27 Ağustos 2010 Cuma

IFW | Zeynep Tosun

Karma defilede ikinci sırada çıkan ZEYNEP TOSUN geçen yılki gibi bu yıl da enfesti, kendisini tamamen yenilemiş, başkalaşmış, tekrar etmeyen bir koleksiyonla Karma grubunun konuşulmaya değer tek ismi olduğunu düşünüyorum, o yüzden ilk onunla başlayalım...



İlk parça siyah şifon önünde kocaman bir kalbe benzeyen penceresi olan transparan bir elbiseydi, bir çok parçada olduğu gibi hotpants ve sutyen ikilisini tamamlayan bir elbise.



Peşi sıra gelen sarı ve pudralar koleksiyonun ana fikrini anlatıyordu: vintage etki... Aşağıdaki favorilerimden biri. Boylu boyunca uzanan düğmeler, piliseler, kapalı yakayla kontrast gövdede, kollarda, omuzlarda yer alan pencereler, aynı tonlu işlenmiş nakışlarla sandık kokusu buram buramdı. Ve ben bayıldım!



Renk skalasını da çok beğendim, yumuşak pastellere parlak kırmızı, civciv sarısı ve enerjik maviler katılmıştı. Kol ve paçalarda umulmadık cut-outlar eskiye verilen yeni, modern yorumlardı.



Sarı kısa cekete de sarı pelerine de vurgunum hanımlar, hemen benim olsalar, ben de mavilerle giysem:)



Pilise gibi eskinin güzelliklerden biri olan geniş paçalar da bol bol kullanılmıştı, ince kemerler ve karamel tonlar kırmızı ve sarıyla nasıl da güzel!..



Sanki Edie Sedgwick geldi bu mavi mini elbisenin içinde, göğsündeki nakışlar ve kalçadaki pencerelerle konzervatif-teşhir zıtlığı...


1 yorum:

NAZIM dedi ki...

çoğu tasarım oldukça güzel fakat ayakkbılar bana kalırsa çok kötü. yanlış bir seçim olmuş.koleksyonun hafifliğine,o uçuşan,sade haline uymamış.siyah olan da desenli olan da çok çirkin duruyor.sırıtıp,bağırıyorlar.daha feminen veya daha ferah ayakkabılar olmalıydı.