5 Haziran 2012 Salı

BOOMSTYLE | Cilt Bakım Kozmetiklerim


Hem uzun süredir ihmal ettiğim formspringimde, hem gelen yorum ve maillerde cilt bakımımla ilgili bir post isteği sık sık geliyordu. Beni uzun süredir takip edenler neredeyse mükemmel cildimi Ankara'daki uzmanım Sevilay Acıbucu'na ve 25 yaşımdan bu yana kendisiyle gerçekleştirdiğim aylık cilt bakım ritüelime borçlu olduğumu bilir. Her ne kadar doktoranın bitişi sırasındaki o insanlıkdışı stres, anormal beslenme, hala bir düzene sokamadığım uyku problemim, aksayan aylık rutinim ve son zamanlardaki bazı minik sıkıntılarım yüzünden cildim bu ara yüzümü güldürmese de, çoğunlukla kendisinden memnunum. İşte bu postta cilt bakım ürünlerimi yaza yakışır bir çekimle anlatacağım:) 



Günlük 3 aşamam için uzmanımın tavsiyesi ile benim kullandığım marka OLOS'un Puriderm serisi. Temizleme jeli, toniği ve nemlendiricisinin yanında bir de ani sivilce çıkışlarına karşı minik bir kurutucusu mevcut. Bana çok taze ve çok canlı hissettiren şahane ürünler, çok memnunum. 2 ay öncesine kadar BIOLINE kullanıyordum ama son dönemdeki yağlanmaya karşı böyle bir değişikliğe giderek 1-2 sene öncesine geri dönmüş olduk :)


STRIVECTIN malumunuz kırışık savaşçısı. Yüzümde henüz belirgin kırışıklar olmasa da önlem almakta fayda var, hele benim gibi kaşı gözü durmaz mimik ötesi biriyseniz:o Bkz. videolarım ve TV programlarım:)


Gece savaşçım ESTEE LAUDER Advanced Night Repair ve hunharca davrandığım canım gözlerim için aynı serinin göz ürünü. ESTEE LAUDER'i. Bu kara kızları hakikaten çok beğeniyorum, adamlar yapmış.


Her ne kadar gündüz rutinimde sık sık serum kullanmasam da (nedense bunu alışkanlık edinemedim) arada bir başvurduğum YSL Forever Youth Liberator uygular uygulamaz cildime bir gerginlik ama daha güzeli aydınlık veriyor. Yine de sanıyorum esas etkisi-iyi ya da kötü- ancak düzenli kullanımla anlaşılabilir. Yanındaki eflatun kutucuk ise yine OLOS'dan  gece nemlendiricim.


İşte taptığım iki ürün! ESTEE LAUDER Idealist'i ben tam makyaj yapmadan biraz önce sürüyorum, öyle güzel bir pürüzsüzlük ve matlık veriyor ki, bayılıyorum. Gözenek sıkılaştırıcı olduğu için uzun dönemde bu etkisine de şahit oldum. M.A.C Fast Response ise yine makyajdan önce uyguladığım ve yorgun gözlerime bir "silkelenin bebekler" mesajı verdiğim ürün:)

Böyle uzun uzun yazınca da kremlenmekten evden çıkamayacakmışım gibi geldi yahu, oysa hepsi de işte uyanıp, kahvaltı edip, makyaja başlamadan geçen süredepıtı pıtı olan şeyler:p


Güneş korumasına gelince hem LANCASTER hem SHISEIDO ürünleri kullanıyorum, genelde devir daim şeklinde. Şu aralar sıra SHISEIDO'da, şehirde de kullanıma uygun, yağsız, parlama yapmayan 50 faktör olanı seçtim.


3-4 günde bir peeling için DERMALOGICA'nın buram buram (!) pirinç kokan Daily Microfoliant'ını, maske olarak ise BIOLINE Derogue serisinden bir ürünü kullanıyorum.


Hep yüz ürünlerinden dem vurdum ama genel olarak bana eşlik eden ve çok sevdiğim iki vücüt ürününü de araya sıkıştırayım bari. Vücut için hem normal hem de pırıltı veren iki çeşidi ile BURT'S BEES vücut losyonları ile Türkiye'ye geldiğinden beri nikahlı gibiyim, o derece!


