27 Şubat 2012 Pazartesi

RED CARPET | Oscar Ödülleri 2012 ve Oscar Partileri

 

Londra uçağından iner inmez Oscar başına mı geçilirmiş sevgili Boomerlar,  geçiliyormuş:) Ama bu defa töreni ve kırmızı halı geçişini izleyemediğim için fotoğraflar üzerinden yorum yapacağım, kısacası fotoğraflar yanıltmış olursa beni "ben masumum" demek isterim:)  Oscar içimi açmadı doğrusu, ama gördük ki kırmızı halıda beyaz ağırlığını iyice hissettirdi, bunun geldiğii görmüştük:) Açık omuzlar ve uzun kuyruklar Oscar kırmızı halısının trendi oldu diyebiliriz. Ayrıca ünlülerde eski Hollywood ışıltsına bir hasret de sezmedik değil. İşe yine benim beşlimle başlamak isterim:) Gerçi bi kare as zar zor çıkar!

Nicedir Penelope Cruz'u böyle zarif, böyle güzel görmemiştim, özellikle doğumdan sonra "hala taş gibiyim" abartılı dekolteleri, "hala kanı kaynayan o İspanyolum" fırfırlarından sonra kendisini şımartmak isterim. Organza GIORGIO ARMANI elbisesi ve Chopard mücevherleri, ama en çok saç ve makyajı ile mükemmel.


Shailene Woodley, pek çokları tarafından "bu da nesi babaanneye bağlamış" gibi ultra klişe bir eleştiri ile karşılabilir, oysa mükemmel bir seçim olan VALENTINO Couture elbisesinin detaylarındaki güzelliğe bakın. Düğmeler, gövdedeki işçilik, kusursuz dikiş ve bishop kollar ile çok soylu, çok ortaçağ asaleti olmuş. Çok beğendim!


Natalie Portman'ın bu defa yüzünde güller açıyor, dahası belli ki DIOR ile buzları eritmiş. John Galliano'nun kariyerini mahveden videodan sonra tasarımcı hakkında çok ağır konuşan, DIOR'a da sert eleştirler yollayan Portman o zamandan beri ilk kez bir DIOR içinde ama mesajına sadık zira kendisi taa 1954'den vintage bir CHRISTIAN DIOR seçmiş Galliano'nun DIOR'undan değil. Kırmızı üzerinde puantiyeleri ve drapeli göğüs kısmıyla pek şeker. Gerdanlık ise V değil de sanıyorum yuvarlak olsaydı ve hatta taşları da yuvarlak kesim seçilseydi daha yerinde olurdu diye düşünüyorum.


Oldum olası Gywenth Paltrow'dan pek hazzetmem, o da bana karşı pek sıcak davrandı diyemem.p Glee de olmasa bir gün olsun Paltrow'u seyrederken keyif almış olmayacaktım:) Amaa yiğidi öldürüyor hakkını veriyorum, kırmızı halının en ama en iyi seçimlerinden biri Paltrow'un TOM FORD'u olmuş bence. Heykel gbi bir kesim, muhteşem omuzlara sahip bir pelerin, kelepçeler, saç ve makyaj harika!


Stacey Keibler, George Clooney'ye öyle bir yapışmış ki şöyle tek başına elbisenin detaylarına inen bir fotoğraf bulamadım! Hanımlar gözlerinizi Georgie'den alabilir, Stacey'nin makus talihinin de Elizabeth Canalis gibi olacağı gerçeğini bir köşeye koyabilirseniz saf altın MARCHESA'nın güzelliğine dikkatinizi çekmek isterim! Sadece drape oyunları ile aldığı muazzam forma hayran kaldım, ve bu elbiseyi Marchesa Sonbahar 2012 defilesini bulup bir de podyumda görün derim.


Kare asımızı tamamladıktan sonra gecenin rengi "beyaz"larla devam edelim:)

Rooney Mara "The Girl With the Dragon Tattoo" filmindeki rolü teklif edilmese ne yaparmış bilemedim! Mara'nın içindeki saklı kadın ortaya çıktı, sert, cool, güzel, farklı şık. Mara, kırmızı halıda sadece siyah ve beyazlarla, bir yandan romantikleşen ama bir yandan çok keskin futurustik oyunlar barındıran kostümlerle hep bizi mest etti. Bu defa hep çok güzel taşıdığı isimlerden  GIVENY Couture seçmişti. Elbisenin göğüs ve kalça kısmındaki detaylara dikkat. Mara yine çantasız ve aksesuarsız, yani yine eksik o ayrı.


