31 Ekim 2012 Çarşamba

GEZİ | Spotted: Upper East Side-XOXO


New York turuna kaldığımız yerden devam edelim mi:) Central Park'tan oksijenlenip çıkmıştık, sırada bir nevi "hepimizin mahallesi" Upper East Side var:)) Peki Upper East Side'da entrika, aşk ve skandaldan başka ne var dersiniz? Muhteşem müzeler! Kapısında pek şık üniformaları içinde "doorman"leri olan birbirinden güzel kapılı, birbirinden güzel evler. New York'un sanırım en temiz, en bal dök yala sokakları! Kısacası müzeleri girip gezmeyecekseniz, ya da Gossip Girl hayatlara davetli değilseniz görecek başka bir şey yok:)

O sebeple bu postun konusu Upper East Side'da sizi bekleyen ve dünyanın en eşsiz, en paha biçilmez eserlerine ev sahipliği yapan müzeler olacak. Her zaman olduğu gibi güzel sanatlarla ilgili bir müzeye girmeden önce Günde1Resim.com 'dan orada hangi eseri mutlaka görmem gerektiğini ve hikayesini okudum, şiddetle tavsiye ederim:) İlk durağım, çook uzun zamandır yakından görmeyi beklediğim Woman With Yellow hair tablosu için Guggenheim oldu!

30 Ekim 2012 Salı

KOLEKSİYON | Modanın Mutfağına Girdik



Video: Televidyon
Bugünkü post, daha doğrusu video, modanın mutfağını merak edenlere, sevenlere geliyor:) IFW bitti, evet bir defileyi izlememiz maksimum 15 dakika sürdü, ama arka planda bir koleksiyonun hazırlanışı nasıl gerçekleşiyor, neler oluyor görmek üzere Tuba Benian'a konuk olduk. İşte kafadaki bir düşünce balonundan podyuma çıkan tasarımların hikayesi... İyi seyirler:)

28 Ekim 2012 Pazar

GEZİ | Mavi Boncuk Kimdeyse


"Mavi", İngilizce'de neden hüzünle bir anılmış acaba? Oysa benim için, ve hatta bence bizim için mavi hep huzur, hep mutluluk, hep gülümseme getirir. Mavi bir kapı bazen bir evi güzel yapmaya yeter, fotoğrafını çekmekten kendini alamazsın.

27 Ekim 2012 Cumartesi

BOOMSTYLE | Bodrum'da Sabah

 

Bazı yerler "kaçmak" için değil tam tersine "iyice içine girmek" içindir ya, Bodrum benim için öyle bir yer. Ama dün sabah ayazında ve öğlen bir anda pırıl pırıl pırıldayan güneşin altında öyle değildi. Boş, sessiz, ve pek güzeldi. Elbette istediğin heryerde rutinlerinden kaçacak, kendinle kalacak, kafanın içindeki müzikten başka müzik, okuduğun satırdan başka hayat yokmuş gibi davranacak bir yer bulabilir insan, ama bazı yerlerde bunun için çok zorlaman gerekir. Bu defa hiç zorlamadan oldu:)

23 Ekim 2012 Salı

BOOMSTYLE | Yeni Renk Yine Renk


IFW'nin son günü Gamze Saraçoğlu ve Elif Cığızoğlu defileleri için Antrepo'daydım. Sihirli bir silüet yaratan MyBestFriends eteğimi biliyorsunuz çook çok seviyorum ve o yüzden yeni sezon için de bu şahane rengi edindim. Evet kendimi resmen bu eteğin koleksiyoneri ilan ediyorum!

21 Ekim 2012 Pazar

OTOBOOM | A Classic!

Fotoğraf: Serhat Özdek
Hani bazen diyoruz ya "eski kadınlar bir başka güzelmiş". İşte ben de Digital Car Magazine'deki 2. ayımda sayfalarımı o eski güzellerden birine ayırmaya karar verdim:) Styleboom okurlarının daha önceki bir editöryal çekimimizden hatırlayacağı bu şahane araba 79 model bir Mercedes "Pagoda". Klasik otomobillere düşkünseniz, bu kıymetli hanımın birbirinden güzel fotoğraflarını, özelliklerini vee hikayesini elbette hemen buraya tıklayarak  DCM Ekim sayısında 36. sayfadan itibaren görebilirsiniz:)

18 Ekim 2012 Perşembe

GEZİ | New York'ta İlk Durak Central Park


New York turuna şöyle bol yeşillikli başlayalım dedim;) İnsan ota, börtüye, böceğe, oksijene düşkün olunca, otomatikman parklara da düşkün oluyor. Dünyanın enn büyük şehrinde, arazi bu kadar değerli, insan bu kadar çok, yer bu kadar azken yine de devasa bir bölgeyi sadece çayıra çimene ayırmak ve ona asla ve asla dokunmamak, işte benim için medeniyet bu! Oysa eminim orada da "yaparım dedim yaptım, alamazsın dediler aldım" tadında müteahhitler eminim vardır:p Central Park 1876'dan beri yemyeşil durmakta!

