24 Eylül 2012 Pazartesi

RED CARPET | 64. Emmy Ödülleri


Ve ödül sezonunu açtık hanımlar beyler! Bizi soğuğa ve kasvete gark edecek önümüzdeki aylarda Hollywood sıcağı ve kırmızı halı ışığıyla oyalanacağız bakalım:) Emmy ile siftahı yaparken, her zaman olduğu gibi yine ve öncelikle kare asımla başlamak istiyorum:) Bir kare as zor çıktı gerçi, Emmy beklentilerimin altında idi.

1) Ginnifer Goodwin-Monique L'huillier
2) January Jones-Zac Posen
3) Julianne Moore -Dior Couture
4) Julianne Hough- Georges Hobeika Couture

Ginnifer Goodwin'in saçları keşke kısa olmasaydı demedim değil, hatta kafası olmasa bile dedim:) Görünümdeki o akışkanlık ve bütündeki o enfes görüntü sanki orada kesiliyor. Elbisenin mercana yakın kırmızı ile ten birleşimi, yaka, beldeki kuşak, eteğin asimetrisi, bileklerin zerafetini ortaya koyan ve elbiseyle enfes bir birliktelik yaratan Louboutin'ler tek kelime ile enfes!


Veee kim gelirse gelsin, benim için esas kız January Jones! Her zaman olduğu gibi yine kırmızı halıda nefes kesici! Sezonun öne çıkan renklerinden siyah ZAC POSEN'i ile hayret ama yine bir asimetrik etekli kostümü çok beğeniyorum. Hemen herkes Jones'un "cadılar bayramı gibi" dediği makyajını eleştirse de ben çok beğendim, tek eksik biraz ışıltı, kolye değil ama yüzük, bilezik ya da küpeler şart gibi:)


Evet o derece bir sıcak için fazla kollu bacaklı. Evet Julianne Moore'u olduğundan kalın göstermiş, özellikle kolları pehlivan yapmış, göğüste zorlanmış. Ama bence yine de o ton, o dikiş, o kesim ile bu DIOR COUTURE ile Julianne Moore benim en şıklarımdan. Sizce torpil mi yapıyorum? :))


Tüm tören boyunca gözümden kaçan bu şahanelik kare asımı bile değiştirdi, ve en şıkalrımdan biri olarak yerini aldı! Su yeşili swarovski kristallerle işli GEORGES HOBEIKA couture elbise içinde Julianne Hough Emmy için fazla, Oscar ya da Cannes için cuk olmuş. Elbisenin etek ucundaki detaya, yakasındaki kata bayıldım. Kristallerin sanki incecik sızan iplik iplik su gibi gelip etek ucunda köpük köpük coşması beni benden aldı. Poseidon'un kızı ilan ediyorum kendisini:)


Ally McBeal'dan bu yana pek sevdiğim Portia de Rossi bu yarı transparan dantelimsi tulumu ile benim en şık bulduklarım arasında, maalesef tasarımcısını bulamadım. Sanırım ayakkabı ve çanta ikilisini pek olduramadım, keşke pudra renkli olsaydı;  ve pantolon boyunun daha uzun olması gerektiği kanaatindeyim ama bir şekilde de görür görmez hoşuma gittiğini itiraf etmeliyim:)


Kırmızı tonlara en şıklardan biri ile başlayalım! Şarap rengi, zarif drapeleri ve göğüsteki sırma viktoryan detayıyla enfes bir VIVIENNE WESTWOOD içinde gördüğümüz Tina Fey, doğru elbise, saç ve makyajla "komik kadın"ın bile ne kadar "seksi kadın"a dönüşebileceğinin ayaklı kanıtı!


Bir şarap rengi daha. Jena Malone'un elbisesi boydan boya pilisesi, derin yırtmacı, gövdede kordonumsu ip detayları ile Malone'un vücuduna pek uygun değil. Üst kısmı iyice daraltıp altı daha geniş göstermiş, ama ayakkabıları pek beğendim.


Kırmızı halının gözde tasarımcılarından J.Mendel Emmy'de de pek çok ünlünün tercihi idi. Kat Dennings dağınıık dalgalı saçları ve kırmızı dudaklarıyla bütünleşen, tasarımcısın ikonik drapeleri ile akıp giden kırmızı bir kostüm seçmiş. Ne iyi ne kötü diyeceğim. 


