1 Şubat 2013 Cuma

STİL | Kemerleri Sıkma Politikası!

Bu başlık biz Türk vatandaşlarının oldukça aşina olduğu bir "politika"dan bahsetse de korkmayın sevgili Styleboomerlar konumuz ekonomi değil; ama yine de kısmen "yatırım"ı kapsıyor. İkinci tur indirim dalgasında kemere yatırım! Yukarıda göreceğiniz son kemer alışverişimle bu postun zamanı geldi de geçiyor dedim:)

Kemerlere düşkünlüğüm #boomstyle postlarından malumunuz:) Bir seferberlik olsa memleketteki pek çok kadına yetecek kadarını da depoladım, şimdi göbek Hut dağı gibi şişince pek çoğundan kısa süreli ayrılsam da hala evet haaala uygun kemerlerle elbiselerime hoşluk katmaya devam ediyorum.

Forever New

Elbette kemer bir ayakkabı ya da çanta değil ama bence aksesuarlar içinde yeri bunlardan sonra geliyor. Aynı elbiseyi, pantolonu, bluzu vs farklı kemerlerle farklı hallere ve stillere bürümek mümkün. Kemerler hem kullanışlı hem eğlenceli aksesuarlar, unutmayın.

Mango

Diyebilirsiniz ki, belin ince (idi) olduğu için sana konuşması kolay, ama hayır doğru nokta, doğru kalınlık ve doğru renklerle kemer herkesin dostu olabilir. Hatta size sizin istediğiniz yerde bir bel çizgisi yaratabilir, gövdenizi olduğundan uzun ya da kısa gösterebilir. 

 Cem Evirgen

Kemerfobisine son vermek için şimdi bir bakalım, doğru kemer nasıl seçilmeli? Bunlar kaba hatları ile bazı kurallar, ama şunu unutmayın kemer de mutlaka denenerek, aynada şöyle bir bakılarak alınmalı.

1) Doğru Nokta: Kemerin pozisyonu önemli! Kemer bazen bel çizginizin biraz üzerinde bazen biraz altında durması gerekebilir. Bel çevrenizde biraz fazlalık varsa doğru nokta bel çizginizin biraz üstü olmalı. Eğer gövdeniz normalden kısa ise kemer için doğru nokta önde  bel çizgisinin biraz altı, arkada ise tam bel çizgisi olmalı. Birden fazla doğru noktanız da olabilir!
 
Polo

2) Kemer Genişliği: Düz bir beliniz varsa arkadan daha kalınc abaşlayıp önde incelerek kavuşan kemerler daha belirgin bir bel ilüzyonu yaratabilir. Uzun gövdeler ve uzun boylular kalın kemerleri gayet rahat kullanabilirken, kısa gövdeler ve kısa boylular kemer kalınlığına biraz daha dikkat etmeli, zira kemer gövdeyi alt ve üst olarak ikiye bölen bir aksesuar.

Zara

3) Renk: İlk iki maddeyi hallettikten sonra kemerin rengini nasıl seçmeliyiz sorusu geliyor, kıyafetinizle tamamen kontrast yaratacak bir renk mi olmalı yoksa kıyafetinizin rengine yumuşacık karışacak bir renk mi? Kontrastı düşük ve kıyafetle aynı tonlarda kemerler özellikle bel çizgisi yeterince belirgin olmayanlar için idealdir ve uzun akıcı bir silüet sağlar. Bunun yanında yüksek kontrastlı kemerler bele daha çok dikkat çeker ve odaklar. 
   
Mango

4) Katmanlar: Bir elbise ya da bluzun üzerine giyeceğiniz ceket ve hırkaları, renk yumuşak mı olmalı yoksa kontrast mı kalmalı diye sorgulamadan rahatlıkla  kemerlerle kombinleyebilrisiniz. Kemerlerin bu şekild ekullanımı kıyafetinize ekstra boyut katacaktır. 

