2 Haziran 2013 Pazar

SUNDAY | Direnen Pazar


Bu Pazar hiç de keyifli bir Pazar değil, nice keyifsiz Pazarların, günlerin, gecelerin, yılların acısının kelimenin tam anlamıyla çıktığı bir Pazar. Gördüklerime, duyduklarıma, yaşayıp şahit olduklarıma inanamadım. Vahşet, şiddet, orantısız güç değildi inanamadığım; bunları bu ülkenin çeşitli bölgeleri çeşitli zamanlarda yıllarca yaşadı, OHAL'de, doğuda, Reyhanlı'da, İstanbul'da, Ankara'da; inanamadığım sonunda "her kesim hep birlikte partiler üstü, takımlar üstü, siyasetler üstü sokaklara dökülebilmemiz" olmuştu. Ve yılmayış, direniş, ölüp ölüp yeniden diriliş! Bir gün bir yerde oturuyorken üstüne apansızca saldırılabileceğinin, böcek gibi ezilip oracıkta bırakılabileceğin gerçeğiyle yüz yüze kaldığında anlayabildik bunu. Bunun dehşeti karşısında kilidi açılan kapılar, Tanrı misafiri diye içeri alınan yaralılar, mihrabını sedye yapan camiler, gönüllü avukatlar, doktorlar, kepenk kapatmayan eczaneler. Biz, hepimiz: bir avuç faşist ahlaksız alkolik marjinal terörist ideolojik vizyonsuz "grup". Kimi bize halk demeyi tercih eder. 

Şafak baskınıyla doğaseveriyle, 1 Mayıs'ta işçisiyle, bedeniyle ilgili kararlarda özgürlük isteyen kadınıyla, Hopa'da öğretmeniyle, doğuda vatandaşıyla, festivalde müzikseveriyle, üniversitede hocası ve öğrencisi ile, tiyatroda sanatçısıyla savaşan bir iktidar; mezun yemininde milletini koruyacağına namusu ve şerefi üzerine yemin ettiği, bindiği araçta "halk için emniyet" yazdığı halde o iktidarın emriyle çılgınlar gibi saldıran polis; fiziki yollarla bir sansür ya da yasak yemediği halde o iktidara yaranmak, karından bir gıdım zarar etmemek üzere ekranlarını karartan medya. Bu milletin en son böyle hoyratça kuşatıldığı zaman "savaş" zamanıydı! Bugün bu direnişle bozulan ezberlerin sonu ne olur, bizi nereye götürür, bizden ne alır, bize ne verir zaman gösterecek ama tarih aynı anda yaşayan bir büyük gururu ve bir büyük utancı hiç unutmasın. Biz de unutmayalım, bunlar burada söz uçar yazı kalır misali kalsın. Dönüp dönüp bakalım. Aşağıda fotoğraflar http://occupygezipics.tumblr.com/ sitesinden.

BU OLANLARIN ARŞİVİ ŞURADA UNUTMAYALIM PAYLAŞALIM


Benim bedenim benim kararım dedik dinletemedik!


Sadece oturuyorduk, "kaldırdılar" !
 

 
 

Vahşet!














İçişleri'nin bi inceleyelim bari dediği "oran"tılı güç! En son karede ise siz 1000 toplarsanız ben 1 milyon toplarımı çağrı olarak kabul edip sopaya sarılan bir adam polisle omuz omuza!








Birbiri için orada olmak!




Üzerine düşenden fazlasını yapmak!




3 Maymun!


Bir avuç çapulcu!



0 yorum: