15 Ağustos 2012 Çarşamba

AYAKKABI | El Emeği Göz Nuru Hüsna


Beni düz ayakkabı içinde görmek çok alışılageldik değil biliyorum, zaten 1 sandalet, 1 babet ve 1 de Keds ile düz ayakkabı ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyorum:) Özellikle yazın tatil yerlerinde pek çoğumuz gibi ben de sandaletden yana oy kullananlardanım, ve bugün size sandaletlerimin çiftlenmesini,  Hüsna Sandals'ın ilginç  hikayesi eşliğinde anlatacağım.

Bu hafta hep yaptığı şeyi bırakıp, hayallerinin peşinden gidenler konuk oldu bloga, yoksa bu bi işaret mi bize:)?


Hüsna Bülbüloğlu, Bilkent'li, babasına aşık bir kız çocuğu olarak onun yolunu seçip İnşaat Mühendisi oluyor. Sonra 1999'da Amerikaya'da mastera başlıyor, derken doktora, derken orada inşaat sektöründe iş güç. Ama işte biz Türk çocukları, hele bizim kuşak, ne kadar doğru seçimler yaptık ki? Ne okumak, ne olmak istediğimizi bilmeden "birşey"ler olduk hep. Çoğumuzun kafası karışıktı, çoğumuz sınava girerken daha çocuktuk, çoğumuz ailesi öyle istiyor diye bir alan seçtik. Hüsna da 12 yılın sonunda aslında çocukluğundan beri ilgi duyduğu şeyi yapmak için cesaretini topluyor.


Bodrum'lular ya da Bodrum'a sık sık gidenler ünü dünyaya yayılmış, el yapımı "Ali Güven Bodrum Sandaletleri"ni bilir. Hüsna da çocukluğundan beri bu el sanatı sandaletlere ilgili. 2005'de bir yaz tatili sırasında bizzat Ali Güven ustanın yanına çırak oluyor, ve şimdi rahmetli olan ustadan özel dersler alarak yapılışını  öğreniyor.  Sonrasında, bu el sanatı Ali Güven usta ile birlikte ölmemeli, markayı daha da yukarı taşımalıyım diyerek kolları sıvıyor. Ve Hüsna Sandals, Ali Güven'in mirasını yaşatacak markaya dönüşüyor.


Sandaletleri öncelikle Hüsna Sandals'ın kendi Etsy sayfasında, ayrıca Gurunzi.com 'da,  Lilabella.com 'da, Galata La Mariquita'da, DENO by Deniz Yildirim Butik'te, Bursa'da Güzel Bir Gün butikte bulabilirsiniz:) 

Hüsna'nın planları çok, sosyal sorumluluğu unutmamış ve King Hussein Cancer Foundation ile bir isbirliği için görüşmeler yapıyor. Hüsna Sandals'ın Amerika'da Bloomingdales, Dubai ve bir çok ülkede satışı başlıyor. 

Kendisini buradaki Facebook ve Twitter hesaplarından takibe almayı unutmayın:)

16 yorum:

Gizem dedi ki...

Sana düz ayakkabı da yakışıyor, arada onu da giy boom :)

Unknown dedi ki...

Muğlada yaşayan biri olarak bilmezdim Ali güven sandaletlerini yaşatan biri oldugunu :) Sizin seçtiğiniz ise çok cici gerçektende:)

Adsız dedi ki...

sevgili boom bende bir bodrum sandaleti sevdalısıyım bodruma her gidişimde uğrardım ali güvenin dükkanına,yaşanmışlık ve sanat kokan bu dükkanda bir türlü karar veremzdim ne tarz bir sandalet yaptıracağıma çünkü okadar yoğun bir talep vardı ki rahmetlinin sanatına, sonunda karar verdim ve bana öyle bir sandalet yaptı ki hala her giyişimde ilk günki heyecanı duyarım sipariş verdikten 4 ay sonra bana ulaşan bu sandallarımı.hatta sonraki yıllarda gittiğimde bodrum sandaleti aldım yine el yapımı hatta ali beyin yaptığı san.fiyatının onda birine,ama inanki yerini tutmadı,bu genç arkadaşımızın tarzı bana ilk görüşte ali güveni hatırlattı zaten yolu açık olsun,lakin lütfen onun ismiyle özdeşleştirmesin markasını,çünkü bana sevimli gelmedi bu durum,hoşçakal güzel boom..
"zeren"

Adsız dedi ki...

