24 Ağustos 2010 Salı

IFW | Ne Giymeli, Ne Giymemeli!

Bu akşamki açılış davetiyle ISTANBUL FASHION WEEK başlıyor, yarından itibaren bizi yine aralıksız moda dolu günler bekliyor... Herhangi bir günde bile yaşadığımız "eyvah ne giyeceğim ben şimdi" durumu da haliyle söz konusu bir moda haftasıysa tavan yapıyor:)



Ne GİYMEMELİden başlayalım:)

Anna Dello Russo gibi her giydiğiyle mutlaka fotoğraflanmış olan dünya çapında bir VOGUE editörü değilseniz yukarıdaki gibi GİYİNMEYİN:) Unutmayım moda haftası boyunca defilelere gidiyorsunuz, balo, düğün ya da davete değil! Anna'da harika olan şey sizde "ahahaha görmemişe bak" haline dönebilir!

Düz ayakkabılar GİYMEYİN! Evet sandalet ya da babetlerin aralıksız defile-parti-fuar trafiğinde çok rahat olacağı garanti, ama moda haftası illa topuklu ayakkabı ister:) Bepanten ve yara bandınızla mutluluklar!

Ne olursa olsun taklit ürün GİYMEYİN, çünkü orada hemen hepsinin orijinalleri birilerinin elinde, kolunda, üstünde olacak ve yan yana geldiğinde mutlaka sahte olan kendini gösterecektir!



Hazır diğer moda haftalarına açık ara fark atan şahane bir iklimimiz, sıcak mı sıcak günlerimiz varken RENKLİ olun! Solgun, durgun renkleri Şubat'taki moda haftasına bırakın...

Çiçekler, neonlar, puantiyeler güzel seçimler olur.
  • Şort tulumlar, miniler, havuç pantolonlu dökümlü kombinler önerilir
  • Uyumsuzluğun uyumunu unutmayın, renk ve desenleri sokak bloglarından ilham alarak karıştırabilirsiniz.

Styleboom Trend Raporlarını gözden geçirin, sezon trendlerine ufak selamlarla kalabalıklar içinde dikkat çekebilirsiniz(örneğin bir dolu kişi sıcağa rağmen bence socks with sandals yapacak, gözlerde cat eye kemik gözlükler olacak:))



AKSESUARlar çok ama çok önemli:
  • Topuklu ayakkabılarınızı seçerken özen gösterin, farklı, renkli, dikkat çekici, orijinal ayakkabılar kadar iyisi yoktur! Kıyafetiniz ne olursa olsun ayakkabılarınız kameralar karşısına çıkacakmış gibi olsun! Gerekirse ayakkabılarınızı kendiniz modifiye edin, daha önümüzde bir koca gün var:)
  • Çantalar ve saç aksesuarları da aynı şekilde, moda haftası dediğin özgün herşeyi rahat rahat kaldırır. Mini şapkalar, orijinal çantalar, saç bantları vs.


Ofisten çıkıp defilelere gelecek olanlar kısıtlı zamanınızda ofis kıyafetinize aksesuarlarla ufak değişiklikler yaparak hızlıca IFWye katılabilirsiniz, ayağınızdaki ofis ayakkabıları çıkarıp yerine rengarenk topuklu ayakkabılar giyebilir, içinizden gömleğinizi çıkarıp sadece yelekle kalabilir ve onu da bolca aksesuarla süsleyebilirsiniz.

Yarına kadar bol bol The Sartorialist, Jak&Jil ve Garance Dore gezinerek ilhamlar alabilir, gardrobunuzda zaten olan bir parçanın ne kadar farklı kombinlendiğini görüp siz de yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.

[Görseller: Sartorialist]

15 yorum:

Stilcatcher dedi ki...

Evet ,evet..miniler,harem pantolonlar,uzun etekler,danteller...hepsi olmalı..Ama ben galiba şu topuklu kuruluna bozcam :)ya da yanıma bi tane düz ayakkabı alırım hehehhehe:)))değiş ton ton olur.:)

MODENİSE dedi ki...

uf şimdiden heyecanlandım! Ben bu hafta ofise dolabımı taşıcam sanırım:)

MODENİSE dedi ki...

bi de stylesightings.com da ilham almak için bir seçenek olabilir kraliçem ona da bakabilirler yüksek müsadenizle:)

Ada dedi ki...

booom :) benim yerimede eglenin, begenin, izleyin :D size iyi eglenceleer :D

bir cadının guncesi dedi ki...

ah IFW'ye katılamamanın derin hüznü içindeyim zaten :(

yine şahane bir post olmuş boom, benim içinde eğlen:)

nar dedi ki...

