7 Aralık 2010 Salı

MAKE ME BEAUTIFUL | Bigudili Boom Dalgası:)

Yılda 2 kez bakım ve kesim harici pek kuaföre gitmediğimi ve saçlarımı da kendim yaptığımı söylüyordum ya hanımlar, işte sünger bigudiyle nasıl yapıyorum bu işi siz sordunuz ben anlatıyorum, bence komiğiz:)) Amaaaaa bu durum tabii ki herkes için geçerli olamaz baştan belirteyim, örneğin çok kıvırcık saçlıysanız sizi çok koyun yapabilir ya da dümdüz ve ince telliyseniz aynı hacimi vermeyebilir. Benim saçlarım normalde de dalgalı, su dalgası gibi ve saç tellerim kalındır(ki sünger bigudi saçlarımı kırıyor o sebepten:) Tolga Günay fotolarına alıştınız biliyorum artık benimkileri mazur görünüz:) Yine de koşullara uyum sağlayanlar için haydi başlayalım:)



Malzemeler:
  • Saç tutamlarını ayırmak ve saçın tüm tellerini tarayabilmek için ucu uzun bir krepe tarağı.
  • Ne annenizin zeytinyağlı dolması kadar ince, ne Styleboom'un dolması kadar kalın olan:p orta büyüklükte sünger bigudiler:))
  • Bir küçük kase su.
  • Yerine göre saç köpüğü ve yerine göre saç spreyi(Loreal Elnett'i dayanıklılık bakımından tek geçiyorum!)
  • Eğer saçlarınız yeni yıkanmışsa iyice kurutulmuş olmalı sadece uçları hafif nemli kalabilir.


Başlamadan 2 ipucu:
  • Dalgalarınızın daha dayanıklı olmasını istiyorsak saç tutamlarımızın ucuna azıcık süreceğimiz suyun içine saç köpüğü sıkalım, köpüğün suyla seyreltilmiş halini ben daha doğal buluyorum yoksa plastik bir görünüm oluyor
  • Saç tutamlarını sararken hep dıştan içe doğru yuvarlayarak saç köküne kadar saracağız(fotoda yanlış yazmışım!!!!!!!)


  • Önce saçı 2 eşit parçaya ayırıyorum, bu eşit 2 parçadan tepe kısmı ise sararken ayıracağım, yani esasen saçımız sağ-sol-tepe şeklinde 3 parça sarılacak.
  • İlk tutamı tepeden en önden eşit hizalı bir tutam olarak seçiyorum, önünüzdeki lülenin çok abartı olmasını istemiyorsanız fotodaki kalınlık makul. Bu tutamı krepe tarağıyla ayırıp, tarayıp, ucuna kasedeki köpüklü sudan biraz sürüyoruz, tutamın tamamına değil 2 parmak kadar ucuna sürüyorum.


  • Dıştan içe sarma olayı önemli, tepede bu durum arkadan öne doğru sarmaya denk geliyor.
  • 2. tutamda hala tepedeyiz, hemen ilkinin arkasında eşit kalınlıkta bir tutamı yine ucunu ıslatarak yine arkadan öne döndürerek sarıyoruuuz:)


  • Aynı şekilde 3. ve son tepe tutamıyla tepedeki işimiz bitiyor, bakınız yandan böyle görünüyor.
  • Geri kalan saçı 2 eşit parçaya ayırıyoruz vee bir taraftan başlıyoruz, o bitince diğeri:)



Bu kısım önemli: diyelim sol tarafla başladık, sol tarafın en üstünden bir tutam alıyoruz ama bu tutamı yatay olarak tutarak dıştan içe yukarı yuvarlayarak sarın. Böylece iş tamamen bitince başınızın 2 yanında sağda ve solda 2şer adet sanki yatay duran bigudi olmalı!



  • Demek istediğim aynen yukarıdaki ilk fotoda, farzedin 2 kaçak kat çıkıyorsunuz:p Geri kalan saçı makul kalınlıkta tutamlara ayırarak dıştan içe ve aşağıdan yukarıya yuvarlayarak saçın dibine kadar sarın
  • Burada hemen minik bir ipucu vereyim, saçların uzun kısımlarını sarmaya başladığınızda tutamın orta kısmına yaklaştığınızda saç o kadar kalınlaşacak ki bigudiden taşmak isteyecek ama taşarsa dalganız düzgün olmaz, o tür taşkınlıklar görünce hemen bigudiden tutarak saç tutamını 360 derece döndürüverin haliyle saç tutamı dönünce incelecek ve bigudiden taşmayacak.

  • Böylece hem tepeyi, hem de 2 eşit parçanın birini bitirmiş olduk, kuşbakışı görünüme buyrun:) Veeee EVET saçlarım beyaz çoğunuz biliyorsunuz, HAYIR boyatmayı düşünmüyorum henüz:))
  • Bakınız orada bir kaçak mini tutam olmuş bende cık cık cık, siz yapmayın diye bilerek bıraktım:p
  • Sırada diğer yarı var, onu da aynı şekilde tamamlıyorsunuz:)


Hem tepe hem de 2 parça tamamen bitince arkadan görünüm! Görüldüğü üzere bigudiler tutamların ucunda sallanmamalı, hepsi de saç dibine yapışmış olmalı.



  • Bu bigudili kafa en az 1 saat en fazla 2 saat beklemeli, yani en azından ben öyle yapıyorum. Bigudiler sünger olduğu için bu şekilde yatınca da çok canım yanmıyor ya da alıştım artık:)
  • Saçlar açıldığında işte böyle aşırı bir dalga sizi karşılayacak, özellikle tepe kısmı yatıştırmak biraz zaman alacak, burada krepe tarağının çubuğundan yardım alabilirsiniz.
  • Evet evet aradığım dalga bu hiç de abartılı değil diyorsanız hiç ekstra müdahele etmeden SPREYİ epey abartacak şekilde sıkınız ki her halükarda biraz olsun inecektir dalgalar zaman geçtikçe.


Yok biraz açalım diyorsanız, öncelikle saçlarınızı aşağıya salıp iyice sallayıp sonra parmaklarınız yardımıyla açın, kesinlikle ama kesinlikle ince dişli tarak ya da fırça asla kullanmayın, illa fırçalamak istiyorsanız çok kalın dişli bir tarak kullanın. Saçlarınızı yukarı attıktan sonra, en altta kalan uzun tutamların ucunu biraz fırçalayabilirsiniz, o zaman yukarıdaki görünüme kavuşacaksınız:) Yine SPREY sıkmayı unutmayıın.

Umarım anlatabilmişimdir hanımlar, burada uzun uzuuun oldu ama aslında o kadar uzun da sürmüyor zor da değil, hele alışınca:)

43 yorum:

ikimiz dedi ki...

artık yüzünü saklamıyorsun hayatım :D

yasemen k. dedi ki...

:)) o kadar eğlenceli bir post olmuş ki çok sevdimm... en yakın zaman da orta karar sarma kalınlığında bigudi alıyor işe koyuluyorummm ! (:

*STYLEBOOM* dedi ki...

@ikimiz su PUMA videosunda ortaya ciktim ya sonra yine sakladim ama herkes gormustu ve aaa abartma yaptilar bana:))

@yasemen k. super merakla bekliyorum:)

SEVGİ :) dedi ki...

ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSIN SAÇLARIM KISA OLDUĞUNDAN CESARET EDEMİYORUM YOKSA FENA KABARIYOR BİRAZ UZAMASINI BEKLEM LAZIM SANIRIM :)

Adsız dedi ki...

Okurken kolay ama yaparken kollar kopuyor:)Boom saçlarında çıtçıt ilavesi mi var?

Unknown dedi ki...

ne zamandır bu postu bekliyordum boomcum :) doktora çok iyi saç beyazlatır kendimden biliyorum ama iki beyaz tel güzelliğimize engel olamaz!! ben saçıma maşa yapıyorum ama senden sonra süngerlilere kafayı taktım..çok teşekkürler..eline sağlık:)

MERVE dedi ki...

Ben de aynı bigudileri kullanıyorum ama böyle dalga yapamıyorum:( Bir de böyle deneyelim o zaman:) Teşekkürler Boom:)

nazo dedi ki...

Hafta sonu bigudi aldım. Hiç kullanmadım, nasıl yapacağımı bile bilmiyorum. Öylece dolaba koydum. Bir yazı istesem ancak bu kadar olurdu. Çooook teşekkürler Boomcumm!!!

MERVE dedi ki...

Aynı bigudilerden ben de kullanıyorum ama böyle dalga yapamıyorum:( Bir de böyle deneyelim teşekkürler Boom:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@sevgi yine de dene bence cok da guzel olabilir gunes gibi:))

@adsiz evet gercekten iyi kol yapiyor bu is:) hayir cit cit yok saclarimda kat kat kesimli

@bezen oh bee ne guzel soylemissin:))

@merve deneyelim bakalim nasil oacak:)

@nazo inanmiyoruuum tesadufe bak:)

FashionDesignbyCnS {Cns'design by Cansu} dedi ki...

bunu bekliyoduuummm twitterda soran bendiim!:) süper olmuş boom.:))

pelininstyle dedi ki...

Saclar cok guzel zaten cok kaliteli saclarin var da Boom en cok yuzunu gordugume seviniyorum desem kinamazsin beni degil mi:)

Adsız dedi ki...

blogger'lerden çok sevdiklerim takip ettiklerim var.blog ödülü versem STYLEBOOM'a en güzel blogger ödülü verirdim bence çoook güzel :) o videoyu izleyen anlar ne demek istediyimi :)

ikimiz dedi ki...

yüzünü kapatman sana çok gizemli bir hal veriyordu ama o güzel yüzünü herkes görsün diyebilirim :D

Judy Abbott dedi ki...

o sarı sünger bigudilerin aynısında annemde vardı, küçükken hep oynardım onlarla:))) demek hala varlar:))

Modapark.Net dedi ki...

boom ilahi ne güzel anlatmışsın :)
bende bu bigudilerden çok kullanmıştım lakin sosis bigudileri artık daha çok seviyorum. her pazar fiks olarak sosislerimi sararım.kendimi dilek ağacı gibi hissetsemde sabah güzel oluyor ;)

Briss dedi ki...

Süper bi tarif olmuş :)) eline sağlık

Göründüğün Gibi dedi ki...

ben genellikle gece banyo yapıp bigudiyi sarıyorum ve öylece yatıyorum. böyle yapınca 3 gün falan dayanıyor spreysiz :) benim bigudilerimde sizinkinin aynısı aslında :D

Kurbaga Prensesler dedi ki...

bence de komiğiz boom :) ama yazıyı baştan sona okudum mu, okudum. fotoğrafları detaylıca inceledim mi, inceledim. güzel bir post olmuş :)

aşgaane dedi ki...

artık yüzünü gizlemiyosun:) çok güzel bi post olmuş, çok güzel anlatmışsın...ama saçın bigudiden taşmaması için napcağmızı tam anlamadım ben:)

Adsız dedi ki...

bence güzel olmamış

Adsız dedi ki...

komiksin ayol kuaförlüğedemi el attın ............ gecekondu kızı gibisin .şu artislik özentisi .hiçte akedemisyene benzemiyorsun .ablcığım .......milleti boşuna kandırma....

Unknown dedi ki...

bu kadar güzel olunmaz yaaa MAŞALLAH :)

j.d. dedi ki...

maşallah boom bayaaaa sabırlısın bencee,ben asla uğraşamam bununlaa :)) iyiki saçlarım kıvırıcık :)
bencede artık yüzünü saklama,güzel yüzünü görelim böle hep ayol ;)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@fashion design by CnS :)) tesekkur ederim, formspringde de cok soru gelince artik yaptim:)

@pelininstyle tesekkur ederiim saclarim fena degil sagliklidir ama eskiden cook daha iyiydi, istanbul yaramadi:)

@I su O coooook tesekkur ederim:)

@ikimiz ben de biliyorsun cok acma taraftari degildim ama videoyla boyle olduk bakalim:)

@judy abbott evet haala var:))

@modapark evet sosisler nasil kullanisli mii?denemedim hic:)

@briss :) rica ederimm fotolarla anlatmak zor tabii

@gorundugun gibi woww ben 2 saatten fazla tutunca bir daha acilmamacasina kivircik oluyor:)

@kurbaga prensesler :)) komik olmak guzel zaten:))

@hayat guzel evet tam anlatamamisim di mii, yani sacini sarmaya basla ortaya dogru gelince diklemesine kendi ekseni etrafinda dondur demek istedim:)

@adsiz post mu guzel olmamis, anlatim mii, saclar mii? :) yoksa hepsi mi:))

@adsiz evet yaa baktim akademisyenim diye insanlari daha fazla kandiramayacagim, iyisi mi dedim kuaforluge el atayim, bir de boyle kandirmaya calisayim. belki kimse anlamaz ama Turkcesi korkunc"mus" gibi yapip esasen kim oldugunu gizleme cabasindaki bazi insanlar anlar:)
gecekondu kizlarina yaptiginiz ayrima mi yanalim, guvensizliginize ragmen burayi takip etmenize mi yanalim bilemedim:)

@spontan_hatun tesekkur ederim boomu sevdiginden oyle diyorsun yoksa ne guzeller var:)


@j.d. evet canim ama sorma zaten endeki sabır cok az insanda vardir:)

duyd dedi ki...

yıllardır bu formulu merak ediodum desem:) bkz. regression ve time series derslerinde sac incelemek:D

tangledrobe dedi ki...

yazi harika olmus-eglenceli ve keyifli! =)

tangledrobe dedi ki...

yazi harika olmus-eglenceli ve keyifli! =)

Adsız dedi ki...

bu adsız sacma yorum yazanları blogosferden kazımalı boom !
resmen blogosfer mobingcileri bunlar ya :)ınsanın kanını emıyorlar :)

ben cok begendım bende cıt cıtlı bıgudı degılde dıgerlerınden vardı hanı su bulasık sungerı arkası gıbı olanlardan :)onlar olmuyordu bunlardan alıp denıyecegım maşa yapıyorum cok zarar verıyor bu en ıyısı :)

tesekkurler boom ıyıkı varsın :) !

Adsız dedi ki...

boom ! <3 <3

Gercekten ısmın gıbı bır patlama yasattın bu blog dunyasına ıyıkı buradasın esının ısrarıyla bu blogu actın...
Insanları sevdıgın bırseylerı anlatmayı paylasmayı sevdıgın bu blogu acmandan bellı zaten ...
Belkı clasıc bır soz olacak ama meyve veren agac taslanır..
Buradakı bu sacma elestırılerı yapan kısıye baska soz bulamıyorum cunku sem ve senı gercekten takıp edenler kıskanclıkla fesatlıkla degıl, senın anlatım tarzını kalemını begenenlerın boyle ınsanların sevıyesıne ınmemesı gerektıgını bıldıgımden burada sozlerımı noktalıyorum ...
Iyıkı buradasın ve bızımle paylasımda bulunuyorsun :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@duyd owwww:)) bilsem bir lecture yapardik:p

@tangledrobe cok tesekkurleeer:)

@pelinuygun :)) bosver hiic onemli degil:)aa o bigudileri de biliyorum hani ici sulu degil mi once isitiyorsun sonra sariyorsun, evet onlar cabuk dokuluyor:)

@adsiz tesekkur ederiiim, bu bana yeter iste:))

une voguette dedi ki...

hayatimda tanidigim en 'classy ve fabulous' insanlardan birisdir Boom,akademisyen olup ayni zamanda bu kadar basarili islere imza atan bir insan olarak kiskanilmasini gayet dogal buluyorum, diger arkadasin da soyledigi gibi meyve veren agaci taslarlar. Ben su genc yasimda ustelik de ogrenci olmama ragmen Boom'un enerjisinin yarisina bile sahip degilim. Saclarin her zamanki gibi harika olmus Boom'cum!

Adsız dedi ki...

harikasın, ilham verdin bana, ben de ne zamandır bigudilemiyordum saçlarımı. Yaptım, Harika oldu:) Böyle güzel postların devamını beklerizzz

morkebelek dedi ki...

benim saçlarım kısa ve düz böyle dalga yapmak benim için anca hayaaal:) ama kendinle ilgili paylaştığın postları çok beğeniyorum.. paylaşımlarının devamını dileriim^^
sevgiler

Melis dedi ki...

çook keyifli bir post olmuş Boom! sabırsızlıkla bekliyordum. çok güzel anlatmışsın :) saçların çok sağlıklı görünüyor.tütütü maşallah :))

alis dedi ki...

Benim bigudilerden aldığım sonuç genelde ilk etapta koyun, 30 dk sonra pırasa oluyor. Saçımla böyle çok oynayarak şekil verince normalden daha fazla kafama yapışıyor sonradan. İnce telli saç tipi işte... Saçlarımı böyle yapmak için maşa almayı düşünüyorum ama maşa alınca onda da bigudiyle aynı başarısızlığı elde etmekten korkuyorum, sen kullanıyor musun ve önerebileceğin marka var mı?

burcu dedi ki...

maşa niye kullanmıyorsun bu kadar uuğraşıyorsun merak ettim. çoook hoş olmuş evet ama ben de lise zamanımda bigudiyle çok yapardım ama :)

Adsız dedi ki...

Boom neden maşa kullanmıyorsun ?

inanirsakolurbence dedi ki...

Tamam da senin saçın güzel şekerim gel bana yap olmaz işte:D Gerçekten çok sağlıklı görünüyorlar maşallah diyim:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@inanirsakolurbence ama inanirsak olur bence:))

funda dedi ki...

bu post'u yazdığın günden beri bigudi alıpda saçımı sarıcaktım artık hazırım akşama ilk denemeyi yapıyorum hayırlı uğurlu olsun bana :P

Adsız dedi ki...

DUYGU
Saclarinda beyaz göremedim boom:) Bencede boyatma. Sende cok hos duruor, ama ayni dalga belirli bi teknikle masaylada verilior. Ben böyle yapsam sabaha kadar ugrasirdim sanirim uzun saclarimla:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@funda acaba nasil olduu?

@duygu cnm sacimda epey beyaz var foto makinemin kalitesizliginden olacak cok parlamis flas o yuzden cikmamis hihi:) ben masayla ya kendimi yakiyorum ya da saclarim cok kiriliyor, boyle bigudiyle sarinca sacimda bigusiler islerimi d ehalledebiliyorum hem:)