9 Aralık 2012 Pazar

BOOMSTYLE | Elle Style Awards 2012


Bir Pazar günü dışarıda soğuktan burnu düşüp eve koşan ve de bilgisayar başına oturanlara selam olsun:)
Biten haftanın son, gelen haftanın ilk postunda Cuma gecesi gerçekleşen ELLE Style Awards'da ne giymişim, tören bana göre nasıl geçmiş şöyle bir özetlemek isterim. Elbisem İspanyol tasarımcı Josep Font'a ait. Esasen bebek bekleyen kadınlar paso gece davetine gitse yeri var, zira hamileler için gece elbisesi bulmak gündüz giyimi bulmaktan daha kolay, eskiden burnumun ucuyla bakmadığım o helenistik, o robalı modeller meğer epey şık, epey güzelmiş:)


Bunun yanında iki taraflı giyilebilen kırmızı-siyah upuzuuun pelerinim de anneciğimin ellerinden, Givenchy parfüm reklamından bu yana deli gibi istediğim böyle uzun bir pelerini annemle planladığımızda hedefim at binmek ve pelerini de arkaya şöööyle bir yaymaktı, o pek olamadı:)

 
 
 
 

Elbise // Dress JOSEP FONT/L'APPART PR
Çanta//Clutch ROMAN
Altın Bilezik // Gold Bangle KISMET by MİLKA
Küpeler // Earrings from NEW YORK'tan

Gelelim ödül törenine:)

Kazananları canlı izleyenler ya da bir şekilde takip edenler zaten biliyor, tam liste şurada.
Halk oylaması ile kazananlar için bir şey diyemem, sonuçta demek ki çoğunluk onları seçiyor, beğeniyor.
  • Yine de "Stil İkonu" gibi çok önemli bir kategoride inanılmaz güçlü stili ile Ezgi Kıramer yerine Burcu Esmersoy'un en çok oy alarak seçilmesi henüz Türkiye olarak "stil nedir?" konusuna fersah fersah uzak olduğumuzun kanıtıdır. Stil çok güzel, çok ünlü, çok iyi giydirilen demek değildir ama bizim için öyle ne yapalım:) 
Gelelim juri oylamasının birincilerine
  • "Yılın Tasarımcısı" kategorisi beni çok şaşırttı, bir kıyaslama yapılırken elmalarla armutlar karşılaştırılır mı? Bora Aksu'yu aday göstermek nedir, adam artık olmuş bitmiş aşmış, sadece Türkiye'de değil hatta öncelikle Türkiye'de değil yurtdışında, İngiltere'de olayı bitirmiş uluslararası bir tasarımcı. Bu tasarımcıyı aday gösteriyorsan yanında aynı klasmanda  tasarımcılar olmalı! Gamze Saraçoğlu, Gül Ağış, Niyazi Erdoğan çok iyi tasarımcılar ve üçü  içinde hakikaten de hangisi alsa helal olsun denecek isimler ama henüz uluslararası tasarımcılar değiller, Bora Aksu ile kıyaslanamazlar. Doğrusu bu kategori bence ziyan oldu. 
  • "Yılın Mekanı" kategorisinde imar standardı belli Etiler semtinde bir ucube gibi yükseliveren, her bir tarafı şaibeli Le Meridien'i; dokusu, tarihi, misyonu, vizyonu, kültür mirasına sıkı sıkı sarılmasıyla hepimizi kendine hayran bırakan Salt Galata ve Borusan Perili Köşk'ün yanına aday diye koymak? Neyse ki Salt ödülü kucakladı da içime su serpildi.
  • "Yılın Genç Tasarımcısı" ödülünde kazanan umarım Tolga Turan ya da Ece Salıcı olur diyordum ki, ödülü Tolga Turan kucakladı:) Sonuna kadar da hakkıdır, ama keşke adayların seçimi ile jüri seçimi daha titiz olsaydı, sonuçta jüride Arzu Kaprol vardı ve Tolga Turan da Studio Kaprol tasarımcısı. Neyse ki Arzu Kaprol'ün şeffaf, adil ve zarif karakterini hepimiz biliyoruz, yanında Tolga Turan'ın da yeteneği malumumuz:) Ama bu her zaman böyle olmaz.
  • Törende en harika anlardan biri Leyla Adler'in tüm hanımefenediliği ile "Lifetime Achievement in Jewellery" ödülünü ve bir efsanenin, Barbara Bui'nin "Fahion Visionary" ödülünü alışını görmek oldu
  • Ödül töreninin en acıklı kısmı tüm süre boyunca Tanem Sivar'ı dinlemeye maruz kalmak oldu. Ah evet herkes Sivar'a bayılıyor, herkes çok seviyor, ki bu sebeple çok ama çok tatlı ve iyi birisi olduğuna şüphem yok. Ama tatlı, sevecen, arkadaş canlısı, güzel olmak "sunmak" için gerekli nitelikler midir? Bir satırı yok ki şirinlik muskalığı altında dil sürçmesin, kelimeler yuvarlanmasın, Türkçe konuşulamasın. Özellikle bu gecelerde "sunucu" seçimleri artık düzgün yapılsa keşke, bence Türkiye'de güzel bir Türkçe, tok bir ses, enfes bir vücut dili ile sunuş yapabilecek çok hoş, çok güzel kadınlar var.

