30 Ağustos 2010 Pazartesi

IFW | Gizia

Hanımlar maalesef bir dolu aksaklığın yanında bu bu defa IFW'de makul boyutlarda görseller edinme konusunda sıkıntı yaşadık, üstelik geçen defaki kadar etkin, şık ve güzel bir basın odamız da yoktu, külüstürlerle iş yapmak da çok zordu! Ama çoğunuz zaten tüm defileleri sanıyorum Markafoni Blogdan rahat rahat takip edebildiniz. Modanın sadece görsellerden ibaret olmadığını bildiğimizden sizlere hemen hepsine katıldığım defilelerden izlenimlerimi yazacağım.

Açılış defilesi olan GIZIA oldukça bol parçadan oluşan bir koleksiyon sundu IFW'de. ILÜZYON isimli koleksiyon daha başlar başlamaz siyah beyaz çizgilerin asimetrik dansıyla isminin de hakkını verdi. Keskin hatlar, sert çizgiler ve siyah beyaza parlak sarı ve fuşyalar katışmıştı. Geniş paça pantolonları kesimleriyle çok hoşuma gitti, geometrik etkinin feminenliği de., bazı parçalarla Gucci'ye , bir elbiseyle özellikle McQueen'e gidip gelsek de leoparlara kadar keyfim yerindeydi.

Ben tasarımcısının GIZIA'ya modern bir kimlik katmak ve akla ilk gelen o "Rus" imgesini kaldırmak için bir çaba içinde olduğunu düşünüyorum, ama tabii pazarın neredeyse orada olmak zorunluluğunu da görmezden gelemezsin, bu sebeple olacak ikinci kısım leoparlarla podyuma düştü.

Altın rengi aynalar, transparan ve beyaz ön plandaydı, leopar desen etek uçlarında, kollarda ya da yakada diğer desenin devamı niteliğinde kullanılmıştı daha çok. Geçen koleksiyonda da gördüğümüz metrelerce kumaş kullanılarak, sadece desen oyunlarıyla farklılaşan, yarasa kollu bol ve uzun elbiseler de yine vardı.

Sarıdan turuncu ve fuşyaya geçerken işin içine bir de çiçek desenler katıldı, tulumları çok başarılı buldum. Omuz, bel ve sırtta asimetrik pencereler yine çizgi oyunlarıyla verilmişti.

Kapanışa doğru renk ve desen cümbüşünden monokrom ve colorblock tasarımlara geçiş yaptık, bu kısım benim en sevdiğim kısım oldu:) Hatta yakınlarda düğün varsa GIZIA'ya uğrayın bile derim.

Bu defilenin açılış defilesi olmasının yanında bir diğer özelliği de çok önemli modellerin podyumda olmasıydı, açılışı bunlara yapınca IFW boyu modellere daha da dikkat ettik, maalesef bu konuda yazacak çok şey var ve onlar IFW Ardından postunda gelecek her fashion weekte olduğu gibi.

Podyumda Prada, Chanel ve Valentino'nun gözdelerinden Charlotte Di Calypso ve Armani, Chanel ve JPG'nin istisnasız podyum modellerinden Yulia Kharlapanova vardı. Charlotte beni büyüledi, muhteşemdi. Ve tabii Türkiye'nin tartışmasız en iyi modeli ve dünya podyumlarında yürüyebilecek standarttaki tek ismi Tuğçe Kazaz mükemmeldi.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

tuğçe kazaz mükemmel bi o kadarda süpeer bayılıyorum kadına :)

BOOM izlenimlerin için teşekkürler bende annemle birlikte gelicektim ama gelemedim ama annem İFW boyunca her defileyi izledi birde annemin izlenimlerinin üzerine seninde izlenimlerin eklenince gitmiş kadar oldum :D

Unknown dedi ki...

tuğçe kazaz mükemmel bi o kadarda süpeer bayılıyorum kadına :)

BOOM izlenimlerin için teşekkürler bende annemle birlikte gelicektim ama gelemedim ama annem İFW boyunca her defileyi izledi birde annemin izlenimlerinin üzerine seninde izlenimlerin eklenince gitmiş kadar oldum :D

Unknown dedi ki...

davet yada duyuru için yapılan mail bombardımanı neden görseller için yapılmaz anlamıyorum. hala bazı defilelerin görsellerine ulaşamdım. daha çooook fırın ekmek yenmesi gerekyor :(

*STYLEBOOM* dedi ki...

@melisgvn acik ara onde!

@moda ve sosyete canim haklisin, sadece birkaci yolladi, markafoniye de konmamis mi? gorseller cok buyuktu ben almakta o yuzden sikiti yasadim, external hard disk goturdum dusun moda haftasina:)))

Adsız dedi ki...

YORUMUNUZ DA, EN AZ DEFİLE KADAR BAŞARILI OLMUŞ, TEBRİKLER...

Stil Direktoru dedi ki...

Bebek ne ara gittin de yazdın arı mayasın resmen shit oldum! Okumadım yazını ama daha sonra sindire sindire okunacak yazılar arasında bu arada canım bilesin en alta eklediğin bar blogun geç açılmasına ve gereksiz backlink sağlamana neden olur benden demesi mucx