13 Ağustos 2012 Pazartesi

KOLEKSİYON | Uttu "Kent Sakinleri"

 Fotoğraf: Zeynep Güçlüten
Mekan: OPS Karaköy (bir başka hikaye..)

"Jale ile muzlu pastanın mumları üflenir, yaşını artık sormamaları gerekir. Üflemeden önce bir dilek dilimlenir, ardından hep beraber fotoğraf karesi kesilir. Tüm gece dans edilir, melodiler yorgunluğa iyi gelir. Kimse oturmaz, kimsenin ayağı burkulmaz. Hediyeler verilir, doğumgünü sahibi çekinir de çekinir."

İşte benim Jale ile tanışmam böyle başladı:) Bu minicik satırı okuyunca, bir tasarıma naif bir "ad", eskiye dair bir "hikaye" kurgulayacak kadar hayalperest bir kadınla, benim gibi bir kadınla tanışacağımı anladım ve geçen Cuma soluğu çok sevdiğim Karaköy'de aldım... Uttu'da!

Sümer dokuma Tanrıçası Uttu, esasen bir mimar olan Gökçe Çıbık'ın markası. İlk koleksiyonun ismi "Kent Sakinleri", bir Hüseyin Rahmi romanından, bir Halit Ziya paragrafından fırlamış gibi değil mi? İşte o sakinlerden Jale yukarıda, Sade aşağıda, kendileri ile çok iyi anlaştım:) Hale ise Maritsa'nın arkadaşı oldu.

Çıbık, "kaliteli tasarımı herkes hak ediyor" diyor, markasını bu şekilde oluşturmuş: giyenin kendini mutlu hissedeceği, erişilebilir bir marka olmak hedefiyle. Koleksiyon, zaten adı üstünde, kentin kadınları için, çokça çeşitlenmiş, sınırlı sayıda modelden oluşuyor. Vapura binen, metroda gördüğün, taksi peşinde koştururken rastladığın kadınlar için.


"Sade ile devlet dairesinde işler itinayla yapılır, numaralar alınır, kaşeler basılır. İkram edilen çayın tadı yarım kalır. Vedalaşırken memurların yüzü güler. Sonra eller cepte sahilde iki tur atılır. Alınan ekmeğin illa ki köşesi koparılır. Yemekten sonra düğmeler açılır, uykuya dalınır."

Harika değil de ne! Bana #boommood 'daki hanımefendiyi hatırlattı:)

Koleksiyon erişilebilir fiyatlarda  parçalardan oluşuyor evet, ama her biri ismini aldıkları hanımlar gibi zarif, keliteli ve değerli. İnce işçilik, enfes bir dikiş, yakmayan güzel kumaşlar.  Ve detaylar! Cep içlerinde, etek içinde, düğmelerde, yakada...


Uzun lafın kısası, siz de bir "kent sakini" olarak hadi Uttu'dan kız arkadaşınızı seçin, birlikte vapurda çay mı içer, kitap kulübünde mi buluşur, dedikodu mu yaparsınız bilemem:) Her gün bir macera ise siz de kendinize bir paragraf yazın!


Bu ciciler bir tık uzağınızda, uttu.com.tr 'de satışta; yok ben dokunayım, giyeyim, çıkarayım, hangisine kanım kaynayacak bir bakayım derseniz dooğru Karaköy'deki Fransız Geçidi'nde bulunan iş merkezinin 3. katına:) Sizi aşağıdaki gibi bir "aah bunlardan annemde de var" hali karşılayacak, girince çıkmak bilmeyeceksiniz;))


Elbiseler / Dresses : UTTU
Ayakkabı/ MaryJanes: VINCE CAMUTO
Çanta/Boxy Bag: FOREVER NEW
Kuş Broş/Brooche: ZECKIE
Mühür Bilezik/Stamp Bracelet. TAKİKA DIAMOND
Altın Plaka Bilezik/ Gold Bangle: KISMET by MİLKA
İnci Küpeler/Gold Earrings: GOLDAŞ

Let me introduce you two lovely ladies, Jale and Sade. Well they may be dresses, but they do own two lady names, and they belong to the very first collection of Gokce Cibik. Her label, whose name is Uttu, consists of unique and limited pieces for naive, romantic and boho girls of the city. Visit her at uttu.com.tr

18 yorum:

gulcekim dedi ki...

Tek kelimeyle harika elbiseler boom tam senlik oldukça ladylike sirin ve cici fazlasıyla hanımefendi :) bayildimmm <3

Unknown dedi ki...

koleksiyonunu inceledim de hepsinde ayrı bir güzellik, özen gizli. Detaylar tam yerinde konulmuş ilk görselse beni benden aldı uarım bu yoldabaşarılı bir şekilde ilerlerler.Sevgiler.

Sayın KARACA dedi ki...

