21 Mart 2011 Pazartesi

NELER YAPTIK | Styleboomerlar M.A.C Makyaj Sınıfındaa :)

Fotoğraflar: Zeynep Güçlüten


Ders başlasııın:)

Bu sabah bi uyanmışız, bakmışız sonunda blogların açılması kararı gerekli yerlere ulaşmış, hepimiz rahat rahat okumuşuz, yazmışız. Gökten 3 elma düşmüş... Eh artık blogspotun açılması olayı masal gibi bir hal aldı malum! Neyse kızmayı bir süreliğine erteliyor veee sizleri Şubat'taki bir diğer etkinliğimizi MAC Makyaj Sınıfı'mızı okumaya davet ediyoruum:)


İşte biricik Styleboomerlar:)@acarhatun, @duyguyd, @hesionka,@betulkaramannis,@morkelebek,@gulcekim

O günkü hava muhalefeti sebebiyle bir iki eksiğimiz oldu:/ MAC bizim için İstiklal'deki atölyesini ayarlamış, duvarlar birbirinden güzel fotoğraflar, moodboardlarla dolu, raflarda renk renk, palet palet MAC ciciler, önümüzde aynalarımız, MAC kalem ve not defterimiz ve tabii kiiiii face chartlarımız hazırız!


Hepsini ama hepsini istiyorduuk:)


Berk Ersan...Maestro:)

Ultra muhteşem hocamız Berk Ersan:) Kendisi bana Sosyal Medya TV programı için de makyaj yapmıştı, zaten IFWde bir kez backstage'e girmiş herkes ona hayrandır, işini çoooook seviyor. Bize mükemmel ten makyajını, sezonun Pop Classic trendinde olmazsa olmazları, gölgeleme yapmayı anlattı. Hocamız tatlı sert türden:p



Eğitim için Deniz Eslek'in güzel yüzünü model olarak kullandık, kendisi ilk geldiğinde fazlaca uykusuz ve yorgundu, ve haliyle cildi de bunu belli ediyordu, sonunda nasıl ışıl ışıl ve pürüzsüz bir tene kavuştu inanamayacaksınıız:)


Beyaz fare Deniz:)

Berk hocamız en ama en önemli noktanın baz olduğunu belirtti
  • İşe ilk olarak FIX+ ile başladı, bu bir tutucu yani makyaj sabitleyici aslında ama içeriği yeşil çay özleri sayesinde cildi canlandırıyor aynı zamanda, o sebeple makyaj yapılmasa da kullanılabiliyormuş:) Deniz bu ürünle çok ferahladığını söyledi
  • Fakat esas mucizeyi MAC Prep&Prime Brightening Serum ile elde ettik! Bu yeni bir ürünmüş, cildi aydınlatıp canlandırıyor, en önemlisi de yorgunluğu kaldırıyormuş. Üstelik 35/36 oranında leke açıcı özelliği varmış. Bu ürün uygulandıktan sonra ışıldamaya başlayan Deniz'i gözlerimizle gördük, sınıfça 10 puan 10 puan 10 puan verdik:) Ben aldım!
  • Yorgun cildi aydınlatıp, canlandırdıktan sonra sıra tabii ki olmazsa olmazımız "nemlendirici"ye geldi. Yine Prep&Prime serisine başvuruldu vee SPF'li bir nemlendirici seçildi. Prep&Prime nemlendirici cildi nemlendiriken aynı zamanda yatıştırıyormuş da. Hocamız nemlendiriciyi de FIRÇA ile uyguladı ve bunun cilt için bir çeşit masaj da olduğu için iyi olacağını söyledi. Önerilen fırça MAC 187 (en önemli fırçamız buydu!)


Yukarıdaki fotoğraftan da anlaşılacağı üzere FIRÇA çok önemliymiiş:) Parmaklara veda, fırçalara merhaba hanımlar!


Gördüğünüz gibi çok ciddiyiz:)
  • Sırada göz çevresi var! Burada bir çok gün sizi concealer kullanmaktan bile kurtarabilecek kadar göz çevresini canlandıran ve morluklara etki eden bir ürün olarak MAC Fast Response önerildi. 217 no'lu fırça ile kirpik diplerine çok girmeden dıştan içe doğru bir yarım ay şeklinde uygulandı Fast Response, hatta göz altlarında daha da etkin olması için biraz da parmak uçları yardımıyla pıt pıtlandı. Bu ürünü de listeme ekledim:)

Ağzını kapa Boom:)

  • Vee cildimizi kendine getirip güzelce baktıktan sonra sıra fondötene geldii:) Fondöteni seçerken tenimize uygun rengi mutlaka ama mutlaka GERDANımızdan seçmeliymişiz, ne el, ne yüz, ne çene! Fondöten olarak MAC Pro Long Wear fondöten kullandık, fondöteni de SPFli yani güneş koruyuculu seçtik. Hocamız fondöteni de 187 fırça ile sürüp, 217 ile rötuşladı(burun kenarları, şakaklar, dudak çevresi:)) Burada önemli not: yüzümüzde kullandığımız SPFlli ürünlerden en altta hangisi varsa o koruyormuş yüzü. Yani SPF50 nemlendirici üzerine SPF10 fondöten sürsen bile sen güneşten 50 ile korunuyormuşsun! O yüzden alta süreceiniz ürünün koruma faktörü sizin için önemli olmalıymış hanımlaar:)