Evet ilk durağımız hepimizin pek aşına olduğu Upper East Side'ın incisi Central Park!

17 Ekim 2012 Çarşamba

BOOMSTYLE | Aye Aye Capt'n!


Bu sene İstanbul'da pek güzel, hem de öyle sık sık göremeyeceğimiz kadar güzel etkinliklere Hollanda-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı etkinlikleri şerefine şahit olabildik. Bunlar içinde beni en heyecanlandıran elbette Rembrandt ve Çağdaşları sergisi idi, bir de işte bu "gemicik" :) 

“Clipper Stad Amsterdam” ismindeki bu güzel kız 19. yüzyılda Çin çayı ve baharatı taşıyan yelkenlinin birebir kopyası olarak yapılmış ve İstanbul'da kısacık bir süre kaldı. Amsterdam Limanı'ndan 3 Eylül'de yelkenleri şişiren Stad Amsterdam bugün boğazın güzel sularına veda edecek. Ve beeen dün güvertedeydim! Aye aye Captain!

16 Ekim 2012 Salı

BOOMSTYLE | Neons@IFW


Mutlaka ama mutlaka gitmeliyim dediğim 4-5 defileden sadece 2'sine gidebildiğim bir IFW daha bitti. Defilelerde bulunamasam da koleksiyonların çoğunu showroomda görme fırsatım olmuştu, üstüne IFW web sitesinde yayınlanan fotoğraflarla da yakın plan iceleyebildim. Bir IFW sonrası izlenimler postu hazırlamadan önce o 2 günden ilkinde, Zeynep Tosun defilesi'ne giderken ne giymişim, işte burada.

9 Ekim 2012 Salı

IFW | Tuba Benian'ın "Koza"sı Açılıyor

Istanbul Fashion Week yeni yerinde, bir dolu tasarımcı ile tam gaz devam ediyor! Bu yıl planladığım pek çok şeyden biri olan koleksiyonların doğuşlarına sizinle beraber tanıklık etme hayalime tam başlamıştım ki, biir sürü aksilikler peşime takıldı:(

Olsun yine de merakla beklenen TUBA BENİAN koleksiyonunun hikayesi nasıl başladı, o ilk ilham, ilk fısıltı, kafadakinin kağıtlara dökülüşü, kağıtların kumaşlarla buluşması, bunların hepsi gözlerimiz önünde gerçekleşti. Bu Cumartesi saat 11:00de sunacağı "Koza" defilesinden önce TUBA BENİAN burada, koleksiyonun doğuşu ise çook yakında!

8 Ekim 2012 Pazartesi

HEDİYE | Topshop'la 7 Gün 7 Trend 1 Vitrin:)

TEBRİKLER ESRA SAYIN!JÜRİMİZİN KEYİFLE DEĞERLENDİRDİĞİ BİRBİRİNDEN GÜZEL KOMBİNLER İÇİNDE BU LİNKTEKİ KOMBİNİ İLE TOPSHOP VİTRİNİNİ KAZANAN ŞANSLI STYLEBOOMER ESRA OLDU:) 26 EKİM CUMA'YA KADAR BİZE ULAŞMASINI BEKLİYORUZ!

  Fotoğraf: Zeynep Güçlüten
Herkese iyi haftalar! Geçenlerde haberini verdiğim üzere bu Cumartesi Topshop Suadiye mağazasında Trend Semineri'mizi gerçekleştirdik, çook çok keyifliydi! Öncesinde ben Topshop vitrinine el attım vee Türkiye'de ilk kez bir Topshop vitrini bir blogger tarafından stilize edildi, 3 farklı kombinle vee kocaman pespembe bir "Topshop by Styleboom" stickerı ile çok eğlenceli oldu. Yolunuz düşerse fotolarınızı ve nasıl bulduğunuzu merak ediyorum:) Sonra seminerimize geçtik, 2 seansta Styleboomerlara hem sezon trendlerini anlattım, hem örnek kombinler yarattım, soruları cevapladım veee daha güzeli cici cupcakelerimizi ve kahvelerimizi hüplettik, hediyelerimizi verdik, pek güzel kaynaştık ve bol bol sohbet ettik. Bunlar bir başka postun konusu! 

