuaföre saçı. Adam mecbur kesti saçlarımı. Ama nasıl beğendiğimi size anlatamam. Sokakta havalı havalı yürüyorum. Herkes bana bakıyor, ben daha da havalanıyorum:) Tüm bu havam ve beğenim ertesi gün okula gitmemle ve herkesin benimle dalga geçmesiyle sadece 1 gün sürdü:) Herkesten övgüler ve hayranlık dolu bakışlar beklerken uğradığım hayal kırıklığı sanırım hayatımdaki en büyük hayal kırıklığıdır. üstüne üstlük sırtıma gelen saçlarımın tamamını kısacık kestirmek zorunda kaldım ertesi akşam okul dönüşünde.
Hala aynı kuaföre gidiyorum ve kuaförüm hala hatırladıkça benimle dalga geçmeye devam ediyor:)))

Adsız dedi ki...

boom'cum harika resimler...saçlarda bi harika olmuş.ben kuaförlere bayılırım ama gitmeye cesart edemem şuana kadar tamamdır işte bnu istiyodum dedğim bi model olmadı hiç hep bi hüsranla kalktm o aynanın önünden ... bir de bi anımı anlatayım sana daha ilkokula yeni başlıyorum annem kuaföre götrdü ordanda vesikalık önlüklü fotoğraf cekimine gitcez.karışamıyorum tabi daha o söz hakkı bnde yok annem şöle böle derken ablamın küt güzel bi model benm ise erkek modeliydi :( neymiş saçlarım azmış daha gür olurmuş daha öncedende sıfıra vurulmuştu.küçükte olsa bi kızın başına gelebilecek en korkunç sey çok utanmıştım o gün bugündür kısa saçtan nefret ederm :)


hesabımı açamadğmdan adsız yolluorum cnm
meltem.s.o

yasemin dedi ki...

yazıyı okumadan resimler gözüme çarptı, ekim 1962'yi gördüm sonra dedim ki ne kadar boom'a benziyo topuzlu kadın:)) sonra farkedince işyerinde deli olduğumdan şüphelenenler çoğaldı:))
ilk kuaför maceram okula bşalamadan önce annemin saçlarını düzeltiricez diye götürüp, kuaförle gizli anlaşmaları sonucu kısacık bi saçla sonuçlandı:(
sevgiler

defyninannesi dedi ki...

:)eweet çocukluk anılarına götürüyor insanı ilkokula başlamadan kesilen kısacık saçlarım neyseki 23 nisan gösterisine kadar biraz uzamıştı, nasıl bir şekil olurdu ki bu saçlara yengem krepeler ve spraylerle ve kıyafetimle aynı renk olan sarı kurdelayla son noktayı koymuştu kendimi aynada görünce, pamuk prensesin saçlarına benzetmiştim saçlarımı bütün gün o edayla dolaştım ortalıklarda :D

selin dedi ki...

çok kısa olmuştu saçlarım çok üzülmüştüm :E

Elifim uyurken dedi ki...

hepiniz muhteşem olmuşsunuz bayıldım valla.
ilk kuaför maceram okul gösterisi için babamın ilk defa kuaföre gitmeme izin vermesi ile başladı. Normalde kuaföre gitmem yasaktı çünkü orası büyükler içindi.
Sonunda izin alıp kuaföre gittim ve ne istediğimi veya isteyebileceğimi bilmiyordum . Uzun süren sessizlikten sonra kuaförün sinirlenmeye başlamasıyla sadece örgü ördürüp oradan çıktım.
Büyük hayal kırıklığıydı çünkü zaten hergün saçlarım örgülüydü...

bebek kedi kız dedi ki...

Muhteşem bir post okumaya doyamadım Boom...
Benim hatırladığım ilk kuaför maceram ilkokul yıllarıma tekabül ediyor.Annem uzun saçtan hiç hoşlanmadığı için benim saçlarım ortaokul yıllarıma kadar kısacıktı,tabi ben bu durumdan hoşnutsuz :( Anlayacağın bende o kısa saç mahkumlarındanım...

Sümbül Zerafeti dedi ki...

Boomcum, maşallah döktürmüşsün yine;)

Benim anım,
Küçükken bir kasabada yaşıyorduk ve saçlarımızı hep kısacık kestiriyorlardı :( amcaoğlunun sünnet düğünü için Bursa'ya gelmiştik ve o kısacık saçıma öyle bir fön çekmişlerdi ki hayran olmuştum( gerçi şimdi o fotograflara baktığımda aslında ne kadar sıradan ve çirkin olduğunu görüyorum ) ama ne yapalım çocukluk işte pek havalı gelmiştim kendime :)

Sevgiler cnm

tugba dedi ki...

LOREAL SEPETİ KAZANMAK İÇİN :)
Amcamın Düğünü için annemle kuaföre gittiğimde,10 yaşlarındayım, saçlarım yapıldıktan sonra boynumu hiç çevirmiyordum ki bozulmasın,hiç kıpırdamıyordum bile sanki hareket edince saçım bozulacak gibi bütün geceyi boynumu neredyse hiç hareket ettirmeden bitirdim ve ertesi günki boyun ağrısını asla unutamam,hey allahım :)) (L'oreal INOA-Türkiye Facebook grubuna Mert Çağlar Yıldırım adıyla üyeyim)

Tuğba BOYACILAR
byctugba@gmail.com

MODA DUYGUSU dedi ki...

mrb Boom ben anılarımı anlatsam buradan fizana yol olur sanırım sonuç kuaföre gitmiorum saçlarımdan kırıkları kendim alıyorum ve doğal haliyle kullanıyorum.Saç spreyleriyle de oldukça barışıgımdır.Bi ara Loreal İnfinty kullanıodm çok memnundum ama biraz pahalı geldi sonradan.Bu sprey hakkında özellikle Semmmmmserrrrttt mi bu konuda ve fiyatı hakkında bilgi verebilir misin lütfen?
PS: Sert tutması en önemli özelliği bu konuda objektif yorumunu bekliyorum :) mjks

*STYLEBOOM* dedi ki...

Hanimlaar
hepinize katiliminiz ama daha da onemlisi harika hikeleriniz icin tesekkurler, okurken hep eglendim, hem duygulandim, hem ayyy ne tatliii oldum, hem de anne adayi arkadaslarima ornek oldunuz bu hikayelerle ne guzel:))

bu yarismamiz da boyle sonlandii, kazananlar papyrus ve buuby. oldu.

@modaduygusu nm benim dalgalarimi biliyorsun IFW boyunca da gordun, iste o kadar sert:)) o kadar guuvenilir. emin olablirsin:)

kiss