23 Mart 2011 Çarşamba

PARFÜM | Styleboom'un Biriciği Coco Mademoiselle



Formspring'de bir çok kere bana hangi parfümleri kullandığım soruldu, hazır yeni reklamı da piyasaya çıkmışken ben de yıllardır kulladığım tek parfümüme, fotoğraftada şekil1-A yaptığım üzere "başımın tacı" CHANEL Coco Mademoiselle'e ithafen bir post yapayım dedim:) Yaz kış, gündüz gece demem, asla ve asla kendisini değiştirmem ve sadece Coco Mademoiselle'imle ben ben olurum ♥



Coco Mademoiselle ilk gününden itibaren CHANEL'in ikonik parfümlerinden biri oldu. Rivayete göre sadece beyaz tenli kadınlar için yaratıldığı söylenen parfüm tabii ki siyah beyaz farketmeden koklayanı kendine aşık ediyor. Coco Mademoiselle'in ilk yüzü Kate Moss'du, genç ve aristokrat Parizyen bir kadın görünümüyle, zor zamanlar geçiren Kate'in bile imajını cilalamıştı. Sonra baktılar Katiecik rahat durmuyor hep sarhoş, hep keş:p pek öyle Coco Mademoiselle kalamıyor, rehabe girmişken bir değişiklik yapıverdiler! Vee bayrağı Keira Knightley devraldı, kafalardaki olur mu olmaz mı soru işaretleri ilk kampanya fotoğrafıyla birlikte tabii ki yerle bir oldu. Evet Keira kesinlikle Coco Mademoiselle'di:)



Bu eşsiz parfümün arkasında 2 adet Jacques var:) Eh ne demişler bir elin nesi iki elin sesi var! İlki Karl Lagerfeld'in CHANEL'in başına geçer geçmez görev verdiği ve "Chanel'in Burnu" diye bilinen Jacques Polge yani bu kokunun mimarı. İkincisi ise No.5 şişesinden esinlenerek tasarlanan şişenin yaratıcısı ve Kate Moss'u parfümün yüzü olarak belirleyen Jacques Helleu. Jacques Polge yarattığı parfümü "serin, zarif ve seksi" diye tanımlıyor.

Halen içeriği, alt ve üst notları detaylarıyla açıklanmasa da Coco Mademoiselle burbon vanilya, lychee,endonezya paçulisi, sicilya portakali, calabria bergamotu, greyfurt, haiti vetiveri, gündüz gülü, yasemin ve beyaz misk içeriyormuş.



İşte bu da son reklamdan Keira Knightley'nin bir görüntüsü, tepetaklak fotoğraflarıma da ilham oldu:) O zaman hadi hem reklamı seyredin, hem de söyleyin bakalım sizin parfümünüz hangisi ve size nasıl hissettiriyoor?



Kazak: Mango // Taç: Accessorize // Fiyonk yüzük: Dimple In Wonderland

26 yorum:

gulcekim dedi ki...

bende chanel chance hastasıyım boom lakin yurt dışından gelecek ilk talihli arkadaşıma siparişim olacak senin biricik coco mademoiselle'in :)
hem denemekte fayda var hem de süperboom'un bir bildiği vardır diimi ama.. bu arada ben en çok saçlarına bayıldım şahane bir poz :))

pelininstyle dedi ki...

Hihii:) Super fotograflar:) Ben de cok seviyorum bu parfumu:)
Zaten Chanel dedin miii akan sular hoop hoppp duruyor:)
www.pelininstyle.com

Adsız dedi ki...

hayatım boyunca binlerce parfüm kokladım..bunun birçok sebebi var ama başı burnumun aşırı derecede hassas oluşu..arkadaşlarım parfüm alırken bile beni yanlarında götürür ve genelde doğru parfümü bulurum..ama terzi kendi söküğünü dikemez mi nedir yıllardır doğru düzzgün bi parfümüm yoktu tabi 15 parçalık koleksiyonumu saymazsak..tabiki coco ile karşılaşıncaya kadar..aşırı derecede beyaz tenli biriyim namı diğer peynir gibi...bu yüzden bu parfüm sanki benim için yaratılmıştı...aslında geçenlerde bulgarı blv 2 ile onu aldatsamda gönlümün baş tacıdır kendisi...işte benim parfüm aşkı hikayem :)))

ps: bu arada astım hastasıyım parfüme alerjim var ve bana dokunmayan tek parfüm bu oldu içindeki bi esans sayesinde vücudum reaksiyon göstermemiş doktoruma bile sordum :D

tuguna dedi ki...

ne guzel fotograflar :) benim de sevdigim bir koku bu ama yillardir degismeyen parfumum miss dior cherie, herhalde 6 yil filan oldu kullanmaya baslayali arada degisiklige gideyim diyorum ama evde hep bir miss dior cherie bulunuyor:) parfum guzel sey:)

Unknown dedi ki...

Boomm sen ve cekimlerin daha guzelsiniz :)))muckss

ZET Fashion dedi ki...

