5 Ocak 2013 Cumartesi

BİR İNDİRİM HİKAYESİ | Hazırsanız Yeni Sezonu Bi' Çalışalımm!


Herkese iyi haftasonlarııı!
Her indirim sezonunda olduğu gibi yine Ağustos Böceği ile Karınca hikayemi hatırlatmak isterim! İndirimlerde sadece saz çalıp şarkı söyleyip kışlıklara yatırım yapan Ağustos Böceği ilkbahar gelip havalar güzelleşince gardrobun başına geçer ve bir bakar ki full demode olmuş, giyecek hiç bir şeyi yok, "bunlarla dışarı çıksam tüm böcek alemi beni tefe koyar, yüzüme bile bakmaz" diye eve kapanır. Oysa karınca öyle mi ya, indirimlerde uyanıklık edip İlkbahar/Yaz 2013 trendlere Styleboom'dan çalışıp sonbahar/kışı da ucundan kıyısından kotarmış olan karınca, yeniden bir bir açılmaya başlayan yazlık mekanların davetlerine ince belini kıra kıra en trendy haliyle gitmektedir:) 

O zaman haftasonu indirim turuna çıkacaklar hadi listemizi yapalım:)
60'LAR: Hala trend, hem kışı  kurtaracak hem yazın giyilebilecek parçalar indirimde bol bol mevcut.

BERMUDA: Acı ama gerçek, bermudalar tak tak kapıyı çalıyor. İndirimde bulmanız biraz zor ama aklınızda bulunsun.

NOSTALJİK 90'LAR: İndirim reyonlarında dolaşırken aklınızda George Micheal'dan Faith olsun, 90'ların özellikle tshirt, sweatshirt, bol zincir ve metal aksamı yine çok moda olacak.

BOMBER CEKET: İndirimde bir bomber deri ceket bulursanız size takdirlerimi sunarım, nerden buldunuz onu da sorarım! Bu baharın olayı bu, kesinlikle bu!

BEYZBOL ŞAPKA: Bu yaz beyzbol şapkaları neredeyse fedoraları sollayacak. İster gayet klasik olanlarından ister tasarımcıların yeni yorumlarından olsun.

BUKLE: Bukle tüvit artık sadece Chanel'in hakimiyetinde değil. Tam da indirimde bulunup yatırım yapılacak cinsten. Ceket olur, etek olur, takım olur. Hangisi olursa olsun sepete atıverin:)


PORTFÖY CLUTCH: Clutchlar yeni sezonda artık mini mini kutucuklar şeklinde değil, yassı ve şık portföylerin minimize hali gibiler. Görür duyarsanız bana da beklerim.

KEMERLİ ÇİÇEKLİ ELBİSELER: Yeni sezonda gardrobunuzda kesin kesin kesin bulunması gerek! İster volanlı, tiril tiril; iser kalem etekli, beli kendinden kemerli çiçekli elbiseler çok gözde. Gözünüzü açın, kışın da pek çok markada vardı!

FLORASAN: Bu sezon renk konusunda pek çeşitliyiz. Hemen her rengin florasan tonları da pastel tonları da çok moda olacak. Kış neonlarından yaza uyarlanacak parçalar görürseniz kaçırmayın:)

GÖBEKTE PENCERE: Geçen yazın göbeği açıkta bırakan yarım üstleri bu sene biraz daha yumuşayarak göbekte pencere trendine indi. Bu sezon göreceğimiz kadar pencereyi ancak bir plazada görebilirsiniz:))

GRAFİK: Grafik desen dijital baskı devrimiyle yine en şen sezonlarından birini yaşayacak. İndirimde bol bol parça bulabileceğiniz pek hoş bir trend!

KAYIK YAKA: Bu sezon yaka bisiklet yaka ve kayık yaka arasında gidip gelecek, ama kayık yaka daha baskın gibi:)

LÜKS BİLEZİKLER: #armparty bitti bitiyor hanımlar, çok seviyoruz evet ama yeni sezonun gözdesi kışın iri taşlı kolyelerinin artık bileklerde vücud bulmuş halii:) Bileklerinizi elmasımsı, zümrütümsü, yakutumsu şahaneler için güçlendirin.