Eskiden kırmızı halıda Cameron Diaz varsa yeter derdim, benim kırmızı halıda efsaneleşen 4 kadınımdan biriydi. Heyhaaat uzun süre ara verince eski performansını tamamen yitirmiş:(  Beyaz GUCCI Premiere elbisenin etek ucundaki şeftali ve gümüş tonlu payetler çok hoşken aralara o fırfırlar ne diye sokuşturulmuş anlamadım, onları Barbaros Şansal gibi makası elime alıp çata çuta sökesim geldi. Çok başarısız nokta.


Yine "neremi dekoltelesem kararsızım iyisi mi hepsini biraz biraz açayım" sorunsalı ile bir seçim yaptığı belli olan Jennifer Lopez. Ama şahane görünüyor. Tanrı kadını yaratmış! Gümüşi beyaz ZUHAIR MURAD elbisenin transparan ve payet birlikteliğinden oluşan çizgilerinin belde drapeyle toplanıp kalça ve omuzlarda genişleyerek açılması hali hazırda kum saati olan JLo'yu iyice ışıldayan bir kum saati yapmış. Küçük göğüs büyük toto sahibi hanımlar için örnek bir model.


Asil kan kırmızı halıya alıştı sanki, yavaş yavaş "geçiyorduk uğradık"çı kırmızı halı ziyaretleri belki daha da sıklaşır kimbilir:) Cambridge Düşesi Kate'den sonra bu defa kırmızı halıda Monaco prensesi Charlene'i görüyoruz. Geçen sezon çok beğenilen kırmızı Dolce&Gabbana elbisenin benzeri bir beyaz elbise seçmiş prenses, ama tasarımcısını bulamadım. Elbisenin boyun ve göğüs arasındaki kesintisi çok geniş omuzlarını daha dar göstermiş bravo ve fakat göğüs bel arasındaki aşırı döküm zaten uzun olan gövdesini ve haliyle kollarını daha da öne çıkarmış. Küpelerini ise hiç beğenmedim.


Kimse Milla Jovovich'e karşı objektif olmamı beklemesin, evet kendisine tapıyorum hem de taa ikinci Mavi Göl'den bu yana:) Ve bence beyaz ELIE SAAB elbisesi içinde muhteşem!


Octavia Spencer oyunculuğu kadar her kırmızı halıda kendini bir kademe daha geliştirerek beni kendine hayran bırakıyor! Yine TADASHI SHOJI içinde gördüğümüz Spencer, kilolu bir kadın olarak beyaz gibi bir rengi nasıl da muhteşem taşımış. Bu elbisenin modeli kesilip defter kitap aralarında saklanmalı! Kalça ve göğüsler sımsıkı toplanmış, bel ince gösterilmiş, renkten korkulmamış! 


Siyah-beyaz ile devam edip siyahlara geçelim mi? Sandra Bullock MACHESA imzalı yine epey emekli bir elbise içinde. Elbise çok güzel ama bence hiç Sandra Bullock tarzı değil. Özellikle omuzlar ve sırt muhteşem. Bu elbiseyi gerçekten de esas kızın yani Georgina Chapman'ın üzerinde görmek isterdim.


İkidir yüzümüzü fena halde güldüren Angelina Jolie'nin Oscar'da es alacağını tahmin etmiştim:) Siyah bir Versace'den ise %10000 emindim. Nitekim öyle oldu. Siyah kadife, ve pek tabii derin yırtmaçlı ve elbette kat oyunlarıyla hacimlendirilmiş ATELIER VERSACE içinde Angelina Jolie her zamanki gibi: tanrısal bir güzellik. Kıyafet sıkıcı, ilgiçtir Angie bu defa fazlasıyla güleç:) Ama gitgide zayıflayan Angie bir dericik bir kemikcik kalmış bacağını göstermek için neden bu kadar zorlamış anlayamadım, tüm fotolarda böyle:)Tom Raider yuvarlaklığındaki Angiemi geri istiyorum!


Damages'da içimi şişirmelere doyamayan Rose Bryne siyah ve tamamı payetli bir VIVIENNE WESTWOOD giymiş. Artık bu payet işinden ben çok sıkıldığım ve ennn iyisini bir kez Evan Rachel Wood en alasından giyip taşıdığı için hızlı geçeyim. Elbise haliyle güzel ama Bryne gibi zayıf göğüslü biri için çok doğru olmuş mu bilemedim. Payetlerin ağırlığı ve modelin gövdedeki düz kesimi kalçadaki drapelerle birleşince üst kısmı daha zayıf daha ezik göstermiş sanki. Küpeler çok değişik, çok hoş!


Bir ALEXANDER McQUEEN şaheseri de ancak bu kadar alelade giyilebilirdi. Hep söylüyorum Jessica Chastain'de aslında ışık var ama önce kendini bir rahat bırakması lazım. Bu kadar gösterişli bir elbisede saçları bu şekilde bırakarak bir elf prensesi gibi olabilirdi Jessica evet, ama tütülerin içinden uzanıp bakan bir kız gibi gülmemesi, bu elbisenin ruhuna bürünmesi şart, ya da ruhuna uyan bir şey giymesi. Bu elbise böyle bohem giyilecekse bir ortaçağ savaş kraliçesi oldun demektir, o zaman kolunda belki bir kelepçe ya da siyah bir elmas olmalıydı belki de. McQueen o kocaman altın muştalı ya da kurukafalı clutchları boşuna yapmıyor, biraz karanlık bir ruh biraz asil bir soğukluk eklemen şart ALEXANDER McQUEEN'den bir şaheser seçtiysen...

Her şey de bir arada olmuyor napalım. Misal Meryl Streep... Dünyada onun kadar iyi kaç aktris var? Her rolünün içine girilip o olunur mu, bu kadar muazzamlaşılır mı? Sadece Sophie's Choice yetmez mi mesela, insan nasıl hep o kadar iyi oynar, hep? İşte giyinmek konusunda da bir o kadar felaket:) Olsun! Hiç mi hiç önemli değil Meryl Streep, sen oyna yeter.  Yine de önceki pek çok seçimlerine kıyasla bu LANVIN içinde Meryl Streep oldukça başarılı.


Zekasına hayran olduğum Tina Fey, kırmızı halıda hep istikrarsız, bazen mükemmel bazen yerlerde. Lacivert CAROLINA HERRERA  seçimi ile sezonun en hit trendini selamlamış: peplum! Kocaman bir bravo:) Klasik ve hoş.


Ben de diyorum ZAC POSEN nerede kaldı? Glenn Close'daymış:) Close kendisi için mükemmel bir renk seçmiş, çok tafta çok şık bir tuvalete artık imzası gibi olan bir ceket eklemeyi unutmamış. Sanırım elbisenin kuyruğu olmaa o ceketle çok daha mükemmel olacaktı.


Sanırım gecenin en güzel elbiselerinden birini yine Emma Stone seçmiş: bir GIAMBATISTA VALLI couture! Ama yine de Stone'a sormak isterim, VALLI couture giyecek kadar mükemmelsin peki neden o muhteşem koleksiyondan bu parçayı seçtin? Ahh o koleksiyonda neler vardı neler! O yüzden küstüm ilk beşe almadım:) Yine de Stone o kocaman fiyongu taşıyabilecek, bu renkle en güzel görünebilecek isimlerden biri. Tebrik tebrik tebrik!


Eveet, gecenin en soru işaretli elbisesine gelelim:) Bir bakıyorum ı-ıh olmamış diyorum bir bakıyorum pek hoşuma gidiyor, elbise sanki her fotoğrafta farklı. Yine de Michelle Williams'ın yılladan sonra renklenmesi çook hoşuma gidiyor(ki bence bunu Jason Wu'ya borçluyuz). Williams kırmızı ya da mercan LOUIS VUITTON elbisesi içinde sizce nasıl? Elbisenin rengi, minik pırlanta fiyongu, peplum gövdesi hoşuma gitti. Ama bence peplum boyu daha kısa ve daha volümlü, etek ise daha az fırfırlı ve gövdedeki enle uyumlu olmalıydı. Hem renk hem karmaşa olunca gözü yormuş. Peplum var, orda ayrı fırfır var, etek kısmında ayrı telden fırfırlar var, elbisenin upuzun kuyruğu var, göğüs kısmında bir sürü alengiri var, fiyongu var, somon rengi clutchı var. Fazlası fazla.

 
Bir her yerinden bir şey fışkırıyorsu elbise daha.  Violet Davis'in bu VERA WANG elbisesinin ne rengi, ne modeli, ne biçimi güzel değil net.


Pastellerle devam ediyorum:) The Artist'in oyuncularından Berenice Bejo, nil yeşili, kristal, dantel ve şifon karışımı klasik ve bir o kadar enfes bir ELIE SAAB seçmiş. Bejo'nun tenine ve kızıl saçlarına çok uygun bir seçim üstelik,, o hep tercih edilen Elie Saab pudrası değil, oh ne güzel!


