27 Ağustos 2012 Pazartesi

TREND RAPORU | Yeni Sezonun Öne Çıkan Trendleri

 Dolce&Gabbana

Günaydın hanımlar! Sanırım hepimiz Ağustos'un, yani ilkokul panolarımıza göre yazın, son haftasında olmanın burukluğunu yaşıyoruz:) Esasen Eylül gayet yaz gibi geçse de, bence şu an içimdeki tüm bu travmanın sebebi işte o ilkokullardaki ilkbahar-yaz-sonbahar-kış panoları:p

1 Eylül'e 1 hafta kala sonbahar-kış 2012 trendlerinin bir kısmını bu yazıda toparladım. Her sene yazdığım Ağustos Böceği ve Karınca'nın indirim hikayesini artık yazmıyorum, ama biliyorsunuz, bu trend raporunun öncelikli amacı halen devam etmekte olan indirimlerde yeni sezona yatırım yapacağınız ğparçaları seçebilmeniz. Başlıyoruuz...

Dolce&Gabbana
Sezon şaşaanın yıkıp geçtiği bir sezon! Desenler desenler üstünde, mücevherler irileşti, lükse denk deri ve kürk(sahtesi olsun lütfen!) her yerde. Kumaşların en lüksleri addedilen ipek, kadife, dantel, brokar, tüvid zirvede! Hal böyle olunca barok desenler de tüm görkemiyle kıyafetleri süsledi.

 Donna Karan

Sezon lükse ve ihtişama şapka çıkarınca, lüksün gelenekleri de trendlerde yerini aldı. "Equestrian" asaleti yani binici esinli kıyafetler, minik şapkalarından, hakim yaka gömleklerinden, yüksek çizmelerine kadar çok moda. 

Alexander McQueen

Sezonun hit renklerinden biri bordo, şarabın bu en güzel hali özellikle deride ve kadifede, ama en çok çantada kendini gösterecek.

Jil Sander
Dış giyim haliyle soğuk sezonların gözdesi... Bu yıl pek çok model ve kesimde paltolar arasından "oversize" tabir edilen büyük kesimli, bol, hacimli paltolar öne çıkıyor.

Erdem

Çiçek desenlerinin bizi bırakmaya hiç niyeti yok. Uzuun bir unutulmuşluk döneminden sonra dijital baskı teknolojisi ile neredeyse koklayabileceğimiz kadar gerçekçi çiçek desenler öyle bir geri dönüş yaptı ki, her sezon yine daha büyük zevkle kendilerinden istiyoruz. Bu sene çiçek desenleri iyice iri, cesur, sadece desen değil; aplik ya da nakış olarak da karşımızda.


Valentino

Gösterişin bu kadar yükseldiği bir dönemde dantelin romantizminin ve asaletinin olmamasını beklemiyordum tabii. Dantel her renk ve her modelde karşımıza çıkacak, takım elbiselerin içinde gömlek olarak, gece elbisesinde askı olarak, tümden ya da detaylarda romantizme göz kırpacak.

Alexander McQueen
Yeni teknolojilerle neredeyse krep kadar incelebilen, son sezonlarda yazın dahi yükselişe geçen deri, bu sezon da yine çok trend. Ve yine özellikle çok feminen parçalarda şaşılacak derecede zarif.


İrili ufaklı, çiçekli, geometrik, optik kısacası her tür deseni bir arada kullanmak zamanı! Kaç sezondur yükselişte olan "desen karıştırma" trendi bu sezon ordinaryüs seviyesi gerektiriyor. Daha önce yazdığım "Desenleri Karıştırma Klavuzu" yazımı yeniden okumanızı öneririm:)

Prada

Bir zamanlar altı üstü aynı desen takım giyeceksiniz deseler iananmazdık ama Miucca dediğinde inanıyoruz:) Pantolon-ceket ikili takımlar bu sezon çok çok moda olduğu kadar, kendilerini desenli seçmek de bir o kadar moda!

Prabal Gurung
Ladylike silüetler hala popülerliğini korurken, 60'ların Twiggy asiliği yavaş yavaş orttaya çıkmıyor değil. Belin altında kalça hizasına kadar daracık gelip, orada bir anda kabaran elbiselerden; baldırın ortasına kadar dar inip yine o noktadan itibaren volümlenen paçalarla "fit&flare" trendi en az 60lardaki kadar trendy!

Gucci

Siyahın dönüşü hiç bu kadar muhteşem olmamıştı! Zaten özünde goth olan McQueen'den, hanımefendiliği malum Gucci'ye kadar her koleksiyonda gotik etki siyahla birlikte döndü. Bordo dudaklar, beyaz ten ve dantel, deri ve kadifelerle süslenmiş gotik silüetler sezonda favorim!

 Burberry

Türkçe'ye nasıl çevirsem bilemedim ama "statement sweaters" bu kışı inanılmaz eğlenceli kılacak! Renk renk daracık kazaklar önlerindeki iri desenlerle ister kalp, ister baykuş, ister geometriye selam duracak! Bu arada bu sezon kazakları iri taşlı gösterişli kolyelerle ta da iri yakaları duşına çıkararak kombinlemek çok moda! Kristallere yatırım yapmaya başlayın;)

 Dolce&Gabbana

Ta taaa... Sezonun asil kanı işleme! Özellikle sırma, inci, kristal, nakış işlemeler sadece gece giyiminde değil, triko bir kazakta, bir çantada, hatta kemerde karşımıza çıkacak. DIY projelerini araştırmaya değer!