Benim babaannnem Chanel No5 kullanırmış her zaman, asla başka bir parfüm tenime değmez dermiş. Anneme de Chanel No19 almış, Chanelden başka parfüm kullanma ama benimkini de kullanma diye de mesaj verirmiş :)))

Unknown dedi ki...

tabikiiii DİOR Hypnotic Poison benim için vazgeçilmez,bayılıyorummmmm.

Koray Caner dedi ki...

Fotoğraflar süpermiş! :)) Ben de vazgeçemeyeceğim bir koku arıyorum ancak henüz bulamadım sanırım :/

Details Of Fashion dedi ki...

Fotoğraflar şahane olmuş senden ötürü (: Kokunda tam seni anlatıyor boom bence sen tam bir Coco Mademoisellesin.Benim vazgeçilmezim Vera Wang Princess..En mutlu anlarıma hep bu parfüm tanıklık etti =)

Melis dedi ki...

Boom çok tatlı çıkmışsın! Saçların harika görünüyor :) Annem bu parfümü kullanıyor. Gerçekten mükemmel kokuyor :) Ama ben bir parfüme sadık kalamıyorum. Bir parfüm bitince başka bir parfüme geçiyorum :) Mesela şu an Marc Jacobs Daisy kullanıyorum. O da çok güzel kokuyor.

kavadora dedi ki...

ahh bu parfum meselesi..en az giysiler kadar onemli bi yeri var hayatimizda hatta belki daha fazla, e netice de disarida, metrobuste felan modanin disinda giyinmis insanlar bizi rahatsiz etmez ama kotu kokulu birini taaa uzaktan farkeder burun kanatlarimizi japon'la yapistiramiz gelir :)) ben de sayisiz denemelerden sonra hayatimin parfumunu tesadufen buldum narciso roriguez'dir kendisi..kuba'li bu modacinin en sahane tasarimidir bence..coco channel ise esmer tenli bir arkadasimin yillardir kullandigi ve nerde kokuyu duysam onu hatirlamama vesile olan hos bir esintidir....

kavadora dedi ki...

bu arada koray caner icin narciso rodriguez'in for him olanini tavsiye ederim, bir denesin vazgecemeyecek :)))

efeNes dedi ki...

Çook tatlı fotoğraflar!
Ben Amor Amor hayranıyım ama nişanlımın hediyesi olunca DKNY delicious'da favoriler arasına girdi:)

Judy Abbott dedi ki...

fotoğraflarına bayıldım boom!
reklam filminde keira'nın totosunu biraz fazla mı gözümüze soktular ne?
benim parfümüm dior addict, kendimi buluyorum bu kokuda.

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Ay fotolar pek şirin :)) Benim parfümüm Chanel Chance. Çok seviyorum onu!

nazlı dedi ki...

Olaa! binimde parfümüm chanel chancee :)Ama Chanel no 5 kadarda kadınsı bir parfüm yok sanırım. fotoğraflar süper bu arada!

Adsız dedi ki...

fotolar daha çok medusayı hatırlattı doğrusu. reklam güzelmiş ama parfümü merakettirmedi bana. belki de şişeside cezbetmedi o sebeple olabilir.

PAPİŞ STYLE dedi ki...

İlk önce resmin o kadar tatlı olmuş ki.Dergi veya blog için profesyonel reklam çekimi gibi:-))E tabi konu mankeni şirin, tatlı ve pozitif olunca başka birşey beklenemez zaten.
Gelelim parfüm mevzusuna: Kesinlikle parfümede kıyafetler gibi aşırı zaafım var.Önceleri hiç değişmeyen 2 parfümüm vardı biri Mademoiselle, diğeri ise Gucci Envy.Ki Envy halaaa başımın tacı:-) yani demirbaşım oldu artık.Mademoiselle'i ise uzunca bir süredir kullanmıyorum.Bunun yanında o kadar çok sevdiğim parfümüm var ki.Bununla ilgili detaylı bir post yapmıştım.www.papisstyle.com
Şimdiki favorim ise CK Beauty,Bvlgari Jasmin Noir, Tom Ford Black Orchid(nedense bu 2 parfüme taktım aslında ilk sıkınca çok ağır kokuyolar ama inanın girdiğiniz ortama sizden önce ulaşıyor)Elizabeth Arden 5th Ave., Givenchy Ange De Mon ve Eau de Moiselle.Ben Burberry The Beat'i de bi hevesle almıştım ama sonradan sevemedim youngest Papime vermiştim.Daha da var da bu kadar yeter sanırım, yoruldum.İşte bu derece parfüm manyağıyım.

Kürksever dedi ki...

Fotoğraflar çok güzel, özellikle üçüncü karede tokanın inci/boncuğunun ışıldaması çok hoş:) Nerdeyse profesyonel çekim kalitesinde diyeceğim, tek eksik parfüm şişesi biraz daha kendini göstermeliydi:)

Ben Guerlain parfümlerini çok seviyorum. Önce Vetiver, şimdi de L'Instant'ı severek kullanıyorum. Eşim daha çok çiçek kokularını beğeniyor, ama onu da ısrarla Guerlain'e transfer etmeye çalıştım. Shalimar denedim olmadı, ama Idylee'yi o da beğendi:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@gulcekim chance'i de cok yakin bir arkadasim kulaniyor, cook seviyor, ben kendime yakistiramadim mesela:)

@pelinistyle eveet chanel rules:))

@emel inanamiyoruum hakikaten harika:)

@tuguna eveet sadik bir parfumu oluyor insanin, cherie bence de cok tatli

@akile yaa cok tesekkur ederim fistikcimm nasil yeni evvine alistin mi?