Kate Mara, American Horror Story'deki rolünden farksız, ölmüş de dirilmiş gibi sanki! Bir ruhsuz bir renksiz bir olmamış. Elbise güzel, renk güzel ama ikisi de ona göre değil, öncelikle zaten çok düşük omuzlarına bir de aşağı doğru verev bir düşük omuz elbise giymek o omuzları yerlere çekmek demek, nitekim öyle de olmuş.


Sarah Hydland da bir ALBERTA FERRETTI mağduru olmuş. Model hoş, yaşının çok üstünde değil ama renk? İçindeki tüm gençliği emmiş gibi, hiç beğenmedim:( Makyajı ise çook güzel, hatta bundan harika bir mezuniyet makyajı olur :) 

Kirsten Wiig daha sıkıcı olamazdın. Poff . Elbise J.MENDEL


Melissa McCathy inanılmaz yanlış bir seçim yapmış. MARINA RINALDI imzalı elbise ile göğüsler iki üç cup daha büyük, kollar daha kısa, boyun daha tıknaz görünmüş. Bunlara çok dikkat etmek gerek!

Doğrusu ünlüler ELTON JOHN ve VANITY FAIR'i daha çok seviyor gibi, zira Oscar sonrası bu iki büyük partide çok daha fazla  şık, çok daha arzu nesnesi elbise vardı:)

ELTON JOHN OSCAR PARTİSİ 


Nina Dobrev muhteşem  bir J.MENDEL seçmiş. Gecenin en parlak renklerinden biri Heidi Klum'un mini VERSACE'si. Gencecik yaştaki Miley Cyrus, ROBERTO CAVALLI'si ile 40lı yıllara gönderme yapayım derken 40lı yaşlarına gönderme yapmış. O yıllar da gelecek Miley'ciğim o zaman da gençleşmek için botoks randevularına mı gideceksin?


Dita von Teese pudra rengi, gümüş detaylı JENNY PACKHAM içinde mükemmel. Brooklyn Decker VALENTINO seçmiş. Anna Paquin hep giydiği elbiseyi giymiş galiba!


Yıllardan bir yıl Vanity Fair partisine kıpkırmızı yarı transparan bir Zuhair Murad giymişti Katy Perry, işte ondan sonra bi daha hiç öyle olmadı:) Bu defa seçimi BLUMARINE, bu aralar kendisi de blue zaten:) Kim Kardashian (gözlerinizi bir kaç defa oavalayıp bakın hanımlar) hiç bir etini budunu saçmamış, aksine kapatmış ve inanılmaz şık, inanılmaz güzel olmuş.Hayretler içindeyim, jetlag mi oldum yoksa yolculuk sırasında vuran vertigom yüzünden dönen başımdan mıdır nedir diye düşünmekteyim. Karolina Kurkova pırıl pırıl bir tulum seçmiş.


Herrera'nın yeni gözdesi Diana Agron partide çiçek çoçukvari bir CAROLINA HERRERA içinde bence biraz yanlış yönlendirme kurbanı olmuş. Bir yaz partisi için ise mükemmel bir seçim. Alessandro Ambrosia yeni bebeciğini bekliyor:) Sarah Hydland kırmızı halıda olduğundan çok daha iyi!

VANITY FAIR OSCAR PARTİSİ


Vanity Fair partisinde ise Olivia Wilde siyah bir GUCCI, Amy Adams ise herkesin bir kez olsun giyip çıkardığı VIVIENNE WESTWOOD'un gümüşünü giymişlerdi. Claire Danes VALENTINO da olsa saçmalamış.


Sofia Vergara bende bu kıvrımlar varken gerisi hikaye dercesine ROBERTO CAVALLI giymiş. Sofia Coppola da tulum tercih edenlerden. Ve Jane Fonda bildiğimiz gibi: muhteşem! Kimden giymiş bilin! Dilek Hanif:)


Jennifer Lopez VANITY FAIR partisinde de ışıltısından ve havasından bir şey kaybetmedi, hatta bu görünümünü daha çok beğendim. Mükemmel mürdüm rengi ile tamamı payet işlemeli, derin V yaka elbisesi yine ZUHAIR MURAD. Zoe Saldana bir zamanlar beni çok heyecanlandırıyordu ama uzun zamandır maalesef. Katie Holmes inanılmaz ama şık: ELIE SAAB giyince bunu garantilemek mümkün:)

 Sanırım en sevdiğim elbise VANITY FAIR'den çıkacak derken haklıymışım:) Lily Collins Altın Küre'nin en sıkıcı elbiselerine imza atan MONIQUE L'HUILLIER'den enfes bir elbise giymiş! Victoria Beckham tabii ki kendi tasarımı içinde. Elizabeth Olsen de her zamanki stilini koruyarak bu defa CHRISTIAN DIOR giymiş.

