27 Mart 2011 Pazar

NELER YAPTIK | Styleboomerlar THE HOUSE CAFE'de Unlu, Mutlu, Makarnalı:)

Fotoğraflar: Emircan Soksan

Hanımlar! Şöyle değişik bir doğumgünü hediyesi vermek ya da doğumgünü partisi yapmak, arkadaş grubunuzla güzel, keyifli ve değişik zaman geçirmek isterseniz adres belli: İstiklal'deki THE HOUSE CAFE Atelier:) Örneğin biz...


Ekip dediğin... Neşeli oluur:)

Sabah sabah acıktırmak, özendirmek, kıskandırmak gibi olmasın hanımlar ama THE HOUSE CAFE Atelier'de öyle böyle eğlenmedik! Hep birlikte evet yorucu ve hatta umduğumuzdan daha unlu ama çok da mutlu bir gün geçirdik:)


Başlangıç...

Dışarıda kalabalıklar oturmuş yemeklerini yerken, atölyenin devasa cam kapıları kapandı ve biz de işe koyulduk:) Kocamaaaan tezgahlardan birinde malzemelerimiz özenle hazırlanmış bizi bekliyordu.


Un, yumurta, bolca kahkaha yoğrulur...

Görevimiz kendi ellerimizle taptaze makarnamızı yapmaktı! Hocamız Lokman Şef önderliğindeee un, yumurta, tuz, kahkaha bunları bir güzel karıştırığ güzelce yoğurmaya başladık:) Tabii hamurun sırlarına da vakıf olmaya:) Yanında THE HOUSE CAFE'nin en güzel şarapları...


Hamarat Boom:p

Genelde mutfağa mecburiyetten giren bendeniz bilee bu keyfe ortak olmadan duramadım, ben de başladım hamurumu hazırlamaya:)


Bir elin nesi var:)

Leziz bir makarna için enfes kıvamı tutturmak şart, öyle çok kolay da değil:) Şefimizin anlattıkları doğrultusundan doğru renk ve kıvamı bulunca hamurlarımızı top haline getirip biraz dinlenmek üzere jelatinledik ve bir köşeye aldık. Hamur dinlenebilirdi ama Styleboomer asla:p Sıradaa sos için gerekenleri hazırlamak vardı.


Malzemeden kısmadık:)

Paylaştıkça artan mantarımız, kıyıldıkça bizi mutluluk gözyaşlarına boğan soğanımız, köpük köpük kremamız vee pek tabii sosumuza eşsiz lezzeti katacak olan beyaz şarap:)


Mantar deyip geçme tanı!

Lokman Şef bize mantarla-temizlenmesi, doğranması vb- ilgili ipuçları d averdi. Benimkileri biraz irice bulsa da hepimizi özgür bıraktı:)


Dalgacı Boom:)

Bu kare en sonunda herkesin makarnası "mis" olurken, şeberip duran ve sohbet için Styleboomerdan Styleboomera konan Boom'un makarnasının neden "eh işte" olduğunu açıklıyor sanırım:)


İşte biiz:)

Cildimizin güzelliğini baştan ayağa una bulaşmamıza borçluyuz:) hepimiz artistik yapıp THE HOUSE CAFE önlüklerini giydik ama unlanmaya mani olamadık, öyle de canla başla makarna yapan bir topluluktuk:p Keşke gömlek önlükleri tercih etseymişiz!


En eğlenceli kısıım! Makarna Makinesi:)

Sos malzemelerini de hazır edip bir köşeye aldıktans onraa sıra dinlenen hamuru uykusundan uyandırmaya geldi, hem dee makarna makinesiyle:) Hamurumuzu böldük, merdaneyle açtık, makineden geçire geçire iyice inceltip uzattık vee sonra da istediğimiz türde-spagetti, fettucini vs.- kestik ve hazırladık:)) Bu kısım çoooooooook zevkliydi! Bazılarımızın hamuru metrelerce uzadı, bzılarımızın makarnası öksüz doyuran cinstendi:)


Seni yiyeceğim makarnaaa!

Makarna makinesi mükemmel bir ikiliyle daha kısa sürede sonuç veriyor, başta zorlansak da hemmen alışıp tesisi kurduk 2şer 2şer:)


Bugün bir fettucini kolay yetişmiyor:p


Herkesin porsiyonu kendine...