Cat Deeley, kırmızı tonlardaki TADASHI SHOJI elbisesi içinde kaybolmuş gibi. Bence bu kadar strüktür bir elbise için fazla zayıf, yetmezmiş gibi elbisenin bele doğru göğüs ve kalçadan gelen drapesi beli daha da ince, kalçayı daha da dar gösteren bir ilüzyon olduğu için iyice zayıf görünüyor. Ama elbise kendi içinde çok güzel, özellikle asimetrik omuzdaki kat oyunu pek şukela:)


Mavi tonlara geçelim mi? Heidi Klum, son dönemde pek hafife aldığı kırmızı halıya muhteşem bir dönüş yaptı! Belki emekli ama işte kendisi doğuştan melek ve bu derin yırtmaçlı ve göğüs dekolteli su yeşili ALEXANDRE VAUTHIER'yi ancak bir melek taşıyabilirdi! Saçlar, makyaj ve aynı tondaki küpeler ile kusursuz.

Zooey Deschanel Parizyen duruşuna bir mezuniyet balosu sevinci arası vermiş:) Toz mavi REEM ACRA elbisenin straplez gövdesini çok sevdim, kat kat ve pis dikiş etek ucuyla pofuduk bir buluttan farksız Deschanel o gülüşe ve o "mickey blue eyes"a sahip oldukça ne giydiğinin çok da önemi yok gibi:) Yine de biraz mücevher, hafif ve minik de olsa, şartmış.


Yarı tanrıça Sofia Vergara'yı hiç bu kadar çok "çok" görmemiştim. Doğrusu evet bütün gece kendinden konuşturdu ama o eski seksiliği gibi değil de sırf konuşulayım diye gelmiş gibiydi. Kaç kilo çektiğini tahmin bile edemediğim payetlerle işli ZUHAIR MURAD kostümünün renk ve sırt dekoltesini çok beğendim ama halihazırda kıvrım konusunda zaten torpilli olan Vergara'nın bel ve kalçada bu ilüzyonu neden istediğini anlayamadım:)


Bir gün önce GIAMBATISTA VALLI couture olacak diye duyduğumda heyecandan fenalaşmıştım! Ama kendisini Julianna Marguiles'in üzerinde görünce, ki kendisi geçen yıl da bir Armani Prive'yi katletmişti, heyecanım içimde patladı. Oysa elbisenin renk birlikteliğine ve kumaşının şaaşasına bakın. Ahh Valli Avrupa'nın prenseslerine kalmaya devam etsin.

Uzun zamandır ortalarda görünmeyen Hayden Panettiere, farkı bolca drape ve tülle kapatacağını düşünmüş. Kırmızı halıda hep gereğinden fazla olmayı seven Hayden, bu defa da drape ve tül sarmalına dönüştüğü MARCHESA'sı içinde beni yanıltmadı. Elbise özellikle ön kısımda çok hoş çok zarif fakat sahibi ile uyumlu değil maalesef.

Nicole Kidman'ın ANTONIO BERARDI giyeceğini duyduğumda çok heyecanlanmıştım, son dönemde en beğendiğim tasarımcılardan biri ama Kidman yine yapacağını yapmış! Elbisenin boyu neden bu kadar kısa? Tamam ayakkabılar süper ama zaten yırtmaçtan görünüyor. Pırıltılı bir işleme ile aşağı doğru süzülen kanat figürü beyazla kavuştuktan sonra bir kez daha bölünmemeliydi, bir etek boyu olayı bitirmiş:(

Hasretle yeni sezonunu beklediğim muhteşem dizi Downton Abbey'nin muhteşem oyuncusu Michelle Dockery bir LOUIS VUITTON hezimeti yaşamış! Satende şu görünümden nefret ediyorum. Elbisenin gövdesi Dockery'yi daha da zayıf ve sönük göstermiş, kalça, karın ve bacak boyunca uzanan potlar pupdan öte! Keşke dizideki kostümlerinden biri ile gelseydi dedim içimden.


Mavi tonları eflatun ile bitirelim. Gitgide süzülen  Kelly Osbourne beni şaşırtmayarak yine bir ZAC POSEN içinde geldi. Osbourne'un daha önceki seçimlerinden çok farklı olmayan ama yeni ince figürü sebebi ile kalça ve gövdede biraz daha indirgenmiş oyunlarla süslü elbisesi ile saç rengi aynı:) Saçı da clutchı da beğendim.


