25 Ağustos 2013 Pazar

SUNDAY | Pazar Serinliği


Herkese iyi Pazarlar:) Bu Pazar bir şeylerin değerini geç anlamaktan vazgeçeceğimiz ilk gün olsun mu? 

Yurtdışı seyahatlerimde en çok imrendiğim şeylerden biri ellerindekine, eskilerine, varlıklarına, değerlerine sıkı sıkı bağlı olmaları; onları ışıl ışıl yapmak, herkesin bilmesini sağlamak, korumak ve kollamak için ne çok emek ve para harcadıkları oldu hep. Bizde ise hep yık, daha "yeni" bir şey yap, daha "moda" olanla değiştir, daha "büyük" olsun hatta Avrupa'nın ennnn büyüğü olsun, değil mi?

Her tarafından güzellik fışkıran bu toprağın Dubai çölü gibi sıksan su çıkmayacak bir yere imrenerek koca bir inşaat sahasına dönüşmesi beni nasıl kızdırıyor anlatamam. Şimdi de burada Ankara'da AOÇ'den bana tek kalan yukarıdaki dehşet lezzetteki dondurma, o hiç değişmese, kokusu hep aynı kalsa, kutusu hep böyle dursa; daha şık, daha büyük, daha daha olmasa. Bazen bu kadarı yetiyor neden kimse anlamıyor?

Elde kalan ne İstanbul'un silüeti, ne Ankara'nın Atatürk Orman Çiftliği, ne Muğla'nın kasabaları; - ve daha da fenası bu ticaretkeşlik uğruna - ne Anadolu'nun naifliği. Matematikte buna elde var SIFIR diyoruz.

Bugün ODTÜ'de #ODTÜnöbeti var, binlerce ağaç için, yol için, bina için, hırs için, gözü dönmüş başkanlar için ODTÜ ormanı katledilemesin diye. Destekleyin lütfen.

3 yorum:

Yasemin dedi ki...

çok iyi özetlemişsin ülkenin durumunu, biz de malesef git gide hiç bir değer kalmadı. eskiden yapılanları eski bu diye yıkmalar yüzünden. halbuki eski olduğu için daha kıymetli git koru! yok malesef yıkalım ve daha büyüğünü yapalım, üzerine de "bunu biz yaptık" yazalım.bir de günümüzde yapılan bir çok şeyin çok zevksiz oluşu ile ilgili yorum dahi yapmak istemiyorum. her yurt dışı seyahat dönüşü bunalıma görüyorum çarpık kentleşmey gördükçe

E_GE dedi ki...

Atatürk Orman Çiftliği dondurmasının kokusu bile burnuma geldi şu an :) ODTÜ için uzakta da olsak kalbimiz onlarla, vandallığa izin vermeyeceklerini biliyoruz.

Adsız dedi ki...

boooom rock gruplar onerirmisin