Chloe

Kare güzeldir, kare neşelidir, kare uyumludur.) Pötikareden, ekoseye, kazayağına kadar şekil şekil, renk renk karelerle sezona hazırlanın.

 Haider Ackermann

Açılın benim rengim, aynı zamanda yeni sezonun en hit rengi, yani kırmızı geliyor! Kırmızının en yakut tonları her yerde olacak. 





 Gucci

Ve deri ile birlikte yeni sezonun başı çeken kumaşlarından biri: kadife. İşlendiği renge mücevher ışıştısı veren kadifeyi en çok kırmızı, zümrüt yeşili ve bordo olarak göreceğiz, ama unutmayın renk ne olursa olsun kadifeyle birleştiğinde bir ışıltısı eşsiz oluyor. 

Dior
Minik kutu çantalar eşliğinde bele oturan volümlü figürler, kısacası küçük hanımefendi hala aramızda. Neyse ki!

 Burberry

Militer kesimlerin de gözden düşmeye niyeti yok, ama bu sezon kendileri daha şirin çünkü "pretty military" akımı ile militer parçalar umulmadık deercede feminen ya da romantik parçalarla bir araya geliyor yeni sezonda. Özellikle sokak stili için ilaç gibi bu trende eğilmenizi öneririm:)

 Stella McCartney

Pepluma alışması, onu günlük giyimin bir parçası haline getirmesi kolay değildi biliyorum, ama ısınma turları bitti, bu sezon peplumun zirvede olduğu sezonlardan. Etek, bluz ya da elbiselerde, siz hangisinde seviyorsanız onda:)


Erkeklerin takım elbiselerine el atıp da en şık olan smokini bırakacak değildik ya:) Saten yakalı ultra şık smokinleri bu defa kot üstüne ceket filan olarak değil baştan aşağı takım olarak gardroplarınıza katın hanımlar, ne de olsa her bir parçası zamansız birer yatırım.)

 Alexander McQueen

Son bir kaç sezondur sürekli geçmişe yolculuk yapan moda endüstrisi yeniden geleceği keşfe hazırlanıyor. Bu sezon özellikle couture parçalarda ortaya çıkan futurustik çizgiler yakında podyumlarda yine keskin hatlar, gelecekten formalar göreceğimizin habercisi.


Geometrik ve optik desenlerin yükselişi ile bu desenleri en güzel ortaya koyan siyah-beyaz birlikteliği de döndü. Siyah beyaz ayrıca bir de gece elbiselerindeki birlikteliği ile dikkat çekecek!

Şimdilik benden bu kadar, nasılsa sezon boyunca bu trendleri ve daha fazlasını enine boyuna raporlayıp, anahtar parçalar ve nasıl kullanılacağına dair ipuçları ile yazacağım.

This post is for my lovely Turkish followers only, reporting the highlights of the coming season;)

9 yorum:

İlknur Kağan dedi ki...

Bordo özellikle beyaz tenlilerde harika duruyor.Uttu bordo elbise sana çok yakışmıştı.Birkaç kez inceledim o postu:)
Floral desenlerin devamına çok seviniyorum.Onun sayesinde nekadar renkli bir yaz geçirdik:)

Sevgiler

b'locked dedi ki...

sabah Eylül Burda dergisini elime alır almaz aklıma sana sonbahar tred raporu ne zaman gelir diye sormak geldi.Sayfayı açtım ve karşımda.Teşekkürler.

Gizem dedi ki...

Eline sağlık karınca boomcum :) İlkokul panolarımız haha, buna çok katılyırum işte! Ben bu sezonu çok sevdim hepsi bana göre gibi özellikle kırmızı, dantel, bordo, ladylike, işlemeli kazaklar...Bana tek uzak olan peplum galiba.p

Adsız dedi ki...

Nerdeyse 2 sezondur bordo - şarap rengi, flare paça ve kadife pantolon arıyorum. Özellikler çok olunca, haliyle aradığını bulmak da zorlaşıyor. Ama yılmıyorum, istiyorum, istiyorummm :)
Gören, duyan, alan, yumuşacık dokunup almayan nolurr haber verin !!

semforever dedi ki...

geniş kesim, bordo, gotik tam benlik desem de diğerlerinde de aklım kaldı yaa :D:D:


semforever-semforever.blogspot.com

böyle buyurdu melenk (: dedi ki...

tam da rahmetli babaannemin brokar ve kadife elbiselerini bulup el koymuşken ne de iyi oldu ((:

gulcekim dedi ki...

Alışveriş oncesi bu post resmen ilaç gibi geldi boom :) posttan önce hem bordo hem oversize bir kazak (palto olmasa da) altına siyah deri görünümlü skinny kot almıştım bende bir ışık var dimi?? :P sadece bu kombini nasil bir ayakkabi ve kaban ile kombinlerim bilemedim :o yine detaylı ve süpersonic bir post olmuş eline emegine saglık boom kocaman öpücük <3<3<3

vintage peony dedi ki...

Geçen gün trendleri merak ederken Boom raporunu yayınladı mı dedim kendi kendime :D
teşekkürler.
barok, desen ve peplum trenini sevdim

kübra dedi ki...

twist bu sezon flared bordo pantolon yapmış fakat kadife değil, adsız'a duyurulur