1 Şubat 2012 Çarşamba

KOSTÜM | Kemerlerinizi Bağlayın Pan Am ile 1963'e Uçuyoruz


60'lara doyduk, daha da özlemeyiz mi sanıyorsunuz? Bir daha düşünelim:) Mad Men ile bizi kostüm anlamında muhteşem karelere ışınlayan ve son yıllarda moda dünyasının en büyük ilhamlarından birini sağlayan beyaz ekran bu defa "PAN AM" dizisiyle daha bitmedi der gibi! En azından bana ♥ ABC'nin yeni hit dizisi şimdiden "trend" oldu, internet Pan Am hosteslerinin kostümlerini nasıl yapabileceğimiz DIYlere kadar dolmuş taşmış durumda.

Tüm bu enfes stylingin, 60ların o bir daha bulamadığımız glaminin ardındaki isim dizinin kostüm tasarımcısı Ane Crabtree. Dizinin başrol oyuncusu diyebileceğimiz mavi Pan Am hostes kostümünü yaratması 1 ay sürmüş, 60'lardaki orijinal hostes üniformasını bulmuş, tam da o mavi için 20 ayrı boyama yapılmış, kepler ve Pan Am iğneleri elde yapılmış, 20 işçi bunun için çalışmış ve aynı 1963deki gibi bir işçilik izlenmiş:) . Artık kendisi "ikonik" bir kostüm oldu, bundan böyle pek çok kostüm partide göreceğimize şüphe yok:)


Yaşasın bir süre yine kalem etekler, jüponlar, minik dar hırkalar, eldivener ve kutu çantalarla en feminen hallerde süzülebileceğiz ♥ Hadi beyler siz de biraz daha slim fit takımlar, renkli retro krabatlar ve fötr şapkalar takın!


Dizinin aktrislerinden Christina Ricci ve Kelli Garner 1963 LIFE dergilerinin Ocak'tan Aralık'a tüm sayılarını incelemiş, ve o sene çekilen tüm filmleri izlemişler, vücut dillerini, kelime vurgularını, flört taktiklerini çalışmışlar.



Ricci'nin canlandırdığı Maggie karakteri için kostüm tasarımcısı Elizabeth Taylor ave Natalie Wood'dan ilham almış, ki ikisine de taparım! Erkek karakterler içinse elbette James Dean ve coolun kralıııı Steve McQueen'den. Oh la la demek istiyorum:)


Pan Am ismini ve logolarını kullanmak kolay olmamış, dizinin ardında çetin bir mücadele var:) Ama 3 yıl süren pazarlıklar sonunda özellikle genç kadınların bağımsızlıkları ve seyahat özgürlükleri için (1960lar malum) Pan Am'ın nasıl önemli bir yeri olduğunu vurguladığını şirkete anlatabilmişler:) veee dizi için onayı almışlar!


Dizinin kostümlerinin hemen hepsi vintage ve özellikle 1963den, yani o döneme uygun olarak yeniden tasarlanmamış! Kostüm kastı baya tıpış tıpış gidiyor ve ya vintage mağazalardan alıyor ya da büyük moda evlerinin arşivlerinden alıyorlarmış. Bu anlamda en çok erkeklerde zorlanmışlar çünkü vintage erkek kostümü bulmak çok da kolay değilmiş. Tabii ki alınan kostümlerin hepsi yenilenip, güzel kokulanıp, cilalanıyormuş.


Bitirmeden önce size bu yazın "it bag"ini de yukarıda sunmak isterim:) Bence Amazon'da şu an satışta olan bu çantayı satın almayı düşünün, bu yaz çok havalı olabilirsiniz. Ben sipariş vermeyi aklıma koydum:)


Gelelim diziye:) Elbette sadece kostümden ibaret değil! Dizi, Pan American Word havayollarının uçuş ekibi etrafında dönüyor. Hostesler, o zaman düşünülünce iş güç sahibi ve dilediğince seyahat edebilen kadınlar olarak gıpta ile karşılanıyor ve çok sofistikeler, plotlar birer playboy ama bir yandan romantik:) Drama ve macera bir arada zira düğünden kaçan gelinler, ajanlar, aşk üçgeni ve daha fazlası var:) "The international definition of beauty and grace: a Pan Am stewardess " derler. Eh bir de video iliştirelim o halde!


[Görseller:telegraph,guardian]

15 yorum:

tuuce d. dedi ki...

çok sevdiiiim :)
Yeni birşeyler arıyordum süper oldu buu Boom :)

fn_kn dedi ki...

Daha izlemeye başlamadım ama eminim harikadır. :)

PELLORA dedi ki...

Boom ok merak ettim diziyi.. zaten 60ların kostümlerine ve romantizmine bayılırım:)

modafobik dedi ki...

Hehe süper yazı olmuşş :)

GoNcha GoNcha dedi ki...

Mad Men dizisini sadece ama sadece kostumleri icin izliyordum. Hemen bu diziye de baslamaliyim;)

zeys dedi ki...

60lara bayiliyorum..Mad men i de severek izliyordum..bu diziyi cok mrk ettm simdiiii..

Aysun Karaalioğlu dedi ki...

ya ben kostumlerine saclarına oluyorum. ahh gene moda olsa:)) gerci cok yakınız suanda:)) ozellikle kızkardesler ikisi de yıkılıyor:) lourenın bir cashmir hırkalı kombini vardı pudra etekle oldum ona:)) bir de su yukardaki yesil elbise monacodaki..

Lunapark Queen dedi ki...

Çok güzellerrr :) Kesinlikle izlemeli.. Christina Ricci nin de küçüklüğü hala gözümün önünde, büyüdüğünü hala kabul edemiyorum ndense :)

Modagrafya dedi ki...

60ların kıyafetleri arada moda oluyor ama 60lar (& 70ler) o kadar özel bir dönemdi ki, iş kıyafetle bitmiyor. O yılların müzikleri nerede? O yılların filmleri dizileri nerede? O yılların çocuksu umutları, iyimserliği, insan sevgisi nerede? O yılların aşkları nerede? Kendi adıma konuşayım geç doğduğuma inanıyorum.
Diziyi izlemedim ama güzel yazınla merak ettirdin ilk fırsatta izleyeceğim.

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

moda bloglarında sıkça konu edilen dizilerden biri. izlenmeli:)

Mordolap dedi ki...

Christina ricci'nin exotic guzelligine hep bayilirdim zaten. Diziyi de Cok metal ettim. O canta Ben kucukken bizde de vardi. Muhtemelen dayimin amerika'dan geldigi bir zamandan kalma. Ama şimdi kimbiliiiir nerede?!!? ;D

BUS and MUG dedi ki...

bu yazıdan sonra izlemeye karar verdim valla :))


Bus & Mug

Her Günlük dedi ki...

merak ettim, harika görünüyor.
güzel paylaşım oldu, teşekkürler.
sevgiler,
Naz
http://www.hergunluk.com

Adsız dedi ki...

60'lara hiç doymayalım, 60'lar trendi de bu trende uygun diziler de hiç bitmesin bence :) Çok güzeller!

ozlemtuana dedi ki...

elbiseler,kalem etekler,dar hırkalar,yaka iğneleri,saçlar hepsi ama hepsi mükemmelll ama en çok ne dikkatimi çekti biliyormusunuz hiçbirisi 0 beden değil ne güzel...sanırım bu aşırı zayıflık hastalığı sadece çağımıza özgü yanlış anlamayın şişman falan değilim 36 beden giyiyorum ama ödüm patlıyor kilo alıcam diye:))