 Tanrıçalarla bitirelim... Diane Kruger kırmızı, çok seksi, çok şık bir JASON WU içinde, ve January Jones 20lerin şıklığını WES GORDON elbisesi ile bugüne getirmiş. İkisini de çook beğendim:)

[Görseller: just jared, zimbio]

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Emma Stone bir numaram.

lulu's life dedi ki...

Ellerine saglik Boom'cum.. Ilk senin postuna baktim eee hakedene hakettigi verilmeli di mi ama :)) Acikcasi iste bu ! dedigim bir goruntu yok gibi ama Stacey Keibler en begendigim oldu.. Acikcasi Nicole Kidman'i cok merak ediyorum ona bakicam ;)

Gywenth Paltrow 'u bende pek hazetmezdim ama Spain on the road diye bir program serisi izlemistim ve asik olmustum ! Izlemediysen mutlaka izle cok keyifli bir Ispanya gezisi ;)

Unknown dedi ki...

harika bir derleme olmus:)

Unknown dedi ki...

sanırım en çok Natalie Portman'ın puantiyeli elbisesini beğendimmm :D

Briss dedi ki...

Şahsen Michelle Williams'a bayıldım. Soru işaretsiz, net :) Ve Dita von Teese'in o boyuyla o muhteşem elbiseyi hiç taşıyamadığını düşünüyorum.

fn_kn dedi ki...

boom senmisin gerçekten bu sefer fazla hızlı oldu bu post tebrik :)

Modagrafya dedi ki...

Benim de favorilerim Stacey Keibler ve Gwyneth Paltrow oldu, diğerleri de bazıları cici ama bazıları feci. Sen Londra'da değil miydin tatile ara verip mi yazdın, bu ne kırmızı halı aşkı:) Ama çok şukela yazı olmuş o ayrı özellikle takıları yakından göstermen çok güzel:)

Adsız dedi ki...

Mavi Göl'de Brooke Shields oynuyor, Mavi Göle Dönüş'te Mila oynuyor... Dünyadan haberiniz yok ya.. :)

Elf in Alphabet dedi ki...

İzlememe rağmen resimleri tekrar tekrar inceledim, hakkaten ne şahane elbiseler var. Favorim Milla Jovovich, tam 12 den vurdu beni ! Stacy Kiebler çok Oscar Heykeli olmuş, Jlo'nun payetli elbisesi bence çok daha şık ve kendisine yakışmış, Shailene Woodley evet elbise kusursuz, mükemmel işçilik ama ben kendisini çok Kate Middleton buldum nedense :) Portman'ın boynunda yeşil zümrüt gerdanlık görmek isterdim sanırım beyaz taşlar yerine. Angie zayıflıktan kadife elbiseyi taşıyamamış ve güç bela bacağını dışarı atabilmiş ama yüzü kusursuz!Kate Mara 2.sezonda karşıma böyle çıksa ekranda, hiç de yadırgamam öylesine adapte olur rolüne bu görüntüsü :) Ben katılsam şu Oscar'a(önce kendime dil çıkartayım :p) sanırım Sofia'nın Cavalli'sini giymeyi çook isterdim :)
Elif

Ceyda dedi ki...

Biz 2 gram kilo verince yüzümüz süzüldükçe süzülür bu Angelina Jolie yüzünden gözünden güzelliğinden bişey kaybetmiyor.

Niye ama niye

Penelope çok güzel olmuş, Sandra Bullock o elbiseyle bastı bacaklı gibi durmuş üst gövde uzun kalmış, Tina Pey ve Emma Stone'a giydikleri renkler çok yakışmış, Lily Collins ve elbisesi diyorum başka da bişey demiyorum, negzel elbise o öyle yaaa

Boom sana da yuhh diyorum ayağının tozuyla bu ne hız maşallahhh

Rubi dedi ki...

Angelina Jolie ve Mila Jovovich diyorum, başka da bir şey demiyorum :)

New York Turca dedi ki...

Her zaman ki gibi harikasin Boom bayiliyorum senin bu analizlerine :)
Ben de en cok Penelope yi begendim ve bir de January jones un elbisesi tek kelimeyle muhtesem.