Ayakkabı düşkünü olan ben güzel ayakkabı uğruna ayacıklarıma öyle işkence ediyorum ki, onlara en azından haftada bir sağlam şımartmam şart! Burada BLISS'in içi böyle yapış yupuş ama giydin mi çok güzel bir yumuşaklık ve ferahlık veren çorapları ile sonrasında sürülecek nemlendiricisini kullanıyorum. Her akşam topukları SCHOLL Heel Repair ile ovup yatıyorum.

İşte böyle hanımlar, kremlene kremlene bi hal oldum:) Şimdi müsaadenizle süt banyoma devam edeyim:p

17 yorum:

Stardust Memories dedi ki...

Estee Lauder'in idealisti candır. Bana daha önce o minicik şişesini vermişlerdi eşantiyon olarak o gün bugündür vazgeçemiyorum. Peeling'i de Sevilay Acıbucu mu önerdi yoksa kendin mi araştırmaların sonucu karar verdin benim en büyük sıkıntım şu peelingten yana hala hangisi iyidir değildir bilmeden alıyorum farklı farklı eğer tavsiye edersen dermalogica ile devam ediyim bu yolculuğuma :)

Koca-man ve Karısı dedi ki...

SHISEIDO ürünlerinden ben çok memnunum, ama süt banyosu yapamıyorum:)))

bana da beklerim.. sevgiler..

Ciiden dedi ki...

Yoo yooo bu kadar urunu kullanıor olamazsın :))

NİLAY (nilmoon) dedi ki...

çok hoş !
kaliteli ve işe yarar ürünler hepsi de..
size bu yakışır :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Boom bunların hepsini yapsam 3 günde 1 dışarı çıkabilirim ancak sence hepsi de gerekli mi gerçekten
??

Adsız dedi ki...

Boomcum,
Göz nemlendiricisi olarak ne kullanıyorsun?
ESTEE LAUDER Advanced Night Repair serum mu yoksa nemlendirici etkisi de var mı?

Ceren dedi ki...

Boomcum bu posttan sonra kafam iyice karisti.sorularimi soyle siralayayim..
1.strivectin olsun estee lauder olsun sheseido olsun bu 3markayi da sevilay hanim mi onerdi yoksa sen kendin mi arastirip kullanmaya karar verdin?
2.sheseidonun gunes kremini yuzunde de kullaniyo musun,hani su fondotenli olan krem mi burda gosterdigin.yoksa hem yuzunde hem vucudunda mi kullaniyosun.
Strivectin isimli kremin kuru ciltler icin de olani var mi,sen nereden edindin bu kremi.biz de bulabilir miyiz.
Bukadar tesekkurleeeer ;))

Adsız dedi ki...

ürünlerin fiyatlarını ve hangi cilt tipleri kullanabilir ekleyebilir misiniz?

Adsız dedi ki...

Boom boom guzel anlatmissin cok hos olmusda bisi sorucam nasil bir sirayla anlatirsan cok sevinirim :)cunku hepsini okuyunca ii hosta sira ne olmali nasil olmali konusunda kafam tamamen karisti:)

Canan dedi ki...

estee lauder advance night repair, idealist dolabımda öylece durmakta, ilk başlarda hevesle kullandım ama vakit alıyor onu sür e üstüne bunu sür,nemlendirici sür :) sabah apar topar evden çıkarken nemlendirici ve yazın da güneş kremi sürersem kendimi çok bişey yapmış gibi hissediyorum,tebrik ediyorum :)hatta çoğu zaman koruma faktörlü nemlendirici alıyorum ki bir krem eksik kardır diye :) dermologica süper ürün,insan resmen cildinin aydınlandığını hissediyor,ben yüz yıkama jeli niyetine kullanıyodum her gün (strawberry zamanı :( ) ama arada sırada kullanım için mi bu, çok bonkör kullanmışım.

Baya bakımlısın boom boom. Ayak için kullandığın ürünleri denicem ben de bakalım

NEV dedi ki...

booom merhaba,

strivectin kremi nerden alıyorsun acaba? biz de ordan alalım güvenlilir olsun :)

SeLeN dedi ki...

