17 Aralık 2010 Cuma

TASARIM | Yeni Prensese Gelinlik Hayalleri

Catherine Elizabeth "Kate" Middleton... Yabancılar şu "hayranlık" meselesinde çok komikler, aman kendilerine hemen bir ikon bulsun, çıldırsın, bayılsınlar, mum diksinler filan:) Avrupa ve hatta Amerika'nın yeni gözdesi yeni veliaht prenses Katie Middleton... Soyadıyla yaşasın "middle"dan fazlası olmayan bu kızcağız cillop prensin yanında büyük ablası gibi duruyor bence ama daha da fenası yok hayır giyinmeyi bilmiyor:)

Bakmayın İngiliz gazetelerinin tutarlı stili, tasarımcıların aynı anda hem genç hem asilin birleşimi, hele hele dilimi ısırarak söylüyorum "yeni Diana" palavralarına, yeni prensesin "giyin"mekten ne kadar anladığı bence kossssssssssssssssskoca kraliyet nişanında seçtiği ultra sıkıcı kostümden belli. Genç mi dursam royala mı kaysam ikilemi de kolay değil tabii:)



Yine de adı üstünde: Prenses:) ve şimdiden gelinliği konuşuluyor, nasıl olacak, kim çizecek, ay aman o mu dikecek, oo çok iyi seçim vs diye. Modacılar da boş durmamııış ve yeni prensese layık birer gelinlik hayal etmişler.

Fikrimce en güzel tasarımlar Grace Kelly'nin enfesi şahane gelinliğini anımsatan Monique L'huillier, sonra Vera Wang ve Jason Wu. Gucci ,kızımızın kişiliğine daha uygun ama saraya pek uygun değil, gelinlikte bir tane bile dantel olmazsa diğer imparatorluklar Britanya kraliyetini tefe koyar demedi demeyin, bir güpür diktiremiyorsan onca sene sömürülenlere yazık:))



Karl Lagerfeld gelinlik ve bot birleşimiyle "uçuş serbest" yaparken, Valentino utanmamış Chloe Sevigny'ye Altın Küre'de giydirdiği elbisenin modifiyesini çıkarmış, canım benim Züğürt Ağa'nın da dediği gibi "aganin poku üstüne pok olir mi?!" :) Missoni desen bilincini kaybetmiş galiba bundan ancak bizde basma fistan at üstünde düğüne giyilir, o da ancak belgesellerde!



Ben de boş durmadım, tasarımlarını ve eskiden blogunda sık sık paylaştığı o enfes eskizlerini çok beğendiğim , GleaMode tasarımcısı Styleistco'ya hemen bir şeyler karalamasını rica ettim, işte Tuğçe Yusufoğlu'nun yeni prenses için çizdiği gelinlik de burada.

Neyseki 2 gönül 1 olunca gerisinin ne önemi var, şimdiden mutlulular diler , susar, sorarım: Söyleyin bakalım sizin favoriniz hangisi?

[Görseller: Telegraph, WWD, Tuğçe Yusufoğlu]

18 yorum:

Stardust Memories dedi ki...

Söz konusu prenses olunca masallara konu olacak bir gelinlik geliyor insanın aklına ilk başta Monique L'huillier'ı beğensemde Vera Wang gelinlikleri her zaman en beğendiğim olmuştur. Kat kat tülleri ayrı bir masal yaratıyor bence :)

LâLz FaShioN dedi ki...

tuğçenin tasarımına bayıldımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm =)))

.Pınar K. dedi ki...

hmm, bence bu kıza Marni stili bir gelinlik daha iyi olurdu, keşke Valentino gelinliği taşıyacak feminenlikte olsaydı, ama neyse Marni de iyi işte. Çünkü daha net çizgiler ve daha az detayı daha iyi taşır gibime geldi. Özellikle de yazıyı baz alıp resmine bakınca... Tuğçe'nin de eline sağlık... Ay ben de mi çizsem, napsam, hazır bu kadar incelemişken :D

Seda Öztürk dedi ki...

benim favorim valentino :)

STYLEISTICO dedi ki...

İlk once Boom'a tesekkurler gece gece odevlerle bogusurken uzun zamandir yapmadigim birseye sebep oldu:) biraz acele oldu gerci tabi hayalimdeki cikmadi ama idare edicez artik...
Sonra Lalz fashion'a sagol cnm guzel yorumun icin....
Bu arada bende Monique L'huillier tasarimini begenenlerdenim, hatta prensese olacaksa bu tasarim, onun sanina yakisir guzellikle olan, belkide biraz masalsi bir tasarim olmasi gerektigini dusunuyorummm;)

NlyStyle dedi ki...

boom harikasın ne eğlenceli bir dille girmişsin postunu çok sevdim...keşke birileride benim için bir gelinlik bulsa diyorum:(((

Unknown dedi ki...

gucci dışında hepsi şahane olmuş da Tuğçe'nin ki de ayrı bir güzel yahu.. bunlardan birini seç deseler ayrım yapamam 10 tane düğün yaparım ((:

MODENİSE dedi ki...

