17 Şubat 2012 Cuma

GEZi | Londra'dan Sevgileer :)


Herkeseeee ılık ve inanmayacaksınız ama güneşli Londra'dan merhaba:)) Dün geldim, yukarıda evin penceresinden bir görüntüüü ♥ Haliyle London Fashion Week de var, bugün Bora Aksu defilesine gidecektim ama sanırım onun yerine şehri gezmeye başlayacağım, her şey moda değil di mi amaa, hadi bana gaz verin, aferin Boom ne öyle hep defile mi olurmuş diyin:) Vicdanım rahatlasın hihi. Pazartesi Burberry defilesine gidiyorum, şapşahane bir Özlem Ahıakın elbise giyeceğim:) Umuyorum pek çok defileye de gireceğim, şehri gezmekten, müzeler ve alışverişlerden haa bir de post doc için görüşmeye gideceğim okullardan pert olmazsam Fashiolista partisinden bildireceğim, İstanbul'dakini kaçırmıştım bari Londra'dakinin tadını çıkarayım. Burada beğendiklerimi ve aldıklarımı hep etiqadd'leyeceğim, oradan görebilirsiniz:) Twitter'dan sık sık bildiriyor olurum:) Şimdilik bana müsaade: London is calling!

Hi everybody from warm and believe it or not but "sunny" London:)) I arrived yesterday and here is my window sight at home ♥ Well there is London Fashion Week in the city, I was planning to go to Bora Aksu show but instead guess I'll start wandering the city, hey let's motivate me please, not everything's fashion right?  On Monday I'll be attending Burberry Prorsum show and I will wear a lovely Özlem Ahıakın dress. Hope to see lots of shows but I got things to do, see the city, visit the museums, make some post doc research, and if I may find some energy call from Fashiolista party:) I will etiqadd the things I buy and like in here:) And of course I'll share all from Twitter. Now please London's calling!

28 yorum:

NlyStyle dedi ki...

boomcum ne güzel bir seyahat olacak...tadını çıkar ye iç bolbol gez ve güzel defileleri kaçırma bize bol bol postlar hazırla...sevgiler...

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Ooohh tadını çıkar Boom. Benim için de gez Londrayı. öğrencilik yıllarımı anımsadım yine. aaahhh Londra, ahh Oxford, ahhh England. Selam söyle London'ın her bir köeşciğine:-PP

fn_kn dedi ki...

OOOFFFF ya hayllerinin bir bir gerçekleşiyor olması nasıl bir duygudur acaba :)

nihan dedi ki...

merakla bekliyoruz )))

Adsız dedi ki...

kimbilir bir davetiye koparabilmek için neler yapmışsındır. atma artık hepimiz biliyoruz kendini bir organizasyona davet ettirmek için ne taklalar attığını, sonra da orada kendini ev sahibi gibi gösterdiğini. ayrıca kaç zamandır söyleyeceğim söyleyeceğim susuyorum. hayatımda etiqadd kadar yabancı dil özentisi ve iğrenç bir isim duymadım. sen tam bir epic fail'sin bu hayatta. git de önce konuşmayı öğren salak! ayrıca belki de bora aksu defilesine giremediğin için şehri geziyorsundur?

*STYLEBOOM* dedi ki...

heyy herkese cok tesekkurler:) keske zaman, is guc hep elverse hep gezsek:)

@adsiz biraz sakinles yahu, bi sakin ol, bu ne ofke:) bi masaj yaptir, biraz yuruyus yap ya da bikac takla at istersen belki iyi gelir.
adsizin arkasina siginmaz ve mail atarsan sana bora aksu davetiyemi gonderirim, biraz icin rahat eder belki. Koskoca Burbery'yi
parmagimda oynatabildigime sevindim, demek ki taklayi parendeye cevirebilirsem bir gun belki bas tasarimcisi da yaparlar beni:) oyle taklaydi parendeydi oluyosa.
etiqadd'le ilgili olarak da kac zamandir soyleyeceksen ne diye susuyorsun, etiqadd'in sayfasi var twitteri var, uygulama benim degil, sirket benim degil, ismi ben koymadim bana ne:)
iki odullu muhendis olusturmus ismi de boyle uygun gormus, kendilerine yazabilir, hakaretlerini de onlara edebilirsin. tabii kurumsal olarak patentlenmis bi isim, kendilerine hakaret ettiriler mi bilmem:)
bu durumda galiba salak sen oldun tüh!

