25 Şubat 2013 Pazartesi

KIRMIZI HALI | 85. Oscar Ödülleri


Bir"Oscar" sabahında daha ünlünün kırmızı halısı züğürdün çenesini yorar misali karşınızdayım:)  Kırmızı halıda bu yazın önemli trendlerini göremedik, old Hollywood dalgaları ve bouffant saçların bizi beklediğine şahit olduk, pastel, ölgün ve solgun renklerin hala hakim olduğuna şaşırmadık.

Kırmızı halı geçişinde Twitter'da en çok konuşulanlar Anne Hathaway'ın elbisenin kupları yüzünden göğüs uçları çıkmış gibi görünmesi; beylerin sözleşmiş gibi sakallı gelmesi; Kristen Stewart'ın inanmayacaksınız ama kameralara poz verirken kikirdeyip hakikaten(!) gülmesi, törene koltuk değneği ile gelmesi, Bradley Cooper'ın annesi, Jane Fonda'nın gençlik çeşmesini nereye sakladığı  ve Jamie Foxx'un artık hangi annenin eseri olduğunu bilemediğimiz taş ötesi kızı oldu. Ama bizim olayımız elbette elbiseler :))

Kare asım.
1) Charlize Theron-DIOR COUTURE
2) Naomi Watts- ARMANI PRIVE
3) Stacy Keibler- NAEM KHAN
4) Jennifer Aniston- VALENTINO

Ve Tanrı "bunlar kadın değil!"i yarattı.Charlize Theron beni bu hale koyuyorsa hakikaten karşı cinsler ne hale düşüyor tasavvur edemiyorum:p Güzellik, zerafet, asalet, tavır hepsi toplaşmış, yanlarına da DIOR COUTURE'ü eklemişler, ben olsam töreni burada iptal edip gerisi boşuna gelmesin arkadaşım derdim. 

Bembeyaz elbisenin sert yakası, peplum eklentideki incecik iş, evaze açılan eteğin arkasındaki volanla kusursuz bir kuyruğa dönüşü. Pıt! bayılmışım:)


Naomi Watts, açık ara en iyi ve en iddialılardan biri idi, ki kendisi hep şık ama belli bir çizgide görmeye alışkınız. Gümüş rengi, ışıl ışıl ARMANI PRIVE elbisesinin farklı yakası, o yakanın ve omzun güzelliği, fitin mükemmelliği! Tek kelimeyle bayıldım.


George Clooney sağolsun ki sayesinde bu kadın kırmızı halıda arz-ı endam ediliyor. Yine muhteşem, yine kusursuz, yine hepsinden farklı! NAEM KHAN elbisenin yakasına, dökümüne, ışıltılarının o kaotik birlikteliğine, hele hele sırtına taptım!


Bu Jennifer Lawrence'daki ışığı Altın Küreler gördü, akademidekiler gördü, daha da önemlisi Dior gördü de bir ben göremedim! Şimdiye kadar da kırmızı halıda Dior'lu her görüntüsü pek güzeldi, yine de kendisini heyecanla bekleyemedim:) Uçuk pembe elbisesi kumaşın kendinden deseni ile çok güzel, elbette yine bir DIOR COUTURE. Bence en iyilerden biri. Bu arada boynundan sırtına uzanan sırt kolyesi de pek zarif.


Bence gecenin en güzel elbiselerinden biri ilginçtir Jennifer Aniston'un hiç tarzı olmamasına rağmen onun üzerinde beliriverdi. Taftanın böyle formlu, volümlü ve daha fazla oyuna ne gerek var canımlı halini çok çok beğeniyorum. VALENTINO elbise rengi ve modeli ile muhteşem, ve fakat sevgili Jen tama şu "bedhead" senin olayın da o zaman her zamanki gibi bacakları ortaya çıkaran süper sexy bir elbise ile gelseydin, bu elbise böyle bir saçla olmamalıydı:/


ALEXIS MABILLE couture haftalarında hep çok alkışlanan ama kırmızı halıya bir türlü ineyemen bir evdi, Zoe Saldana sayesinde Oscar halısına çıktı. Açıkçası elbiseyi parça parça inceleyince pek güzel ama hepsi bir araya gelince biraz yorucu olmuş. Gövdedeki aplikler çok güzel, hemen altında beli sarmalayan kristal tokalı saten kemer de öyle, ama o kemer de apliklere uzanan bir de fiyonk, işte ona gerek yoktu. O güzel kemerden aşağı doğru süzülüp gideceğm sanırken hoop hem renk kombosu hem fırfırımsı asimetrik etek hem yırtmaç. Aşırı doz vakası, 911i arayalım. 


