9 Şubat 2012 Perşembe

AYAKKABI | İlkbahar/Yaz 2012 Ayakkabı Trendleri-I-


En çok yazı seviyorum, neden? Çünkü ayakkabılar şahane oluyor, ipler, renkler, bantlar, üşümeyen ayaklar! Tabii burada pedikürün önemini vurgulamama gerek yok sanırım:) Şu son haftalarda bana Ankara'nın kara kışını aratmayan İstanbul'a inat bugün ben İlkbahar/Yaz 2012 ayakkabı trendlerinin birinci kısmına başlıyorum. Hadi hanımlar ayakkabı totemi yapalım da şu kar dursun:)

Yeni sezonun en hit trendi metalik burunlar! Bu yıl sivri ve kare burunlar öne çıkarken demişler ki yuvarlak burunlara karşı zırhlarımızı kuşanalım:) Louboutin'in "Maggie" ile  yıllar önce yaptığı metalik burun özellikle Yves Saint Laurent ve Louis Vuitton'larla zirvede:) Hadi bakalım Zaramıza kuvvet.


Geçen yıl başlayan sivri burunlar bu yaz tam gaz devam ama aramıza yeni katılan var: kare burun! YSL, JIL SANDER ve BALENCIAGA iddialı. Ben kendisinin hafif sivrileşenlerini pek severim, öyle çok yayvan olanları ile ayaklarımı rahata alıştırıp sonra yok efendim ben burada sıkıştım hep kare giyelim demelerine mani olurum:)


Çok dikkatle ve tedirginlikle yaklaşmamız gerekn bir trend: şeffaf stilettolar. Bu ayakkabılar fazla "buharlaşan" ayaklar için riskli zira nahoş görüntülere sebebiyet veriyor o plastik:) Ama modacıları engellememiş, üstelik bu trend literatüre yeni bir isim de kattı: "shootie" yani sheer bootie. Transparan botcuklar VIONNET, SONIA RYKIEL ve MARC JACOBS'da yerini almıştı.


ALEXANDER McQUEEN de olsa bağcık bağlamaya üşenirim hiç açmadan giyer çıkarırım ammaaaan diyenler bu trendi geçiniz:) Zira bileklerden dizlere kadar uzananlar dahil çatkılı pabuçlar yeni sezonun en seksi ayakkabı trendi. Özellikle de siyahsa afiyet bal şeker.


Bir diğer yeni trend bilekten bağcıklar ama bu defa kelepçe bilezikler gibi iri bantlarla. Ayak bileğime pranga takılacaksa böylesi takılsın heyhat , bir BLUGIRL'e sürgün olurum.


MIU MIU bile yapmış olsa bana gelmez bir trend: western. Vahşi batının böğründen kopup gelen kovboy çizmeleri alıp alengirli hale getirmek. Bence en güzel versiyonları BALMAIN


Aslında hep olan ama bu sezon hemen her tasarımcıda görülen heykelsi topuklar da yeni sezonun bir diğer hit ayakkabı trendi. Dolgu topuk karşıtı kadınları da saflarına katmak isteyen tasarımcıların bir numarası olsa gerek:)

[Görseller: style,versastyle, fashionologie]

9 yorum:

chfashiontrend dedi ki...

Dolgu topuk sevmeyenlerdenim ...Ama iyiki hasır olanları var..onlara bayılıyorum.....sevgiler

ESRA dedi ki...

sezon ürünleri iyice çıksın ozaman özel o herkesin ayağında gördüğüm burnu metal ayakkabılara benzemeyen farklı bir burnu metal istiyrm bakalım bulabilicekmiyim? sen güzel örnekler paylaşmışsın umutlandım;)heheh


http://editorist1783.blogspot.com/2012/02/ne-giydim-black.html

PELLORA dedi ki...

Biraz sivri burun ,seffaf ve bağcıklı olan trende uyabilirim Boomcum, ama westerndi yok kare topuktu ve heykelsi dolgu topuklardı hiiiiiç bana göre değil:))

=/=// =/= dedi ki...

Bu görsellerle kendinden geçmeyecek hiç bir insan 4evladı yoktur sanırım. Yaz gelsin,şifon elbiseler giyelim. Bide pedikürün önemine vurgu yapalım lütfen Boom..Yaz hem gelsin hem gelmesin istiyorum. Kız olsunlar azcık lütfen... Olamıyorlarsa da giymesinler.

Adsız dedi ki...

yok yok bunların hiçbiri bana göre değil ben modaya uzaktan el sallıyım bence:)

Unknown dedi ki...

her türlü bayılıyorum topuklulara ama birde acıtmasa!

http://kilimcininkorkizi.blogspot.com/

Trendsum dedi ki...

Metalik burunlu ayakkabılar favoririm, şeffaf ayakkabılar ise asla giymem dediklerimden :) Bu arada bloğumda bir hediye çekilişi var hepinizi bekliyorum ;)

http://trendsum.blogspot.com/

Jege dedi ki...

ilham alinasi post!tesekkurler
burnu acik ve bilekten baglamalilar favorimmm:)

Adsız dedi ki...

ama bu postun aynısını copypaste yapmışsın? bu mu emek?
http://www.ladylux.com/style/site/article/spring-2012-runway-trends-footwear/