Ahhh ne guzel ayakkabilar. Kesin igne oyasi ilistirilmis bir sandalet de vardir simdi bunlarin arasinda...Mis...

gulcekim dedi ki...

Boom sen fazlasıyla takdire şayan bir insansın bazıları gibi sadece kendini düşünmüyor bencillik yapmıyor blogunda boyle başarılı cesaretli vs. insanlara yer verip ürünlerini tanıtıyorsun ismimin önüne gecer vs. gibi kaygılar taşımıyorsun seni daha cok seviyoruz öyle tatlisin ki.. Sandaletlere bayıldım Eylül'de bodrum tatili beni bekliyordu şimdide tatille birlikte bu sandaletlerde bekliyor umarım aksilik olmaz:) seni seviyorum(z) öpücükkk <3<3<3

Adsız dedi ki...

Sandaletler harika boom seninle bütünleşmiş :) Ama aklıma takılan konu, eğer yaşatılmak istenen ustanın sanatı ise markanın neden kendi adını taşıdığıdır. Hüsna Bülbüloğlu'nun bu konuya duyarsız kalmayacağını umut ediyorum.
Seni de kocaman öpüyoruuumm. :)

Aysin dedi ki...

Bu yıllarca iş güç takıldıktan sonra asıl istediğini yapanlar da ya modacı olur ya da yazar. Hiç içinden başka bir şey gelen çıkmaz. Haa bi de pastacılar oluyo onları da unutmayalım:)

Fragman dedi ki...

çok güzel görünüyorlar :)

husnabulbuloglu dedi ki...

Hepinize merhaba, Bir kac takipcinin aklina bazi konular takilmis, bunlara aciklik getirmek istiyorum.Saniyorum Zeren hanim, isimi Ali guven ismi ile ozdesletirmis olmamdan duydugu rahatsizligi dile getirmis. Oncelikle kendisine cevap vermek isterim.Ali Guven usta cok buyuk bir sanatciydi, ve Bodrum'da hali hazirda olan tum sandalet ureticileri O'nu ve modellerini taklit ederek islerine basladilar. Hic bir de, EL YAPIMI olarak belirtildigi halde, kesinlikle El yapimi degiller. Ben bu sanati devam ettirme karari aldigimda, boyle onemli bir degerin olmemesinin ve yasatilmasinin takdir gorecegini dusunuyordum, cunku benden baska hic kimse sahip cikmamis bu sanata. Zaten sanatinin inceliklerini ve teknigini sadece Ben ve yetistirdigi ciragi biliyoruz. Benim gibi bu ise askla bagli bir insanin devam ettirmesi saniyorum rahmetli Ali Guven'e de mekaninda huzur buldurmustur. Bodrum ile ilgili haberler yayinladiginda dikkat ediyorum, Ali guven ismi artik hic gecmiyor. Oysa Ali Guven'in Bodrum'a tatkilari nedeniyle ve BODRUM SANDALETI kavramini ortaya cikaran kisi olarak buyuk bir saygi ve takdiri hakettigini dusunuyorum. Ali Guven'in yetistirdigi ciragi ve ayni zamanda " eger o bu isi devam ettirmezse bu sanat olur' dedigi yegeni ile birlikte tasarlayip yapiyoruz. Bire bir ali Guven ustanin teknikleri ile devam ettiriyoruz bu sanati. STYLEBOOM'un da giydigi El Orgusu modellerimizi Ali Usta satmaya kiyamazdi, yapilisindaki sanattan dolayi, cok ozeller cunku. Deri ustamiz, Ali Guven ustaya deri tabaklayan usta. Ben on da elinden tuttum, yoksa ulkemizde islenisinde hic bir kimyasal kullanilmayan, cevre ve insan sagligi acisindan zararli hic bir madde bulunmayan bu deriyi kullanan hic bir uretici yok, BIZDEN baska. Ve inaniyorum ki, bu ozel deri tabaklama yontemi de sayemizde ayakta kalacak cok uzun sure. FORBES magazine mayis sayisinda Bizden bahsetti, Ali Guven usta sanatiyla dunyanin en onede gelen ekonomi dergisinde yer aldi. Ve daha bir cok onde gelen yayin bu buyuk ustanin sanatindan belki de kendi yasadigi zaman icersinde olmadigi kadar cok yer verdi Ustaya ve sanatina. Bu sanatin olmemesi ve dunyada hakettigi yeri bulmasinda verdigim mucadele ile, Isimi Ali Guven ustanin ismiyle ozdeslestirmeyi fazlasiyla hak ettigimi dusunuyorum.

