30 Ağustos 2010 Pazartesi

IFW | Arzu Kaprol



ARZU KAPROL gerçekten muhteşem olan koleksiyonundan çok yarattığı izdihamla hatırlanacak sanıyorum. Müthiş bir isim kötü organizasyon; hadsiz, saygısız, seviyesiz ve "iletişim"siz bir halkla ilişkiler; kaba saba, kendisini mekan kapısında sanan, davetli kişiyi bırakın itmeyi dokunması bile skandal olan güvenlik sonucu podyumunda ıslık da duydu, yuh da duydu, protesto alkışı da duydu, yazık! Sanıyorum Halkla İlişkiler bölümlerinde ders niyetine okutulsa 4 senelik içeriğe bedel bir eğitim olurdu o gece yaşananlar.



ARZU KAPROL'un nasıl yaratıcı olduğunu bilmesem ve gözü kara hayran olmasam kimbilir bu satırlarda koleksiyonu bir kenara koyup organizasyon hakkında neler yazıyor olurdum... Neyse geçelim koleksiyona: tabii ki mükemmeldi! Siyahlarla başlayan defilede Kaprol'de daha önce alışkın olmadığımız kadar ışıltı vardı, kristaller, pullar ve aynalarla şifonların üzerinde katman katman işlenmiş pırıltılar keskin ve futuristik kesimlere yumuşaklık ve kadınsılık katmıştı. Tuğçe Kazaz açılışta bir kez daha farkını ortaya koydu!



Payetle, kristalle ışıltı vermek tamam da çivilerle bunu başarmak nasıl bir harikalık! Yukarıdaki beyaz elbise çivi detaylarıyla beni yerime "mıh"ladı:p



Bu enfes giden koleksiyonda maalesef beni üzen bir iki parça vardı, biri yukarıda ortadaki elbise, Ricardo Tisci'nin GIVENCY'nin son couture defilesi için yaptığı ve insan iskeletinden esinlendiği parçalara çok benzediği su götürmez. Son çıkan 3D tasarım da sanki Arzu Kaprol mutlaka üç boyut koymalıymış der gibi zorlama ve fazlasıyla Viktor&Rolf'du.

2 yorum:

modafobik dedi ki...

Vay be eleştirilerine hayran kaldım, baya objektifsin! (:

*STYLEBOOM* dedi ki...

oyleyimdir:p