8 Aralık 2010 Çarşamba

İNCELEME | Uzay Zaman "Örgü"sü

Bu sene kalın örgüler öyle moda öyle moda ki her ne kadar güzel memleketim henüz kışı getirmese de ben onlar hakkında yazmadan duramıyorum.

Bir kaç sezondur modada Kuzey Avrupa devrimi iyice alıp başını gitti, ve işte kuzeyin tasarım dehası örgüye de bulaştı. Düne kadar pufur pufur, yumuşacık, sıcacık tanımlamalarıyla yetinen örgüler artık önüne bir de "futurustik" sıfatını aldı! Modada buzul çağı çoktan başladı.



İşe örgü tasarımlarıyla yıldız geçidini çoktaan geçen, bu işin en iyisi, birincisi, kraliçesi ile başlayalım: İsveçli Sandra Backlund örgüden küpler, spiraller, omurgalar yaratıyor. Tasarımları en iyi dergilerin kış sayılarında baş köşeyi alıyor.



Tilda Swinton'ın yukarıdaki pozu geleceğin modasına atfen hazırlanmış bir editoryalden ve Sandra Backlund tasarımı yün elbise gelecekte çoktan yerini aldı bile.




Tamamen el ve makina örgüsüne el işçiliği ve tasarım ustalığıyla verilen akıl almaz formlar, olağanüstü düğümler ve kaotik ilmeklerle Sandra Backlund buzul çağının en moda ismi olacak belli ki:)



Alternatif tasarımlarıyla tanınan Mark Fast ve yine futurustik çizgileriyle adında söz ettiren Loise Goldin gibi daha Avrupa Birliği modacılarının da ortak yönü "örgü" boyutuna geçmeleri.



Örgü oyunlarında geleceğin çizgilerini zorlayan bir diğer isim de Danimarkalı Stine Ladefoged.



Örgü panelleri kullanarak heykelsi, kat oyunları ve kolonlarla bezeli tasarımları muhteşem.



Örgüye umulmadık yorumlar katan bir isim de 2 Ters 1 Düz markasının sahibi İpek Arnas. Onu da takipe kalmanızı öneririm:)

8 yorum:

YETENEK-SİZİN dedi ki...

bu kadar iligç örgüyü daha önce hiç birarada görmemiştim;)

Fatih Güner dedi ki...

Tilda Swinton'ın pozu, mükemmel bir poz değil mi? Duruş, endam. Tabi styling'i de mükemmel.
Son zamanlarda gördüğüm en iyi moda fotoğrafı.

MODA GEZGİNİ dedi ki...

ilginç ama hepsi çok güzell.çok beğendimm:)

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Bu örgü modası, "ayy kalın kazaklar hiç bana göre değil, sıkılırım ben" diyen bana bile sevdirdi kendini. Şimdi şöyle en kalınından örgü bir hırkam olsun diyorum :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@yetenek-sizin evvet asina olduklarimizdna cok farkli egil mii:)

fatih güner kesinlikle muhtesem zaten bu editoryal cok ses getirmisti, epey eski. diger fotolari da muhtesem, gormek icin http://fashindie.ning.com/photo/albums/tilda-swinton-for-another :)

@moda gezgini :)) giyilebilir yine de bence:)

@alisveris cini heyyy hosgeldin:) evet ben de orgu kazak mi ay beni fena basiyor modundaydim bir ara simdi duruldum giyeyim istiyorum oldum, bu defa da kis gelmiyor cinim:))

une voguette dedi ki...

Aman yarabbim demek istiyorum! Sanra Backlund'a bayildim, o cizgiler, o katlar inanilmaz! Tilda'cigimin heykel gibi vucudu ayri bir guzel tasimis elbiseyi.Mark Fast ise icimde dolabimdaki en sevdigim trikoyu kesip bicme istegi yaratti bende :) Boyle harika tasarimlari ancak Boom bulur zaten :)

Modagrafya dedi ki...

bu örgüler anneanne stilinden ne kadar farklı, bunları örmeyi bir an önce öğrenmek lazım, elde örmek kolay olmasa da.

Melis dedi ki...

Boom hepsini çoook beğendim süperler yaaa :) tek kelimeyle harikalar!