29 Şubat 2012 Çarşamba

KOLEKSİYON | ZEYNEP TOSUN'un Savaşçısı


Yukarıda gördüğünüz kareye iyice, dikkatlice bakın sevgili Styleboomerlar.... Her bir detaya. Yakadaki ve göğsün üstünde bir kıvrım yaratarak tutunmuş metal fildişi biçimli iğneye, boyundaki metal tasmaya, üst parçadaki mercan desenin şifon iç gömlekte nasıl belli belirsiz sürdüğüne... İşte benim için heyecan uyandıran tasarım anlayışı bu, mükemmel kalitede ışıl ışıl kumaş, kusursuz dikişle, ve hepsi giyilebilir ama bambaşka bir solukla, tasarımcısına özel bir çizgiyle birbirine kenetlenmiş gibi. Detaylardaki incelik, bütündeki mükemmellik. Gözün gördüğü her bir noktanın tasarımcı tarafından bütünüyle tasarlanmışlığı. O yüzden ZEYNEP TOSUN bence bu ülkenin yurtdışında çok konuşulacak, moda yaratacak, tasarımları büyüleyecek nadidelerinden biri. Hatta eşşizlerden biri olacağına inanıyorum.

Londra'da yapmam gereken pek çok şeyi yapamadım, şehri keşfetme telaşı, her şeyden uzaklaşmanın verdiği o havarilik, boşvermişlik... Ama yeri hakkında en ufak bir fikrim olmasa dahi ZEYNEP TOSUN'un yanında olacağımı biliyordum, çünkü bana hep heyecan verdi, çünkü koleksiyonlarını yurtdışında sunma kararı, tüm finansal zorluklarına, maddi manevi ağırlıklarına rağmen çok desteklediğim bir karardı. Bugün biten moda haftamızın ardından bu kareler gösteriyor ki en doğru kararı verdi. Yukarıda gördüğünüz pleksi sertliğinde zırh gibi bir rugan deri üst, devasa boyutlarda bir sırt çantası, ilginç örgüden askılar ve metal aksam aksesuardan oluşan bu parça ile defileyi açtığında kalabalığın nasıl büyülendiğine Maritsa ile birlikte şahit olduk. Herkes odaklandı.


Alarm veren hit trendleri çok iyi çalışmıştı Zeynep, mesela peplum. Ama hayalgücü bu trendlere cazibe katmış, sıradanlıktan çıkarmış. Dikdörtgen formlu bel çantaları çok hoşuma gitti. Futuristik ve tribalin enfes karışımından oluşan koleksiyonda, yer yer mercan desenleri, yer yer nakışa benzer floral desenler sanki doğayı hem etnik hem gelecekte bir araya getirmiş gibiydi. 


Her bir parçada yakından bakınca bir tasarım hali görmek mümkündü, en basitinden iç gömleklerin manşetleri bile metal dişlerle süslenmişti. Yanık turuncular, kiremit, lacivert, beyaz, krem, bordo ve siyah renkler göz alıcı tonlardaydı.


Geçen sezonda çok ilham aldığı yerli kültürlerden yine etkilenmiş Zeynep. Üst üste giyilen gömlek, ceket, şal/hırka kombinasyonlarında yakalardaki detaylar parçaların birbiri içinden geçtiği labientler gibiydi. Layering hiç bu kadar muntazam olmamıştır:)


Yukarıdaki parçanın yaka detayı muazzam.


Kuzeylilere özgü sert makyaj, yine soğuğa inat üst üste giydirilen yumuşak parçalar, zırh gibi koruyan deri üstler ama bir yandan uzaklara ait çiçek desenler. Ve en romantik parçalarda bile savaşçı bir tasma.


Detaylar...
Ceketler bildiğimiz ceketler gibi değil, kollar pencereli, yakalar sırta doğru dönüyor, içinden eklentiler geçiyor. İpek şifon gömlekler metal dişlerden iğnelerle ve değişik bir örgü tekniği ile örülmüş klapalarla farklılaşıyor. Etekler derin yırtmaçlarla iç eteklerin, iç pantolonların kontrast renk ve desenlerini dışa vuruyor.


ZEYNEP TOSUN'un kapanışı büyük alkış aldı ve en objektif şekilde söyleyebilirim ki karma defilede çıktığı diğer yabancı tasarımcılara büyük fark attı, üç beş gömlek üstün, dört dörtlük, kusursuz bir koleksiyondu.

Saç ve makyaj İskandinav savaşçılarla uzakdoğunun samuraylarının karışımı gibiydi. Kahverengi saçlı modellere bile sapsarı eklentiler takılmış, daha da farkedilir, daha da sert olmuştu.


Yorgun, bitik, defileyi kaçıracağından emin kayıp bir Boom olarak yine de çok keyifliydim, insan gururlanıyor çok, hele bir de arkadaşlıktı, milliyetçilikti bir kenara bakıp hakikaten muhteşem bir işi gördüğünde daha da keyifleniyor:) Çok tebrikler ZEYNEP TOSUN çoook ♥

Koleksiyonun podyum görsellerine şu siteden ulaşabilirsiniz. TIK!

8 yorum:

NİNO dedi ki...

Waow gercekten cok ama cok etkileyici ve gurur verici..REsmen kendim yapmış kadar mutlu oldum..Yaşa sen Zeynep Tosun
Sevgiler Nino
Gelmek istersen bloguma da beklerim
http://ninosstudio.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Resmen tüylerim diken diken oldu , gurur duydum...Sen de öyle yansıtarak anlatmışsın tebrikler...

Gülenay...

sevilay dedi ki...

eski koleksiyonlarından daha güzel, uluslar arası arenada daha özen göstermiş stylingide daha özenli. çok beğendim.

sohbet dedi ki...

paylaşım için teşekkürler:)

sohbet odaları dedi ki...

super :)

çet yap dedi ki...

süperr:)

sohbet siteleri dedi ki...

tam anlamıyla HARİKA ;)

Melis dedi ki...

Muhteşem :)