Ashley Judd'a inanamadım. Yaşı kaç olursa olsun hep çok güzel olan Judd ne elbisesi ne de malum saçı ile olmamıştı! Ensedeki fiyonk yetmezmiş gibi bir de koca bir krepe ile şişen saç, Hüseyin Rahmi'nin "guguruklu" diye tabir ettiği bu olsa gerek. CAROLINA HERRERA kostümün rengi çok hoş, ama kumaştaki potlar ve elbise boyu rahatsız edici, ya da belki küçük adımlar, dimdik bir postüre göre bu derece kalıplı ve usturuplu bir elbiseda Judd çok fazla "America's sweetheart" oynaklığı sergilediğinden elbise dayanamadı bilemiyorum:)

Emilia Clarke kırmızı halının en giyilmesi de taşıması da zor seçimlerinden birini yapmış ve hakkını vermişti. CHANEL elbisesi zor modeli, zor etek boyu ve sonuçta CHANEL oluşuyla herkesin cesaret edeceği türden değil. Elbisenin enfes işlemesine bayıldığımı tahmin ederseniz, tek olduramadığım ayakkabı, ki bence çok önemli bir detay, elbise ile birliktelik sağlayacak bir model bulmak zor olduğu için (ki podyumdaki bundan bin beterdi:)) ten bir pigalle seçilmiş ama yine de bence orada bir aksama olmuş. Ayakkabının kesinlikle değişmesi gerek diye düşünüyorum.
Denizi tamamladıysak güneşe geçelim:) Gecenin sıcak renklerinden birini Padma Lakshimi seçmişti.MONIQUE L'HUILLIER tasarımı elbise model olarak garantili bir şıklık sağlarken, rengi Lakshimi'nin ten rengine ve saç rengine mükemmel uymuş.




Claire Danes, hamile göbeciğini LANVIN ustalığına emanet etmiş! Elbise kumaşı ve dökümü ile kusursuz ama bence sarının bu tonu Danes'e göre değil. Bileziklerin elbiseye kattığı boho hava da şahane.


Julie Bowen, MONIQUE L'HUILLIER ile garantici olanlardan:) Sarı elbisesi etekteki kat oyunu ile dikkat çekiyor, ve bence kontrast renkli bir çanta ya da mücevherle farklılaşması gerekiyor.



Leslie Mann'ın NAEM KHAN kostümüne bayıldım! Renk, tafta, güpür gövdenin etek kısmıyla bütünleşmesi ve o turkuaz bilezik ve küpeler. Tek kelime ile enfes:) 
Allison Williams zümrüt yeşili OSCAR DE LA RENTA içinde saç ve ten rengine çok uygun bir renk ama yine cüssesine fazla gelen bir kostümle, bana kalırsa elbisede özellikle bel bölgesinde fitting sorunu var.


Bu kadar zor bir elbiseyi bu kadar kusursuz taşımak kolay değil! Metalik değil metal desek yeri var:) Lucy Liu uzun bir ara verdiği kırmızı halıya VERSACE kostümü içinde ışıl ışıl geldi. Elbisenin işçiliği, kalınının mmükemmelliği vs için söyleyecek bir şey yok, ama güzel buldum dersem yalan olur:) Ya da ben bugün birşeycik beğenemiyorum:)

Doğrusu gecenin en asil görünümü ödülü kül rengi J.MENDEL elbisesi ile Emily van Camp'e gidiyor. Gövde, etek, göğüsteki ölçülü görünüm, o fiyonklu pırlanta bilezik. Kusursuz!

Önce saçlarla başlamak istiyorum! Çok güzel bir topuz değil mi? Hemen saç dosyama kaydettim:) Sarah Hyland hem çıtıpıtılığına hem de yaşına çok uygun bir MARCHESA seçmiş, bravo! Belki daha lila, daga pastel bir pembe ile çok daha güzel olabilirdi ama elbise enfes, saç makyaj şahane, minik yakutlarla renk katılması süper!

Bugünleri de görecek miydim sevgili Styleboomerlar! Christina Hendricks, derli toplu, herşeyini de içine koyduğu muhteşem bir elbise ile karşımızda! Elbisenin kemer detayı, kalçayı sarmalayıp olduğundan dar gösteren drapesi, göğüsü toplayan korsemsi üstü herşeyi mükemmel! Bu kadar zor ama bir o kadar seksi bu vücudu kimse böyle giydirememişti ama yıllar içinde sanırım artık olayı çözen CHRISTIAN SIRIANO bunu başarmış!