Ahh Boom yaa sen tarzını bulmuşsun tatlım "kesinlikle bu işte" dedirtiyorsun insana ;) maşallah maşallah maşallah ;)

Adsız dedi ki...

ya çok güzelsin, tüm samimiyetimle söylüyorum.okadardoğal bir güzelliğin var ki!cildin,saçın,gözlerin bile parlak bakıyor boom, bunun beslenme şeklinle mi alakası var,yoksa genetik bir mirasmı ayrıca elbiseleri super taşımışsın,sen ne güzel bir şeysin.
"zeren"

Gizem dedi ki...

Hangi renk yakışmaz ki Boom sana diyorum bu posttan sonra, bayıldım kıyafetlerin üzerinde duruşuna! O kadar beğendim ki girdim koleksiyonu da inceledim, her biri çok naif çok güzel parçalar..iyi haftalar boomcum..:)

minikkus dedi ki...

o kırmızı elbisede bi miktar kalp bırakmış olabilirim boom <333

Sümbül dedi ki...

Bir büyüğün olarak diyebilirim ki; saçlarının beyazından giyimine kadar yaşına göre davransan. İleride zaten yaşlanınca böyle giyineceksin evladım. Bir abla tavsiyesi bu yaşında yaşını yaşa.

CMOS dedi ki...

her ikiside muthiş boom bayıldım :)

Ciiden dedi ki...

Yavruagzı olan elbise cok hosmus gercekten, cok sevdim. Ugricam mutlaka..

chicthem.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Iki elbiseye de hayran kaldim. Bayram tatilini firsat bilip bi ugriycam :)

tubikaa dedi ki...

Boom bu elbiseler senin icin tasarlanmış sanki...hepsine bayıldım gercekten muhteşem tabi onları bu kadar guzel gösteren belki de senin enerjindir kim bilir... <3

cukulata.alba dedi ki...

ne guzel hıkaye,ne guzel ısımler ne guzel fotgraflar hem sıtedekıler hem de senin blogundakiler.bayıldım bıraz daha bıraz daha dedim hep

Madam Chic dedi ki...

Sade' e bayıldım, gerçekten hikayede elbiselerde çok hoş!

Adsız dedi ki...

Hem jale hanım hem sade hanım son derece hoş, alımlı ve bir o kadar şık. Tabi sevgili boom'un fotograflardan fıskıran pozitif enerjisini de atlamayalım. Ama mazur görürsen 30 yaslarında genc bir kadın hem de bu kadar bakımlı,kıyafete,süse düşkün bir kadın niçin saçının beyazlarını boyatmıyor?

tebrikler yine çok zevkli bir posttu
FBH

Ahu dedi ki...

Tasarımlar harika bayıldım hepsine ve tabiki sanada çoooooook yakışmışlar.

♕Süslü Püslü ♕ dedi ki...

çok güzel bunlar bende bayıldım:):)


bende sizi bloğuma beklerim izleyicim olursanız sevinirim hoşçakalın:):)
http://suslupuslublog.blogspot.com/

*STYLEBOOM* dedi ki...

@gulcekim degil mii:) bence de tam benlik!

@merve yildiz tesekkurler, hepimize biraz eskiye dair biraz ozen lazim aslinda onu anlatmis:)

@sayin karaca tesekkurler:))

@zeren cok tesekkur ederiim beni simartmissin, bu sanirim enerjimim yuksek oldugu donemlerle ilgili olabilir, zeyno da sagolsun
beni hep gzuel cekiyor.9

@gizem tesekkur ederim gizemcim.) dogrusu bordo ile bile baristim inanamiyorum.)

@minikkus ben de epey bi kalp doktum orada:))

@sumbul acikcasi bence yasina/konumuna/ortamina gore davranma olayi cok sıkıcı, cok klise, cok gereksiz. benc kisi ruhuna, keyfine, pasa gonlune
gore davranmali:)

@cmos tesekkur ederiim:)

@ciiden bayilacaksin:)

@evrenozturk guzel bir bayram hediyesi ckar bence sana:)

@tugba tesekkur ederiim. ben de cok sevdigimden olsa gerek pek keyifli idim

@cukulata.alba ah evet ozl hikayeler sahane degil mi.) ben de bayildim

@madam chic sade tam senlik!

@adsiz tesekkur ederim ben de bu hanimlarla vakit gecirmeyi cok sevdim:) beyazlarla ilgili olarak sanirim hic sacim beyazladi psikolojisine girmedigimden ve kucuk yasladan beri beyazim oldugundan bana o kadar normal ve hatta hos geliyor ki:)
o yuzden boya konusunda hala tereddutteyim, dahasi kuaforum bile ben boyamam baskasini bukursun diyor:)

@ahu cok tesekkur ederiim <3

@suslu puslu tesekkur ederim. ziyarete gelicim

Kuzununannesi dedi ki...

tek kelıme yazsam yeterlı olur mu acaba:)) budur:)