Acaba bu kızlar ne yapıyor:p

  • Ekstra pürüzsüzlük istiyorsaaak 116 fırça ile MAC Block Powder sürdük, bunu da renk versin diye değil matlık versin diye yaptık. Burada hocamız bize mini bir hile gösterdi, yüzümüzde tam kulaklarımıza yakın bir yerde minik bir çukur varmış, onu bulmamızı istedi(yukarıdaki fotoda arayışımızı görüyorsunuz haha:p) ve pudrayla çıkık elmacık kemikleri görünümü verecek bir hile gösterdi ben artık hep yapıyoruum, süper oluyor:)
  • Hocamızın esas olarak tavsiye ttiği pudra ise MAC Prep&Prime Loose Pudra. Bu pudra silikon içerdiği için hiç birikme yapmıyormuş. Bunu tüm yüze uyguladı.
  • Son olarak baz olayını MAC Finish Concealer ile bitirdiik. Göz altları ve dudak çerçevesine içeriden dışarıya doğru 217 nolu fırça ile uyguladık.

Neon bu yazın hiti

Pop Classic trendinin temel noktaları mükemmel ve pürüzsüz sanki photoshop yapılmış gibi bir ten(buraya kadar anlattıklarımla bunu başardık:), aydınlık göz makyajı ve neon bir ruj.
  • O yüzden sıraa neon rujumuzu seçmeye geldi:) Ben seçimimi pembeden yana yaptım, Deniz ise turuncuyu seçti. Ürün MAC Amplified Lipstick. Burada önemli not: eğer kalıcı/çıkmayan bir ruj kullanıyorsanız dudak kalemi kullanmamalıymışsızın hanımlar


Ruju sürdükten sonra hocamııız Angel Brush denen fırça ile dudak kenarına concealer sürerek temiz ve aydınlık bir görüntü elde ediyor.
  • Sırada gözler var, ilk uygulama Pop Classic olacağı için MAC Bare Study Paint Pot seçildi, bu muhteşemmmm bir far! Bayıldım, ve tabii aldım! Bunu hocamız baz olarak kullandı ve tüm göz kapağına uyguladı.
  • Diğer aşk yaşadığım ürün ise MAC Cream Color Base Luna Frost! Muh-te-şem ♥ Buz pırıltısında aşırı aydınlık ve güzel, çook çok yerde de kullanılabilir, kaş altı, göz, göz çevresi.


  • MAC'in asansörlü göz kalemi Graphblack kullandık, ben o günden beri kullanıyorum, asla akmıyor, dağılmıyor ve kömür karası, çook memnun kaldım:) Rimel olarak daa MAC False Lash kullandık.

Ayna ayna söyle bana nerede o sabahlamış kız?

Daha sonra neon ruju çıkarıp, bu defa nötr dudak rengi ama gölgeli bir makyaj yaptık. Gölge yapmada önemli noktaları öğrendik:) Ve son olaraaaak...



...MAC'in bize kocaman sürprizlerinden ilkini yedik:) Evet yedik çünkü devasa bir ruj pasta geldi önümüze:)) Bayıldıık, afiyetle yedik, bir yandan daaa...



...hepimize verilen yukarıdaki kutuları açıııp cici hediyelerimize kavuştuk! Off her şey çok güzeldi ve çok da eğlenceliydii! Kızlar çok keyifliydi:)



Toplu bir fotoğrafla makyaj sınıfımızı bitirdik:) Daha fazla fotoğraf için Styleboom Facebook fan sayfasına tık tık :)



Bu güzel, keyifli ve eğitici gün için MAC'e ve tüm ekibe, tüm sorularımızı cevaplayıp bize eğitimi verem Berk Ersan'a, beni hiç yalnız bırakmayan Deniz'ime vee kar kış demeden benimle bu güzel günü paylaşmaya gelen biricik Styleboomerlara çook ama çok ama çok teşekkür ederiim:)

17 yorum:

gulcekim dedi ki...

öyle güzel anlatmışsın ki boom okurken duygulandım resmen :) ve eveeeeet herşey çok ama çok çook güzeldi..

Adsız dedi ki...

Merhaba;
uzun bir süredir blogunuzu severek takip ediyorum.Sizden ricam çıkık elmacık kemikleri için allığı nasıl sürmemiz gerektiğini bizimle paylaşırmısınız?Teşekkürler

Junon dedi ki...

notlarımı aldım ilk fırsatta MAC'teyim...

morkebelek dedi ki...

boomcum sayende o gün çok eğlendim ve çok öğrendim!
makyaj teknikleri hakkında aslında pek bişey bilmiyomuşum faydalı bi eğitim oldu benim için asıl ben sana ve MAC ekibine çook teşekkür ederim:) <3

Adsız dedi ki...

yine çok güzel bir etkinlik olmuş boomcum :) tam bir makyaj dersi oldu biz katılamayanlara da :) ellerine sağlık :)

Ceren dedi ki...