Kate Mara hep sevdiği renk ve tarzda bir elbiseyi bu defa BADGLEY MISCHKA'dan seçmiş. Çok çok beğendim, altın ve sedef çiçek aplikler, elbisenin akıp giden hali.


Kerry Washington her zamanki gibi bomba! Esasen çok bir beni benden alan modeld eolmasa da VIVIENNE WESTWOOD ile nasıl ışıldayacağını bilmiş:)


 Kristen Wiig BALENCIAGA içinde berbat. Yorum bile yazmıyorum.

Mad Men'de yeni kızımız Jessica Pare olağanüstü güzel değil de ne? Ama işte dizide olabilse de kırmızı halıda January Jones'u alt edebilmek kolay değil:)  Siyah ince bir kemer ve siyah clutch ile tamamladığı bembeyaz JASON WU elbisesi ile Pare çok zarif ve şık, kırmızı ruju ile hangi diziden olduğunu anlatır gibi:)


Hayatımda Zosia Mamet'inki kadar ortaya karışık bir elbise görmüş olabilir miyim dieye düşünüyorum? Yok sanırım görmedim. Göğüs, transparan detaylar, pencereler, yırtmacın orda da bi şekil yapayımlar, biyeler. Gözlerime çay pansumanı yapmam lazım.


Amy Poehler kırmızı halıda yalnızca bir kez şık olup miyadını doldurdu sanırım. Payetden vazgeçemeyen aktris bu defa STELLA MCCARTNEY'den sıradan, siyah, bol potlu bir elbise seçmiş. 


Kendi tarzının çok çok çok dışında bir Lena Durham ile karşı karşıyayız! Bu denli yüksek ve enine bir bel eklentisi maalesef vücut tipine uygun değil, PRADA'sının mavi astar-siyah dantel birlikteliği hoş olsa da yine belden inen bu kadar çok büzgü, gode de aynı sebeple uygun değil.


Melissa McCarthy bazen inanılmaz güzel kostümlerle karşımıza çıkıyor, bazen ise bu şekilde yanlış seçimlerle. Herşeyden önce kumaş kendisi zaten öyle çok fazlalığa sahip ki McCarthy'ye ekstra volüm katmış, omuzlar zaten yuvarlakken bu kesim kol ile iyice yuvarlanmış, lüzumsuz büyüklükte, lüzumsuz zımbalı çanta "çok"u iyice çoğaltmış. Maalesef!
Elizabeth Moss'u şık görmek çok olası değil, ama bu kadar da kötü hiç görmemiştim. DOLCE&GABBANA elbisesi desen, model, fırfır, tarz kısacası hiçbir yönü ile Moss'a uygun olmamış. Yalnız bu kıyafetle de alarm zilini çalabiliriz diye düşünüyorum artık, evet asimetrik etek geri geliyor, bu sezon geceler bilekleri göstererek geçecek gibi. 

[ Görseller: justjared, zimbio, eonline, getty ]

4 yorum:

audrey dedi ki...

ben sofia vergarayı ginnifer goodwini ve january jonesu beğendim en çok kare asa birini daha koymak gerekirse de heidi klum derim.. Julian moore malesef hiç beğenmediklerim arasında çok kötü durmuş o elbise üzerinde.. portia de rossiye de o tulum hiç yakışmamış o vücuda daha düzgün kıvrımlı bir elbise beklerdim..

Melislicious dedi ki...

Heidi Klum benim favorim, o kadına bayılıyorum:))) çok da şık olmuş, elbiseye de bayıldım! Onun dışında Kate Mara'nın da elbisesi çok zarif ve çok güzeldi. Ayrıca bence de portia de rossiye o tulum pek yakışmamış

ayça dedi ki...

ben emilia clarke a bayıldım elbise çok iyi taşımıs saç makyaj 10 numara ayakkabılarda farklı birşey kullanılabilirdi ama bu haliyle yeterince mükemmel bence. ginnifer goodwin hakkındaki yorumuna katılıyorum boyundan aşağısı mükemmmel ötesi :). january jones'a bayılırım normalde kıyafeti felanda dörtdörtlük ama keşke saçını öyle yapmasaymış kulakları o kadar gözüme batıyor ki başka yere bakamıyorum :)

Adsız dedi ki...

Tulin Sahin'i yazmamissin...