16 Aralık 2010 Perşembe

RÖPORTAJ | Umut Eker ABSOLUT Glimmer İçin Tasarladı, Styleboom'a Anlattı!

ABSOLUT sadece damıtımı, eşsiz tadı, gecelere renk katması ile değil o güzelim şişesi ve o şişenin başrolde olduğu reklamlarıyla da çok ama çok meşhur biliyorsunuz. İçimizdeki, aklımızdaki hatta zaman zaman üzerimizdeki arzu, istek ve düşünce balonlarını iki kelimeyle özetleyen, hayatımızda en az bir kez facebook profil fotomuz yerine geçen ve hepsi birbirinden ikonik olan reklamlar hep o meşhur şişenin etrafında döndü.



Veee tasarlandığı yıldan bu yana her farklı aromada ABSOLUT'u kucaklayan bu şişe pek çok defa farklı kostümler giydi, pek çok moda olayının başrolünü oynadı, tasarımcılara hep ilham verdi ama asla tasarımı değişmedi.

Oysa şimdi 2010 yılı biterken ABSOLUT bir ilke imza attı ve ABSOLUT şişesi ilk defa Glimmer için yeniden şekillendi! Kristalize camdan ABSOLUT Glimmer koleksiyonerlerin yeni göz bebeği, ve tabii tasarımcıların! İşte son zamanların çook konuşulan yakışıklısı, modeli, tasarımcısı UMUT EKER de Glimmer'ın ışığına kapılıp, ondan ilham alıp, ABSOLUT'a özel bir masa ve aydınlatma tasarımı yaptı. Hikaye nasıl başladı, nasıl sürdü Umut'tan dinleyelim:))




Styleboom: Merhaba Umut, nasilsin diye sormuyorum cunku seni biliyorsun sıkı takip ediyorum ve hep güzel işlerde, ilham veren projelerdesin, tebrik ediyorum.

İlk olarak ABSOLUT Glimmer’ı “masa”ya yatıralım derim! ABSOLUT bir devrime imza attı ve Glimmer’la tarihinde ilk defa ABSOLUT’un şişe tasarımı değişti, bu devrimin bir parçası olmak, hem de bir tasarımınla bu parçayı oluşturmak nasıl bir duygu?
  • Umut Eker: ABSOLUT 'un bana verdiği duygu her zaman ihtişam ve asilliği ifade ediyordu. Absolut Glimmer’in gecelerin parlayan prensi olduğunu artık tam anlamıyla hissediyorum. Bu projenin bir parçası olmak oldukça heyecan vericiydi.

Styleboom: Başlarda çoğunluk seni bir model, daha büyük bir çoğunluk dövmeli yakışıklı çocuk olarak tanıdı ama sen esas olarak bir tasarımcısın, hem fikir hem materyal anlamında… Peki neleri tasarlamayı seviyorsun?
  • Umut Eker: Uzun yıllar hazır giyim firmalarında üretim planlama müdürlüğü ve tasarım danışmanlığı yaptım. Tanıdığım tüm materyellere tasarlayabilir ve onlar üzerinde fikir üretebilirim. Hiçbir zaman düşündüklerimde sınır tanımadım, hep daha fazlasını düşündüm. Şuan erkek aksesuarı tasarımları yapıyorum ve oldukça keyifli.
Styleboom: Günümüzde tasarım artık sadece “objeleri güzelleştirmek”ten ibaret değil ilham veren, problem çözen, sınıf atlatan, sınır kaldıran bir güç oldu, sanki tasarımın kelime anlamı değişti, tasarım daha çok konuşulmaya, herkesin gevelediği şey de olmaya başladı. Sen tasarımı ve buradaki tasarım kültürünü nasıl buluyorsun, sence tasarım sözlükteki o eski ulaşılmaz yerinde mi kalmalı yoksa sokağın köşesine kadar inmeli mi?
  • Umut Eker: Tasarım kelimesi içerisinde oldukça geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Ben tasarım kelimesinin popüler kültürün bir flörtü olması dışında, kelime anlamının sokağın köşesine kadar inmesinden hatta sokaklardan beslenmesinden rahatsız değilim. Sanırım günümüzde teknoloji ile birlikte insanların birçok şeyi daha hızlı daha kolay ulaşması ve sınırları ortadan kaldırması insanların kendine olan inancını ve güvenini oldukça arttırmış durumda olması tasarım kelimesinin sözlükteki kelime anlamını hafifletti sadece .