pubthipu dedi ki...

ya 5 yaşındaki yeğenim bile 'barbie.com' da oyun oynarken nereye tıklaması gerektiğini biliyor, keşke 'adsız' şahıs da sağa sola 'epic fail' diye salyalar akıtacağına kadar bi tıkla öğrenseydi...
yazılarını , yorumlarını, haberleri veriş tarzını, fotoğraf çekimlerini, modaya ve tasarıma bakış şeklini seviyorum; bi yanım bi moda dergisi falan çıkarmanı isterken bi yanım canavar gibi akademisyenliğe devam etmeni diliyor...ve sende ikisini birden yapabilecek güç, akıl, beceri, yetenek vs var...londra da bol şans:)

Modagrafya dedi ki...

Ne okulu ne postdoc'u nasıl ya? Gidiyor musun yani? Bırakıyor musun bizleri?

Adsız dedi ki...

Epic fail acaba neyin ozentisi oluyor ?

Selma

Adsız dedi ki...

kaç zamandır söyleyeceğim söyleyeceğim susuyorum:))) hayatımda hiç bu kadar yabancı dil özentisi bir durum görmedim. Satırlarını Türkçe yaz sonra da araya epic fail de iyi mi. Hay allah ne kadar ironik bir durum olmuş öyle.

rebeltakipte dedi ki...

Londra'dasın demek ne güzel,merakla orada ki gözlemlerini bekliyorum :))

Sinemis dedi ki...

Biz toplum olarak gerçekten eleştirmeyi bilmiyoruz yahu :)Zaten bu kadar eleştirenimizin de etiqadd olsun efendime söyliyim blogun olsun her şeyi takip ediyor olması da ayrıca enteresan. Çok uzakta aramamak lazım bu tipleri, bence okuyucularında asla arama yakın çevrene bak boom :)
Elbette ben de eleştrimi yapacağım. Bora Aksu defilesine gitmemende daha geçerli bir sebep isterdim kendi adıma, yani atıyorum gezmek için değil de okul için gibi. Neticede orda bir Türk tasarımcı izlemek ifw de izlemeye eminim benzemez oralara kadar gitmişken, o defileye de git, bizi haberdar et, göğsümüzü kabart isterdim. Ancak yanlış anlaşılmak istemem bu tamamen benim düşüncem :)
Sevgiler.

What's Next dedi ki...

ne kadar güzel! kıskanma demeyelim de çok imrendim şu an sana.. tadını çıkart :)

Adsız dedi ki...

Yalniz etiqadd denilen sey hakikaten kotu, madem senin degil neden destekliyorsun ki? Videosu meb reklamlari gibi, app amator pek odullu gibi gelmedi muhendisleri bana?


Beepo

armağan dedi ki...

öncelikle londra'da pek çok defile izleyecek olman harika umarım istediğin tadı alırsın ancak sinemis hanım'a katılmamak elde değil. sen kalk taa oralara git ancak bir türk tasarımcının defilesine sadece şehri gezmek istediğin için katılma. belki bu yoruma kızacaksın hatta sanane be diyeceksin :) ama söylemeden edemeyeceğim bana bu çok garip ve birazda komik geldi. sevgiyle kal ve çook kolay gelsin.

*STYLEBOOM* dedi ki...

herkese tesekkurleer

@sinemis @armagan hanimlar size hak vermiyor degilim benim de icimd ekalmadi degil amaa sonucta burada kalacagim gun sayisi ve programimi da ben biliyorum:) haftaya londraya bile uzak olan okulara gidecegim icin gorulmesi gereken yerleri gormeyi oncelikli tercih etmem cok da komik gelmedi bana, keske secmek durumunda kalmasaydim tabii o ayri:)

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Burberry defilesine Ebru Şallı'da geliyormuş Boom:))

Melis dedi ki...

