19 Eylül 2012 Çarşamba

DİLEK AĞACI | Bir Çocuk Bir Dilek Bir De Sen


Kaç yaşıma gelirsem geleyim, hayal etmeyi, hayal etmenin güzelliğini hep sevdim. Bazen hayaller-mesela bana dünyalar kadar büyük gelen hayaller- bir başkası için küçücüktü; bazen bir başkası için dünyada olmaz denen hayaller benim için küçücüktü. Bu postun konusu ufacık tefecik çocukların ucu küt kurşun kalemlerle bir dilek ağacına asılsın diye kağıtlara karaladığı hayaller:) Çocuklara umut etmekten vazgeçmemeyi öğretmek adına, hayatın güzelliklerini sunabilmek adına Capitol AVM'nin bu sene dördüncüsünü gerçekleştirdiği bir proje: Capitol Dilek Ağacı. Ve çook az zaman, çok fazla dilek var. Çünkü çok az imkan, çok fazla çocuk var!

Capitol AVM her sene farklı bir bölge ve il seçerek ulaşılması güç okullara ulaşıyor ve çocuklardan dileklerini topluyor,  Capitol AVM' deki Dilek Ağacı’nda ve kiosklarda bu dilekler, dileğin sahibi çocukların fotografları ile birlikte görülebiliyor; afacan, hayalci, henüz içindekiler hala yeşil olan çocuk yüzler.  Bu Dilek Ağacı'ndan seçtiğiniz bir dileği gerçekleştirip teslim edilmesi için Capitol AVM'ye bırakıyorsunuz, üstelik nereden aldığınızın da bir önemi yok, yeter ki kampanya bitmeden alın ve teslimat için Capitol'e bırakın. Dilerseniz içine bir not yazın, mesela kimsenin ona söylemediği, artık herkesin unuttuğu bir şey, mesela sadece bir kelime.


Tabi çok çalışıyor, vakit bulamıyor, belki uzakta oturuyor olabilirsiniz. Önemli değil, bir dileği gerçekleştirmek için bir tık da yetiyor!

İlk sene Van'ın Gürpınar ilçesinde 450 öğrenci, ikinci sene Artvin'in Borçka ilçesinde 1050 öğrencinin, üçüncü yılda ise Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 1500 çocuğun dilekleri bu ağacın dallarıyla gerçekleştirildi. Bu yıl da Nevşehir'de 1050 çocuk hayallerine kavuşacak. Siz de sebepsiz bir gülücüğün sebebi olduğunuzu bilmenin keyfine:)

Siz de bir dileği gerçekleştirmek isterseniz Eylül-Ekim boyunca Capitol'e uğrayın ya da yukarıdaki linke tıklayın; imkanınız yoksa bu projeyi herkesle paylaşın:)
EKİM BİTERKEN DİLEKLER DE BİTSİN:)

1 yorum:

Olmadı Baştan dedi ki...

Merhaba boom,öncelikle teşekkürler böyle güzel bir proje için ama birşeyi yanlış yaptım seçtim ama dileiğinin ne olduğunu bilmiyorum :( Karıştırım galiba ben :( nasıl öreneceğimi de bilmiyorum :(