Küçücük bir hamur topundan bir sürü makarna çıkıyor, hamur toplarımızın neredeyse dörtte biriyle koca bir tabak makarna çıkardık!


Kremalı mantar sosta zirve!
THE HOUSE CAFE'de ocak başına geçmeye hazırız! Sos malzemeleri tamam! Makarnalar tamam! Lokman Şefimiz bize sosu nasıl yapacağımızı anlatıyor, malzemelerin sırası ve pişme süresi önemli:)


Güzellik:)

THE HOUSE CAFE bir cafeden çook daha fazlası, Atölyede bunu daha da iyi anlıyorsunuz. Kendini mutfağa adamış resmen, kullandığımız zeytinyağları da özel üretimlerinden.


Ateşli ekip:)

Renkli tencerelerimizde sular fokurdamaya, rengarenk tavalarımızda zeytinyağımızda malzemelerimiz dönmeye başlar!


Woohoo!

Lokman Şefin şarabı tavaya döküp alevi almasını ben şahsen sakar bünyemi bildiğimden denemedim ama Styleboomerlar ultra yetenekli, alevler yükseldi:)


Son dokunuş:) Parmezan..

Mamma mia! Makarnalarımız hazır, son kısım süsleme. Biraz parmesan vee yeşil yapraklar!


Ta taa!

Acıktık mı ne:)? Evet onca alın teri sonunda hepimiz birer tabak makarnamıza kavuştuk vee koccaman mutlu bir İtalyan ailesi gibi uzun masada yerimizi aldık, müzk başladı, şaraplar yenilendi vee enfes makarnalarımızı yemeye koyulduk:)


Ama ne acıkmışız:)

Ve oturunca anladık ki yorgun ama mutluyuuz:) Hani olur ya o his:)


Reçete...

THE HOUSE CAFE Atölye'de kendi makarnalarımızı yerken, neler yaptık unutmayalım diye özenle hazırlanmış reçetelerimizi de aldık:) Atölye'de farklı çeşitlerde kurslar var: İleri aşçılık, kokteyl atölyesi, parti atıştırmalıkları( en yakın doğumgünü için hedefim bu:)) vs. Hepsiyle ilgili detayları buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.



THE HOUSE CAFE ekibine bu güzel gün için çoook çook ama çok teşekkür ediyorum, başta şefimiz Lokman Yurttaş herkes çok ilgili, çok keyifli ve dinamikti:) Süpper bir ekip olduk! THE HOUSE CAFE Facebook sayfasını takipte kalın ve böyle keyifli saatler için fırsat kollayın hanımlar.

Daha fazla fotoğraf Styleboom Facebook Fan sayfasında!

Arivederçi:p

20 yorum:

yasemen k. dedi ki...

gecenin bu saatinde yazılacak yazı değildi boom :) tıka basa tok halimle canım çekti (: heyecanınız ve eğlenceniz süper, orada olamadığım için bir kez daha üzüldüm :(

keLemek dedi ki...

oleyy oleyy oleyy.
sirada ESMOD maceramiz oleyy..
boomcuuuuuuum her yerde tatlisin sekerim.her yerde!
kissess
=))

zep_bilgen dedi ki...

ne güzel bir aktivite olmuş.. eğlendiğiniz çok açık. bir de azim var hepinizin yüzünde :) ama azminiz sonuçsuz kalmamış ;) tebrikler.
iplerimi kopardığım bir gün sırf böle bir aktivite için bile uçup gelicem yanına boom :) sevgiler ;)
ütopikprenses/zeynep

Unknown dedi ki...

Wowww super olmus, tumm boomerlara kocaman bi masallah cekiyorum hem guzelliklerine, hem guleryuzlerine hem de hamaratliklarina :) yalniz ben mantarin yikama ve temizleme inceliklerini meraak ettim napcaz:)

pelininstyle dedi ki...

Boomcum hamaratlik ne cok yakismis sana boylee
Cok guzell hersey:)

NALAN HAZNEDAR dedi ki...