Gez dolaş Boom, boşver defileleri :))

jale dedi ki...

adsızın tepkisi biraz ağır oldu ama bir düşün bakalım ne kadar bu kadar ağır tepkiler geliyor sana, neden başka bloggera değil? en basiti video yaptırıyorsun, biz safça moda haftasını seyredeceğiz diye videoyu açıyoruz uzun bir süre senin ayağını görmek zorunda kalıyoruz. bir megalo açılış koymuşsun ki. senin ayağını görmek zorunda mıyız? belli ki her bloggerı kendine rakip görüyorsun ve onlardan üste çıkmak için abartılı yazılar videolar ama maalesef senden başka popüler bloglar da var, video hazırlatmasalar da, vs defilesini uzun uzun uzun uzun yazmasalar da, günde yirmi bin kampanya düzenlemeseler de, onları da okumaya devam edeceğiz, bazılarını belki senden daha çok seveceğiz bunu kabul et artık.
insanlar bloggerları neden dergicilerden daha çok sevdi. şımarık ve havalı görünmedikleri için, içlerinden biri olduklarından dolayı sevdi. halktan gelip kendilerini moda dünyasında kabul ettirdikleri için sevdi. sen halktan geldin styleboom. belirli ailelerden gelmiş, ödtü öncesi belirli okullarda okumuş, doğuştan aile sayesinde belli bir sınıfa girmiş biri değilsin, ne kadar üst sınıf görünmeye çalışsan da bir halk kızısın. zaten öyle de kalmalısın, okuyucuların halktan çünkü. kendileri gibi gördüler seni o yüzden okudular.

Peri dedi ki...

Sanirim Oxford ve Cambridge'e de yolun dusecek:) Fazlasiyla sansa ihtiyacin olacak; lisans, yuksek lisans ve doktorasini bu okullarda yapan biri olarak soyluyorum;) Sevgiler

*STYLEBOOM* dedi ki...

@jale kuzum siz uctunuz mu? en basitinden benim cok yakin arkadasim bir bloggera da geliyor merak etmeyin ama yayinlamamayi seciyor, hakli da, diyor ki ben o kadar ugrasiyorum milletin bana hakaret ederek kendini tatmin etmesine musaade edemem. ben yayinliyorum da ondan. adsizin yazdginda elestiri namina bir sye yoktu, bir sekilde saydirmak istemis saydirmis. videoya gelince bakiniz ne yaziyor videolari televidyon yapti, ben sinema televizyon mu okudum da video yapabileyim:) hersey ne kolay sizler icin! jenerigi muzigi herseyi onlar ayarlamis, ki bence de benim bastaki kismim cok uzun, beni bile sıktı dedim kisaltalim 1 gunden fazla surer editlenmesi dediler, eh ileri sar diye bi tus var cok sukur ben sahsen sariyorum hemen:) benim ve blogger arkadaslarim arasinda boyle bahsettigin gibi acayip bi iliski yok ben cocuk degilim, cocukca atismalarla ya da kapismalarla kaybedecek vaktim yok cunku "vakit" ve saglik hersyeden onemli bilirim. sizin bu abarti dediginiz seyi hem styleboom okuyanlar icin gızel bisi olsun hem benim icin guzel bisi olsun diye yaptim ve burada bir 10 dk.lik videoyu hazirlamak icin IFW boyunca 3 kisi yemek arasi bile vermeden calistik, 1 video artistin 10 dakikalik bi videoyu hazirlamasi icin kac gunu heba ettigini biliyor musun? birazcik emege saygi gosterseniz ne olur, icerige baksaniza msela:) benden bask populer bloglarin olmasi benim icin "maalesef" bir durum degil benim amacin zaten bloggerligin meslek olarak alinmasi artik Turkiyede, o yuzden ne kadar cok ve gucluyuz o kadar iyi bence. burada blogda ayan beyan yazmadim ama IFW daha IFD iken ben tek basima IFW komitesine bloglar basin olarak akredite edilmeli diye proje yapip sundum, yaa, daha o zaman "blog" ne demek onu anlatmakla basladim ise. bana ne ki, ben zaten giriyorum demedim. bu blogda bugune kadar kac blogger konuk oldu, bana yazan her bloggerin bloguna ben kac kez konuk olmusum lutfen:) kucuk hesaplar bunlar. diger bloglari da okumaya devam edin tabii hatta cok okuyun bence de. benim nereden geldigimi nereden biliyorsun ki, annemin babamı soyumu spoumu? benim kim oldugumu nasil buyudugumu? bu "halk cocugu" kliseden ibaret benim nazarimda. ben kolej mezunuyum ama ODTUyu kazanmak icin 2 sene deli dana gibi calistim, her zaman sosyal adalete inandim, ben ust sinif gornmeye mi calisiyorum? hah:) benim icin sinif ayrimi diye bir ucuzluk yok herseyden once hayatta. cok garipsiniz cok! ben neysem oyum, blog benim hayat benim, iyisi beniim kotusu benim:) bu blogu okuyanlar da bu blogda okuyacak, takip edecek onlari keyiflendirecek seyler bulduklari icin okuyorlar bence:)