KALEM ETEK: Sonnnn derece moda olmaya devam edecek, indirimde de bol bol ve kolayca bulabileceğiniz bir trend:)

JANJAN: Metalik demeye gönlüm el vermedi, çünkü yaz sezonunda öyle altın, gümüş, bronz değil; hemen her rengin metal ışıltısına bürünmüş, yanarlı dönerli, janjanlı hali çok moda. Dökümlü metalik ve hatta ışıkla oynaşan bu tür bir şeyler bulursanız kaçırmayın, gerekirse catfight yapın:p

ÇİZGİLER: Çizginin modası ne zaman geçti ki? Tamam öyle ama hiç bu sezon gibi olmadı. Puantiye, kazayağı, pötikare hepsi tarih oldu; en neşeli, renkli, dinamik, enine, boyuna çizgiler bu yaz bizi sarmalayacak.

TRANSPARAN GÖMLEK: Cool ve modern kesimli gömleklerin transparan versiyonları, erkek yaka, göğüste cep ve maskülen formluları çooook moda. Evet yine!

SİYAH-BEYAZ: Yeni sezonun biricik kombosu.

SPORTY CHIC: Wang olduğu sürece bu trend bitmez, o yüzden iyisi mi bir sezon olsun bir Wang'e yatırım yapmanız akıllıca olabilir:)

İKİNCİ DERİ: Derinin artık kışlık olmadığı hepimizin malumu, ikinci bir deri gibi incecik deriler bu sezon girly modellerde bile kullanılacak. İndirimde yakalanabilecek trendlerden biri daha:)

VIXEN: İster çizgi romanı, ister rock grubu olsun; siyah-beyaz ve pudra tonlarda şifonların bantlarla, askılarla ve derilerle bir araya geldiği ultra sexy bir trend bu yaz gecelerinin gözdesi olacak!

SU: Sudan ilham almış desenler bu sezonun gözdesi, suyun yansıması, su damlaları, dalgalar ve tabii mavinin binbir tonu. Şu an bulmak/edinmek biraz ütopik kabul:)

BEMBEYAZ: Sezonun en gözde trendlerinden biri tamamen, baştan ayağa beyaz giymek olacak. Üstelik all white trendi, pencereler ve kesiklerle geliyor. Doğru tonlarda beyazlara indirimde de yatırım yapabilirsiniz çünkü yaşasın ki bu kış da çok modaydı.

RINGPARTY: armparty yerini ringparty'ye bırakacak. Yüzükleri bol ve üst üste takmak pek moda olacak, aksesuar indirimlerinden bu anlamda bool bol faydalanın, ama ikinci indirim dalgasını bekleyin derim:)

PLATFORMA HAYIR: Ah ayakkabıların platformlardan kurtulmasına sevineceğim aklıma gelmezdi, ama bu yaz benim de elde bebek platforma veda edeceğim malum olduğundan çok mesudum çok! Bu yaz da platformsuz ayakkabılar çok moda, indirimde bunu gözden kaçırmayın ve platformsuz, feminen, varsa mary jane modellere yatırım yapın:)

DİKKAT DİKKAT: Her zaman söylüyorum; ilk değil ama ikinci indirim dalgasında kesinlikle depolanması gerekenler KEMER; ŞAPKA; ELDİVEN, CLUTCH!!! Bunlar önemli aksesuarlar:)

RENKLER: Renklere de hızla göz gezdirelim:) Renk anlamında yeni sezon çok cömert, hepimize göresi var. Öne çıkan renkler özellikle şeftali, sarı ve yeşilin tonları,  mavi gölgeler ve elbette beyaz!


