8 Ağustos 2012 Çarşamba

GEZİ | Atatürk Arboretumu


Yazlık postlarına bir günlük ara! Sebebi, İstanbul'da olanları yanıbaşlarında yeşilin binbir tonunun bir arada yaşayıp gittiği saklı bir cennete götürmek:) Atatürk Arboretumu... Ha gittik ha gidiyoruz diye diye hep ertelediğimiz bu vahaya, sonunda geçen Perşembe, evrak işlerinden bunalmış, daha sabahtan of pof şeklinde uyanmış olduğumdan kocimin "hadi seni kaçırıyorum" demesiyle kavuştuk. Bu sıcak havalarda sadece haftaiçi olmak üzere taaaa 20:30a kadar ziyarete açık Arboretum'a ne yapın edin uğrayın. Ayrıntılı bilgi burada.


Ahh işte size böyle bir şeyden bahsediyorum! İçimdeki Monet neredeyse suya dalıp su kaplumbağalarına karışacaktı:) Arboretum'da farklı boyutlarda 3 gölet var. Bu nilüferle dolu olan sizi ilk karşılayan olacak.



Arboretum'un kuruluş amacı elbette İstanbul'un berbat trafiğinden, gizli ajandalarından, içten pazarlıklarından kurtulalım da bi iki saat de olsa düşünce balonlarını gömelim değil:p İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi bünyesinde araştırmacılar için hazırlanmış canlı bir laboratuar. 



Şöyle diyor: "Arboretum, orijini ve yaşları belli, her biri doğru ve dikkatli bir şekilde bir araya getirilmiş olan çoğunluğu ağaç ve diğer odunsu bitki taksonlarının uygun seçilmiş alanlarda  yetiştirilip sergilendiği tabiat parçalarıdır. Başka bir açıdan bakıldığında arboretumlar eğitim ve bilimsel yanları ağır basan bilgi, emek ve sabırla meydana getirilmiş birer canlı bitki müzeleridir." O yüzden pek çok yerde Latince ve Türkçe işaretlemeler göreceksiniz.




O kadar çok fotoğraf var ki bu işin sonu gelmeyecek, ben o gün ne giymişim koyup bitireyim, geri kalanını keşfetmek size kalsın bence:) 


Önlük Elbise annemin eski bir elbisesinden modifiye; Ayakkabılar Keds; Elma Broş Agatha; Çanta Mudo; Eşarp Koton; Yıldız Bileklik Zerger by Nesrin Dugan; Altın Bilezik Kısmet by Milka; Gözlük Valentino; Papatya Bilezik hiç hatırlamıyorum:)

Bir sonraki planım burayı sonbaharda ve ilkbaharda yeniden ziyaret etmek! Renkler renklere, çiçekler çiçeklere  karıştığında 

Last week, just when I got sick of paper work and boring stuff, my husband offered me a ride to a secret heaven:) Just in the city, but makes one feel far far away from all. This dress of mine is a modified piece from one my mother's old dresses. 

16 yorum:

Yağmur Ç. dedi ki...

gerçek olamayacak kadar güzel! istanbula gidince uğranacaklar listesine yazıldı bile :)

ankaradanefesalmarehberi.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Twitterda nilüferlerin fotoğrafını görünce büyük bir merak uyanmıştı içimde ve şimdi de büyülenmiş bir şekilde bakıyorum fotoğraflara.Elbisene de bayıldım. Boom her zamanki gibi çok tatlısın :)
http://mercektenbak.blogspot.com/

alis dedi ki...

Amanin ne guzelmis, bayildim! Adini hep duyuyordum ama hiic gitmemis olduguma inanamiyorum!

gulcekim dedi ki...