Eee güzel görünmek emek istiyor anladım Boom:))
Ben işten gelip bi yüzümü temizleyip kremlersem öpüp başıma koyuyorum. Peelingi de şampuanların yanına koydum ki en azından banyodayken aklıma gelsin yapayım diye ://
Ayaklar için de kışın ne hallaeri varsa görsünler yazın da klasik geceleri vazelin+çorap :))
Ama şimdi böyle bu sanat çalışması gibi fotoğrafları görünce resmen iştahım kabardı... ve Estee Lauder Idealist'i çok pis gözüme kestirdim.

gulcekim dedi ki...

ne kadar çok krem kullanıyormuşsun boom :o bende hiç böyle alışkalnlıklar yok clinic all about eyes dışında yüzüme bişey sürmüyorum ama minik bir mimik kırışığım var nasıl geçicek diye kara kara düşünüyorum :/ yine güzel bir post olmuş bayıldımmmm <3

PAPİŞ STYLE dedi ki...

CEREN,
Strivectin'i şurdan da alabiliyor muşuz bilgin olsun:

http://www.spotreyon.com/advanced_search_result.php?keywords=strivectin

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Yine ben:) Bir de Sytrivectin Sephora'da varmış. Ürün çok dikkatimi çekti. Ben bunu dergilerde görmüştüm ama hiç ilgilenmedim bile ulen her gün yeni bir krem çıkıyor, hangi birine yetişecez artık diye düşünerekten sallamıştım:) Ama baktım ki Boom memnun, bir de forumlarda millet pek övmüş. Araştırdım ve yukarıdaki markanın online satış yerlerini ve Sephora'yı buldum. Ama Boom daha iyi bilir nerde satıldığını.

styleBOOM dedi ki...

herkesten gecikemeli donusum icin ozur dileyerek baslayayim:)

oncelikle ben buradaki urunlerin hemen hicbirini kimseye onermiyorum, sadece kendi kullandiklarimi yazdim ama cilt tipleri hic de oyle 3 5 kategoriye ayrilacak gibi degil
ve bence o yuzden cok dikkatle yaklasilmali olaya, siz de bence sorununuza cozum olacak urunlerin numunelerini deneyerek kendinize uygun olani bulmaya calismalisiniz,
ben bu anlamda mukemmel bir uzmanim oldugu icin sansliydim.

@stardust memories ben peelingi sık yapmasi gereken biri oldugum icin ve o sebeple yumusak bir urun ihtiyaci oldugu icin bu urunu secmistim:)

@adsiz :)) bşr zamandan sonra pratik kazaniyorsun:)

@adsiz2 ayni urunun kremini kullaniyorum:)

@ceren 1) strvectin haric digerlerini ben kendim ihtiyacim dogrultusunda arastirip buldum. estee lauder aslında daha cok makyaja hazirlayan bir baz gibi, cilt icin diye dusunme. shiseido ve lancaster
ise bence gunes korumada hele yuz icin bir numara
2) shiseido yuz icin olan, ama renkli degil ben beyaz tenliyim cunku
3)strivectin ben amerikadan istemistim arkadasimdan ama sephora'da da var. strivectin cilt tipine gore ayri ayri yok diye biliyorum sadece kirisik odakli, mesela ben yuzumde sadece alnimda bir de boynumda kullaniyorum

@adsiz3 maalesef su cilt tipini kullanmali filan gibi oneri yapabilecek kadar cltle ve kozmetikle ilgili bilgim yok:(

@adsiz4 onu ozellikle yapmadim aslinda cunku hani bu posttan sonra bu urunler tam da size goe gibi bir hsi olussun istemiyorum, sadece cok soru geliyordu ve ben de cilt
meselesi bence cok hassas ddiye hic yapmiyordum,, sonunda baskilara dayaamadim:)

@canan :))

@nev amerikaya kim gitse ondan istiyorum canim, burada guvenebilir bir tek sephora var sanirim

@selen :)) onun da sende gözü varmış:p

@gulcekim :)) bir yerden sonra galiba insan duramiyor:p

@papis style o siteyi bilmiyorum ben aslinda kozmetikte online sitelere cok guvenmiyorum da, kacak ck var, ama evet sephorada satiliypr strivectin:)

Melis dedi ki...

Boom'un hazinesi :) İlk fotoğrafa, çekime, kullandığın aksesuarlara bayıldım Boom :)