15 Şubat 2012 Çarşamba

IFW | Gamze Saraçoğlu Defilesi Nasıl Hazırlandı, Neler Yaşandı


Bu yıl katılmak için fırsat bulabildiğim defilelerin A'dan Z'ye her anını size yaşatmak üzere videocuklar hazırladım sevgili Styleboomerlar: Bana verdikleri inanılmaz destek için ve moda hengamesinde yaşamlarını sürdürebildikleri için TELEVİDYON ekibine kocaman kocamaaan teşekkürler:) Hadi videoya tıklayıp IFW ilk güne Gamze Saraçoğlu ile açılış defilesine geri dönelim:)

IFW açılış defilesini GAMZE SARAÇOĞLU, "Kuzey Yamacı" ismini verdiği Sonbahar/Kış 2012 koleksiyonu ile yaptı. Açılışa yaraşır özel, şık, özenli, ve çok organize bir defile oldu. Defileyi açan petrol yeşili elbisede tam da provalarda yaşanan sıkıntı sebebiyle biraz problem oldu, açılışı o elbisenin yapıyor olması ve Selma Ergeç'in temadan bağımsız gülümsemesi talihsizdi, onun haricinde Saraçoğlu'un en iyi fittingini gördük. Koleksiyon ilhamını dünyanın en ünlü kadın dağcısı Wanda Rutkiewicz’den almış. Saraçoğlu'nun meşhur akışkan ipek ve şifonları,(yüksek kalitede yapay) kürk, deri ve yünlü kalın kumaşlarla kombinlenmiş, Wanda'nın hem sert hem yumuşak yüzüne gönderme yapmış. Özellikle kürk eklentiler içine gömülü bronz ve altın düğmeler, eliptik pencereler ve renk kombinasyonu çok güzeldi. Koleksiyonun temel renkleri bir dağın zirvesine yolculuk boyunca görebileceğimiz renklerdi haki, taba, bordo, lacivert, gri, ekru, uçuk mavi ve kahve tonları sonda beyazlarla buluşuyordu. Tüm herşey TELEVİDYON ile birlikte hazırladığımız videoda sizi bekliyor:)

Istanbul Fashion Week bitti ve elbette her zaman olduğu gibi yine hem İstanbul'a renk kattı, hem hala daha yolun çok başında olduğumuzu ve daha uzun vadeli, hataların tekrarlanmadığı stratejik planlar yapılması gerektiğini gösterdi. Açıkçası bu yıl artık organizasyon hakkında yazmayacağım, çünkü her IFW sonrası yazdığım "Ardından..." postlarında değişen pek bir şey yok. Bu yıl hem öne çıkan tasarımcı hem marka defilesi az olduğundan Atıl Kutoğlu haricinde anormal izdihamlar ve kalabalıklar yoktu ve hafif sıyrıklarla atlatıldı diyebiliriz. Biz "moda" konuşalım.

Istanbul Fashion Week has ended and this year I prepared some mini videos for you which will take you inside the tents, the backstage, the catwalk reherseals and many more. First of all I would like to thank TELEVIDYON team for their amazing support and effort for making of these videos in a crazy jungle of fashion.

IFW has opened with Gamze Saracoglu's AW 2012/13 collection named "North Fall" which is inspired from the life story of famous female climber Wanda Rutkiewicz. Saracoglu's namesake silks and chiffons are combined delicately with fur, leather and wool fabrics referring to both soft and the tough face of Wanda. The collection was gorgeous overall, the color palette is like a journey from the bottom through the top of a mountain with khaki, burgundy, brown, navy, gray, ice blue hues ending with harsh whites.


23 yorum:

esnz dedi ki...

videoyu neden izleyemiyorum bir boom olarak üzüldüm:(

Adsız dedi ki...

sevgili Boom, yine farkını ortaya koymuşsun.ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Boom eline sağlık harika bi çalışma olmuş,ne kadar özenle hazırlandığı ve senin çok severek bilerek yaptığın bize doğrudan yansıyor..sadece açılışta sema ergeçin elbisesine ne olduğunu anlayamadım ya da bilemedim göremedim...ama herşeyiyle harika bi çalışma çıkartmışsınız ben çok beğendim :))

Briss dedi ki...

Ne diyebilirim, gidemediğime üzülüyordum sayende yerinde izlemiş kadar oldum. Bu işi gerçekten hakkıyla yapıyorsun..Alkış :)

sismana dedi ki...