jale dedi ki...

seninle tanışmadığımız için hakkında bilgi bilemem, adsızın yorumunun ağır olduğunu yazmıştım. adsızı haklı bulmadım, adsız hakaret etti ve bence çok yanlış bir davranıştı. kolejde okumuş olabilirsin ama o okullarda sadece cemiyet çocukları okumuyor, daha az kazanan ailelerde zorluklarla çocuk okutuyor. eğer sen de cemiyetteysen yine bizden ol. benim sana ve diğer bloggerların kişiliğine diyecek bir sözüm yok, sizi yüz yüze tanımıyorum. ama izlenimler var. bu izlenimler benim değil başka birçok kişinin. kimisi adsız gibi anlayamadığım bir sebeple çok sert bir yorum atarak gösteriyor, bazıları kıskanıyor da olabilir. blogger kimliğiyle ilgili bir durum. blogger değilim ama çok blog okurum. sizi yıllar önce okumaya başladım, her ay dergi beklemektense bloglardan günlük haber almayı çok sevdim. ama blogger bir internet yıldızı gibi mi olmalı?
seni kastetmiyorum bazı bloggerlarda gördüm, üst sınıf gibi görünme çabası. sende daha az gördüm kiminde daha çok gördüm, oysa bu ülkede 700 milyon maaşa çalışan bile var. bir kız tanıyorum felsefe bitirdi, o bölümle iş bulmak zor bir poliklinikte 750 tl maaşa sekreter oldu. böyle bir ülkedeyiz. istiyorum ki bir blogger gelsin, semt pazrından bunu aldım semt pazarınada şık giyinilebiliyor desin. bir blogger gelsin louis vuitton alacak param yok desin açık açık, kimse de onu küçümsemesin. bunu sizler sağlayabilirsiniz. tekstil cennet ülkemizde ucuza iyi kıyafet bulunabiliyor.
sizi dergicilerden daha çok sevdik çünkü çok sevdiğim birkaç editör hariç halktan kopuk kişiler var dergilerde. yazılardan belli. bloglar daha samimi yazıyor. bu çizgi korunmalı, ben buna inanıyorum. deminki yorumda biraz ağır yazdıysam kusura bakma, ben tanımadığım kişilere ağır yazmamalıyım, ama bazı şeyleri ifade etmeliyim şimdi daha iyi bir şekilde ifade edebildiğime inanıyorum.

*STYLEBOOM* dedi ki...

@papis style vete geldi geldi guzel bir de secm yapmisti:)

@melis:)) tesekkurler cicimm

@peri cambridge degil de evt oxforda ugramayi dusunuyorum orada bir hocam var. valla cok tebrklerç benimki tabii post doc icin bi on arastirma sadece zaten ben isleri yoluna koyup 1-2 seneye gidene kadar kim ölee kim kala:) bakalim bol sans bana

*STYLEBOOM* dedi ki...