Styleboom: ABSOLUT sana gelip Glimmer için masa ve aydınlatmadan oluşan böylesine bir tasarım istediğinde ilk olarak ne düşündün? Her Türk gibi sen de ilk olarak “neden masa” diye sordun mu Umut :)?
  • Umut Eker: Masa ve aydınlatma fikri cok orijinal geldi. Daha önceki dönemlerde herz aman şişe üzerinde giydirme yapılıyordu ama bu sefer şişenin kendisi bir tasarım olduğu için onu konumlandıracak bir masa ve aydınlatma fikri oldukça yaratıcıydı.
Styleboom: Peki pırıl pırıl Glimmer’i taşıyan masan neyi ifade ediyor? Hem fikir, hem tasarım hem de üretim sürecinden biraz bahseder misin?
  • Umut Eker: Glimmer sisesi oldukça güzel ve baş döndürücü bir tasarımdı. Yaklaşık 3 gün her akşam şişeye baktım böyle bir şişeye özel bir masa yapmak gerektiğinin farkındaydim. 4. günün sabahında ne yapmak istediğimin kararını verdim ve araştırmaya başladım cünkü yapmak istediğim masa hem zaman olarak hem de tasarım olarak benim için zor bir uygulama olacaktı. GLIMMER şişesinin bana verdiği nostaljik duruşla yola çıktım çelik saçı usta bir işçilikle dövdürdüm ve masa örtüsü formuna getirdim ve üzerine epoksi kullanarak dantelle birleştirdim.


Styleboom: Kalbinde yeri ayrı olan, tasarım yaparken torpil geçtiğin materyaller var mı? Mesela metal ve deri hissi veriyorsun bana?
  • Umut Eker: Kesinlikle öyle, metal deri ve ham ahşap bana çok yakın.
Styleboom: ABSOLUT şişesi şüphesiz bir tasarım ikonu hatta efsanesi! Senin için ikonikleşmiş tasarımlar var mı, mobilya, aksesuar ya da kıyafette hemen telaffuz edebileceğin?
  • Umut Eker: Levis 501
Styleboom: Madem kristal parlaklığında bu şişe senin masanın üstünde ve ışıklarının altında) o zaman farzedelim ABSOLUT Glimmer bir kristal küre: yeni yıl için sana neler gösteriyor?
  • Umut Eker: Bol eğlence, başarı, sağlık ve hiç bitmeyecek tutkuyla yaşadığım aşk.
Styleboom: Woow kalp nasıl çalınır biliyorsun:) ABSOLUT hayatımızda pek çok dönemde ünlü şişesi ve ona eşlik eden " ABSOLUT … " ile ya facebook profilimizi süslemiş(örneğin benimki ABSOLUT AWESOME:p oldu bir süre) ya o anki ruh halimizi anlatmış ya söylemek isteyip de söyleyemediklerimizi bizim yerimize dile getirmiştir. ABSOLUT Glimmer’ı senin masanın üstüne koyduğumuzda ABSOLUT bize NE demek istiyor? Bir kelime seçsen?
  • Umut Eker: Geçmişten bu güne Absolut.

7 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Tam başarı hikayesi sevgiyle sanatın karması olmuş sevdim bu röportajı canım tşkler sen de çok cici çıkmışsın mucx

modafobik dedi ki...

En iyi röportajındı bu Booom! :)

Details Of Fashion dedi ki...

süper bi röportaj olmuş ürününe yakışır şekilde(:

Melis dedi ki...

şişe süper :) Boom ellerine sağlık! harika bir röportaj olmuş!

yelda dedi ki...

fotodaki sen misin?

Unknown dedi ki...

akaretler'de gördüm ilk bu şişeyi ve ba-yıl-dım !!! çok harika !!

Adsız dedi ki...

fiyatı da makulmş; 57.5 TL
http://ickiburada.com/v2/votka-7/absolut-glimmer-70-cl-1119.html