1 Mart 2011 Salı

ÖZGÜR OLANLARA GELSİN!

Söylenecek fazla bir şey yok!

Bugün yarın artık yokuz, bugun blogspot.com uzantılı bloglara giremeyen binler var yarın tüm Türkiye olacak.

Sizi hem BLOGUMA DOKUNMA facebook grubuna üye olmaya hem de bu sansürü isteyen ve sağlayan Digitürk'ü protesto etmeye çağırıyorum. Bu Cumartesi sabah 10:00da ben üyeliğimi iptal ettiriyor ve benim paramla bana sansür uygulayamazsın diyorum.

http://www.facebook.com/blogumadokunma

Erisim icin simdilik Erişim için DNS'leri 156.154.70.22 - 156.154.71.22 ayarlarına getirmek çözüm gibi duruyor ama geçici ve içi boş bir çözüm. Bir gün gelecek sorgusuz sualsiz evinize de girilecek belki, cevap verme hakkı tanınmadan kapatılacak, hapsedileceğiz.

16 yorum:

gulcekim dedi ki...

boom tivitırdan da yazdım sanırım görmedim blogspot kapatılsada başka bir şekilde devam etmiycek misin? herşey bitti mi yani? :(

zeliss dedi ki...

ya mantıklı, elle tutulur hiç bir haklı sebep göremiyorum...Boom hakikaten söylenecek pek bir şey yok. Düşünüyordum da bugün girebildiğim için kendimi şanslı mı hissetmeliyim ? Trajikomik ??

*STYLEBOOM* dedi ki...

@gulcekim etsem bile bu cozum mu bu yasagin gelme sebebi kacak mac yayini yapan bloglar onlar da benim gibi wordpresse tasinacak e orasi da kapatilacak kac kac nereye kadar. ayrica blogger cok kolay bir cogumuz teknik olarak bir web sitesi nasil cevrilir bilmiyoruz ki? zaman alacak bir cok blog beceremeyecek bunu vs. cok uzgunum ama cok

@zeliss aynen canim karar tum internet servis saglayicilara ulasmis TTNETle baglanabilenler vardi simdi TTNET de yarin itibariyle kapatmak zorunda cunku mecburlar

haşirigagi dedi ki...

Sapla samanı yine birbirine karıştırıyorlar niye şaşırmadım :( Ama artık çok oluyorlar bende bu pretostoda sonuna kadar varım ve üyeliklerimi derhal iptal ettiriyorum..

Unknown dedi ki...

Digitürk'ün haklarını koruma adına aldırdığı bu karar, kesinlikle haklı görülemez. Kurum, kendi hakkını savunurken, başkalarının iletişim özgürlüğüne set kuruyor. Her fırsatta kendinden iletişim platformu diye söz eden bir marka, ama bunun aksi olduğunu kanıtlıyor. Alınan kararı, yasakçı bir zihniyetin hezeyanları olarak görüyorum. 3 küsur yıldır blog yazarıyım, istesem çoktan kendi adresimi alırdım, oysaki özgür ve amatör bir ruhu yansıttığı için blogspot uzantısında devam ettim yazarlığıma. Bu olay, hiçbir bloggerı yıldırmamalı. İletişim hakkımız elimizden alınamaz!

! POSH BUTİK ! dedi ki...

Çok üzgünüm Boom Çok üzgünüm:(( kendi blogumun kapatılacak olmasına hiç üzülmüyorum inan! Severek keyifle takip ettiğim siz değerli blogger arkadaşlarımın sayfalarının kapatılacak olması beni daha çok üzüyor!!!! Ben blog okumadan geçen bir gün düşünemiyorum:(( bir kaç kendini bilmez yüzünden tüm blogların kapatılması neden!!! çok yazık çook! Digitürk kullanmadığım için kendimi kutluyorum! En yakın zamanda da turkcell hattımı da iptal ettirmeyi düşünüyorum! Bir daha görüşemezsek elveda:(( ama sen bence mutlaka yazmalısın bir yerlerde kaçmak çözüm değil diyorsun çok iyi anlıyorum ama senin gibi bir blogger yazmayı bırakmamalı nolur bir daha düşün:(

bitte dedi ki...