Selma Ergeç VS defilesinde yuruyor gibiydi, ozellikle defilenin sonundaki gulumsemesi arkasindan bir de havada kalp yapip opucuk gonderecek beklentisi olusturdu bende..Baska bir blogda fotograflarda fitting felaketi olarak gormustum (patlamis dikisler, potluklar vb) ama atmosfer, hikaye ile butunluk, makyaj acısından cok ozenilmis ve basarilmis gorunuyor. Arzu nesnesi ifadesi iddiali olabilir ama videodaki 5. elbise sahip olmalıyım motivasyonumu tetiklemedi değil :)

logusaserbeti dedi ki...

işte senin farkın bu booomm ıphonlarla çekilmiş sıradan resimlerin yanında senin röportajın ve tabiki defili arkası ve defile nefes kesici süperrrsinnn booommm

derya dedi ki...

Video açılmıyor ya =(

nihan dedi ki...

IFW ile ilgili en harika post seninki olmuş emeğine için teşekkür ederiz. Gamze Saraçoğlununda ne kadar içten ve bizden biri olduğunu gördük ama keşke Selma Ergeç için ısrarcı olmasaymış....

Zülal Ateş dedi ki...

yeniledim falan ama ben de videoyu acamayanlardanım :(

Melis dedi ki...

Heeey seni çok özledim Boom! Her zamanki gibi çok tatlısın! <3

Bu arada izleyemeyenler için tık tık: http://www.youtube.com/watch?v=CoRXMtFNFFs&feature=related

chfashiontrend dedi ki...

açamadım videoyu ...
sevgiler

gonca dedi ki...

selam,

defile harika olmuş her şeyiyle, müziklere bayıldım. videoda 9:37'de başlayan parçanın adı nedir?

Moment Killer dedi ki...

müzikleri başarılı buldum, birbirinden bağımsız renklerin kombinlenmesi de gayet hoş, defileyi batıran detay kesinlikle Selma Ergeç olmuş. defilenin sonunda neredeyse kahkahalarla gülmesi bir yana arkasındaki modelle arasını çok fazla açıp podyumda adeta depar atmasına ne demeli?

Adsız dedi ki...

IFW'deki kürk ve deri düskünlügüne uzulerek sahit oluyorum.

Butun bloglarimiz da kurk detaylari cok begenmis. Yani tesvik edin boyle insanlari ve daha cok mezbahada rakunlari, vs canli canli kurk haline getirsinler. biraz bilinc, biraz hayvan sevgisi ve saygisi, lutfen!

Asli

*STYLEBOOM* dedi ki...

@esnz ok uzugunuz server coktu youtube 10dk.dan uzun diye kabul etmedi o kadar ugrastik ama simdilik boyle kaldi, arkadaslar cozmeye ugrasiyor:(

@adsiz cok tesekkur ederim, izleyebildin demek yupii:)

@adsiz :) tesekkurler. o kismi tam olarak ben de anlayamadim ama astar sanirim sorun cikardi:)

@Briss tesekkur ederiim:) izleyebildigine sevindim kiss

@sismana eveet oysa cok profesypneldir neden oyle oldu anlamadim:)videoda da gorebilecegin gibi elbiseler cok muntazam ve fitting cok basariliydi, ilk elbise harici.


@logusaserbeti tesekkur ederiim:) tabii o da guzel o anda goruluyor ama ben de bu defa farkli ve ozel olsun isin mutfagi d apiriltisi da gorulsun istedim:)

@derya off hala ugrasiyorlar server coktu:(

@nihan tesekkurler. evet selma biraz uzdu bu defa ama bir yandna d ayillardir Gamzenin yuzu oldugu icin onsuz da pek dusunemiyorum

@zulal server cokmus zulalcim

@melisoooooom sen nerelerdeydin, nasil gidiyor<3

@chfashipntrend hala ugrasiliyor server duzelsin diye:(

@gonca hmm hic bilemiyrum montaji ben apmadigim icin:) sorayim

@moment killer tesekkurler:)