Çok eğlenilmiş belli nefis gözüküyor ve bir okadar sevimli:)

Modagrafya dedi ki...

evet resimler hepsi çok güzel olmuş, yazı da süper o gün gözümden kaçan ayrıntılara değinmişsin, o gün ne güzeldi çok eğlenmiştik :) :) :)

elbruze dedi ki...

Üni deki diğer akademisyenler kıskanıyordur seni boom, çok ciddiyim. Yok, ben içlerinden biri değilim :) SEvgilerimle.

Pinkfreud dedi ki...

Harika bi gündü :))

gulcekim dedi ki...

her ne kadar M.A.C sınıfında buluşmuş olsakta mantar soslu makarnayı şarabı ve tabii ki seninle tekrar buluşmayı kaçırdığım için sanırım biraz üzüldüm. herşey süpermiş boom ve birazda kıskandım :))

Şafak dedi ki...

Hamaratlı boomerlar,yine çok eğlenceli bir etkinlik olmuş :)

fulya

Cansın Ekşi dedi ki...

kremalı mantar sos dedin mi akan sular durur!makarnada en sevdiğim yemek. aman tanrım okurken ağzımın suları aktıı :D

visnetadindaa.blogspot.com

rebeltakipte dedi ki...

çok leziz görünüyor makarnalar,afiyet olsun :)

Melis dedi ki...

Fotoğraflarınıza bakarken çok eğlendim ve bir o kadar da acıktım :p Çok eğlenceli bir gün geçirmişsiniz. Herkes çok tatlı gözüyor :)

Orada güzeller güzeli senle, bayılarak fotoğraflarına baktığım ve yüzünün hastası olduğum Deniz Eslek'le, tatlı mı tatlı Bilun Şen'le, ve Styleboomerlarla makarna yapmak çok isterdim :((

nazlı dedi ki...

Boom makarna enfeees görünüyor! makarna makineside nası güzel bişeymiş öle..taze taze makarna yapıp yemekte bi başkadır eminm. gene pek eğlenilmiiş öyle görünüyor. bol unlu bol eğlenceli resimler süper :)

fashiONözge dedi ki...

oyy oyy oyyy:)neşeye eğlenceyee hele şu güzel makarnalara bak:))harikasınızzz :)

deniz saatçioğlu dedi ki...

Gerçekten çok keyifli bir gündü, yeniden yaşadım sanki. Teşekkürler Boom!

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Alışılmışın dışında bir makarna tarifi.Bayıldım desem ? :))

Adsız dedi ki...

Owww harika bir gün geçirmişsiniz! :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@yasemen hihi biraz yaramaz bir post oldu haklisin:)) seninle de bir gun bulusacagiiz ve ben iple cekiyorum:)

@kelemek eveet haftaya da ESMOD maceramiz, tesekkur ederiim sizin gibi tatlilardan her gun bir kac doz aliyorum da ondan:)

@zep_bilgen evet sekerim cok eglendik ama bir o kadar da yorulduk baya zor ismis yahu bundna boyle makarna iparis ederken daha bi
hisli siparis vericiim:)

@akile sinem mantar yikanmazmis canim kesinlikle, boyle bir firca ya da nemli bezle silerek temizlemek gerekiyormus

@pelininstyle :)) tesekkur ederiim

@fashion designer evet ben kendi adima cook keyifli vakit gecirdim baktim kizlar da pek sendi :)) tesekkurler

@istanbuls finest iyi ki geldiin:)) umarim fotolari d aladin mailden:)

@elbruze :))

@pink freud pinkyciiim iyi ki geldin:))

@gulcekim :))

@safak cook keyifliydi :)

@cansin eksi ahahha suppersi:)

@rebeltakipte tesekkurleer, bi kisim da eve getirdik vallahi:)

@melis sen hele su sinavi bi bitir canimm biz de seni bekliyoruz:)

@nazli yaa makarna makinesi baya eglenceli, IKEAda satiliyormus diye duydum:)guzel sozlerin ciin coook tesekkurler

@fashionozge :)) tesekkurleer

@deniz saatcioglu yupii bence de iyi ki geldin:)

@icimden geldigi gibi :)) eveet ve de cok leziz

@adsiz :)) evet supperdi tesekkurler