Arsin hanim ben modaci degilim.Is kadiniyim. Yalniz cocuklugumdan beri hikaye yazardim, bana alinan ayakkabilara eklemeler yapardim, resim yapardim. Bilkent universitesi Uluslararasi Iliskiler Bolum, ardindan Bogazici universitesi Finans Muhendisligi, ardindan Columbia universitesinde master ve doktora ve bunun yaninda 12 yil ABD nin onde gelen insaat firmalarindan Pulte Homes'ta yoneticilikten sonra, hep erteledigim ve icimde ukte kalan bir seyi yapmak istedim. Ve Bolum direktoru iken kariyerimi birakip, bu sanatin olmemesi icin kollari sivadim.

Merve hanim'a cevabim ise, Ali Guven Bodrum Sandaletleri ismini firmama tescil ettirdim, ve kullaniyorum da. Yalniz HUSNA ismi benim icin cok ozel, ve hem ailem icin hem benim icin hep ugurlu oldu. O yuzden yeni bir yola girerken, ugurum benimle olsun istedim.

Hepinize kucak dolusu sevgiler ...

*STYLEBOOM* dedi ki...

@gizem arad bircik giyiyorum:)

@merve yildiz evet bir cok kisi yeni ogreniyor:) tesekkur ederim modeln adi aedon

@zeren dogrusu ben hep duyardim insanlarin analta anlata bitiremeyisini ama benim yoktu.
burada husna hanim bizzat ali guvenden isi ogrenmis ve onun yardimcisi ile
calisiyor diye biliyorum, sitesinde de anlatiyor zaten ali guveni. belki de lisansi almsitir bilmiyorum

@adsiz ahh ne guzel fikiir!

@gulcekim tesekkurler benim icin kadin girisimciler cook onemli, keske artsalar, ve hepsi de cok basarili olsalar:)

@merve sanirim husna hanim bu konuda daha iyi cevap verecektir.)

@aysin butik otelciler de var:) ama zaten ola bu, icindeki esteteik ve yaraticilik
dah afazl atutamayanlar bu cesareti gosterebilenler, ne guzel)

@fragman cok da rahat!

@husnabulvuloglu bu aciklamalr icin tesekkurler, boomerlar da merak ediyordu konuyu

Moda dedi ki...

vuhuuuu bu sandaletler çok güzel!

Kuzununannesi dedi ki...

su bodrum sandaletlerınden her sene alrıdım ama artık almıyorum sanırm yettı cok rahatlarve sıklar..sana hersey yakısır:)

Yenisezon dedi ki...

Ellerinize sağlık yenisezon modellerini oldukça başarılı buldum

husnabulbuloglu dedi ki...

Merhaba, bugün Styleboom'da sandaletlerimi yoklamak istedim ve yine çok güzel yorumlala karşılaştım. Teşekkür ederim :) 2013 yaz sezonu modellerimizi web sitemizden görebilirsiniz. (www.husnasandals.com) Sevgiler

Adsız dedi ki...

ayaklar harikalar aslında

Unknown dedi ki...

resimler daha büyük kocaman olsun lütfen oluyorsa bende çok beğendim harika duruyor güzelim ayaklarında bayıldım bide resimleri kocaman yapalım