Gelelim bugüne, daha doğrusu bu haftanın sürprizine. Bu haftanın 7 günü 7 farklı sezon trendiyle karşınızdayım; yanında Topshop'ın size inanılmaz kocaman bir hediyesi var!

5 Ekim 2012 Cuma

DEKOR | İsimli Yastık, Keyifli Yastık:)


Bugün blogda içinde yeni bir şeyler yapma isteği duyup da kendini tutamayan bir kadına yer veriyorum yine, kendisini Fashion by Siu'cuğum sayesinde tanıdım ve böylece "bebek hediyesi olarak orijinal bir hediye ne alsam"a da cevap edinmiş oldum ve bir arkadaşımın bebişi için de hemmen siparişi verdim:) CırtlakPupe şu yukarıda görmüş olduğunuz cici mi cici yastıklardan yapıyor, web sitesine mutlaka göz atın derim, rengarenk bir dünyaya dalacaksınız, Instagram'da da hemen şurada her güün pofur pofur fotoğraflarla karşılaşabilirsiniz.

Markanın yaratıcısı Ayça'nın da ediği gibi "cirtlakpupeyi herkes bilsin,duysun.duysun ki!!hayatlar biraz daha matrak olsun..."  Daha güzel bir motto olamaz:))) Ha illa bebek olmaya gerek var mı? Bence yok, bir Boom yastığı için kolları sıvasam iyi olacak:)

4 Ekim 2012 Perşembe

BOOMSTYLE | I Believe I Can Fly


Bir arkadaşım küçük bir kızken, balkonlarında yuva kapan kuşun yuvasına kuş dilinde "segevligikuguslagar" şeklinde başlayan ve onları "negekagadagarsegevdiginigi" anlatan bir mektup yazıp bırakmış:)) Sonunu da "İnsan Itır" diye imzalamayı unutmamış:) Aslında köpekler en iyi dostumuz, kediler en sevgili sarmaşımızken acaba neden kuş dilini icad edip, kuşlarla konuşmaya çalışmışız çocukken, acaba canları istedi mi hoop uçup diledikleri yere özgürce gidebildikleri için mi? Bize gördüklerini anlatabilsinler diye mi?

Neyse kuş olup uçamayacağım belki ama bu kuş kanatlı, uçuşan eteğimle bir nebze kendimi avutabileceğim bence:p

2 Ekim 2012 Salı

GEZİ | New York'u Bi' Çalışalım:)


New York postlarına başlamadan önce hemen iki arkadaşıma teşekkürlerimi, öpücüklerimi, sarmaşlarımı yollamak istiyorum; Deniz Baran ve Oylum Yüksel bu seyahati benim için daha da kolaylaştırıp, daha da güzelleştirdiler:) Kısacası ♥ ♥ ♥  

İşleri düzene koydum tamam ama New York fotolarını nasıl düzene koyacağım hala bilmiyorum hanımlar beyler! Tekrar ediyorum, benim gibi her gördüğü şeyin fotoğrafını umarsızca çeken biri için aynı anda hem fotoğraf makinesi hem iPhone kullanmak yasaklansın:p Neyse bu postta henüz New York'u gezmeye başlamayacağız, onun yerine ben gezmeden önce ne yapmalı merak edenler için, ya da New York planı olanlar için orada işlerini kolaylaştıracak bazı ipuçları ile başlayayım dedim:) Esasen benim olayım daha çok Manhattan'da geçti, New York demek ne kadar doğru bilemem. En cici defterleriniz notlarla dolmaya, en hızlı printerlarınız çıktı almaya hazır mı:p

1 Ekim 2012 Pazartesi

BOOMSTYLE | A'ya


Bizim için kutlama özelse adres hep aynı:) Hazır mailime de Ayasofya'nın eşsiz manzarasına karşı yenilenmiş terasın haberi düşünce, hadi son yazlar, son güneşler bunlar diyip bu defa Four Seasons Sultanahmet'in terası A'ya'da bir çekirdek aile toplaşması yaptık:) Aşağıda göreceğiniz üzere ben kutlamaya zencefilli çay ile katıldım, çünkü çoook hastaydım. Hatta nasıl bir ateşim varsa genelde hep kontrast giyinmeyi seven ben bildiğiniz baştan ayağa kırmızı oldum:p