21 yorum:

Adsız dedi ki...

canlı canlıda izledim ve bendee o sunucu nedir çözemedim sunuculuğu profosyenelller yapsa keşke.. ve sen çok şık bir annesin özellikle küpeler harikaa..esra

Melislicious dedi ki...

siz yine çok tatlısınız gerçekten ne güzel bir hamile kıyafeti öylee insan özeniyor:)))
Burcu Esmersoy güzel hoş bi kadın ama stil ikonu olarak yol gösterici, ilham alınacak bir stili olmadığı kesin!
Ama işte bazı programlarda da görüyoruz moda ve stil eleştirmenliğini sadece ünlü diye ve biraz da ağzı laf yapıyor diye medyatik mankenler yapıyorlar:))))

Ahu dedi ki...

Yılın anne adayı ödülüde slsin canım. Elbise çok ama çok yakışmış.Pelerine bayıldımmmm.Muhtşem, annen ne kadar becerikli.Allahtan benimkide becerikli bendemi bir tane diktirsem :))))

Yılın tasarımcısı için düşüncelerine katılıyorum.Çok haklısın. Ne yazıkki hala birşeyler karıştırılıyor.

fashionizelife dedi ki...

küpelere bayıldım desem!
www.fashionizelife.com

Sed. (weba) dedi ki...

Boom!
Nasıl da güzelsin! (:

Leah dedi ki...

Boom senin yorumlarına gurban ya!

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Boom kıyafetin oek yakışmış. Pelerine extra bayıldım. Burcu Esmersoy'un stil ikonu olmasını ise hiç adil bulmuyorum. Hoş bayan, giydikleri yakışsa da bence o ödülü Ezgi Kıramer almalıydı.

Filiz ERBİL dedi ki...

Bence halk oylamasında Ezgi Kıramer yerine Burcu Ersmersoy'un seçilmesinin nedeni daha çok gözönünde olmasından kaynaklanıyor.İnsanlar bir sitil danışmanı ile sitil danışmanları tarafından giydirilen bir kişiyi birbirinden ayıramıyor malesef.

Burcu İpek Yılmaz dedi ki...

harika görünüyorsuuun <3

SeLeN dedi ki...

Boom pelerin harika harika harika olmuş:) çok çok da iyi bi fikir olmuş. Annenin ellerine sağlık.
Ve tabi ki de robadan elbise candır:))

İlknur Kağan dedi ki...

Merhaba,
Hamilelik bukadar mı yakışır:) Elbisede,pelerinde,sen de ayrı güzelsiniz.Yüzünün hep böyle mutlulukla parlamasını dilerim.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Boomcum yılın en stil hamilesi kategorisi olsaydı seni tek geçerdim. Süpermişsin o gece de de:) Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ayyy küpelere bayıldım bittim:) Elbise de çok tatlı durmuş, sen gerçekten çok güzel bir hamile oldun <3

gulcekim dedi ki...

Tanem Sivar hakkında söylediklerine canı gönülden katılıyorum boom ne iş yaptığı belli olmayan insanlara rağbet çok bu memlekette.. Hatun sunuculuğa oyunculuğa adım attı yakında birde albüm patlatır tam olur :) gelelim senin şıklığına zarifliğine tatlılığına <3 <3 hamileykende şık olunabiliyormuş bunu ilk kez senden gördüm bravo boom maşallah sana <3 koskocaman kalpli kalpli öpüyorummm :)

Adsız dedi ki...

acun sayesinde meşhur olan insanlardan biri Tanem Sivar.. Onca konservatuar mezunu evde oturuyor ki bu kadın dizide bile oynadı:) Çok hoş olmuşsunuz bu arada:)

Feyza Ketenci dedi ki...

Sonuçları görünce bir kez daha işte PR'ın gücü dedim.:))

coco-jelly dedi ki...

Booom cok guzel olmuşsun maşallah:)) elbısene bayıldım cok yakışmış. Pelerin de şahane anneciğine tebriklerimi ilet;) öperim:)

iiremimObenim dedi ki...

boomm, hamilelerin eli hep niye hep karnında olur" diye düşünürken sen de öyle olmuşsun. El otomatik mi gidiyor oraya merak ediyorum? :)

Müjde dedi ki...

cok guzel bir elbise.
harikasiniz!
viamojo.blogspot.com

the world is MinE dedi ki...

elbiseler kurtarıcı gibi. çok güzel görünüyorsunuz bebişinle :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@esra keskeee... tesekkurler:))

@melislicious evet maalesef bizde boylee:)

@ahu tesekkurleer. ah evet keske kendisinin yarisi kadar olabilsem:)

@fashionizelife tesekkurler. ben de pek seviyoruum

@weba cok tesekkur ederiim ^.^

@leah :)) haha az bile demisim de neyse

@papis style tesekkur ederiim:) aynen katiliyoruum birseyler karisiyor cok

@filiz erbil evet kesinlikle haklisiin. sanirim bu kategoride jurilik olmali

@burcu ipek tesekkurleer <3

@selen tesekkurleer. hem de ne can:))

@fashionbank cok tesekkur ederiim:))

@elvan zoen hihi cok tesekkur ederiim:))

@alisveris cini tesekkur ederim sekeriiim:))

@gucekim cok cok tesekkur ederim gozdecimm. <3

@kardelen cok tesekkur ederiim:)

@feyza ketenci haha kesinlikleee!

@coco jelly tesekkur ederiim .iletirim:))

@iiremimobenim yaa ne kadar dogru tespit. ben de hep oyle dusunuyorum:) kendim de dur bu defa koymiim diyorum ama sonra
bi bakiyorum hop gitmis:)) sebebi ne acebaa

@via mojo tesekkur ederiim

@the world is mine tesekkur eder,iim:)