Bu post sahiden cok guzel istanbul gibi biryerde boyle doga harikasının olması da ayrıca guzel boom :) en kısa sürede ziyaret etmeliyim sanırım Nilüfer çiçeklerine ve çantana ve hatta her zamanki gibi sana bayıldım boom :P tatilde bile ihmal etmiyorsun blogu takdir ettim seni bu yüzden seviyorum(Z) öpücükkkkkk <3

Deniz Anası dedi ki...

Bizde Temmuz'da kuzenimin düğün fotoğraflarının çekimi sebebi ile oradaydık , resmen büyülendim görür görmez , mest oldum.

Herkesin ama herkesin en az bir kere gidip görmesi gereken bir yer. Şiddetle tavsiye ederim.

Gizem dedi ki...

"İstanbul'un berbat trafiğinden, gizli ajandalarından, içten pazarlıklarından kurtulalım da bi iki saat de olsa düşünce balonlarını gömelim" dediğimizde nereye gideceğiz pekii?? Şaka bi yana bayıldım buraya baska bi yerden kopup gelmiş gibi, mavilerle sne de çok yakısmıssın oraya canım boom

Lulu's life dedi ki...

harika etmissiniz daha fazla ertelemeyerek boom'cum.. Ben kemer'de oturdugum icin aklimiz estikce ziyaret ederiz.. Ve kendimize geliriz.. Hatta orasi benim meditasyon mekanlarimdan biridir.. Her gittigimizde o haftanin onemli bitkilerini giristen ogrenir onlari arar buluruz.. Cok keyifli gercekten ;)

modarella dedi ki...

Daha once duymustum ama bugune kadar gidemedik. Fakat senin fotograflardan sonra iyice meraklandigimi soyleyebilirim. Yemyesil masallardan cikmis gibi, ilkbaharda da gitmek gerek kesinlikle

Mordolap dedi ki...

Ah ne güzel bir yer?!? Sonbaharda Defne'yi mutlaka götüreceğim:)

Adsız dedi ki...

bende gitmiştim oraya ve aynen senin çekildğin yerlerde fotoğraflarım var insan hiç çıkmam istemiyo müthiş bi yer

Melek Şahinoğlu dedi ki...

muhteşem görünüyo, bakarken bile insan rahatladığını hissediyo :) muhakkak keşfetmek lazım :)

shoppinglove dedi ki...

harika bir yermiş.kalpli eşarbına bayıldım:)

Adsız dedi ki...

sarıyer tarafında değil mi? giriş ücreti ne kadar acaba? irem.

Adsız dedi ki...

Boom Keds'leri çorapsız mı giyiyorsun? Çorapla da çorapsız da denedim ayağıma çok vurdu :(

*STYLEBOOM* dedi ki...

@yagmur c harikasin:)

@murside tesekkur ederiim o nilufer dolu gol beni de aldi:)

@alis iste hep oyle yapiyoruz, napalim ama is guc vakit bulmak kolay degil:)

@gulcekim tesekkurler:) mumkun oldukca her gun bir post girmeye calisiyorum, o zaman sanki sizlerle daha sık konusuyormusum gibi hissediyorum:) ama bezen olmuyor tabii

@deniz anasi harika bir secimmis, peki ozel izin gerekiyor sanirim onu nasil hallettini?

@gizem ahahha valla kacacak delik yok:)

@lulus cok sanslisin burnunun dibi:)

@modarella kesinlikle baharda yaret sart!

@mordolap hii defne bayilir:))

@adsiz kesinlikle zaman kavrami ucup gidiyor

@melek bence de:)

@shoppingove tesekkurler

@irem evet aynen oyle, zekeriyakoy taraflri oluyor sanirim. giris 2 tl idi

@adsiz evet:) yok beni hic vurmadi cok rahatim:)

Unknown dedi ki...

Hakikaten cennet gibi bir yermiş..hep duyardım ama gidemedim bir türlü!
Mis gibi havayı içime çekip,güzel fotoğraflar çekmek için ilk fırsatta bir plan yapıcam oraya:)))
Heveslendirdin beni canım.. :)