Canım ya ne güldüm şu "aganın poki" benzetmene:) Benim tarzım olmasa da bu kız için favorilerim aynen seninki gibi. Hatta Jason Wu tam onluk olmuş bence. O kızda dantel taşıyabilecek kapasite pek görmüyorum:)
Bana kalsa ben Tommy'ninkini giyerdim diye düşündüm:) Dediğin gibi copy olmuş ama keşke Chloe Sevigny'nin giydiği elbise hiç olmayaymış da biz buna gönül rahatlığıyla vurulsaymışız bu Valentino'ya.
Missoniye de hakkaten allah akıl fikir versin yahu utanır insan onu kraliyet ailesine sunarken di mi?

Unknown dedi ki...

Gelinlik konusunda Vera Wang'ı tek geçsem de Monique L'hullier'in tasarımı en güzeli olmuş
Emmanuel'in tasarımı fazla tarihi gelse de hoş olmuş bence
Tuğçe'nin tasarımı da kesinlikle ilk üçe girer :)))

Unknown dedi ki...

ben şahsım adına vera wang beğendim ama, prenses hanım için jason wu diyorum :)

Göründüğün Gibi dedi ki...

kesinlikle valentino

makeupfile dedi ki...

Boom wikipedia da bu kız için yazana bi bakar mısın :D gülmekten katılabilirsin.
"She has been admired for her fashion sense and has been placed on numerous "best dressed" lists."
bu arada ben de valentinoyu çokkk beğendim, missoni adeta bi ilkokul çocuğuna "hadi yavrum bi gelinlik çiziver bakiyim" demişler gibi:D komedi.

Melis dedi ki...

Boom her zamanki gibi harika yazmışsın! :)
bence Tuğçe Yusufoğlu'nun çizdiği gelinlik ise süper! :)

Adsız dedi ki...

Bence tommy hilfiger sade ve şık olmuş jason wu ve valentino da şahane. :)
Chloe Sevigny'nin kıyafeti ile benzemesinin sebebi fırırlar olsa gerek zaten o da valentino'nun imzası gibi bişey neredeyse. Yoksa o kadar da copypaste olmamış yahu.. :)

Guz dedi ki...

tabiki valentino:)

yasemen k. dedi ki...

hahaha çok eğlenceli bir yazı olmuş yinee :)hele ki ''....hemen bir ikon bulsun, çıldırsın, bayılsınlar, mum diksinler filan:) '' cümlesi favorim ;)

kararsız kaldım ya şundadır ya bunda yapmaya kadar gittim bu arada Vera Wang da göz kırpıp duruyor (:

Ama ünlü tasarımcılar alınmasın gücenmesin yerli malı yurdum malı herkes onu kullamalı !(: Ve styleistco'nun tasarımı bir çoğunu sollamış ;)

Kürksever dedi ki...

Nişanda giydiği kıyafetin en önemli marifeti, Diana'dan miras o gözalıcı nişan yüzüğündeki taşın rengini göstermesi:)

Bu arada, New York Times'da Kate Middleton'ın tarzı ve gelinliği üzerine bir yazı okudum. Yazı, Daniella Issa Helayel adlı bir modacıyı öne çıkarıyor.

http://www.nytimes.com/2010/11/25/fashion/25ROW.html?_r=1&ref=fashion

Middleton, Issa'yı çok beğeniyormuş, hatta nişanlandıkları haberini verdiklerinde giydiği mavi elbise de ona aitmiş. 615 dolarlık bu elbise Harvey Nichols'da tamamen tükenmiş ve şu anda İngiltere'de bütün genç kadınlar bu elbisenin peşindeymiş.

Issa, NYT'deki yazıdaki fotoğrafından da anlaşılacağı üzere biraz toplu bir hatun. Zaten modacılığa, kendisine uygun kıyafet bulamayınca girişmiş. "Kıyafetlerimi, benim gibi şişman olduklarını düşünen kadınlar için tasarlıyorum" diyormuş.

Kate Middleton'un böyle daha önce adı pek duyulmamış bir modacıya ağırlık vermesi güzel bir strateji. Prenses Diana da öyle yapmıştı. Son olarak Michelle Obama da, bilinçli olarak belli markaları tercih ediyor. Mesela Thakoon adını ben ilk defa Michelle Obama'dan sonra duymuştum.

duyd dedi ki...

jason wu diorm, hatta bnm olsa diorm..:)