4 Ekim 2010 Pazartesi

Hababam Sınıfı ESMOD'da: İğne İplik Şen Makas



Geçen Çarsamba bir çok blogger gibi ben de ESMOD'un Miniesmod workshopındaydım:))İki kişilik ekipler halinde bembeyaz, klasik bir BiL'S gömlegi kendimizce yeniden tasarlamak üzere yerlerimizi aldik... Ben sabırsız hemen önce gömleğimizin resmini koydum en baştan:)



Önce hocalar bize kısaca ne yapacağımızı anlattılar ve "beyaz gömlek" dokusundan çıkmadan yeni bir şey yaratmamızı beklediklerini söylediler.

Ben stilini pek sevdigim Fashion Kido'cuğumla birlikte sıraya yerlestim :))

İlk aşama çizim aşamasıydı: kurşun kalemlerimizi kuşandık ve karalamalara başladık! Pencereli olsun, yok kollarında şeritler olsun, yoo yoo bebe yaka olsun derken kat kat fırfırlar, balon kollar ve hakim yaka birşeyler çizdik, aslında gömleğin tasarımcısı direk Fashion Kido:))

Sonra biraz da malzemelere bakmak ve ilham almak üzere dikiş yapacağımız odaya geçtik, önce danteller ve fistolara daldık ama sonra çok farklı kumaşlar katmamaya ve beyaz kalmaya karar kıldık.



Büzgüleri yapmak için nice kesik gömlek kolunu birbirine birlestirmek epey zamanımızı aldı, daha fenası büzgü yapmak için yine elde diktigimiz parçalari oradaki makinede dikebileceğimize gömlek bittikten sonra uyanmamızdı:)) Dikiş zor iş ama sonuçta hoca gömlegimizi pek begendi yupii:)

Bizim romantik ve girly gömlegin yanısıra aşağıda henüz afacanlık pesinde fotoğrafladığımız Koray Caner ve Off Ne Giysem pek yakında Galata'daki designer butiklerinden birinde satışa çıkabilecek abstract bir gömlek tasarladılar.



Bilun Design ve Fashion By Siu ise fiyonklar ve kalplerle süslü şirin ötesi gömlekleriyle pek şahaneydiler. Biz dikiş nakış diye kendimizi perişan ederken ben en favori gömlegi sevgili Alışveriş Cini ve Maritsa'nın dikiş derdine çok girmeden tasarladıkları gömlek olarak görüyorum çünkü fikir çok hoşuma gitti: gömlegin manşet, düğme şeridi, yaka içine hikayeler yazmışlardı, her dügmeyi açtığında karşında mini hikayeler anlatan yazılar çıkıyordu!

Bir workshopı daha yine böyle karınca gibi çalışıp, arı gibi vızıldayıp, kelebek gibi uçaraktan bitirdik:)) Nasıl buldunuz bakalıım:)) ?


6 yorum:

Koray Caner dedi ki...

Efendim gördüğünüz üzere pek "bi işler peşinde" bi halim var ama teknik aksaklıklar (!) nedeniyle biraz hayalimizden uzak kaldı bizim gömleğimiz :)

Ama çok eğlendik yahu, bi sınıf olsak nasıl olurduk anladık :)

Mordolap dedi ki...

Ah ah gelmediğime bin pişman oldummm. Dikiş nakış içerdiğini biliyordum ama bu kadar tahmin etmemiştim. Umarım benzer etkinlik yakında tekrar olur. Gördüğüm kadarıyla herkes çok başarılı seyler tasarlamış. Ellerinize saglık!

Melis dedi ki...

harika bir etkinlik :) gömlek çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

hey boom gömleğinizi beğendim :)

maritsa dedi ki...

bizim gomlegi bukadar begenmiş olmana bayyııldıımm:)çok mutluuym evdeki butun gomlekleri boyama potansiyelim giderek artıyor:)

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

merhaba blogunu yeni keşfettim çok keyifli gezmesi:)) ayrıca workshop aktivitelerinize bayıldım:) herkes katılabiliyor mu acaba:)