Boooom ne kadar faydalı bir post olmuş bu! Bir sürü numara öğrendim, şimdi işi gücü bırakıp koşa koşa MACe gidicem valla, hazır Wonderwoman da çıkmışken =) Süper olmuş cidden bayıldım!

Nil dedi ki...

Ayyy biri de beni böyle boyasa her gün keşke, ne güzel taktikler bunlar böyle çok yaşa Boom! :)

Melis dedi ki...

Harika bir etkinlik ve süper bir post olmuş. Gerek senin anlatımın gerek fotoğralar süper! Ellerine sağlık Boom :)

Yaa Deniz Eslek'e bayılıyorum. Yüzünün hastasıyım! Maşallah diyelim ki nazar değmesin! Hem ona hem de sana Boom :)

Orda olmak çok isterdim :( (İstanbul'da oturanları kıskanıyorum :p)

bitte dedi ki...

çok güzel bir makyaj olmuş Deniz'in makyajı.. ne kadar aydınlık ve doğal duruyor. boomcum banada sen öğret şu çıkık elmacık kemiği taktiğini çünkü yüzüm yuvarlak benim yahuu :D

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Ne güzel hem eğlenmiş hem de bilgilenmişsiniz.Keşke bende orda olabilenlerden olsaydım:-) Ama şu resimlerle anlatımın ve paylaşımın orda olmuş kadar eyledi beni de.Çok tşk.ler Boomcum.

FulyaŞirin dedi ki...

ama ama çok özendimmmm,hatta kıskandım da birazcııkkkkk :)

twitwitchh dedi ki...

Ben de istiyorummm!!!:)

fashiONözge dedi ki...

boom,bayıldııımmmm,o kadar yararlı olmuşki bu post.bir sürü yeni taktik+ürün öğrendim:))hepsini deneyesim var:)
ben de eğitim +okuduklarımdan+gördüklerimden kalan taktikleri yazmıştım.bak bakalım müsait olursan beğenecek misin:))
http://fashionozge.blogspot.com/2011/02/makyaj.html

*STYLEBOOM* dedi ki...

@gulcekim katildigin icin ben tesekkur ederiim:)

@adsiz takibin icin tesekkur ederiim. tam da nalatmasi cok zooor. yuzun iki yaninda tam kulaklara yakin elmacikkemikleri hizasinda birer cukur varmis, o cukuru buluyorsun ve isaret parmagini o cukurdan dudak kenarini hedefleyecek sekilde duz bir cizgi halinde koyuyorsun sonra da orta buyuklukte bir fircayla teninden 1-2 ton koyu toz olmayan blok pudrayla oraya hafif bir hat ciziyorsun. onden bakinca sanki oarada bir golge var ve senn elmacik kemiklerin dha cikik gibi duruyor.

@junon yaa secmesi cok zor junconcum ama iste bazilarina ben baya bayilip aldim.

@ceren tesekkurleer wonderwoman cok gzuel!

@nilcim sen de deniz gibi konustun, cikista hocaya ben sizi alayim o halde en iyisi dedi:))

@melis tesekkurler melisom siz katilamadiginiz icin elimden geldigince guzel anlatmaya calistim yine de uygulamada gormek daha farkli tabii makyaji, deniz evet tu tu tuuu 41 kere

@bitte sekerim bak hemen bir kac yorum yukarida yazdim. bu akyajin ozelligi buydu yai aydinlik bir ifade saglamak o yuzden bazda onaca asama var:) ama olmus degil mii:)

@papis style ben de keske herkesleri agirlayabilseydim ama elimden geldiignce anlatmaya calistim napalim:)

@fulya sirin kiskandiracak etkinliklerim vardir:))

@gbk :)) belki bir daha olur

@fashionozge aa hemmen goz atalim:)

Today I am the stylist dedi ki...

heeyy cok guzel gecmıse benzıyor..kıskandım..keske gelemeyenler onceden haber verseydı de yedek lısteden olarak gelseydım :( ayrıca su kulagın orda kı elmacık kemıgı ıle ılgılı tuyoyu merak ettım :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@today i'm the stylist evet gelemeyen 2 kisi o sabah belli oldu maalesef. tuyoyu da hemen yukarida yorumda soralar oldu orada yazdim seker:)

Adsız dedi ki...

Bende isterem elma yanaklardan bende isterem kiraz dudaklardan... Aslında ben yüztipine göre hatta direk bana yakışabilecek makyaj tipini merek ediyorum heralde insan kendine makyaj yapa yapa alışır ama ben beceriksizim kalem bile çekemiyorum bi bakmışım ki kalem olmuş far derken ben böle geldim ve böle de gidiyorum