Uzun süredir Jessica Chastain'in bu kadar güzel, bu kadar zarif ve aşırı dar elbiseden daralmamış görmüyordum, çok çok beğendim! Karamel rengin saçlarla uyumu, yakanın kusursuzluğu, kristal yolların asimetrik işlenişi ile figürü ortaya çıkarışı hepsi harika! Uzun süredir böyle güzel taşınan bir ARMANI PRIVE de görmüyordum, şahane oldu:)


Rene Zellweger bizi şaşırtmıyor ve adelelei kolları, adelelei sırtı, adeleli totosunu huzurumuza seren bir CAROLINA HERRERA içinde geliyor. O ekşimsi yüz ifadesi için de bir fitness yöntemi varsa, tez başlasa keşke. Elbisenin akışkanlığı, rengi ve sırtı harika; kadın Oscar heykeli gibi bir şey olmuş zaten içinde. Bilezikleri ise hiç uygun bulmadım.


Catherine Zeta-Jones altın varaklı bir vazo gibi. Kıymetli, parlak, şatafatlı ve antika görünüyor.

Amanda Seyfried yine kendisi ile aynı renk elbise ve makyajı ile ggörünmez olmuş, bir gün parlak bir renk ve kırmızı rujla da görmeyi umarak devam ediyorum. Üzerindeki özel yapım bir ALEXANDER McQUEEN! İkinci fotoda görebildiğiniz üzere şahane bir işçilik var. Elbisenin tasma yakası, damla dekoltesi ve akışkanlığı muhteşem.


Kristen Stewart hakikaten de uğraşmadığı zaman daha güzel giyiniyor, daha seksi oluyor. Bu parça pinçik REEM ACRA'yı hem de koltuk değnekleri ile idare etti yine de takdir ediyorum. Elbisenin kalın şerit biçimli güpürlerden oluşması güzel ve keşke orada kalsaymış, o şeritlerin arasına serpiştirilen tüller manasız. Göğüs kısmının korset görünümü yüzünden Stewart'ın beli iyice yok olmuş, göğüs hizası da hiç şık değil.


Anne Hathaway, Sefiller sonrası düştüğü sefaletten çıkamadı gitti. Nerede o eski Bay Valentino'yu koluna takıp arz eden kadın?! En son kağıt havlu rulosu gibi geldiği Altın Küre'den sonra bu defa da saten uçuk pembe PRADA içinde tat vermiyor! Elbisenin arkasındaki oyunlar güzel güzel ama yetmiyooor:)


Yine ağırlığın pudra tonları ile geçtiği bir kırmızı halıda renkli bişiler gelsin yahuu derken Kerry Washington geliverdi. Ne demişler "Be careful what you wish for!" Al sana renkli bir felaket. Ya da benim tersim ters bugün. MIU MIU elbisenin rengi şahane ama gövdesindeki işleme ne kadar küp gibi ve zorlama görünüyor. Saçlar ve yüzündeki ifade de zaten pek olmadı galiba der gibi.


Ne tek tek ne çift olarak hiiç ısınamadığım Ben Affleck-Jennifer Garner çiftinin Jennifer'ı da neyse ki bize "renk" verenlerden. İlginçtir, sezonun hit trendi fırfırı daha çok kıyafette göreceğimi düşünürken sadece bu mor GUCCI'de ortaya çıktı. Elbise maalesef Jennifer Garner'ın üzerine yapılmamış gibi, göğüs kısmı bol kalmış, beli oturmamış hatta bel çizgisini aşağı almış. Kısacası olmamış. Ama gerdanlık şahane olsaymış!



Mavilere göz atalım. Bir zamanlar epey de bir aşama kaydeden Amy Adams son iki kırmızı halısında da kendi kadar solgun renklerde tüllere boğularak beni hayalkırıklığına uğratıyor! Uçuk mavi tül paketi elbisesi OSCAR DE LA RENTA. Elbisenin gövdesindeki hafif ışıltılı yolları ve öpücük yakasını pek beğendim ama bu parça pinçik tüllü kabarık etek olayı artık sıkıcı.


İğne  ipliğe dönen Jennifer Hudson, yine biraz dolgunlaştı ve pek güzel oldu. Kırmızı halıda Versace olsun 5 kuruş fazla olsun olayını da bıraktı. Kendisini derin yırtmaçlı ROBERTO CAVALLI elbise içindehiç fena sayılmaz.


Bu "America's Sweetheart"larla başım hiç hoş değil, ama üstüne bir de kötü giyinmişse iyice  kızarım bakın:) Reese Witherspoon mavi-siyah LOUIS VUITTON elbisesi ile ve artık sıtkımızın sıyrıldığı Hollywood glam dalgalarıyla pek iç açıcı değil. Göğsün üstündeki fiyonk(!) da nesi, oldu olacak bileğine çiçek takıp babasından geceyarısına kadar izin alarak baloya mı gidiyorsun Reese?  Ama gövdenin beli daha ince gösterecek iluzyonu bir tavsiye olarak kafaya yazılabilir:)


Helen Hunt inanmayacaksınız ama kırmızı halıda H&M elbise içinde! Evvet:) Saten elbiselerde genelde yaşanan şu fena halde kırışma hali bu elbisede de mevcut. Renk, model, kumaş ile oldukça klasik, hatta sıradan bir elbise. 