@adsiz sana kesinlikle katiliyorum bu sene dunya podyumlari giibi IFWde de coktu. fakat bu konuda zaten en hassas bloglardan biri benim. sıkı takipcilerim twitterda gorduler ki katilmadigim tek defileyi 40 kusur parca podyuma cikararak
katletmeye doyamaislar diye twittera yazip protesto ettigim ve girmedigim tek defile Berinza defilesidir.haricinde blogumda "olsem de giymem" postum dahil kendi giyimim dahil
kurke karsi oldugumu belirtirim. Burada oncelikel Gamze Hanim da gorduklerimiz gercek kurk degil belki postta bunu belirtmeliyim,
ama ne kadar sahici degil mi, yani kurk satafatina merakli olanlarin illa hayvan katletmesine gerek olmadigini, kaliteli sahte kurklerin en az onlar kadar sahici durdgunu bence cok guzel ifade ediyor.
Yine de kurkler gercek dahi olsa burada ben bir moda blogu olarak ve bu blogun cercevesine uygun olarak bir koleksiyonu, bir elbiseyi genel gorunumu, kumasi, diks kalitesi
ile degerlendirmek durumundayim.

gonca dedi ki...

boom şarkıyı öğrenirsen çok sevinirim sanırım çok fazla. :)

rebeltakipte dedi ki...

Ellerine sağlık boom,harika bir iş çıkarmışsın,yorulduğuna değmiş :)

Kürksever dedi ki...

Detaycı biri olarak dikkatimi çekti, videodaki yazılarda kullandığınız fontun Türkçe karakterlerle arası pek iyi değil, yumuşak g harfinde erör vermiş:)

Benim Türk tasarımcılarla ilgili genel bir yakınmam şu, düz kumaşları çok fazla kullanıyorlar, ciddi bir desen eksikliği var. Bunda sanırım uzun yıllar boyunca "Türk motifleri"ni kullanacağım diye bindallıdan, kaftandan bozma kıyafetlere takılınmış olma haline verilen aşırı tepkinin de rolü var...

Kürksever dedi ki...

Defiledeki parça merak edenler artık bir akıllı telefon edinmeli bence:) Ben Shazam adlı uygulamaya müziği dinlettim ve cevabı buldum. Parça Radiohead'in, adı "Little by little" ama defilede, Caribou tarafından yapılan bir remixi çalınmış:
http://www.youtube.com/watch?v=fnbcLT1wojs

Cansu Kayalı dedi ki...

Boomcum, seni tebrik ediyorum canım, dilerim kürk konusundaki hassasiyetini, izleyeceğin Burberry Prorsum defilesinde de gosterirsin...

*STYLEBOOM* dedi ki...

@coskun bey desen konusunda size katilmakla beraber zeynep tosun soylesimi okursaniz burada tasarimcilarimizin kumas alma konusunda ne kadar zorlandiklarina deginmisti. yanii burasi evet tekstil cenneti diyoruz ama desen calisip isteyen tasarimcilar buradaki kumascilara ya 200 300 metre kumas bastiramiyorlar ya da bastirmak icin diretirlerse buyuk paralar istiyorlarmis. tabii top top kumaslari zaraya H&Me uretmeye alismislar:) zeynep grafik desen kumaslardan olusan koleksiyonu icin kumasi yunanistandan almis, gunseli surekli fransayla konusuyr, bunlar da hep eur bazinda buyk paralar, gumruk, gumruk odemesi vs demek. kisacasi yerli kumas ureticisi kucuk metreleri maalesef bizim tasarimcimiz icin uetmiyor. bu arada shazaam bende var ama hic aklima gelmemisti aaaa:)

gonca dedi ki...

coşkun bey çok teşekkür ederim harika bir insansınız, allah tuttuğunuzu altın etsin! :))) çok mutluyum ya. günde 100 defa dinleyeceğim şarkı bu işte. :))

Kürksever dedi ki...

Boom, bence tasarımcılarımız bu desen işine kafa yorarlarsa "yerli" çözümler de bulabilirler, bulmalılar. 600 yıl önce Bursa'dan İtalya'ya en nadide, en lüks brokarlı ipek dokumalar göndermiş, Avrupa'daki soyluların, kraliçelerin rüyalarını süsleyen ışıltılı kumaşlar üretmiş bir ülkeyiz biz. Moda sadece soyut tasarım demek değil. Kumaşından telasına, kemik düğmesinden dikişine kadar her bir malzemesinde kalite ve emek olmazsa, tasarım potluk yapar, podyumda dökülür...