çok üzüldüm boom ya ne diyeceğimi bilemedim gerçekten yazıp yazıp sildim :( büyük bir boşluk olacak

SeLeN dedi ki...

yapabileceğimiz bişiler yok mu ama? tamamen haksızlık ayıp bişey bu... dediğin gibi başka bi forma geçmek çözüm değil ki...

Unknown dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3qHXVoRUHlc

bloglarımıza dokunmasınlar :(

Kürksever dedi ki...

DNS olarak Google'ın 8.8.8.8'ini kullanıyordum ve o şekilde bile bloglara erişemiyordum. 156.154'le başlayan DNS'lerle değiştirmenin bir sonuç vereceğini sanmıyordum, ama işe yaradı! Çok ilginç!

Tüm dünyada özellikle 11 Eylül'den sonra terör bahanesiyle özel hayatın mahremiyetine yönelik ciddi sınırlama ve saldırılar yaşanıyor. Birkaç ay önce ABD'de, Pakistan asıllı ama Amerikan vatandaşı bir üniversite öğrencisi, arabasının altında garip bir cihaz buluyor ve araştırınca bunun FBI tarafından yerleştirilen bir GPS takip cihazı olduğunu keşfediyor. Derken siyah takım elbiseli FBI görevlileri gelip "O GPS cihazı bize aittir, onu bize vereceksin" diye elinden zorla alıyorlar. Tabii böyle bir izleme ve takibe izin veren hiçbir mahkeme kararı yok ortada.

Avrupa ülkelerinde de bu yönde endişe verici gelişmeler yaşanıyor. ABD'de Avrupa'da durum böyle olunca, bizim gibi demokrasi ve hukuk devleti standartları daha düşük ülkeler de onları izliyor maalesef...

ÇİĞDEM SİNOĞLU dedi ki...

bu nasıl bir saçmalık bizim blog takip etmemiz sizlerin bizi bilgilendirmesi engellenemez! gerçekten yarın bugün evimize girip bizide alıp götürecekler! demokratik bir ülkede yaşadığımızı sanıyordum. çok kızgınım bende cumartesi itibariyle hattımı kapattırıcam!

Melis dedi ki...

Her sabah keyifle açtığım blogunu bu sabah ''acaba kapandı mı?'' korkusuyla açtım. Boom blogum yok ama sizler varsınız! Sizler bizim 2. ailemizsiniz! Özellikle de sen Boom. Her sabah maillerime bakmadan seni açıyorum. Seni benden ayıracak olan o Digitürk'ü aradık ve üyeliğimizin iptal olmasını istedik! Boş durmadım anneannemlerin, babaannemlerin, teyzemlerin, dayımların ve halamlarında Digitürk üyeliklerini iptal etmeleri için arattırdım! Böyle bir haksızlığa onlarda tepkisiz kalmadılar. Sizlerin blog yazma, bizim ise blog okuma hakkımızı hiç kimse elimizden alamaz!

nuray kıvan dedi ki...

inanamıyorum aklım almıyor ne kadar sacma bir iş ! her sabah gazete okumaktan bile once yaptıgım sey styleboom u ve bikaç sevdigim blogu okumakken,ve biz okuyucular içn bile bu kadar boşluk hissedilecek durumken sizin için nasıl bi sinir durum tahmin bile edemiyorum boom!

bebe dedi ki...

boom bloglar açılıyor, nasıl oldu yahu..

makeupfile dedi ki...

Boomcuumm blog açılıyooorrr:) ama o kırmızı yazıları tekrar görücem diye hala korku dolu ve tedirginim:S

Didem dedi ki...

hala türkiyenin bu sansur kafalrında olması çok üzücü ve sinir bozucu gerçekten insan nerede yaşıyorum diye soruyor kendine umarım kısa sürede akıllanırlar..
follow my blog too:
http://kucukplastikcicekler.blogspot.com/