28 Şubat 2012 Salı

IFW | Karma1 Defilesi Nasıl Hazırlandı, Neler Yaşandı



IFW videolarımıza ikinci günün en hareketli defilelerinden biri olan Karma1 ile devam edelim miii:) Karma 1'de sırasıyla Nihan Peker, Tuba Benian ve Beste Gürel podyumdaydı. Nihan Peker beyaz, nötral ve siyah ağırlıklı çok zarif ve çok güzel bir koleksiyon çıkarmıştı, Nihan Peker'in parçalarını çok beğenmekle birlikte midi etek boyunu yanlış buldum, daha kısa ya da uzun olmalıydı diye düşünüyorum. Tuba Benian, keskin ve kesikli çizgisini kullandığı parçalarda başarılı idi ama özellikle dantelin ağırlıklı kulanıldığı, hele Viktoryan yaka ile teatral bir parça çıkardığı bölümde çok sıradandı, artık isim yapmış pek çokları arasında bence onu ayrıştıran çizgisini koruyup geliştirmezse maalesef öne çıkamaz diye düşünüyorum. Beste Gürel defilesi çok amatör bir video ile başladı, bence podyum işin şov kısmı ve o şov çok profesyonel çok hayranlık uyandırıcı olmalı, bu yoksa o zaman içinde çok güzel parçalar barındıran dümdüz bir defile kafi. Gürel'in pastel renk yelpazesini çok sevdim özellikle somon pembe nil yeşili ve limonküfü tonları ama şifon çiçekli kumaşlarla çıkan parçaların hakikaten o podyumda olmaması gerekirdi, hele de açılışta. Defilenin ikinci kısmı diyebileceğim kısım Beste Gürel'in çok güzel tasarımlarını sundu, elbiseler ve dış giyimdeki struktür, dikişlerin düzgünlüğü, seksi ve şehirli bir kadının hem gündüz hem gece rahatlıkla giyebileceği ama bir yandan tasarım çizgisini muhafaza edebileceği parçalar vardı.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

kumaş bilmezsin, dikiş bilmezsin, kalıp, tasarım, baskı, nakış, aksesuar bilmezsin. insanları; daha yeni canım ayy, amatör öğrenicek öğrenicek veya gelecek vaadediyo diye eleştirmeden önce bu işin teknik detaylarını, nasıl yapıldığını elbette bilmek zorunda değilsin ama hangi kesime hangi modele ne ad verildiğiyle ilgili teknik terimleri bildiğinden emin olsan? kusura bakma ama bu şekikde davrandığında, onları eleştirmek sana mı kalmış demekten kendimi alamıyorum. bu kadar tecrübesiz ve bilgisizken insanların düşüncelerini dikkate almasını bekleyemezsin.

Thrift Store dedi ki...

Bence en guzel defilelerdenmis Karma1 .
sevgileerrr
http://voodoogirlsthriftstore.blogspot.com/

*STYLEBOOM* dedi ki...

@adsiz off gercekten hic anlamiyorum sizleri. peki ben elestirmeyeyim oldu, kim elestirsin? su ulkede bir moda haftasi sonrasi kac tane "tasarima dair" review okuyorsun. bunlarin kaci moda tabanli insanlar? sizin bir moda blogundan beklentinzi sadece IFW boyunca ne giydim, ne yedim nasil partiledimden otesi olmasin hali midir? susie bubble ya da bryan boy, tavi moda tasarimcisi mi mesela, ya da moda, moda editorlugu vs okumuslar mi? hayir! gel gor ki ne okuru, ne elestirdigi ne yerden yere vurdugu tasarimci sen bunu nasil dersin, sen ne anlarsin demiyor. gozun gordugunu ben kendi fikrimce degerlendiriyorum, burasi "blog" yani ben dedim diye oyle olacak degil, benimle ortak paydada olanlar icin yaziyorum. bir ustteki posta Zeynep Tosun koleksiyonuna bakinca da cok hakli oldugumu goruyorum:) Yine kendi fikirlerimle kendi hakliligim. bir kesimin adini bilmeyebilirim ama bir potlugu gorunce anliyorum. yeni olmayani, tekrar edeni hemen buluyorum. cunku surekli takipteyim bu kadar basit.

@thrift stre katiliyorum en heyecan uyandiranlar hep Karma defileler:)

gonca dedi ki...

bu kıyafetler sadece dikiş nakıştan anlayana hazırlanmıyor, giyim kuşamla ilgili, modayı takip eden herhangi birimiz için hazırlanıyor, haliyle bir kıyafete bakıp beğendim, beğenmedim diyebilmek herkesin hakkı. bu işler hakkında ahkam kesme sadece bu işlerle ilgili ufak bir kesime ait ise, hiç boşuna halka arz edilmesin, haber yapılmasın zaten, kendi kendilerini ağırlasınlar. hele ki boom'u eleştireceksek yorumları için, kendisi bu konularda yetkindir mesela benim gözümde, parçaları yakıştırma, kullanma konusunda ilham vericidir. onun ne düşündüğü önemlidir.

Melis dedi ki...

Defilelerden çok sana bayıldım. Çok güzel olmuşsun Boom! :)