Uzun zamandır yazmak istiyordum, daha yeni fırsatım olabildi. Blogun aldığı ödülü tamamıyla hak eden, özgün bir blog; benim de en sevdiklerimden! Bu post ta bir harika olmuş, ellerine sağlık. Ben de katılamayacak azınlıkta olduğum için biraz üzgünüm, sayenizde çoook uzaklardan takipte olacağım:)

sophie dedi ki...

peki doktoru topuklu ayakkabı yasağı koyanlar napsınnnn?! üstelik babet de giyemem çünkü o da fazla düz o da yasak :(
alternatif olarak renk renk değişik değişik bez ayakkabılar aldım iki gündür.superganın her renginden var fln.elimden başka bişi gelmiyo :(
çocukluğumdan beriilk defa bunun acısını yaşıyorum çok kötü çoooook :(:(:(

Adsız dedi ki...

kim için ne için? herkes kendi gibi olsun, topuklu ayakkabıyla yürüyemeyen neden topuklu giyinsin, ya da renkli giyinmekten hoşlanmayan biri neden renkli giyinsin sırf IFW için? insanları neden kalıplara sokuyorsunuz?

Adsız dedi ki...

harika bir post önerilerin gerçekten kafamdaki bir çok soru işaretini çözdü : )

Melike Güner dedi ki...

Topuklu ayakkabıyla yürüyemeyen neden topuklu giysin diyen adsız kişiye katılıyorum. Gerçekten kimse kalıplara girmemeli herkes neyse o olmalı, topuklu giymeden de müthiş görünebilir insan.. Bir de zaten ifw ye giden insan ne giyeceği konusunda tavsiyeye ihtiyaç duymamalı bence..

Billur Ertuğrul dedi ki...

Ben hala ve hala ne giyeceğimi bilmiyorum,çok sinir bozucu:S

*STYLEBOOM* dedi ki...

@itir evet evet evet:)) topuklu isi zaten taskisla'da biraz zorlayacak:)) kazasiz belasiz atlatirim ben umarim:))

@modenise yaa orasi artik senin yuvn oldu cnm:))

@bayan mor tamam cnm goreve haziriiim:)

@bir cadinin guncesi ben sana bol bol anlatirim :))

@nar tesekkur ederim naaaar ne guzel geldi bu tam d asimdi:))

@sophie aman yaa topuklu da isin sakasi, cok guzel duz ayakkabilar oldugu gibi, bu sezonun ve gelmekte olan sezonun bombasi Kitten Heellar ne gune duruyor:) trend hunterlarin gozunden de kazmaz eminimm

@adsiz beni fazla takip etmiyorsunuz sanirim, bu blog icin soylenecek son sey insanlari kaliba sokmaya calismasidir, benim tarzim bu: biraz nukte, biraz alay, biraz bilgi. o kadar:)

@adsiz 2 tesekkur ederim:)

@melikeg bu yazi tavsiye duyanlarin formspringdeki ve twitterdaki sorulari uzerine hazirlandi ama:)

@billur hehe ben deeee:)

Modagrafya dedi ki...

Teşekkürler yazı için. birçok kişiye fikir verecektir. Moda haftası denince insan ne giyeceğini şaşırıyor nitekim büyük bir şıklık yarışı olacak orada, en beğenilenler belki gazetelere dergilere çıkacak "gelen konuklar şıklıklarıyla göz doldurdu" vb. gibi cümlelerle. ben ne giyeceğimi seçmiştim aslında (son dakikada yine karar değiştirmezsem:) ama yazındaki tüyoları da değerlendireceğim:)

Adsız dedi ki...

sena
cok abarti olp goze batmaktan cok sonuk olup hafif kalmaktan korkarak size danismak istiyorum bu benm ilk ifw gunduz saatlerinde olcagi icin de cok kararsiz kaldm siyah kisa kolu abarti apoletli darack mini bi elbise burnu acik siyah topuklu ayakkbilr sizce nasil olur:))))))))

*STYLEBOOM* dedi ki...

@istanbul's finest sıklıklariyl agoz doldurdular:)) super tespit:))

@yarin 2 buyuk defile olacagi icin bence kaldirir dye dusunuyorum