Aldo

5) Elastik: Kemer sadece siz ayaktayken değil oturduğunuzda da sizi sıkmamalı ve rahat olmalı, bu sebeple ya elastik ya da birbirine yakın delikleri olan kemerler seçmeye dikkat edin. 

Koton

6) Zaman Tanıyın: Kemer kullanmaya mesela benim kadar alışık değilseniz ilk başta denemeleriniz size garip gelebilir, pes etmeyiin;) Ayrıca yine alışık değilseniz bir şeyler sizi çok sıkıyormuş gibi gelebilir, bunun için de önce elastik versiyonlarla başlayın;)
    
İpekyol

Mango

Forever New
Kemerlerde taşlar, kristaller, altın renk, cesur tokalar favorilerim!
Genel olarak Zara, Forever New, İpekyol, Asos ve Mango en çok kemer satın aldığım markalar.

Asos ve İpekyol

Begüm Salihoğlu

Zara

Mango

İpekyol

Kemerleri üst üste takmak ya da farklı kemer bağlama teknikleri de artık çok moda, değişik öneriler için
şu linke bakmanızı öneririm:)

Mango

Asos

Asos

Mango

Ve hamilelik sürecine gelelim:) Robalı elbiselerimi beni sıkmayan kemerlerle süslemeyi ihmal etmedim. Üstelik bu hem göbeğe dikkat çekti hem de yeri geldiğinde aynı elbiseyi farklı görünümlere soktu. 

Mango

Zara


Esasen görebileceğiniz gibi kemer olayı bende çoook eskilere dayanıyor:p (çoraplara dikkat etmeyiniz:p)


Sizin kemerlerle aranız nasıl merak ediyoruum:)

16 yorum:

NAR dedi ki...

Postu okuyunca o kadar şaşırdımki! Çünkü dün aynaya bakıp, son 1 yıl içinde belimin ne kadar kalınlaştığından yakınıp, ıpfı ıpfı homurdanıp durdum.içten içe kemer sevdam var ve kemer sadece ince bellilere yakışır...diyordumki postun geldi:) Uygulayacağım derhal dediklerini. E ben seviyorum seniiii!

darkolivee dedi ki...

belimin ince basenlerimin hallice olmasından dolayı bende çok kemer kullanırım, ama bu önerilerinden sonra taktığım yere daha çok dikkat edeceğim teşekkürlerrr boommmm

sibelce dedi ki...

kemer koleksiyonu olan ben için vazgeçilmez bir parça hatta ihtiyaç :) çantamda bile mutlaka 2. bir yedek bulundururum gerisini sen düşün Boom. hatta kemer takmadan evden çıkmam o derece :))

Adsız dedi ki...

Merhabaaaaa :)) Yine çok eğlenceli bir post olmuş. Zaten fotoğraflar kadar anlatım dilin de beni benden alıyor boom <3 Kemerlere gelinceeee :)) yaşım 22 ve küçükken annemin bana aldıklarını saymazsak bu yaşıma kadar hiç kemer almadım. Ancak bu kemer postu bana önceden malum mu oldu bilmiyorum , 2 gün önce biri spor , diğeri abiye çok şık 2 kemer aldım. İnşallah kullanabilirim. Öpüyorum , sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Merhabaaaaa :)) Yine çok eğlenceli bir post olmuş. Zaten fotoğraflar kadar anlatım dilin de beni benden alıyor boom <3 Kemerlere gelinceeee :)) yaşım 22 ve küçükken annemin bana aldıklarını saymazsak bu yaşıma kadar hiç kemer almadım. Ancak bu kemer postu bana önceden malum mu oldu bilmiyorum , 2 gün önce biri spor , diğeri abiye çok şık 2 kemer aldım. İnşallah kullanabilirim. Öpüyorum , sevgiler:)

Adsız dedi ki...

beliniz çok ince maşallah :)

minikkus dedi ki...

nasıl güzel anlatmışsın yaa:)
bi kemer konusundan milyon tane anlatacak şey bulmuşsun ve araya bide o ponçik suratlı bebişlik fotonu koymuşsun ya, öpmelere doyamam şu an seni <3333

marléne the third dedi ki...

ya ama!! :( ne güzel bir lokmacık (cidden!) belin var :( ne kadar güzel yakışmış hepsi. ben kemer taksam kütüğe kurdele bağlamışlar gibi durur ühühühh isyeean! :'((

Gizem dedi ki...