Her bir trendi ilerleyen zamanlarda nedir, neyle giyilir, nasıl kombinlenir inceleyeceğiz ama zaten önümüzde bizi bekleyen bir kara kış, kar alarmı ve soğuk günler var. Şimdilik yatırımlarımızı yapıp, yazın nasıl keyfini süreceğimizin hayalini kuralım lal laaaa!

11 yorum:

fashionfromsmyrna dedi ki...

her bir satırını attım hafızaya, ilk turumu hep kışlıklara yaptım dediğin gibi hemen yaz ürünlerine bir göz atmam lazım yoksa ağustos böceği ben olucaaaam:) iyi haftasonları:) babybooma öpücükler:)

Adsız dedi ki...

Sevgili boom,oyle bir egitimcisin ki bu senle butunlesmis,yazilarinda bile hissediliyor:) eminim ki senden ders almak cok guzeldir,odtu de olup ilerleseydin ogrencilerin section ina kaydolmak icin sabahlara kadar bekledigi hocalardan olurdun:)

Adsız dedi ki...

Kayık yaka, ring party, vixen, sport chic (A.Wang çok yaşasın), transparan gömlek, portföy clutch, kalem etek ve tabi ki 90'lar..! Boom çok uzun oldu bu liste not etmem lazımmm :)

http://mervedoger.blogspot.com

Cansın Ekşi dedi ki...

Bayıldım renklere,indirimde florasan tonlarda birşey kapıcağım kesin!

visnetadindaa.blogspot.com

sky dedi ki...

Sevgili boomcugum, bir agustos bocegi olarak bu ilkbahar ve yaz sezonu icin seni satir satir takip etmeye karar verdim:) paylasimin icin tesekkur ederim, bir de cok alakasiz bir sorum var. Acaba sac bakimi icin bana biseyler onerebilir misin? cok ihtiyacim var! sana ve babybooma opucukler :))

fashionizelife dedi ki...

Süper bir rehber dosya olmuş! Teşekkürler :)
www.fashionizelife.com

NAR dedi ki...

ooff çok detaylı ve haber yüklü şahane bir post olmuş. Teşekkürler. En çok platformsuz ayakkabı haberine şaşırdım. Kocamaaaaaan öpüyorum :*

Unknown dedi ki...

Bütün detayları tek bir yazıda bulmak bizim için ne şahane! Eline sağlık, bu yazının çıktısını alalım alışveriş için çantaya atalım :))

*STYLEBOOM* dedi ki...

@fashionfromsymrna :)) zaten indirim dediğine bir tur yetmez:))

@adsız tesekkur ederiim:) bunlari duymak ne guzel. cook cok zor bir secmeli dersi 25 kisilik bir kontenjanla vermeme ragmen zamaninda odtude
cok isteyen oluyordu gercekten, cok mutlu oluyordum ben de:))

@ merve sport chic ve 90lar harici listelerimiz neredeyse aynı;)

@cansın ekşi :)) ben de pastellere uzanacak gibiyim:)

@sky tesekkur ederiim. ben genelde keratase urunleri kullaniyorum. son cikan cyrstal serisi favorimm:)

@fashionizelife ne mutlu bana:))

@NAR evet bu sezondan belliydi ama yenis eoznda neredeyse tum koleksiyonlarda ayakkabilar boyle:)

@Tugce haha ben de zaten soyle bir ozet olsun aklimiza yazalim istedim:))


Adsız dedi ki...

Boom postların süper bu hafta zaten heryerde indirim, tavsiyelerine uyacağım. Bir de birşey soracağım. sen odtüden ayrıldın mı? babyboom'a sevgiler :))

Unknown dedi ki...

Wuuuu başarılı buldum o zaman kendimi...bizzat, şahsen,kendim :))

Harika öneriler ve öngörüler Boom'cum!
Çoğunda hemfikir olmuşuz :))))

Benim indirim turlarım bitmez ama beni bitirir bu gidişle canım:)artık dur demeyi düşünüyorum:)

Ben bu posta ayrı bir bayıldım..
emeğine,aklına fikrine,zevkine sağlık kuzum :)

www.roomsgardens.blogspot.com
Burcu