16 Şubat 2013 Cumartesi

COUTURE | Paris Couture Haftası İlkbahar 2013


Couture haftasına karşı zaafım malumunuz, Paris'te gerçekleşen İlkbahar 2013 Couture koleksiyonlarını da eminim pek çoğunuz yakından takip ettiniz. Ben yine kulislerde yakalanan kareler ve couture'ü böyle muazzam yapan en ince detayları gözler önüne seren karelerle taçlandırmak istedim bu postu. Birbirinden güzel fotoğraflar sonrasında da bu yaz düğün, nişan, balo vs "telaş"ı olanlara Couture defileleri neler söylemiş bir toparladım:)

Dior
 Dior
 Dior
 Dior

Elie Saab
 Elie Saab
 Elie Saab

 Armani Privé
Armani Privé

 Valentino
  Valentino
  Valentino
 Valentino

 Chanel
 Chanel

 Jean Paul Gaultier
 Alexis Mabille
 Giambatista Valli
 Zuhair Murad
 Maison Martin Margiela
 Versace

  Stephane Rolland
 Stephane Rolland

Gelelim couture koleksiyonlarında en çok öne çıkan trendlere:


3 boyutlu çiçekler hemen her koleksiyonda vardı! Nakış, metalik parçalar ya da şifon aplikler şeklinde elbiseleri sarmalamıştı. 


Dantel ve şifonun bir arada yakada yarattığı ilüzyonda en sık rastlanan detaylardan biri idi, kesinlikle çok zarif bir duruş veren bu trendi gözden kaçırmayın:)

Bunun yanında fazlasıyla abartılı şapka, maske ve saç fileleri; şifon uzun eldivenler, metalik kemerler de öne çıkan aksesuarlardı.

[Görseller: Vogue.com]

6 yorum:

gulcekim dedi ki...

karınca gibisin boom herşeye yetişiyorsun maşallah süpersin <3 kıpkırmızı valentino beni benden aldı götürdü hem kırmızı hem tül hemde valentino resmen üçü bir arada olmuş :P öpücüklerrrr..

Unknown dedi ki...

valentino ne yapmış öyle. fazla iyi:)

g.m. dedi ki...

valentino'nun tasarımları, chanel'in grotesk göz makyajı ve zuhair murad'ın altın tüyleri favorim. bir de o çiçekli valentino elbiseyi grammy'de adele giymemiş miydi?

http://madspepper.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

Stephane Rolland kırmızı beyaz elbise 2012 Couture koleksiyonuna ait. O görseli kaldırabilirsin. Yorumumu yayınlaman için yazmadım tamamen samimi bir düzeltme :)

NAR dedi ki...

Valentino tasarımları kesinlikle favorim.cok romantik.ayrica bir Elie Saab hayranı olarak gunün birinde onun bir elbisesine sahip olacağımı hayal eder dururum. Sanırım cok çalısmam gerek :/

sheryystyle dedi ki...

valentino2nun tasarımlarına bayılıyorum ve elie saab harikalar hepsi canlı ve dinamik