Sadece fotoğraflarla değil yazılarla da ne kadar dolu bir blogger olduğunu ortaya koymussun! Ben açıkcası eskiden kemerlere pek yüz vermezdim ama gördükce alıstım ve sevdim

gulcekim dedi ki...

Son dönemde biraz kilo aldığımdan göbeciğim sağolsun hemen çıkıverdi boyumuda biliyorsun kısacık :P kemerler oldum olası hoşuma gitmiştir seni tanıdıktan sonra daha da hoşlanmaya başladım ama kısa boy ve hafif kalın belle nasıl kemer kullanırım hala bilmiyorum ne yazık ki :( bu post ilham verdi haftasonu eski postları karıştırıp kemerlerimide gözden geçirip bişeyler yapmaya çalışıcam senin kadar güzel kombinleyebilirim umarım :) <3 zara kemerlerine bayıldım muhteşem görünüyorlar kocaman öperim boomcum <3 <3

Unknown dedi ki...

bu güzel yazın için çok teşekkürler dediklerini mutlaka dikkate alacağım :) açık konuşmak gerekirse ben senin kemerlerini bu güzel kombin yapışını çok kıskanıyorum ve kendime kemer almaya başladım :) kemer kullanma gibi bir alışkanlığım yoktur ama senin sayende merak sardım. ayrıca zara kemerlerin müthiş gözüküyorlar :)

Unknown dedi ki...

keşke böyle ince belim olsada takabilsem

Adsız dedi ki...

en iyi moda stil vs dergisinde bile bu kadar aydınlatıcı ve aydınlatıcı olduğu kadar eğlenceli,okuması keyifli yazı bulmak zorken..postunuzu bayıla bayıla okudum.ben tombik bi kız olarak, kemerlere uzaktan bakıp ah çekerdim.ama önerilerinizi dikkate alıcam.çok teşekkürler.. :)

piko dedi ki...

Ben yazıyı okuduktan sonra farkettim ki benim hiç kemerim yok evet yaaa neden yok diye düşünmeye başladım şimdi :) Ben kısa boylu değilim belimde kalın değil ama neden kullanmadığımı anlamadım en kısa zamanda birkaç deneme yapmam lazım ...

g.m. dedi ki...

ince bel takıntım olduğundan kemerler en sevdiğim aksesuarlardan, korsaj kemerlere ayrı bi ilgim var bu aralar :) yazının bu denli bilgilendirici olmasını da sevdim.

http://madspepper.blogspot.com/

*STYLEBOOM* dedi ki...

@nar tesekkur ederiim ise yaradiysa ne mutlu:)

@darkolivee haha bu kalibi sevdim, bana da uygun:)

@sibelce oww sen benden de maestro imissin bu konuda:) respect!

@adsiz aaa o zaman bu yaş bir milat olsun diyelim, gelsin kemerler:)

@adsiz2 aah ah bir zamanlar öyleydi:p

@minikkus haha cok cool pozum bi kere o sen simdi tut poncik de:))

@marlene aa hic de bilee, iste bak tuyolar burada:)

@gizem sev seeev:)

@gulcekim kesinlikle kullanabilirsin, sen sadece kalin kemerlerden kacinmalisin sekerim o kadar:)

@burcu cok tesekkur ederiim:) bence super yapiyorsun, zaten alismak biraz zaman aliyor herseyde oldugu gibi:)

@moda haftasi hic ilgisi yok kii:)

@adsiz harikasin! tesekkurler

@nihal sariçak aramiza bekliyoruz nihal en kisa surede:))

@beetlebum harika:) ben de korse kemerleri cok seviyorum ama tabii bir sure kendileri ile gorusemeyecegiz:)