@zet fashion haha cok iyi anliyorum sana twiterdan da yazdim ya eskidne ben de bana sorduklarinda ya cok guzel kokuyor diye boyle bi turlu soylemek kendime saklamak isterdim, ya evde bisi iste surdum ciktim filan derdim:) sonra tabi blogdu formspringdi derken sır olmaktan cikti:p

@chic'o'latte harikaa:) seksi bir parfum sanki?

@koraycaner :)) tesekkurler korayciim asagida bak sana oneri gelmis ben de armani code diyorum:)

@didem aa biliyoruuum cok zarif bir koku o da. tesekkur ederimm

@melis :) zaten sen daha coook gencsin sekerim:)) dene dene

@kavadora ya evet kesinlikle cok haklisin koku cok hassas insan, hemen ani degistirebiliyor iyi ya da kotu koku:)

@efenes Delicious su elma gibi olan mi, yesil lanin sevmistim ben de boynerde koklamistim ama kirmiziydi galiba diger o cok agir gelmsiti mesela:)

@judycim tesekkur eder sana yuzde bin katiliyorum demek isterim, tamam yahu hivc totosu yok anladik, avuc kadar hıh! dir addict de ikonik parfumlerden biri bence

@alisveris cini guzeldir eveeet benim de enn canim akadasimin parfumu oldugundan ayri bir severim hemen onu hatirlarim:)

@nazli tesekkur ederiim:) chanel "sans"lilar 3 etti:)

@adsiz haha evet medusa gibi bakani tasa ceviriyorum yapiyorum ben de:))parfum sisesini No.5dan ilham alarak ozellikle boyle yapmislar. koseli ve yalin oldugundna ben de pek seviyorum:)

@papis style cook tesekkur ederim de sen ne yaptin canim oylee, senin ev cennet olmali, buram buram parfumlerle:))

@coskun bey tesekkurleer aslinda fotolar normal benim minnos foto makinemle zar zor cekildi:)) ama odadaki gun isigi guzeldi:) Guerain kokular muazzam gercekten bir kez shalimara bakayim demistim ismi ok egzotik geldigi icin ama mesela koku beni ezip gecti oyle sert ve one cikti bende:))

rebeltakipte dedi ki...

parfümün orjinal tanıtım fotoğrafından daha iyi olmuş doğrusu styleboom çekimleri,bayıldım :)

Adsız dedi ki...

Doğrusu bana parfümü sen merakettirdin o sebeple denedim lakin benlik değil yani kokuyu gün içinde koklamak bile aklıma gelmedi kokuyu hissedemedim. ama ilk sıktığımda o çiçek kokusu gelince bu tam styleboom dedim bana çiçekleri anımsatıyormuşsun demekki hatta belki rengarenk çok güzel bir çiçek demeti

yasemen k. dedi ki...

Kesinlikle Coco Mademoiselle'in yeni yüzü sen olmalısın (: geçen tesadüfen bu kokuyu denedim gerçekten çok hoş ve etkileyici.. Moda göre parfüm sıkanlardanım ama bu koku insanı prenses gibi hissettiriyor, modun olmasa da moda sokuyoR! (:

TuubAshlee dedi ki...

İnan tüm samimiyetimle söylüyorum eğer Kiera'nın fotoğrafındaki profesyonel çekim senin karelerin için de geçerli olsaydı(çözünürlük farkı, ışık ayarı, montajlama vs.) senin fotoğrafların Coco Mademoiselle'in ruhuna daha çok hitap ediyor ve daha hoş.
Ben de parfümde Chanel tutkunuyum.Chanel No.5, Chanel Chance favorilerim ama Dior'un Addict'i ve Hypnotic Poison'ı da gizli favorilerimden.

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Boom'cum valla benim ki biraz abartı biliyorum ama benim hostes arkadaşlarım var sağolsunlar bu zaafımı hediyeye çevirip beni mutlu ediyorlar.Tabii zırtpırt da değil cnm:-)) Ama elimde değil ben tam bir kıyafet ve parfüm canavarıyım.Ayakkabı ve çanta sırası çoookk gerilerde benim için... Bak ben halaa kaçıncıya bu postu okuyorum hem d eilk kez okuyormuş gibiyim her seferinde. Çok keyifli bir fotoğraf olmuş senin ki.Öyle güzel ve duru ki...Seni reklamlarında kullanmayanlar ne büyük fırsatı kaçırıyorlar haberleri yok inan...Sevgiler...

Elif dedi ki...

kokusuna bayıldığım, fotoğrafta görünce de sennle uyumunu çok beğendiğim parfüm :)) gerçekten çok asil bir kokusu var. ben de siparişimi verdim burdan heyecanla bekliyorum bakalım :)