@pubthipu ck ama coook tesekkur ederim :)

@modagrafya yok yok henuz gitmek planim yok ama gelmisken bir bakayiim ziyaretler yapayim dedim:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@jale hah o zaman sahane! ayni dili konusuyoruz zaten, ben iki kurusluk kiyafetlerle moda blogu mu olurmus diyenlere inat burada stil postlarimda hem de cok ekonomik seceneklerle yien guzel yine hos giyinebilecegini insanin soyluyorum. pek cok seyi karsilanabilir mrkalardan seciyorum mesela. pazara bile gerek yok bir cok marka cok ekonomik artik. ama bir chanel canta koydum gecenlerde kac yillik cantam bir kez bile knuk olmamis bloga herkes bayildi lukse basladin Boom vs diye oysa hayir bence sık ve stil sahibi olmak icin sart degil,o yuzden koymamisim, ve evet TR boyle bir ulke de degl henuz. ha bir arzu nesnedisir ok belki yemez icmez biriktirir alir insan ona da OK ama sık olmanin sarti degildir. bence TRdeki pek cok stil blogu da yurtdisi muadillerine gore boyle yapiyor ama zaten, tamamen designer giyenler cok nadir, ama onlarin da normal hali oysa neden blog yaziyorum diye degistirsin elestiremem. o bakimdan bence ilham oluyoruz diye dusunuyorum cunku cok sık olmak icin illa designer giymek gerek diye bir iddiasi yok bence cogu Turk stil blogunun. bir internet yildizi olmak ise aslinda cok da buyutulecek bir sey degil, su laptop kapanir yildizligin orada biter:) TV gibi degil sonucta. ama her alanda oldugu gibi bunda da one cikanlar, ilkleri baslatanlar olacaktir, onlara da birer tebrik.

wish dedi ki...

Koyduğun fotoya bayıldım. Bence Londra'nın fazlasıyla ruhunu yansıtıyor...

sevilay dedi ki...

yorumlar ilginç, bir blogda birşey okudum, siz pijama partisini herkese bir mesaj vermek için düzenlemişsiniz. "biz bu kadarız, aramıza ve piyasaya başka hiç bir bloggerı sokmayacağız" diye bir mesajmış bu doğru mu? orada topu topu 10 15 blogger vardı. aranıza almak istemeyebilirsiniz ama piyasaya sokmamak mümkün değil her gün yüzlerce yeni blog açılıyor.
aslında senden beklemem böyle bir tavır, eminim öyle bir şeyi sen dememişsindir. ama senden beklemem. diğer bazı kişileri bilmiyorum.

*STYLEBOOM* dedi ki...

@wish evet tamtamina kafadaki Londra degil mi ama sonradan fena gunes acti gunluk guneslikti:)

@sevilay biliyorsun pijama partisi benim dzenledigim bir sye degildi, ki max 1 saat kalabildim ancak o gun de, ama duzenleyen 2 arkadasimin da cok naif cok tatli oldugunu biliyorum, boyle bir seyin konusulmasina ihtimal bile vermiyorum acikcasi. ayrica her ne kadar duzenleyenler 2 blogger olsa da sonradan gorduk ki aslinda bir marka etkinligi idi, ve sadece moda bloglari yoktu, Pucca , Frenchos yani kisisel bloglar da vardi, bazi internet platformlari da vardi. tabii bizim tayfa twitterda biraz daha fazla paylasmistir:) kisacasi marka bir isin basindaysa ustn olan odur ve onun talepleri agir basar, onlarin da secme kriterleri nedir ne degildir bilmiyorum. ve dedigin cok dogru, oyle birf engelleme mumkun olamaz ki, boyle bir sansuru ya da engellemeyi yapacak gucte de daha da onemlisi kafada da kimse yok bence bloglar icinde:) bunlar bence dedikodu.