12 Kasım 2012 Pazartesi

AYAKKABI | Yepyeni Bir Tasarımcı: Eugène Riconneaus


Bugün Rodin'in 172. doğumgünü imiş. Her ne kadar ben onun en çok Cehemmen Kapıları eserini beğensem de (bir Dante-İlahi Komedya fanatiği oluğumdan objektif olamayabilirim:) ) pek çoğumuz için o "Düşünen Adam" figürünün babası. Bugünü onun şerefine bool bol düşünmeye ayırmaya söz verdim. Düşünürken de sizlere uzun zamandır yeni bir tasarımcıdan bahsetmediğimi farkettim. İşte bu post, adını aklınıza kazısanız iyi edersiniz, yeni bir ayakkabı tasarımcısı hakkında: Eugène Riconneaus.


22 yaşındaki bu Fransız beyefendi ilk koleksiyonunu 2009'da hazırlamış, ve hemen dikkatleri çekmiş. Colette Paris, Anne Valerie Hash ve BMW gibi oldukça büyük işbirliklerine de imza atmış.


Ben ayakkabılarındaki Parizyen şıklığı ve renkleri, detaylardaki zarafeti çok sevdim. Dikişler, püsküller, fiyonklar...


Ayakkabıları kadın isimlerinden oluşuyor, çünkü ilhamını sadece ve sadece kadınlardan aldığını söylüyor Eugène Riconneaus: "arkadaşım olan, sevgililerim olan, ünlü olan, ya da bazen yalnızca bir gece için tanıdığım kadınlardan" demiş bir röpörtajında:)

Anne Valerie Hash'ın İlkbahar2013 couture koleksiyonu ile Paris podyumlarını da tadan tasarımcıyı ileride sık dık duyacağız gibi:)

Today's post is about an emerging shoe designer Eugène Riconneaus. He is only 22 but managed big collaborations such as Colette Paris collection and a special collection for BMW. And he tasted Parisien runways with his collection for anne Valerie Hash2s Spring 2013 Couture show. I bet we will hear about him a lot very soon.

[ Görseller/Images: courtesy of Eugene Riconneaus ]

5 yorum:

Deniss dedi ki...

Siten niye bu kadar yavaş Boom? Bir ilgilenirsen çok iyi olur.

fashionizelife dedi ki...

ayakkabılar gerçekten çok güzel. özellikle de en baştaki karede ve ikinci karedekiler. bayıldım!
http://fashionizelife.blogspot.com

Bahar dedi ki...

Kahverengi ve siyah her zaman kullandığım kombinasyonlar... Topuklular için de süper fikir...

Melislicious dedi ki...

çok güzel ayakkabılar, ilk fotodaki maviye ve alttaki kırmızı ayakkabıyı çok beğendim. Mavi olanın yan taraflarındaki çivi benzeri detayları hangi kadından ilham alarak düşündü çok merak ettim:))))

Ahu dedi ki...

hepsini ama hepsini istiyorum.Harika bir tasarımcı.Adını sıkca duyacağıza benziyor.