25 Ağustos 2010 Çarşamba

IFW | KOZA Yarışmacılarıyla Deja Vu

IFWye şen şakrak başlamak isterdim! Ama...

Dün KOZA benim için, yani modayı benim kadar takip eden, okuyan, modanın sanat yönüyle de ilgilenen biri için hayalkırıklığından fazlası değildi, ve bunu bir çoklarınız belki "hah ne biliyorsun ki!" ya da "bunlarda ne kadar emek var ayıp değil mi?!" diye okuyabilirsiniz ama gerçek bahanelerden daha büyüktür. Emeğe de, uğraşa da, heyecana da, gençliğe de saygım sonsuz, üstelik ben örneğin DB Junk Deniz gibi her zaman "yeni" olanın peşinde de değilim ama aynıyı yeniden yaratmanın da anlamı yok, hele bu işe yeni yeni giren tasarımcılar için.. Bu postta yarışmacıların isimlerini anmayacağım ki google'ın silinmek bilmeyen karanlık çukurunda bunlar çıkmasın...

Yarışmanın Hazır Giyim kategorisi birincilerinden...

Yarışmacıların hepsinin hem temalarını hem de eskizlerini çok beğendim, ama uygulama parçaları hemen hepsinde deja vu etkisi yarattı, evet elbiseler çok güzeldi ama zaten yapılmışı vardı! Sanki podyumda bakanlar, başkanlar, destekler, teşvikler havalarda uçuşurken yepyeni tasarımcılar değil junior Hakan Yıldırım, Arzu Kaprol, Iris Von Herpen, Gareth Pugh, Alexander Wang, Haider Ackermann vardı.

Deri kategorisi birincilerinden... benim favorim ama sadece güzelliğiyle... Derinin iplik iplik işlenerek enfes elbiselere dönüştüğü ve Londra'da büyük yankı uyandırdığı HAKAAN defilesine yeniden göz atın.

Tolga Günay'ın objektifinden bir kısmını paylaşabildiğim fotoğrafların devamı yakında Facebook'ta. Bu arada görünümün kusuruna bakmayın, henüz ilgilenemiyorum ama en kısa sürede nizami Styleboom geri dönecek. Şimdi GIZIA'ya doğru yola...



Iris Van Herpen -- Iris Van Herpen -- Hakaan

Fotoğraflar ve içerik Sahiplen.com tarafından yasal koruma altındadır, isim ve referans belirtilmeksizin kullanılmaması rica olunur.

6 yorum:

Stilcatcher dedi ki...

maalesef!güzeldi ,güzeldi ama dediğin gibi hep daha önce görmüştük.' Galiba bu cümleyi sarf etmeyeceğim çalışmalar görmek istiyorum bizimkilerden artık..

apollo boy dedi ki...

adlarını vermemen bence çok ince bir davranış ...

ayrıca sayende/ twitter yoluya an ve an herşeye yetişmeye çalışıyorummm :D

teşekkürler styleboommmmm

mustafa dedi ki...

giziadan haberler bekliyoruz

de profundis dedi ki...

boom şu beyaz deri elbise giyen mankeni bi an sen zannettim uzaktan.
sonra resme zoom yaptım senin yüzün daha güzel tabiki de:)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

en alta ödül alan kız bilgi mezunu, alaçatı'da köşe kahve'nin yanındaki bijüteri dükkanı geçen sene onundu. okuldayken fena giyinmezdi.

yeşim ertem dedi ki...

Aynen paylaşıyorum,ayrıca defile mekanlarındaki izdiham ve salaşlık ne zaman düzelecek diye bekliyorum,çadır tiyatrosu gibi ne yazık ki:(