Adele'ciğim söylenenlere aldanıp hem renkli hem de kocaman desenli bir Valentino içinde göründüğün son fiyasko sonrası yeniden özüne dönmene sevindim! Evet siyah ne olmuş, kadın etine dolgun ve bu renk ona yakışıyor. Bu defa JENNY PACKHAM içindeki Adele'in elbisesindeki ışıltıların serpintisi de figürünü olduğundan ince göstermiş, şifon kollar yerinde kullanılmış. Saç ve makyaj ve elbette o aşırı perçemlr her zamanki gibi bağırıyor, ama hayır bunlar onun iması eleştirmiyorum:)


Nicole Kidman, L'WREN SCOTT elbis eiçinde şahane figürünü sergilemiş. Altın ve siyah birlikteliği de mükemmel tamam, tamam ama elbise bize ne mesaj vermek istiyor? Nicole Kidman, Batman'in ilk göz ağrısı bendim mi demek istiyor, o tam beldeki yarasamsı dore payetler ve onu çevreleyen siyah abuk taşlar ne? Etek ucundaki spiral işleme ne alaka. İşte bunları sordum kendime, cevap bulamadım.


Sevgili Salma Hayek, kocana ihanet edip de Gucci harici bir şey giydin madem bari bu ihanete değer olsaydı! Elbisede sorun yok aslında Hayek'in nasıl zayıfladığıını gösteriyor, göğüsleri kontrol altında tutuyor ama bu modelle zaten kısa olan gövde iyice güdük kalmış, , o topuz ve topuzdaki gereksiz ayrıntı ile orantı iyiden iyiye bozulmuş:/

Sandra Bullock, her Oscar töreninde olduğu gibi bu defa da hayal kırıklığına uğratmıyor ve hem zarif hem  cool görüntüsünü kristal işlemeleri olan tamamen dantel ELIE SAAB elbisesi ile koruyor. Elbise, yakası, omuzları, dantel dillimleri izleyen kristal işlemeleri ve dozunda transparanlığı ile muhteşem.
 
 
İnanamıyorum! Halle Berry, bu defa her yerimi açmayayım demiş ve bu süpersonik ATELIER VERSACE ile gelmiş. Alkışlıyorum:)

Daha yazacak çok elbise var ama #babyboom 'un çok uykusu geldi, artık devamı yarına:)) ZzzzZzzz.

8 yorum:

NAR dedi ki...

Kıyamam ben sana! Saat kaç olmuş, uyumamış post hazırlamışsın:(
Bu posta göre bence gecenin şıkları: Favorim Naomi Watts. Ardından gelenler Charlize Theron,Jennifer Aniston (fakat saçlar cadı gibi olmuş, toplayaymış iimiş), Jessica Chastain.Jennifer Garner' ın elbisesinin rengine bayıldım. Ve ayrıca Jennifer Lawrence'da ne görüyorlar halen anlamış değilim. Gereksiz şımartıldığını düşünüyorum. Anne Hathaway için ise bence aramızda yardım toplayalım...

Gül dedi ki...

Senin üstüne lütfen kimse kalkıp elbise yorumu yapmasın beğendim beğenmedim demekle elbise yorumu yapılmıyor al sana yorum al sana ince detay müthişsin boom seni seviyorum ya

gulcekim dedi ki...

gece twitterda olur mu acaba diye düşündüm sonra yok daha neler dedim :) ama tabiki kaçırmamışsın kırmızı halıyı <3 benim üç favori kostümüm var boom bende gece boyunca pıt diye düşüp bayıldım Jennifer Aniston ve kırmızı beni yerlerde sürüdü resmen :P Jennifer Lawrence'ın o asalet fışkıran elbisesid şahaneydi etek uçları fazla kabarık olsada veeee Jessica Chastain bakırın asaleti kelimeler kifayetsiz şu an :P kocaman öperim kiii <3 <3

Sevalyum dedi ki...

Bense Jennifer Garner'ın elbisesini çok beğendim zarif buldum.Ayrıca Bradley Cooper insan değilsinnnnn yaa sen nesin böyle demek istiyorumm.

Sevalyum dedi ki...

Bense Jennifer Garner'ın elbisesine bayıldım.. Amaaa Bradley Cooper insan değilsinnnnnnn yaa sen nesin böyle de demek istiyorum...

pink dedi ki...

ben jennifer aniston'un elbisesine bayıldım. gecenin en şıkı o :)) charlize theron saçlarını oyle kısacık kesmese çok daha güzel bir kadın halbuki...

Begüm dedi ki...

Salama hayek kocasına ihanet etmemeiş ki adam sadece gucci nin değil Balenciaga, Alexander McQueen, Bottega Vaneta, Stella McCartney, Yves Saint Laurent markalarının da sahibi olan şirketin kurucu ortaklarından

Begüm Menteş dedi ki...

Aleyhine olduğunu düşündüğün yorumları yayınlamıyorsun sanırım fakat benim yorumum yaptığın bi hatayı düzeltiyordu